הגדרה בפיוניר 5090H למניעת "איטיות" רגעית בתמונה
-
רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
בקורו 5090H שלי אני מבחין לעיתים באיטיות רגעית בתגובה של פרטים בתמונה - כאילו "הילוך איטי" ותמונה מטושטשת ( ממיר HD , צפיה בשידורי SD )
כיצד "מכוונים" מניעת המצב המתואר ?
תודה לעונים
כיצד "מכוונים" מניעת המצב המתואר ?
תודה לעונים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
אני מניח שאתה מדבר על תכנים של ערוץ 2 או ערוץ 10 (בעיקר בחדשות)?
אתה רואה STUTTER משוגע כזה פתאום, כל התמונה רועדת ומגמגמת ואחרי כמה שניות (או בכתבה הבאה) זה מסתדר?
אתה רואה STUTTER משוגע כזה פתאום, כל התמונה רועדת ומגמגמת ואחרי כמה שניות (או בכתבה הבאה) זה מסתדר?
לי זה קורה רק בערוץ 22 ולא בשום ערוץ אחר, וכן בעיקר חדשות.oferlaor כתב:אני מניח שאתה מדבר על תכנים של ערוץ 2 או ערוץ 10 (בעיקר בחדשות)?
אתה רואה STUTTER משוגע כזה פתאום, כל התמונה רועדת ומגמגמת ואחרי כמה שניות (או בכתבה הבאה) זה מסתדר?...
חחחח מוזר, חשבתי שרק אני שמתי לב לזה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
-
רונן
- חבר מכור קשה

ייתכן שבערוצים הנ"ל , אך בהחלט ב SD ,oferlaor כתב:אני מניח שאתה מדבר על תכנים של ערוץ 2 או ערוץ 10 (בעיקר בחדשות)?
אתה רואה STUTTER משוגע כזה פתאום, כל התמונה רועדת ומגמגמת ואחרי כמה שניות (או בכתבה הבאה) זה מסתדר?...
לא כל התמונה "מגמגמת " , מדובר רק על חלקים פעילים ממנה .
( אם אינני טועה , תנועה מהירה בחלק מהתמונה גורמת לגמגום - אך לא בכל המסך),
זה "מסתדר" מיידית ולא נמשך מעבר ל 2-3 שניות -
או עד שידור תנועה מהירה של חלקים בתמונה גורם לתופעה לחזור שוב.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
רונן
- חבר מכור קשה

אם כך , בסדר .MartinHSabag כתב:אתה מתאר בעיית מאקרו-בלוקינג שנובעת מ-BIT STARVATION ולא בעיה במסך, בעצם, עיבוד תמונה טוב יותר היה יכול לשפר מעט את הבעיה אבל הבעיה היא לא במסך אלא בשידור....
תודה רבה
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודה.
- ronyhr
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 211
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 6 פעמים
אם הבעיה בשידור - זה לא אמור להופיע גם במסכים אחרים ?MartinHSabag כתב:אתה מתאר בעיית מאקרו-בלוקינג שנובעת מ-BIT STARVATION ולא בעיה במסך, בעצם, עיבוד תמונה טוב יותר היה יכול לשפר מעט את הבעיה אבל הבעיה היא לא במסך אלא בשידור....
צהוב עולה 
-
רונן
- חבר מכור קשה

אודה על הסבר מעמיק מה ההבדל בין אפשרויות ה PureCinema הכוללים את ההגדרה Film Mode :Corwin כתב:רונן,
האם אתה על Film Mode=smooth?
אם כן, שנה את זה וזה יפתור את הבעיה.
עבור תכני וידאו, למשל חדשות, פרמטר זה צריך להיות על off.
מדובר על סוג של אינטרפולציה שהמסך עושה בצורה לא מוצלחת....
OFF
Standard
Smooth
Advance
ראיתי בחוברת את ההסבר / אפשרויות , לא הבנתי לעומק מה ההבדל ,
עד היום ההגדרה הייתה אצלי על Standard מפני שרציתי שהמסך יתאם עצמו אוטומטית שידורי DVD או HD בעלי 24 פרמים ...
תודה
- Corwin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 287
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
הי רונן,
אתה צודק, לא ניתן להבין דבר וחצי דבר מחוברת ההפעלה - זה פשוט לא מוסבר שם!
ה-Film mode שולט על סוג ה- deinterlacing שהמסך מבצע ועל קצב הרענון של המסך.
עבור שידורים ממקור וידאו, רצוי לכוון פרמטר זה על off, כדי שהמסך יבצע deinterlacing המתאים לתכני וידאו, אחרת נתקלים בכל מיני תופעות של "איטיות" כמו שתיארת, גם אני נתקלתי בזה - זה נובע מעיבוד לא נכון של המסך המותאם לשידורי פילם - המסך מתייחס לשדות עוקבים כאילו הם נוצרו מאותו פריים/זמן אך בוידאו הם נוצרים בזמנים שונים.
עבור שידורים שצולמו בפילם, כלומר סרטים וסדרות מסויימות, קיימים אלגוריתמים טובים יותר לשמירה על רזולוציה מירבית של האות (ביטול ה- 2:2 pulldown) ולכן רצוי להפעיל מנגנון זה.
מצב standard מבצע ביטול רגיל של ה-pulldown, מצב smooth מבצע אותו דבר בתוספת אינטרפולציה בין פריימים (בההה.. ) והשד יודע מה Advance עושה. עבור אותות פרוגרסיביים, הם שולטים על קצב רענון המסך, כאשר advance מתרענן ב-72Hz, ולכן מומלץ עבור שידורים ב-24p.
ממה ששמתי לב, התופעה מורגשת יותר כאשר משאירים תוכן וידאו עם film mode מופעל מאשר להיפך...
באופן כללי,
עבור תכני וידאו, זה צריך להיות על off - הארטיפקטים הזמניים די בולטים במצב זה.
עבור שידורי טלויזיה של סרטים או סדרות שצולמו בפילם: standard (אחרת זה מתבטא באבדן רזולוציה, מניסיוני זה פחות מורגש - אולי אני יושב רחוק מדי מהמסך ואולי הכיווץ בשידורי הכבלים הורג את רוב הרזולוציה גם ככה).
עבור תכנים ב- 24p רצוי שיהיה על advance עבור קצב רענון שהוא כפולה שלמה של 24 למניעת judder.
זה חסרון לא קטן, שהטלויזיה אינה יודעת לזהות בעצמה את סוג התוכן ולהתאים את עצמה באופן אוטומטי. אצלי יש זיכרון לפי סוג האות הנכנס (אינני יודע אם בכל הדגמים זה כך), ולכן זה לא דורש יותר מדי התעסקות מעבר להגדרה חד-פעמית.
בברכה,
רן
אתה צודק, לא ניתן להבין דבר וחצי דבר מחוברת ההפעלה - זה פשוט לא מוסבר שם!
ה-Film mode שולט על סוג ה- deinterlacing שהמסך מבצע ועל קצב הרענון של המסך.
עבור שידורים ממקור וידאו, רצוי לכוון פרמטר זה על off, כדי שהמסך יבצע deinterlacing המתאים לתכני וידאו, אחרת נתקלים בכל מיני תופעות של "איטיות" כמו שתיארת, גם אני נתקלתי בזה - זה נובע מעיבוד לא נכון של המסך המותאם לשידורי פילם - המסך מתייחס לשדות עוקבים כאילו הם נוצרו מאותו פריים/זמן אך בוידאו הם נוצרים בזמנים שונים.
עבור שידורים שצולמו בפילם, כלומר סרטים וסדרות מסויימות, קיימים אלגוריתמים טובים יותר לשמירה על רזולוציה מירבית של האות (ביטול ה- 2:2 pulldown) ולכן רצוי להפעיל מנגנון זה.
מצב standard מבצע ביטול רגיל של ה-pulldown, מצב smooth מבצע אותו דבר בתוספת אינטרפולציה בין פריימים (בההה.. ) והשד יודע מה Advance עושה. עבור אותות פרוגרסיביים, הם שולטים על קצב רענון המסך, כאשר advance מתרענן ב-72Hz, ולכן מומלץ עבור שידורים ב-24p.
ממה ששמתי לב, התופעה מורגשת יותר כאשר משאירים תוכן וידאו עם film mode מופעל מאשר להיפך...
באופן כללי,
עבור תכני וידאו, זה צריך להיות על off - הארטיפקטים הזמניים די בולטים במצב זה.
עבור שידורי טלויזיה של סרטים או סדרות שצולמו בפילם: standard (אחרת זה מתבטא באבדן רזולוציה, מניסיוני זה פחות מורגש - אולי אני יושב רחוק מדי מהמסך ואולי הכיווץ בשידורי הכבלים הורג את רוב הרזולוציה גם ככה).
עבור תכנים ב- 24p רצוי שיהיה על advance עבור קצב רענון שהוא כפולה שלמה של 24 למניעת judder.
זה חסרון לא קטן, שהטלויזיה אינה יודעת לזהות בעצמה את סוג התוכן ולהתאים את עצמה באופן אוטומטי. אצלי יש זיכרון לפי סוג האות הנכנס (אינני יודע אם בכל הדגמים זה כך), ולכן זה לא דורש יותר מדי התעסקות מעבר להגדרה חד-פעמית.
בברכה,
רן
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודה רן