upnp לא זמין בps3 .
קניתי השבוע ראוטר חדש tplink 1043nd שהמליצו לי בפורומים שונים.
אופציית הupnp מופעלת בראוטר, אבל בps3 היא מוגדרת כלא זמינה..
ניסיתי כבר הכלל, פתחתי dmz, איי פי סטטי, פתחתי פורטים, כלום לא עוזר.
האם כדאי להחליף את הראוטר או להמשיך להיות ללא upnp ?
אופציית הupnp מופעלת בראוטר, אבל בps3 היא מוגדרת כלא זמינה..
ניסיתי כבר הכלל, פתחתי dmz, איי פי סטטי, פתחתי פורטים, כלום לא עוזר.
האם כדאי להחליף את הראוטר או להמשיך להיות ללא upnp ?
זה שהגדרת DMZ או פתחת פורטים זה לא קשור ל-UPNP.
UPNP מאפשר למכשירים ברשת לתקשר עם הראוטר שלך ולהגיד לו איזה פורטים לפתוח אוטומטית.
תבדוק שמוגדר לך ה-UPNP בראוטר.
אם לא לא יעבוד לך, לא נורא.
או שתפתח פורטים ידנית או שתשאיר את ה-PS3 ב-DMZ.
UPNP מאפשר למכשירים ברשת לתקשר עם הראוטר שלך ולהגיד לו איזה פורטים לפתוח אוטומטית.
תבדוק שמוגדר לך ה-UPNP בראוטר.
אם לא לא יעבוד לך, לא נורא.
או שתפתח פורטים ידנית או שתשאיר את ה-PS3 ב-DMZ.
קובי
קודם כל תודה רבה על העזרה!
תראה, הupnp מוגדר בראוטר, אבל שאני עושה בדיקה בps3 הוא רושם שהupnp not available למרות שבראוטר הוא מוגדר כזמין.
הps3 מוגדר בdmz .
עכשיו השאלה שלי היא האם זה קריטי שהupnp לא זמין? קניתי ראוטר נורא יקר ומומלץ ואני שוקל להחזיר אותו לחנות, כרגע אין לי משחק עם רשת לבדוק איתו בps3 לכן אני לא יודע אם הרשת תעבוד טוב.
לא מובן הקטע שהupnp לא פתוח בps ממש מוזר, האם כדאי להחליף ראוטר?
תראה, הupnp מוגדר בראוטר, אבל שאני עושה בדיקה בps3 הוא רושם שהupnp not available למרות שבראוטר הוא מוגדר כזמין.
הps3 מוגדר בdmz .
עכשיו השאלה שלי היא האם זה קריטי שהupnp לא זמין? קניתי ראוטר נורא יקר ומומלץ ואני שוקל להחזיר אותו לחנות, כרגע אין לי משחק עם רשת לבדוק איתו בps3 לכן אני לא יודע אם הרשת תעבוד טוב.
לא מובן הקטע שהupnp לא פתוח בps ממש מוזר, האם כדאי להחליף ראוטר?
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
1) אם הPS3 מוגדר כ-DMZ אז אין צורך בUPNP מפני שDMZ פותח את הPS3 החוצה במלואו (לPC זה בעייה בגלל וירוסים וכאלה, אבל בPS3 אין בעייה)
2) לפני שאתה מגדיר אותו כDMZ אתה צריך לוודא שהPS3 יקבל IP קבוע מהראוטר, אחרת, הDMZ לא שווה כלום - כי הוא מותאם לIP ספציפי
3) בכדי לוודא שהDMZ עובד, בתוך תפריטי הPS3 תבדוק איזה IP הוא קיבל - צריך להיות כמו ה-IP החיצוני ולא IP פנימי. וגם בהגדרות רשת, אתה צריך לראות איזה NET TYPE הוא רושם - לא זוכר בדיוק, אבל אם אני לא טועה NET TYPE 2 אומר שהכל בסדר (תוודא בגוגל)
4) הראוטרים הכי מומלצים הם אלו של linksys - אם אתה יכול להחליף בחנות (ללא בעיות) אז כדאי...
2) לפני שאתה מגדיר אותו כDMZ אתה צריך לוודא שהPS3 יקבל IP קבוע מהראוטר, אחרת, הDMZ לא שווה כלום - כי הוא מותאם לIP ספציפי
3) בכדי לוודא שהDMZ עובד, בתוך תפריטי הPS3 תבדוק איזה IP הוא קיבל - צריך להיות כמו ה-IP החיצוני ולא IP פנימי. וגם בהגדרות רשת, אתה צריך לראות איזה NET TYPE הוא רושם - לא זוכר בדיוק, אבל אם אני לא טועה NET TYPE 2 אומר שהכל בסדר (תוודא בגוגל)
4) הראוטרים הכי מומלצים הם אלו של linksys - אם אתה יכול להחליף בחנות (ללא בעיות) אז כדאי...
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
1) לא מדויק בכלל.
UPNP מאפשר לקבוע ניתובים וPORT FORWARDING בעוד DMZ מאפשר להקים HOST בסאבנט נפרד שלא מוגן ע"י כל מני הגנות וPACKET FILTERים של הראוטר.
אין קשר בין ה2 , מה שכן בחלק מהראוטרים DMZ יכול להפריע לUPNP ואכן UPNP מבטל כל צורך לDMZ (ואמור להגיע לNAT 2 לפי הPS3)
2) שוב לא מדויק - רוב הראוטרים המודרנים מאפיינים חיבורים על פי כתובות MAC - לא כתובות IP
3) שוב לא מדויק - DMZ אומר סאבנט נפרד לרוב ללא / חלקית הגנת הראוטר (לדוגמא ANY INSIDE dr0p שמקובל על רשתות פנימיות - כלומר אי אפשר שמשהו מבחוץ יפתח חיבור פנימה) - מה שאתה מדבר עליו זה בכלל STATIC NAT לכתובת חיצונית. לרובינו בבית יש בדיוק כתובת חיצונית אחת שבזק מקצה לנו - ולכן מה שאתה אומר - ממש לא נכון.
בכלל - נראה לי אתה עושה קצת מישמש מהרבה מושגים ברשתות - אין לי ספק שהכוונה טובה ויש לך הבנה מסוימת של העניין - אבל רוב מה שכתבת - לא מדויק (או נכון מסיבות אחרות ממה שאתה חושב)
ליביו
UPNP מאפשר לקבוע ניתובים וPORT FORWARDING בעוד DMZ מאפשר להקים HOST בסאבנט נפרד שלא מוגן ע"י כל מני הגנות וPACKET FILTERים של הראוטר.
אין קשר בין ה2 , מה שכן בחלק מהראוטרים DMZ יכול להפריע לUPNP ואכן UPNP מבטל כל צורך לDMZ (ואמור להגיע לNAT 2 לפי הPS3)
2) שוב לא מדויק - רוב הראוטרים המודרנים מאפיינים חיבורים על פי כתובות MAC - לא כתובות IP
3) שוב לא מדויק - DMZ אומר סאבנט נפרד לרוב ללא / חלקית הגנת הראוטר (לדוגמא ANY INSIDE dr0p שמקובל על רשתות פנימיות - כלומר אי אפשר שמשהו מבחוץ יפתח חיבור פנימה) - מה שאתה מדבר עליו זה בכלל STATIC NAT לכתובת חיצונית. לרובינו בבית יש בדיוק כתובת חיצונית אחת שבזק מקצה לנו - ולכן מה שאתה אומר - ממש לא נכון.
בכלל - נראה לי אתה עושה קצת מישמש מהרבה מושגים ברשתות - אין לי ספק שהכוונה טובה ויש לך הבנה מסוימת של העניין - אבל רוב מה שכתבת - לא מדויק (או נכון מסיבות אחרות ממה שאתה חושב)
ליביו
שמע אני יגיד תאמת לא הבנתי הרבה ממה שרשמתם, את הdmz הגגדרתי על פי האיי פי של הps3. האייפי של הps3 לא משתנה לעולם אצלי אז אני מניח שהאיי פי מוגדר נכון.liviur כתב:1) לא מדויק בכלל.
ליביו...
בנוגע לupnp זה משנה אם הוא מופעל או לא? כי בראוטר אצלי הוא מופעל כמו שצריך והראוטר הזה הוא אחד המומלצים ביותר ברשת לחיבור עם כבלים אבל בps3 הוא רושם שהupnp not avilable . לסיכום, האם אני צריך להחליף את הראוטר או לא? והאם זה משפיע על חווית המשחק ברשת?
תודה רבה!
מופיע 2. לא יודע אבל בכל זאת זה מפריע לי שהupnp לא מופעל בראוטר כזה יקר ומומלץ. יכול להיות ראוטר תקול?liviur כתב:תבדוק בהגדרות רשת (איפה שמופיע הIP של הPS3).
אם מופיע למטה NAT TYPE 1 או 2 , ואתה מצליח להתחבר לPSN ולשחק אונליין - זה לא משנה.
ליביו...
בכל אופן חבל שאין לי משחק כדי לבדוק את האונליין שלו..
תודה רבה לך!
אם מופיע לך 2 - אין לך בעיה.
נקודה סוף פסוק - אתה סתם מבזבז על זה אנרגיות (וגם בלי ממש להבין למה זה משמש)
רוב הסיכויים שיש לך פשוט בעיה בהגדרות ולא משהו "תקול" - כלומר איזה הגדרה סותרת איפושהו , DMZ שאולי מפריע או UPNP על חלק מהרשתות.
UPNP זה סה"כ פיצ'ר תוכנתי בלבד - לא חומרה - הוא לא יכול ליהיות "תקול" רק בזה.
ליביו
רוב הסיכויים שיש לך פשוט בעיה בהגדרות ולא משהו "תקול" - כלומר איזה הגדרה סותרת איפושהו , DMZ שאולי מפריע או UPNP על חלק מהרשתות.
ליביו
איזה בעיה בהגדרות כבר יכולה להיות? הדבר היחידי שעשיתי זה שהגדרתי dmz . שאני מחבר תראוטר הישן שלי הupnp כן עובד בps3.liviur כתב:אם מופיע לך 2 - אין לך בעיה.
ליביו...