2 שאלות טכנית בקשר לערוצים של רסיבר
יש לי 2 שאלות :
1. אם יש לי רסיבר לדוגמא 5 ערוצים או 6 לא משנה ואני מחבר 2 רמקולים בלבד האם יש אפשרות לעבור ל"מצב סטריאו" כאילו בחיבור ערוצים וכך לקבל תפוקה גדולה יותר עבור ערוץ? זה נקרא גישור לא?
2. אם אני מחבר רמקולים שההספר שלהם גבוהה / נמוך יותר ממה שהמרסיבר יכול לתת מה המשמעות של זה?
1. אם יש לי רסיבר לדוגמא 5 ערוצים או 6 לא משנה ואני מחבר 2 רמקולים בלבד האם יש אפשרות לעבור ל"מצב סטריאו" כאילו בחיבור ערוצים וכך לקבל תפוקה גדולה יותר עבור ערוץ? זה נקרא גישור לא?
2. אם אני מחבר רמקולים שההספר שלהם גבוהה / נמוך יותר ממה שהמרסיבר יכול לתת מה המשמעות של זה?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
1, לא בכל הרסיברים יש אפשרות גישור של ערוצים לצורך הכפלת הספק, בשביל זה יש מגברי סטריאו בעלי הספק גבוהה. בכל הרסיברים יש אפשרות לגוון בין 5.1 לבין סטריאו, כמובן ההספק הוא בהתאם לערוץ.roey1 כתב:יש לי 2 שאלות :
2. אם אני מחבר רמקולים שההספר שלהם גבוהה / נמוך יותר ממה שהמרסיבר יכול לתת מה המשמעות של זה?...
2: אם אתה מחבר רמקולים שהספקו גבוהה מהרסיבר אתה קודם כל שומר עליו מפני עומס יתר אך לפעמים אתה לא "פותח" אותו מספיק בגלל חוסר בעוצמה. רמקולים שהספקם נמוך יותר פגיעים יותר לעומס יתר וקלקול ושמיעה בגבול היכולת שלהם יכולה להביא לקטימה ובכך לקבל אינעימות בשמע.
JEXY כתב:לא הבנתי אותך אתה קצת סוטר את מה שאתה אומר..roey1 כתב: 1, לא בכל הרסיברים יש אפשרות גישור של ערוצים לצורך הכפלת הספק, בשביל זה יש מגברי סטריאו בעלי הספק גבוהה. בכל הרסיברים יש אפשרות לגוון בין 5.1 לבין סטריאו, כמובן ההספק הוא בהתאם לערוץ....
אתה אומר שבכל רסיבר יש אפשרות לנוע בין "מצבים" אך לא בכל רסיבר אפשר לעשות גישור?
ואיך מתבצע גישור בפועל?...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
כוונה היא שלכל רסיבר יש אפשרות לגוון בין מצבים שונים של שמע (5.1 או סטריאו) אבל לא כל רסיבר יכול לתת לך הכפלה של עוצמה בגישור.
כלומר: למשל הרסיבר מוציא 5X50W, כלומר 5 ערוצים של 50 וואט כל אחד. אם אתה תחבר סטריאו אתה תקבל בכל רמקול 50 וואט.
אם ברסיבר רשום שיש לו אפשרות לגישור אז אתה תוכל לקבל 100 וואט לכל ערוץ בגישור.
שוב, בשביל סטריאו יש מגברים ייעודיים בעלי הספק גבוהה...
כלומר: למשל הרסיבר מוציא 5X50W, כלומר 5 ערוצים של 50 וואט כל אחד. אם אתה תחבר סטריאו אתה תקבל בכל רמקול 50 וואט.
אם ברסיבר רשום שיש לו אפשרות לגישור אז אתה תוכל לקבל 100 וואט לכל ערוץ בגישור.
שוב, בשביל סטריאו יש מגברים ייעודיים בעלי הספק גבוהה...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
נכון הפכתי 4 ערוצים ל2.roey1 כתב:roey1 כתב:אז לפי הציור הפכתה 4 ערוצים ל-2 ערוצים בגישור?
ואיך זה נראה ברסיבר / מגבר?
מה זה AV רסיבר ?......
ברסיבר זה נראה כמו בתמונה המצורפת.
AV רסיבר, אני מניח שזה AUDIO VIDEO רסיבר...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אין קשר, המושג אומר שלמכשיר יש אפשרות קבלה ומיתוג של אותות אודיו ווידאו ביחד.roey1 כתב:מהז זה אומר ומה זה שונה מכל רסיבר אחר? זה מתכוון לרסיבר של 2 ערוצים או לא?roey1 כתב: AV רסיבר, אני מניח שזה AUDIO VIDEO רסיבר.........
רסיבר = מקלט