זקוק לעזרת המומחים. המצרכים הקיימים: הארמון קרדון AVR255, מחובר לאקסטרימר פרו ב HDMI, רמקול סנטר גדול של וופרדייל (עלה יחסית הרבה), 4 רמקולים לויינים של אינפיניטי, סאב מכובד 12 אינטש. הכל מחובר בכבלים המקורים. כל המערכת מחוברת למקרן פנסוניק AE4000, מוקרן על מסך 96 אינטש (אני ידוע שזה לא קשור, אבל זה הדבר היחידי שעובד כמו שצריך:))
הבעיה: אני נאלץ לשבת עם השלט ולשנות את הווליום כל הזמן בעיקר כאשר מדובר בהקרנת מדיה בדולבי דיגיטל או DTS. יש תחושה שעוצמת הדיבור אינה מספיקה. אני ואחרים לא שומע מה אומרים השחקנים. באופן כללי ניתן לומר שהסאונד לא מדהים אותי, ואין נוכחות בחדר, אלא אם אני מרים את הווליום לעוצמת על, שאז אני שומע מה אומרים, אבל כל הבית מתעורר, כולל בתי בת השנה, על כל המשתמע מכך
הבנתי כמה המצב קשה רק כשהייתי אצל אחי, שם המערכת שלו נשלטת ע"י מגבר סוני 5 ערוצים, 60 וואט, יוצר בסוף שנות ה-90. המגבר מחובר לסט של 5 רמקולים של פירלס (המבין יבין) באמצעות חוטי חשמל של מכונית. אין סאב. איכות השמע מדהימה, הסאונד מאוזן, אתה שומע כל "פיפס" ויש תחושה שאתה בתוך הסיטואציה שבסרט.
הפתרונות שנוסו: הרכבתי 2 רמקולים קדמיים רצפתיים. ניסיתי לכייל את המגבר אוטומטית וידנית לעוצמת רמקולים שונה כולל כיול של הטיימינג כל בסיס מרחק הרמקול ממקום הישיבה. עברתי על כל אפשרויות כיול הסאונד והאקולייזר במגבר ובאקסטירמר, ולבסוף - גם העברתי את כל המערכת מחדר גדול לחדר קטן, כדי לראות את השפעת האקוסטיקה. המצב נותר בעינו. אני כבר לא יכול להסתכל על השלט של המגבר
יש בי תחושה שה AVR לא עושה את העבודה והגיע הזמן לקחת משהו עוצמתי יותר עם יכולת דינמית טובה יותר. האם לדעתכם זו הבעיה? האם יש לכם רעיונות אחרים? אם אני אכן צודק בהנחתי, מה מומלץ בסכום של עד 4K NIS?
תודה מראש לעונים
רן