שוק הסטריאו בפריחה מחודשת

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #1 

חבר חזר לאחרונה מתערוכת אודיו חשובה באנגליה, ודיווח על התעניינות מחודשת באודיו דו ערוצי - הרבה קהל, הרבה יצרנים, המון מוצרים חדשים, שהמשותף לכולם הוא הפוקוס על אודיו דו-ערוצי בלבד, ללא Multi-Channel.
הערכה אישית שלי, שעצם הנוחיות של השמעת מוזיקה ממחשב, בין אם באמצעות מוצרים ייעודיים כמו סטרימרים או תוכנות מדיה ייעודיות, מאפשרת גישה נוחה ומהירה למוזיקה, מה שלא היה קיים בעידן ה-CD. אני מניח גם שאנשים גילו שבסופו של היום הם מעדיפים לשמוע מוזיקה הרבה יותר מאשר לראות סרטים. גם הזמינות של תוכן באמצעות שיתוף קבצים, שכולם חשבו שתהרוג את תעשיית המוזיקה, נתנה Boost משמעותי.
גם בארץ אני רואה איזשהי התעוררות - חנויות סטריאו חדשות, מבחר עצום של מותגים ויותר אנשים שזונחים את הקולנוע הביתי לטובת מערכת להשמעת מוזיקה. גם מהארועים האחרונים שהיו בתחום, ניתן היה להבין שיש התעוררות משמעותית.
הערות? השגות?

juv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
שם מלא: יובל אינדיצקי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

מוזיקה אפשר לצרוך תו"כ כדי התעסקות בדברים אחרים.
עם סרטים זה לא כ"כ מסתדר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שיש באמת מגמה כזו, אבל אני לא בטוח שזה דומה למה שהיה בעבר.

כלומר, יש דגש מאוד חזק על מערכות קטנות וקומפטיות, מבוססות מקורות דיגיטליים בסגנון אייפון, הרבה DOCKING וכו'.

בארה"ב יש מגמה מעניינת של מנויי מוזיקה, שבעצם הופכים את כל הרעיון של רכישת דיסקים לדבר לא ממש שימושי. אתה כיום יכול לרכוש מנוי חודשי בעלות של כ-10 דולר או פחות, שמבטיח שיש לך גישה ל-99% מהתוכן המוזיקלי (המודרני, מן הסתם) שזמין כיום.

אני אישית אוהב לשמוע מוזיקה שאני אוהב שוב ושוב, ולא לשמוע עשרות קטעים שונים לחלוטין. אבל יש המון אנשים עם מגוון טעמים שונה ששומעים המון תוכן. הייתי אומר שהם הרוב ואני המיעוט בתחום הזה.

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

עופר
איכשהו נראה שהנטייה ל-Docking תלך ותפחת עם הזמן, ותעבור לאחסון קבוע או סטרימינג מהרשת

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אילו לא חדשות :wink:
כבר למעלה משנתיים שבארץ המגמה התהפכה ויותר ויותר משתמשים מתחום הקולנוע הביתי שנהרו לקנות מערכות קולנוע אשר חוזרים לסטריאו איכותי

למה צריך את כל האפקטים,
לרדוף אחר החידושים כל הזמן,
איבוד הערך של המוצרים עקב טכנולוגיות חדשיות שנכנסות תדיר,
ולהשקיע כל כך הרבה במערכות קולנוע בכדי להוציא סאונד טוב למוזיקה, כאשר רוב המשתמשים של מערכות הקולנוע למעשה משתמשים במערכות הללו רוב הזמן לשמיעת מוזיקה?

אני ורבים כמוני מוצאים חוויה יותר מהנה לראות סרט בסטריאו במערכת טובה מאשר בקולנוע.
נערך לאחרונה על ידי שמעון-מור-יוסף ב 14/10/2010 15:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #6 

yairf,
מספיק להסתכל על כמויות תחנות העגינה שיש בכל חנות על מנת להבין שהן פה לפחות בשנים הקרובות.

אני לא יודע לגבי התעוררות האודיו הדו-ערוצי בארץ, מתקשה להאמין שזה כך. יש באמת חנויות בארץ שמוכרות רק אודיו דו-ערוצי ולא מוכרות כלל מסכים דקים? רוב חנויות האודיו שראיתי מכילות קיר מסכים אחד גדול ובצד האודיו. אני גם מאמין שרוב המכירות בחנויות הללו הינן דווקא של מסכים דקים ולא ציוד אודיו. בשביל להכריז "התעוררות", צריך באמת להראות חנויות יעודיות כאלו.

אנשים "שזונחים את הקולנוע הביתי לטובת מערכת להשמעת מוזיקה" - אני מתקשה להבין את הקשר. רוב האנשים נהנים לראות סרטים. מערכת אודיו (ככה רשמת) איננה מסוגלת לספק את זה. בניסוח אחר, אתה רשמת שלאנשים נמאס לראות סרטים בבית אז הם שומעים אודיו בלבד. נשמע עוד יותר מוזר, אבל זה מה שכתוב. דווקא נראה לי שקולנוע ביתי היום בעליה. יותר ויותר אנשים מכניסים לסלון שלהם מקרן ביתי ומערכות רמקולים 5.1 נמכרות בהמוניהן כיום.

אני חושב שהרבה יסכימו איתי כי מבחינה כמותית, ציוד האודיו לרב ערוצי (רמקולים ורסיברים) נמכר בפי כמה וכמה מאשר ציוד יעודי לסטריאו (מגברי סטריאו, נגני CD, קדם-מדבר, פטיפונים, רמקולים יקרים...). ייתכן ושוק הסטריאו בעליה, אבל לא משנה באיזה עליה הוא, שוק הרב-ערוצי מגלגל הרבה יותר כסף ועניין מצד הציבור הרחב. אני לא אומר חלילה שיש כאן מחנות. ניתן בהחלט לקיים מערכת דו-ערוצי ורב ערוצי באחד, אבל רוב האנשים יעדיפו להשתמש במערכת ה 5.1 שלהם עבור מוזיקה ולא להחזיק מערכת סטריאו יעודית.

לגבי מזרימי מדיה עבור אודיו, זה בהחלט העתיד. יש יותר מידי סיבות נגד מדיה פיזית והרבה יותר בעד מדיה דיגיטלית. אם נסתכל מסביב, רוב המצדדים במדיה פיזית הינם מבוגרים אשר שומרים סנטימנטים למדיה. ראיתם צעירים שמעדיפים מדיה פיזית מעל קבצים במחשב? הם נדירים.

אחרון, נדירים האנשים שבאמת מבצעים האזנה קריטית, כלומר מאזינים ללא עשייה של שום מעשה אחר. רוב האנשים מאזינים למוזיקה שלהם תוך כדי נסיעה, עשיית ספורט, ליד המחשב או תוך כדי מטלות הבית. זאת למשל אחת הסיבות שאנשים לא רואים צורך במערכת סטריאו יעודית.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

אני אישית לא חושב שיש התעוררות בתחום הסטריאו ואם יש אז זה רחוק מאוד מלהזכיר את מה שהיה בשנות השבעים או השמונים. ואם Av1 חושב שאז לא היה מרדף בלתי פוסק אחרי חידושים ושאת תופעת איבוד הערך המציאו רק בשביל הקולנוע הביתי אז הוא מבצע כאן תרגיל אדיר של אידיאליזציה של העבר.

דרך אגב, אני שומע המון מוזיקה. רק שאני עושה זאת בחדר העבודה כשאני עובד על המחשב ולכן זה לא מהווה תחליף או תחרות למערכת ה AV שיש לי בסלון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

שימו לב למה שיאיר כתב, הוא לא השווה את תחום הרב-ערוצי וגם לא ביחס לעבר.

הוא מדבר על כך שהשוק במגמת עליה, ולפי הסימנים שהוא נתן אני חושב שהוא צודק.

אם יש עליה, אז זו כנראה עליה מתונה ובמידה רבה היא תהיה זניחה אם משווים לשוק הק"ב, אבל אלה שני שווקים שונים. זה כמו להגיד ששוק הרכב HIGH END לא עלה במאות אחוזים מאז כניסת לקסוס לשוק, רק בגלל שזה שוק של עשרות מכוניות בשנה לעומת מאות אלפי רכבים רגילים.

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

אין לי יכולת להעריך את מצב השוק אבל אם יש עליה אני חושב שהמעבר למדיה דיגיטאלית מוזרמת, מהמחשב או מהרשת, זה הזרז. הנוחות של לנגן ממשק ממוחשב כזה או אחר (גם אייפוד נחשב בהקשר הזה) ולבנות רשימות ניגון הופך את החזרה לשמיעת מוסיקה, גם אם לא שמיעה קריטית, להרבה יותר קלה. לא הרבה אנשים מתאים להם לשמוע אלבום שלם בשביל הכמה (לפעמים אחד) שירים שהם אוהבים. תוסיפו לזה את העובדה שהיום אין ממש בעיה לשמור על איכות עם הירידה המתמדת של עלות האיכסון ויש לכם סיבה לחזור לשמוע מוזיקה באיכות גבוהה ובקלות. אני רק מקווה שהמגמה באמת קיימת.
כל יום לומדים משהו חדש

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #10 

oferlaor,
קראתי והבנתי מה yairf כתב ועל זה בדיוק הגבתי.
כיצד יודעים שיש עלייה בדו-ערוצי, פתיחה של חנויות? אני שואל איזה חנויות אלו, כי לפי מה שאני ראיתי, כל החנויות הללו מוכרות יותר מסכים דקים ורמקולים לקולנוע ביתי מאשר ציוד סטריאו יעודי. יש פריחה של חנויות לסטריאו בלבד? אני שמח לשמוע. איזה חנויות אלו?

בתערוכות תמיד כל היבואנים\יצרנים יציגו את כל הציוד הכבד שלהם, זה לא מדד. כמה מתוך המוצרים הללו הינם מוצרים חדשים שהייצור שלהם נעשה בשנה האחרונה וכמה כבר בני מספר שנים? בטוח שיש ציוד חדש, אבל צריך להשוות את המספרים הללו לשנים קודמות בשביל להכריז שיש עלייה או דווקא ירידה.

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 891
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #11 

אולי העוסקים בתחום יוכלו להעיד על התעוררות וזה יהיה נחמד אם הם ייתערבו בשירשור.
The future ain`t what it used to be

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

היי זיו
כפי שהזכיר עופר הידיעה הייתה על עלייה בתחום ולא על השוואה
ו... ישנה עליה :!:
עד לפני שנתיים תחום הסטריאו היה מאוד מצומצם
כל לקוח פוטנציאלי היה שולל על הסף את עצם המחשבה על מערכת סטריאו
אבל כיום כבר הכל יודעים את החסרונות והיתרונות של כל תחום וישנה נדידה וחזרה למקורות עבור איכות סאונד ולא אפקטים

תחום הסטריאו זה לא תחום הקולנוע הביתי מבחינת חשיפה, כמות מכירות ותקציבים ואין מה להשוות בניהם.

ey_cat
אני מאוד מכיר את הפעילות של השוק הזה בארץ הן מפועלי והן מעבודתי מול יבואנים, סוחרים, חנויות
אני יכול לאשר זאת שישנה עליה בהתעניינות, הרכישות והמודעות לעניין = מכירות גוברות = עליה

הכל בזכות כל ההתעסקות והבאה לתודעה על איכויות
אין מה לעשות, איכות מוכרת, והמודעות תגרום שיהיו לה דורשים.
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

הפתיחה שאני חושב שמדובר עליה זה שתי חנויות חדשות שמתמקדות בעיקר בסטריאו: CONCEPT ו-סטריאוסקופ.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9617
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #14 

עצם זה שחזרתי עכשיו וקניתי מחט לפטיפון
אומר שהשוק במגמת עלייה בסטיריאו ... :כן :D
אבל אם ברצינות אז כן יש מגמה לעלייה בתחום ....
ואני מסכים עם העוסק בתחום לעיל ידידנו שהרבה בעלי ציוד לקולנוע ביתי
שומעים בו דווקא יותר סטיריאו ...
ואני ביניהם......
אגב זיו אני לא מסכים איתך לגבי אופן ההאזנה כבדרך אגב
כי אני כאשר מאזין למוסיקה בסטיראו
אני לא עושה שום דבר אחר......
אולי אני באמת נדיר מסוגי
למזלה של אשתי
וכנראה שאר העולם.....צ :P

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #15 

אם זה נכון אני בספק שמעורבות המחשב משפיעה דווקא על דו ערוצי. בקבוצה של אנשים שאני מכיר רוב האנשים נותנים עדיפות לרב-ערוצי (במוזיקה) ואני דווקא זה שבדעת מיעוט.
לגבי פתיחת חנויות - אולי המגמה נכונה גם לרב-ערוצי וגם לתחומים אחרים (מישהו השווה/בדק?).
אני די בטוח יש מעט אנשים שמסוגלים להעדיף מערכת איכותית דו-ערוצית מפני מערכת פחות איכותית רב ערוצית באותו הסכום. מעטים ישמעו הבדל.
ושוב, לא מעט אודיופילים משיגים מערכת רב ערוצית איכותית, וטוענים שהחוייה רק מתעצמת. עם זמינות החומר אין בעיה (DVD-Audio, SACD, ריפים ברשת).

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

valer‏ אני יכול לספור את כמות האנשים שאני יודע ששומעים מוזיקה ברב ערוצי על כף יד אחת,‏ ויישארו לי אצבעות ספייר כדי לגרד בראש ולשאול את עצמי מאיפה הבאת את הנתון המדהים הזה.

stereoscope
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 18
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

כעוסק בתחום זה שנים עם מיקוד בסטריאו ישנה בהחלט התעוררות שאני מעדיף להגדיר אותה כ"יותר מודעות לאיכות השמע" בעיקר במוזיקה.
גם היבואנים השונים הבינו את הדרישה והתחילו להביא הרבה יותר ציוד סטריאו .
עם זאת בגלל שלל החידושים והטכנולוגיה שמרעיפים עלינו עלתה בהתאם גם הדרישה לציוד A/V .
אני נוהג להדגים את ההבדל בין ציוד סטריאו לציוד קולנוע ביתי ובכל המקרים ישנה הסכמה גורפת שציוד הסטריאו נשמע טוב בהרבה.
בסופו של דבר הכל עניין של צרכים ותקציב. רוב האנשים ימשיכו לשלב בין השניים(בגלל ה-איי פוד,בגלל המחשב,בגלל הנוחות ועוד...)
הכי חשוב מבחינתי זה להציג את האלטרנטיבה שלטעמי לא תמיד מוצגת כהלכה.
בהזדמנות זאת אני מפרגן לכל מי שמנסה ל"הפיץ את הבשורה" בכל דרך שהיא, לטעמי הדבר הכי טוב שאדם יכול לחוות בו את מירב התחושות והתשוקות היא המוזיקה ואין כמו מערכת סטריאו טובה בכדי לעשות זאת.
יגאל דברא - סטריאוסקופ ,סטריאו וקולנוע ביתי.
www.stereoscope.co.il
03-5256070

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #18 

yairf כתב:valer‏ אני יכול לספור את כמות האנשים שאני יודע ששומעים מוזיקה ברב ערוצי על כף יד אחת,‏ ויישארו לי אצבעות ספייר כדי לגרד בראש ולשאול את עצמי מאיפה הבאת את הנתון המדהים הזה.
...
בהנחה שאין לך מוטציה גנטית ביד, והאצבעות צומחות לך רק משם, חוששני שאתה לא קראת את דבריי בעיון.
חמישה מחבריי שיש להם מערכות ברמה טובה (להבנתי) הם בעלי מערכות רב ערוציות. אין לך אצבע פנויה לגרד, ולהבא אם אני נותן לך עובדות אין סיבה לפקפק בהם ...
ואגב זה שאני נמנע עם דו ערוציים אני חושב שזה שילוב של בעיקר הרגל ובמידה מסויימת גם חוסר רצון לנסות ולשנות.
אני גם לא יודע אם יש פה הרבה אנשים שניסו להאזין למערכת באיכות שיש להם דו ערוצי, רק משוכפלת ל - X ערוצים למשך זמן ממושך (חודש נאמר) ועדיין העדיפו לחזור לדו ערוצי.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #19 

אני, עד לפני חצי שנה "נאלצתי" לשמוע מוזיקה במגבר ק"ב= רב ערוצי, אמנם זה לא היה גרוע אך זה לא היה זה.
כאשר ארגנתי לעצמי מגבר סטריאופוני, אני שומע מוזיקה אך ורק בו.
אני גם בדיעה שכמה שלא תשדרג תמיד יצא דגם יותר משוכלל וזה מאוד מתסכל, תחום הק"ב הופך להיות זהה באופיו לתחום המחשבים וחבל.
בסטריאו הישן והטוב הרבה לא השתנה ולא ישתנה וטוב שכך.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #20 

oferlaor כתב:אני חושב שיש באמת מגמה כזו, אבל אני לא בטוח שזה דומה למה שהיה בעבר.

כלומר, יש דגש מאוד חזק על מערכות קטנות וקומפטיות, מבוססות מקורות דיגיטליים בסגנון אייפון, הרבה DOCKING וכו'.

בארה"ב יש מגמה מעניינת של מנויי מוזיקה, שבעצם הופכים את כל הרעיון של רכישת דיסקים לדבר לא ממש שימושי. אתה כיום יכול לרכוש מנוי חודשי בעלות של כ-10 דולר או פחות, שמבטיח שיש לך גישה ל-99% מהתוכן המוזיקלי (המודרני, מן הסתם) שזמין כיום.

אני אישית אוהב לשמוע מוזיקה שאני אוהב שוב ושוב, ולא לשמוע עשרות קטעים שונים לחלוטין. אבל יש המון אנשים עם מגוון טעמים שונה ששומעים המון תוכן. הייתי אומר שהם הרוב ואני המיעוט בתחום הזה.
...
אני לא חושב שאתה במיעוט. אני דווקא חושב שאתה הרוב. לרוב בני האדם קשה להתרגל למשהו חדש והם אוהבים לטחון משהו ישן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”