טיפ לשיפור ההקצפה בפאנרלו של גאג'יה [פוצל]
אין בעיה... אם רוצים, אפשר לפצל את זה לשרשור חדש שיהיה יותר נוח.. לי יותר נוח להראות את זה פה כתגובה.
טוב מה שצריכים זה פנארלו של גאג'יה, קיסם עץ רגיל וקאטר קטן.
בפנארלו יש חור למעלה שמכניס אוויר ברגע שיוצאים אדים מלמטה. "בזכות" אותו חור, הקצף שיוצא אחרי שהפנארלו טיפל בחלב הוא ברמת בועות סבון, פשוט גרוע. ניסיתי את כל הדרכים ואת כל המיקומים שבהם אפשר להציב את הפנארלו בתוך החלב. לא משנה מה תעשו, תמיד תקבלו קצף סבון.
טוב מה שצריכים זה פנארלו של גאג'יה, קיסם עץ רגיל וקאטר קטן.
בפנארלו יש חור למעלה שמכניס אוויר ברגע שיוצאים אדים מלמטה. "בזכות" אותו חור, הקצף שיוצא אחרי שהפנארלו טיפל בחלב הוא ברמת בועות סבון, פשוט גרוע. ניסיתי את כל הדרכים ואת כל המיקומים שבהם אפשר להציב את הפנארלו בתוך החלב. לא משנה מה תעשו, תמיד תקבלו קצף סבון.
-
- הנה הפנארלו והחור למעלה:
-
- לוקחים קיסם עץ ונועצים את הקטע החד שלו בתוך החור עד שנתקע (לא צריך חזק מדי, אבל מספיק חזק שלא ייפול):
-
- חותכים עם קאטר קצת ליד הקצה כך שיישאר צ'ופצ'יק קטן שאפשר גם להוציא אח"כ:
נערך לאחרונה על ידי shtik ב 16/10/2010 17:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
התוצאה הסופית
עכשיו פשוט להקציף כשהפנארלו יושב על הקצה של החלב. אם רוצים הרבה קצף צריך לעבוד טיפה קשה יותר (עדיף פחות קצף טוב מאשר יותר קצף בועות סבון), בכל זאת לחץ האדים בגאג'יה (לא יודע איך הוא בטווין) לא חזק כמו במכונות הרציניות יותר... הקצף כבר מתקרב לרמה טובה כמעט כמו סטימר רגיל, מה שבטוח - בועות סבון אי אפשר יהיה לקרוא לזה
אני אשמח לדעת מה אתם חושבים, כל מי שיש לו גאג'יה עם כזה פנארלו, שינסה ויגיד איך יצא..
אני אשמח לדעת מה אתם חושבים, כל מי שיש לו גאג'יה עם כזה פנארלו, שינסה ויגיד איך יצא..
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קודם כל, החיבור הצליח ותודה שהכנסת את התמונות מחדש. זה איזשהו באג באתר שקורה לנו לפעמים, אבל קשה לשחזר אותו.
לגבי השיפצור עצמו - נראה מעניין מאוד. הקצפתי עם פאנרלו בדיוק פעמיים בחיים, אז קשה לי לחוות דעה.
נמתין לחבר'ה עם גאג'יה שינסו ויספרו כמה זה עזר להם.
לא ברור למה יש את החור הזה למעלה...
לגבי השיפצור עצמו - נראה מעניין מאוד. הקצפתי עם פאנרלו בדיוק פעמיים בחיים, אז קשה לי לחוות דעה.
נמתין לחבר'ה עם גאג'יה שינסו ויספרו כמה זה עזר להם.
לא ברור למה יש את החור הזה למעלה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
שמח שהכל הסתדר בסוף (למרות שאני לא רואה עכשיו את השרשור המקורי.. נו מילא).
החור הזה הוא בעצם מהות הפנארלו - לטובה ולרעה - הוא בעצם "שואב" אוויר מלמעלה ו"מזריק" אותו לחלב מהיציאה שלמטה. ככה אתה פשוט תוקע את הפנארלו בחלב ויוצא קצף, לא צריך לדעת כלום. הבעיה היא שהקשר בין זה לקצף שאמור להיות בקפוצ'ינו הוא מקרי בהחלט.
החור הזה הוא בעצם מהות הפנארלו - לטובה ולרעה - הוא בעצם "שואב" אוויר מלמעלה ו"מזריק" אותו לחלב מהיציאה שלמטה. ככה אתה פשוט תוקע את הפנארלו בחלב ויוצא קצף, לא צריך לדעת כלום. הבעיה היא שהקשר בין זה לקצף שאמור להיות בקפוצ'ינו הוא מקרי בהחלט.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
האוויר נישאב ביגלל תופעה פיזיקלית שניקראת " חוק ווינטיורי" שקובע שכמה שהזרימה בתוך הצינור במהירות יותר גבוה ככה נוצר בעצם תת לחץ על דפנות הצינור, (בדומה לכח העילויי של המטוס) כך אגב עובד גם מרסס צבע , האוויר זורם בצינור במהירות גבהה , יש תת לחץ על הדופן ואז ברגע שיצרת חור קטן בדופן הצינור, אתה בעצם יוצר שאיבה . דרכה נישאב בעצם אוויר ומישתלב עם האדים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גם חסכם מים של שפורפרת במקלחת עובד ככה.
זה חסכם מקציף רק שהוא לא כזה חכם ולא כזה מקציף...
זה חסכם מקציף רק שהוא לא כזה חכם ולא כזה מקציף...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
מאוד מעניין הפטנט הזה... לי יש פנרלו של סייקו שנראה דומה אבלשונה לחלוטין- ללא חור כמו בפנרלו הגאג'יה ועם חריצים לשאיבת אוויר בחלק העליון.
זרקתי אותו די מהר אחרי שניסיתי לעבוד איתו ועכשיו אני מקציף בלעדיו ואיכות ההקצפה טובה יותר ממה שהייתה עם הפנרלו אבל קשה לומר שהיא מושלמת.
על כל פנים, אני מצרף סרטון שדווקא טוען שהפנרלו שלך מוצלח בלי סתימת החור:
http://www.youtube.com/user/SeattleCoff ... YX64hswb8c
התקשתי למצוא כזה פנרלו בארץ. ניסיתי בחברה ובאמיגו ואלה ניסו לדחוף לי את אותו אחד של סאייקו בטענה שהם זהים ולמרות שבפועל הם שונים בתכלית כפי שמוצג בסרטון. אם מישהו יודע היכן ניתן למצוא אותו - אשמח לשמוע.
זרקתי אותו די מהר אחרי שניסיתי לעבוד איתו ועכשיו אני מקציף בלעדיו ואיכות ההקצפה טובה יותר ממה שהייתה עם הפנרלו אבל קשה לומר שהיא מושלמת.
על כל פנים, אני מצרף סרטון שדווקא טוען שהפנרלו שלך מוצלח בלי סתימת החור:
http://www.youtube.com/user/SeattleCoff ... YX64hswb8c
התקשתי למצוא כזה פנרלו בארץ. ניסיתי בחברה ובאמיגו ואלה ניסו לדחוף לי את אותו אחד של סאייקו בטענה שהם זהים ולמרות שבפועל הם שונים בתכלית כפי שמוצג בסרטון. אם מישהו יודע היכן ניתן למצוא אותו - אשמח לשמוע.
אני החלפתי בקלאסיק שלי את הפנרלו...
המקורי לזה של סאקו.
לא משתמש בשום פטנטים פשוט עובד בלי השרוול החיצוני. השרוול הפנימי מספק לי
גובה עבודה נוח ביחס לשרוול הפנימי הקצר של הגאג'יה.
התוצאה -חלב מוקצף קטיפתי מעולה. אומנם לוקח יותר עוד כמה שניות ביחס למכונות אחרות (אמרנו סילביייה?)
אבל באמת שאין לי תלונות בקשר לתוצאה.
הדבר החשוב ביותר הוא תזמון תחילת הקצפה במצב אופטימלי של חימום הדוד.
15 שניות חימום, 5 שניות הוצאת נזלים מיותרים, 5 שניות המתנה נוספת ואז תחילת הקצפה.
לא משתמש בשום פטנטים פשוט עובד בלי השרוול החיצוני. השרוול הפנימי מספק לי
גובה עבודה נוח ביחס לשרוול הפנימי הקצר של הגאג'יה.
התוצאה -חלב מוקצף קטיפתי מעולה. אומנם לוקח יותר עוד כמה שניות ביחס למכונות אחרות (אמרנו סילביייה?)
אבל באמת שאין לי תלונות בקשר לתוצאה.
הדבר החשוב ביותר הוא תזמון תחילת הקצפה במצב אופטימלי של חימום הדוד.
15 שניות חימום, 5 שניות הוצאת נזלים מיותרים, 5 שניות המתנה נוספת ואז תחילת הקצפה.
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
מסכים. השאלה אם אתם עובדים עם צינורית חשופה או עם השרוול הפנימי שנראה מחודד?
רק שאז אתה נשאר עם 3 ס"מ בקושי של צינור. מה שאני בעצם עשיתי זה בעצם להשיג את האפקט של "בלי" אבל להישאר עם צינור מספיק ארוך לכד הקצפה סטנדרטי (2 כוסות).אני עובד בלי הפנרלו המעצבן הזה (פשוט מוריד את השרוול ונשאר רק עם החלק הפנימי)...
אני עם צינורית הפלסטיק הפנימית ואין לי בעיה להקציף גם בכד קטן וגם בכד בינוני. אגב, יש הבדל בצינוריות הפנימיות בין הדגמים השונים של גאג'יה, יש קצרות יותר ופחות. אין ספק שעם הצינורית הקצרה זה קצת יותר מאתגר אבל ניתן לביצוע.
צינורית הפלסטיק? זו שנכנסת בתוך הצינור החיצוני עם החור? אם כן, איך אתה משאיר את הצינורית מחוברת? הרי הצינור החיצוני וההברגה הם אלה שמחזיקים אותה במקום, לא? אם לא על זה דיברת, אז על איזו צינורית? זאת שיוצאת מהמכונה היא ממתכת וקצרה..
הורדתי רק את החלק החיצוני הגדול והשארתי את הפנימי עם השפיץ בקצה.shtik כתב:צינורית הפלסטיק? זו שנכנסת בתוך הצינור החיצוני עם החור? אם כן, איך אתה משאיר את הצינורית מחוברת? הרי הצינור החיצוני וההברגה הם אלה שמחזיקים אותה במקום, לא? אם לא על זה דיברת, אז על איזו צינורית? זאת שיוצאת מהמכונה היא ממתכת וקצרה.....

כאמור יש סוגים שונים. קודם היה לי דגם עם כזה פנרלו, שזה יותר ארוך ונוח, אבל על אותו עקרון:

shurvitz תודה! חשבתי שמה שמחזיק את הצינורית הזאת זה החלק החיצוני... ניסיתי עכשיו ובאמת הצינורית מתחברת בצורה מהודקת לשפיץ שממנו יוצאים האדים... זה אמנם מכוער יותר אבל פתרון פשוט יותר ממה שאני הראיתי. מקווה שהחיבור יחזיק, עכשיו אני בדיוק הולך להקציף חלב, אם יהיו בעיות אני אחזור