שיפור האספרסו
שלום,
יש לי גאג'ייה אבולשיין, ומטחנה מדגם יחסית פשוט של דלונגי. בסגנון KG49 עם 2 תאים.
קניתי את המכונה יד שניה (אני גר בדירת שותפים, והשותף לקח את המכונה שלו של סאאקו ורציתי תחליף)
כשקניתי, המכונה הכינה אחלה אספרסו, לאחר תקופת שימוש קצרה, הייתה דליפה (שתוקנה) והיום גם הכנתי איזה אספרסו עם קרמה סבירה.
ניסתי לשחק עם המטחנה, וזה לא צלח מי יודע מה, במקרה הטוב אני מקבל זרזיף קפה איטי מאוד, במקרה הרע אני ממתין יותר מדי זמן ומכבה.
1) אני ממלא את הסלסלה על הסוף ואני רוצה לוודא שזה בסדר
2) האם יתכן שאני צריך לטחון עבה יותר ?!, חשבתי שאם אני אטחן דק, ההגיון אומר שאני אקבל זרזריף יותר מהיר, אבל למעשה, בטחינה דקה יותר לפעמים הזרזיף יותר איטי.
בזמנו היא באמת הכינה אחלה קפה, ושירתה את צרכי הקפה כאן בבית
אני משתמש בביסטרוט אורו, איך תכל'ס צריך לטחון אותו?
אני האמת חושד שהבעיה לא במטחנה, משום מה שאני מרים את הפוד אחרי הקפה, אני מצפה לראות אדים, ועכשיו אין אדים, יש רק עוגיה רטובה מדי.
אולי הוא לא בונה מספיק לחץ?
גיא.
יש לי גאג'ייה אבולשיין, ומטחנה מדגם יחסית פשוט של דלונגי. בסגנון KG49 עם 2 תאים.
קניתי את המכונה יד שניה (אני גר בדירת שותפים, והשותף לקח את המכונה שלו של סאאקו ורציתי תחליף)
כשקניתי, המכונה הכינה אחלה אספרסו, לאחר תקופת שימוש קצרה, הייתה דליפה (שתוקנה) והיום גם הכנתי איזה אספרסו עם קרמה סבירה.
ניסתי לשחק עם המטחנה, וזה לא צלח מי יודע מה, במקרה הטוב אני מקבל זרזיף קפה איטי מאוד, במקרה הרע אני ממתין יותר מדי זמן ומכבה.
1) אני ממלא את הסלסלה על הסוף ואני רוצה לוודא שזה בסדר
2) האם יתכן שאני צריך לטחון עבה יותר ?!, חשבתי שאם אני אטחן דק, ההגיון אומר שאני אקבל זרזריף יותר מהיר, אבל למעשה, בטחינה דקה יותר לפעמים הזרזיף יותר איטי.
בזמנו היא באמת הכינה אחלה קפה, ושירתה את צרכי הקפה כאן בבית
אני משתמש בביסטרוט אורו, איך תכל'ס צריך לטחון אותו?
אני האמת חושד שהבעיה לא במטחנה, משום מה שאני מרים את הפוד אחרי הקפה, אני מצפה לראות אדים, ועכשיו אין אדים, יש רק עוגיה רטובה מדי.
אולי הוא לא בונה מספיק לחץ?
גיא.
נערך לאחרונה על ידי guyla ב 18/10/2010 1:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש לך טמפר נורמלי?
חוצמזה, ככל שטוחנים דק יותר, הזרימה איטית יותר כי הקפה מתנגד למים יותר חזק.
אגב קרמה זה רצוי אבל לא חובה, העיקר הטעם. פשוט תקפיד על התקן לאספרסו ויהיה בסדר - 30 שניות הזרמת מים דרך סלסלה כפולה צריכים לתת לך 60 CC (שזה בדיוק כוס אספרסו סטנדרטית מלאה). אם זה איטי יותר והכמות אחרי 30 שניות פחות מ CC60, טחן גס יותר, וההיפך אם הזרימה מהירה מידי.
כמובן שאתה מוזמן להעלות סרטון שלך מכין קפה
אגב קרמה זה רצוי אבל לא חובה, העיקר הטעם. פשוט תקפיד על התקן לאספרסו ויהיה בסדר - 30 שניות הזרמת מים דרך סלסלה כפולה צריכים לתת לך 60 CC (שזה בדיוק כוס אספרסו סטנדרטית מלאה). אם זה איטי יותר והכמות אחרי 30 שניות פחות מ CC60, טחן גס יותר, וההיפך אם הזרימה מהירה מידי.
כמובן שאתה מוזמן להעלות סרטון שלך מכין קפה
what's next?
יש לי טמפר סביר (אני לא מאלתר, הוא מהדק טוב ) , אני לא חושב ששם הבעיה (שוב, המכונה הכינה אחלה קפה בזמנו)
אני אריץ היום סדרת ניסויים של טחינה גסה יותר, ואגיד לכם מה יצא.
חוץ מזה, אני רואה שיש עוד אנשים שלא ישנים בפורום מלבדי, ישר כוח,
גיא.
אני אריץ היום סדרת ניסויים של טחינה גסה יותר, ואגיד לכם מה יצא.
חוץ מזה, אני רואה שיש עוד אנשים שלא ישנים בפורום מלבדי, ישר כוח,
גיא.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אולי אבנית? רשת לא נקייה בראש?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
זה לא אמור להיות 25 שניות?hosq כתב:יש לך טמפר נורמלי?
כמובן שאתה מוזמן להעלות סרטון שלך מכין קפה...
זה לא אמור להיות 25 שניות?hosq כתב:יש לך טמפר נורמלי?
כמובן שאתה מוזמן להעלות סרטון שלך מכין קפה...