עזרה בבעיית סאונד לא מאוזן במערכת ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

זקוק לעזרת המומחים. המצרכים הקיימים: הארמון קרדון AVR255, מחובר לאקסטרימר פרו ב HDMI, רמקול סנטר גדול של וופרדייל (עלה יחסית הרבה), 4 רמקולים לויינים של אינפיניטי, סאב מכובד 12 אינטש. הכל מחובר בכבלים המקורים. כל המערכת מחוברת למקרן פנסוניק AE4000, מוקרן על מסך 96 אינטש (אני ידוע שזה לא קשור, אבל זה הדבר היחידי שעובד כמו שצריך:))

הבעיה: אני נאלץ לשבת עם השלט ולשנות את הווליום כל הזמן בעיקר כאשר מדובר בהקרנת מדיה בדולבי דיגיטל או DTS. יש תחושה שעוצמת הדיבור אינה מספיקה. אני ואחרים לא שומע מה אומרים השחקנים. באופן כללי ניתן לומר שהסאונד לא מדהים אותי, ואין נוכחות בחדר, אלא אם אני מרים את הווליום לעוצמת על, שאז אני שומע מה אומרים, אבל כל הבית מתעורר, כולל בתי בת השנה, על כל המשתמע מכך :lol:

הבנתי כמה המצב קשה רק כשהייתי אצל אחי, שם המערכת שלו נשלטת ע"י מגבר סוני 5 ערוצים, 60 וואט, יוצר בסוף שנות ה-90. המגבר מחובר לסט של 5 רמקולים של פירלס (המבין יבין) באמצעות חוטי חשמל של מכונית. אין סאב. איכות השמע מדהימה, הסאונד מאוזן, אתה שומע כל "פיפס" ויש תחושה שאתה בתוך הסיטואציה שבסרט.

הפתרונות שנוסו: הרכבתי 2 רמקולים קדמיים רצפתיים. ניסיתי לכייל את המגבר אוטומטית וידנית לעוצמת רמקולים שונה כולל כיול של הטיימינג כל בסיס מרחק הרמקול ממקום הישיבה. עברתי על כל אפשרויות כיול הסאונד והאקולייזר במגבר ובאקסטירמר, ולבסוף - גם העברתי את כל המערכת מחדר גדול לחדר קטן, כדי לראות את השפעת האקוסטיקה. המצב נותר בעינו. אני כבר לא יכול להסתכל על השלט של המגבר :evil:

יש בי תחושה שה AVR לא עושה את העבודה והגיע הזמן לקחת משהו עוצמתי יותר עם יכולת דינמית טובה יותר. האם לדעתכם זו הבעיה? האם יש לכם רעיונות אחרים? אם אני אכן צודק בהנחתי, מה מומלץ בסכום של עד 4K NIS?

תודה מראש לעונים

רן

הללויה
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אני לא מבין כ"כ גדול אבל אני לא חושב שיש בעיה במגבר גם לי יש רסיבר של הרמן קרדון כשאני רואה סרטים מהמחשב אז זה אחלה והכל טוב ויפה וכיף לראות סרטים על אף שזה רק שני ערוצים מהמחשב שלי לעומת זאת כשאני רואה מהיס HD שומעים באמת יותר חלש

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #3 

לרוב בעיות שמע בדיאלוגים בפסקול דיגטאלי
מקורם בDRC כלומר דינמיק ריינג קונטרול.....
הווה אומר יכול להיות שהDRC שלך ברסיוור יושב על מקסימום
הווה אומר כאילו אתה שומע בלילה וכל הטווח שלך מונמך למקסימום
ומשתווה לדיאלוגים והאפקטים קצת יותר מוגבהים
וודא שהDRC שלך כבוי לגמרי (OFF )
לשם התחלה....

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ה DRC ו/או NIGHT MODE מבוטלים. לדעתי, עברתי על אופציה אפשרית במסגרת כיול המגבר או האקסטרימר.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #5 

smaster_1 כתב:אהלן,

זקוק לעזרת המומחים. המצרכים הקיימים: הארמון קרדון AVR255, מחובר לאקסטרימר פרו ב HDMI, רמקול סנטר גדול של וופרדייל (עלה יחסית הרבה), 4 רמקולים לויינים של אינפיניטי, סאב מכובד 12 אינטש. הכל מחובר בכבלים המקורים. כל המערכת מחוברת למקרן פנסוניק AE4000, מוקרן על מסך 96 אינטש (אני ידוע שזה לא קשור, אבל זה הדבר היחידי שעובד כמו שצריך:))

הבעיה: אני נאלץ לשבת עם השלט ולשנות את הווליום כל הזמן בעיקר כאשר מדובר בהקרנת מדיה בדולבי דיגיטל או DTS. יש תחושה שעוצמת הדיבור אינה מספיקה. אני ואחרים לא שומע מה אומרים השחקנים. באופן כללי ניתן לומר שהסאונד לא מדהים אותי, ואין נוכחות בחדר, אלא אם אני מרים את הווליום לעוצמת על, שאז אני שומע מה אומרים, אבל כל הבית מתעורר, כולל בתי בת השנה, על כל המשתמע מכך :lol:

הבנתי כמה המצב קשה רק כשהייתי אצל אחי, שם המערכת שלו נשלטת ע"י מגבר סוני 5 ערוצים, 60 וואט, יוצר בסוף שנות ה-90. המגבר מחובר לסט של 5 רמקולים של פירלס (המבין יבין) באמצעות חוטי חשמל של מכונית. אין סאב. איכות השמע מדהימה, הסאונד מאוזן, אתה שומע כל "פיפס" ויש תחושה שאתה בתוך הסיטואציה שבסרט.

הפתרונות שנוסו: הרכבתי 2 רמקולים קדמיים רצפתיים. ניסיתי לכייל את המגבר אוטומטית וידנית לעוצמת רמקולים שונה כולל כיול של הטיימינג כל בסיס מרחק הרמקול ממקום הישיבה. עברתי על כל אפשרויות כיול הסאונד והאקולייזר במגבר ובאקסטירמר, ולבסוף - גם העברתי את כל המערכת מחדר גדול לחדר קטן, כדי לראות את השפעת האקוסטיקה. המצב נותר בעינו. אני כבר לא יכול להסתכל על השלט של המגבר :evil:

יש בי תחושה שה AVR לא עושה את העבודה והגיע הזמן לקחת משהו עוצמתי יותר עם יכולת דינמית טובה יותר. האם לדעתכם זו הבעיה? האם יש לכם רעיונות אחרים? אם אני אכן צודק בהנחתי, מה מומלץ בסכום של עד 4K NIS?

תודה מראש לעונים

רן
...
מכיר את הבעיה שלך. גם אצלי בימאהה 661 יש את אותה הבעיה. לא ברור לי מה הסיבה. אצלי יש סנטר קטן שעלה 1500 לפני שלוש שנים. אצלך אתה טוען שיש סנטר גדול שעלה הרבה. יכול להיות שהרסיבר לא חזק מספיק כדי להפעיל אותו. הרי סאב וסנטר הם הרמקולים המרכזיים בקולנוע בייתי.

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

הסנטר הוחלף. בתחילה היה זה סנטר "לוויני" של אינפינטי והוא לא עשה את העבודה. לכן, ומכיון שידעתי שהסנטר חשוב, הלכתי ורכשתי אחד גדול בנפרד. הביצועים הם אותם ביצועים. גרועים. הספק המגבר הוא 7X50 מוצהר, אך אין לי מושג בפועל האם זו עוצמתו.

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הסנטר הוא של וופרדייל מסידרת דיימונד CS9. להלן הנתונים שלו:

BASS 5
TWEETER 25mm tex
POWER 20-120W
NOMINAL IMPEDANCE 6ohm
SENSITIVITY 89dB
FREQUENCY 70-24k @ -6dB
CROSSOVER 2.8k
FREQUENCY FB 65Hz

היתכן והמגבר על 50 הוואט שלו לערוץ לא "מזיז" אותו?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

יכול להיות שהמגבר שלך לא תקין?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

Catskinner כתב:יכול להיות שהמגבר שלך לא תקין?
...
המגבר היה בבדיקה. הבעיה אינה בזיהוי או בהפרדת הסאונד. הבעיה היא בסאונד לא מאוזן בשימוש בתכני HD.

מבדיקה שערכתי בפורומים בחו"ל עולה שיש לדי הרבה חבר'ה את הבעיה הזו. עולה, שיש ברי מזל שפשוט יכולים לשמוע בווליום נמוך את הכל, באופן מאוזן ויש כאלו שחייבים להרים את עוצמת הקול, ואולם אז, כאשר הדיאלוג נפסק ומתחילה מוזיקה לדוגמא, הרעש בלתי נסבל, ואז אתה חייב להפחית את העוצמה. תדמה לעצמך שמתחילים לשדר פרסומת בטלוויזיה, רק קיצוני יותר.

אני לא מבין. אני היחידי שסובל מהעניין בארץ הקודש?

Buzhish
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

גם אני סובל מאותה תופעה במצב של DD DTS כשיש דיאלוגים הסאונד שיוצא מהסנטר חלש מאוד, כל מה שיש לעשות זה להגביר את עומת הסנטר למקסימום רק ככה יש איזון פחות או יותר
" Don't Just Watch A Movie , Become Part of it with A Good Sound System "

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #11 

shulidok
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

אני מאמין

שליחה #12 

שאתה רואה סרטים דרך הסטרימר...

בשלט של הסטרימר שים את הווליום על מקסימום(בדרך כלל הוא על 50 אחוז) ותשלוט על הווליום דרך השלט של המגבר...

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: אני מאמין

שליחה #13 

shulidok כתב:שאתה רואה סרטים דרך הסטרימר...

בשלט של הסטרימר שים את הווליום על מקסימום(בדרך כלל הוא על 50 אחוז) ותשלוט על הווליום דרך השלט של המגבר...
...
אני אכן עובד כך, אבל זה לא מונע את "תסמונת השלט שביד" :lol: (כל הזכויות שמורות ל GRO111)

כעת שיניתי ל DRC מלא, או כפי שזה נקרא בHK - NIGHT MODE.

עם זאת, אני כרגע בכיוון חשיבה של הגברה נפרדת של הסנטר באמצעות מגבר סטריאו נפרד כדי לשלוט יותר טוב בעוצמת הדיאלוג למול הצלילים האחרים. אינני יודע איך לעשות זאת ממש. כרגע, הסטרימר מחובר ב HDMI למגבר, והכבלים יוצאים ממנו ישירות לרמקולים. מעולם לא ביצעתי "שרשור" לעוד מגבר רק לגבי הסנטר. מישהו יכול להפנות אותי להוראות? 8)

תודה מראש,

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #14 

אני מניח שהבעיה היא לא במגבר, אתה יכול לבדוק את זה ע"י כך שתחבר את המגבר לרמקולים של אח שלך.
לדעתי הבעיה יכולה להיות בנצילות נמוכה של הסנטר לעומת הקידמיים, לכן באותה העוצמה הקידמיים ישמעו הרבה יותר חזק מהסנטר.
מה הנצילות של הקידמיים?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #15 

Buzhish כתב:גם אני סובל מאותה תופעה במצב של DD DTS כשיש דיאלוגים הסאונד שיוצא מהסנטר חלש מאוד, כל מה שיש לעשות זה להגביר את עומת הסנטר למקסימום רק ככה יש איזון פחות או יותר
...
עוצמת הסנטר למקסימום לא פוטרת את הבעיה כי הסנטר, בנוסף לדיאלוגים, גם מוציא את כל הסאונד הקדמי. הרמקולים הקדמיים רק עוזרים לו בכך אבל הוא המרכזי.
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 16/10/2010 13:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

בוננזה כתב:אני מניח שהבעיה היא לא במגבר, אתה יכול לבדוק את זה ע"י כך שתחבר את המגבר לרמקולים של אח שלך.
לדעתי הבעיה יכולה להיות בנצילות נמוכה של הסנטר לעומת הקידמיים, לכן באותה העוצמה הקידמיים ישמעו הרבה יותר חזק מהסנטר.
מה הנצילות של הקידמיים?
...
הדגם הוא TSS SAT500. זה מה שמצאתי עליהם. נראה שהם די LOW END, לפחות לפי המחיר.

Speaker Type 2-way - Passive .Response Bandwidth 150 - 20000 Hz .Input Impedance 8 Ohm .Recommended Amplifier Power 10 - 100 Watt .Sensitivity 86 dB .Crossover Frequency 7000Hz

אם הסנטר נציל יותר, האם הורדת עוצמת הווליום של הסנטר (במקום להגדילו) תשפר את המצב, ותאזן את הסאונד?

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #17 

smaster_1 כתב:
בוננזה כתב:אני מניח שהבעיה היא לא במגבר, אתה יכול לבדוק את זה ע"י כך שתחבר את המגבר לרמקולים של אח שלך.
מה הנצילות של הקידמיים?
...
הדגם הוא TSS SAT500. זה מה שמצאתי עליהם. נראה שהם די LOW END, לפחות לפי המחיר.

Speaker Type 2-way - Passive .Response Bandwidth 150 - 20000 Hz .Input Impedance 8 Ohm .Recommended Amplifier Power 10 - 100 Watt .Sensitivity 86 dB .Crossover Frequency 7000Hz

אם הסנטר נציל יותר, האם הורדת עוצמת הווליום של הסנטר (במקום להגדילו) תשפר את המצב, ותאזן את הסאונד?
...
אתה צריך לבצע כיול עוצמות עם מד רעש- SPL, (יש אפליקצייה חינם לאייפון).
בזמן הכיוון של העוצמה תסתמך על הקריאה בSPL, לכל רמקול בנפרד.
ברגע שכל הרמקולים (כל אחד בנפרד) נותנים עוצמה של 75dB, אתה יודע שהמערכת מאוזנת.
במידה וההסבר שלי לא ברור לך, אכנס לפרטים מאוחר יותר, במידה ותרצה.
בהצלחה :)

ziros
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #18 

יש לך את שם האפליקציה המדוייקת ? שניתן להוריד ?

אני מניח שעבור ה IPOD TOUCH היא לא תעבוד ?

תודה

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

תוכנה חינמית שעובדת מצויין, (מומלץ לכייל אותה פעם אחת ביחס למד SPL מכוייל)." SIMPLE SPL METER"

תוכנה בתשלום שנחשבת כמקצועית לכל דבר, SPL- STUDIO SIX DIGITAL. (מכילה פילטרים לתיקון טווח ההיענות של המיקרופון במכשיר, ועוד...). עובדת בוודאות עם איפוד טאצ'.

בנוסף אם זה מעניין אותך, יש גרסא חינמית לעוד אופציות מעניינות,(RTA, ועוד...) באפליקציה שנקראת JL AUDIO TOOLS.

שיהיה בכיף :P

ziros
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #20 

תודה רבה אני אוריד ואנסה !

שוב תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”