סאב מחרחרבעת ניגון קבצי DTS
שלום,
לפני כחצי שנה רכשתי רסיבר של KENWOOD(דגם krf-v5300d) עם רמקולים של JBL(scs200.5).
הרסיבר מחובר לסטרימר(playon!hd) בשתי חיבורים: 1) לוידאו יש כבל HDMI
2) לאודיו יש כבל קואקסיאלי
ניגון סרטים/מוזיקה בפורמט DTS עבד מעולה עד שבחודשיים האחרונים אני מרגיש חרחור מהסאב.
בהתחלה הייתי בטוח שזו בעיה בסאב, שלחתי לתיקון והכל נמצא תקין, כשקיבלתי אותו שמעתי שוב את החרחורים בקבצי DTS אבל כששמתי קבצי MP3 פשוטים, הסאב מנגן נקי.
מכאן הגעתי למסקנה שזו בעיה ברסיבר או בחיבור או בסטרימר עצמו.
את החיבור בדקתי, מחובר היטב וגם זהו כבל לא זול שקניתי ב-130 ש"ח, והוא גם ניראה מאסיבי ומוגן היטב.
נשארו רק הרסיבר או הסטרימר, אבל אני לא מכיר תופעה כזאת ורציתי להתייעץ איתכם.
מאיפה נובעת הבעיה לדעתכם?
לפני כחצי שנה רכשתי רסיבר של KENWOOD(דגם krf-v5300d) עם רמקולים של JBL(scs200.5).
הרסיבר מחובר לסטרימר(playon!hd) בשתי חיבורים: 1) לוידאו יש כבל HDMI
2) לאודיו יש כבל קואקסיאלי
ניגון סרטים/מוזיקה בפורמט DTS עבד מעולה עד שבחודשיים האחרונים אני מרגיש חרחור מהסאב.
בהתחלה הייתי בטוח שזו בעיה בסאב, שלחתי לתיקון והכל נמצא תקין, כשקיבלתי אותו שמעתי שוב את החרחורים בקבצי DTS אבל כששמתי קבצי MP3 פשוטים, הסאב מנגן נקי.
מכאן הגעתי למסקנה שזו בעיה ברסיבר או בחיבור או בסטרימר עצמו.
את החיבור בדקתי, מחובר היטב וגם זהו כבל לא זול שקניתי ב-130 ש"ח, והוא גם ניראה מאסיבי ומוגן היטב.
נשארו רק הרסיבר או הסטרימר, אבל אני לא מכיר תופעה כזאת ורציתי להתייעץ איתכם.
מאיפה נובעת הבעיה לדעתכם?
הורדתי קבצי DD והם בכלל לא מתנגנים...יעני יש מעיין רעש סטטי...משהו מוזר
חפרתי קצת בתיקיות ומצאתי קבצי DD ישנים שעבדו בעבר טוב והם ניגנו נקי ללא הפרעות.
האמת שעדכנתי לא מזמן את הקודקים במחשב, לא יודע אם זה משפיע על הקבצים שיושבים עליו.
בכל מקרה הבעיה מוזרה. התופעה לא מופיעה חד משמעית.
חפרתי קצת בתיקיות ומצאתי קבצי DD ישנים שעבדו בעבר טוב והם ניגנו נקי ללא הפרעות.
האמת שעדכנתי לא מזמן את הקודקים במחשב, לא יודע אם זה משפיע על הקבצים שיושבים עליו.
בכל מקרה הבעיה מוזרה. התופעה לא מופיעה חד משמעית.
עזוב אותך מקבצים יעודיים, תנגן את אותו הסרט בDD ואחריו ב DTS (יש הרבה סרטים עם שני הפסקולים, הכי מפורסם MASTER & COMMANDER). מה ההבדלים?
לא נשמע הגיוני שבDTS אתה שומע הכל ואילו בDD רק רעש סטטי, אם כבר אז ההיפך.
מה הווליום של הסאב בהגדרות ברסיבר? מה הווליום בסאב עצמו? מה תדר חיתוך בשניהם? איזה רמקולים קדמיים? מתי בדיוק נשמע החרחור? כל הזמן?
לא נשמע הגיוני שבDTS אתה שומע הכל ואילו בDD רק רעש סטטי, אם כבר אז ההיפך.
את החרחור אתה שומע באותו פסקול או בכל בעלי קידוד DTS?בהתחלה הייתי בטוח שזו בעיה בסאב, שלחתי לתיקון והכל נמצא תקין, כשקיבלתי אותו שמעתי שוב את החרחורים בקבצי DTS אבל כששמתי קבצי MP3 פשוטים, הסאב מנגן נקי....
מה הווליום של הסאב בהגדרות ברסיבר? מה הווליום בסאב עצמו? מה תדר חיתוך בשניהם? איזה רמקולים קדמיים? מתי בדיוק נשמע החרחור? כל הזמן?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
יש לי קובץ DVD שבו יש לי סדרה של 20 סרטונים משהו כמו 7 מכל סוג: DTS, DD ו-THX.Shtirlitz כתב:עזוב אותך מקבצים יעודיים, תנגן את אותו הסרט בDD ואחריו ב DTS (יש הרבה סרטים עם שני הפסקולים, הכי מפורסם MASTER & COMMANDER). מה ההבדלים?
לא נשמע הגיוני שבDTS אתה שומע הכל ואילו בDD רק רעש סטטי, אם כבר אז ההיפך.את החרחור אתה שומע באותו פסקול או בכל בעלי קידוד DTS?בהתחלה הייתי בטוח שזו בעיה בסאב, שלחתי לתיקון והכל נמצא תקין, כשקיבלתי אותו שמעתי שוב את החרחורים בקבצי DTS אבל כששמתי קבצי MP3 פשוטים, הסאב מנגן נקי....
מה הווליום של הסאב בהגדרות ברסיבר? מה הווליום בסאב עצמו? מה תדר חיתוך בשניהם? איזה רמקולים קדמיים? מתי בדיוק נשמע החרחור? כל הזמן?...
כולם עובדים פיקס.
אין לי חיתוך לסאב במגבר או בסאב.(כלומר אין לי פונקציה כזאת)
הווליום של הסאב ברסיבר הוא 0db כלומר לא מוגבר יותר משאר הרמקולים/ברירת מחדל.
הווליום של הסאב פחות מחצי, יש לי סלון קטן.
הרמקולים הקדמיים הם של JBL כפי שתואר מעלה(זה הולך סט של 5.1)
החרחור נשמע בעת באסים אבל שוב אני מדגיש רק בקבצי DTS סלקטיביים, כלומר אם ניקח את ה-DVD שמתואר בתחילת הודעה זו, הסאב ניגן חלק ונקי.
אבל אם ניקח קובץ DVD אחר לדוגמא BEST OF DTS AUDIO COLLECTION(שברשותי) שבעבר עבד נקי ומעולה, פתאום נהיו חירחורים בסאב בעת ניגון באס.
אני מזכיר שהקבצים יושבים על המחשב שלי ומחוברים לסטרימר ומשם זה מתחבר לרסיבר.
עוד עובדה שיש לציין: בסטרימר יש לי אפשרות לבחור את סוג האות היוצא של האודיו. RAW או LPCM, האפשרות הראשונה הייתה מוגדרת מאז ומתמיד, עשיתי שינוי ל-LPCM והחירחורים נעלמו...אבל גם נידמה לי שזה לא ניגן ב-5.1 אלא 2.1.
מצטער על החפירה אני פשוט מנסה לספק כמה שיותר פרטים כדי לפתור את הבעיה.
שוב תודה מראש!
חברה פתרתי את הבעיה אחרי חפירה של כמה שעות על הרסיבר...
הבעיה הייתה BASS BOOST שהיה על +10db באיזשהו תפריט נידח שבכלל לא קשור ל-DTS או DD, רשום שהוא פעיל רק ב-PCM STERO או באותות אנלוגיים אחרים.
מוזר ביותר, פשוט תפריט לא נוח בעליל.
טוב, לפחות פתרתי את הבעיה!!
תודה לכל מי שניסה לעזור!
הבעיה הייתה BASS BOOST שהיה על +10db באיזשהו תפריט נידח שבכלל לא קשור ל-DTS או DD, רשום שהוא פעיל רק ב-PCM STERO או באותות אנלוגיים אחרים.
מוזר ביותר, פשוט תפריט לא נוח בעליל.
טוב, לפחות פתרתי את הבעיה!!
תודה לכל מי שניסה לעזור!