תודה נמר

,
זה היה מבצע עזרה ראשוני מיידי, ומכיוון שנראה לי שזה מקרה שאפשר ללמוד ממנו, אני רוצה ברשותך וברשות מנהלי הפורום להבהיר ולדייק בדברים:
החדר והמערכת ללא טיפול אקוסטי:
כאמור וכידוע, חדר קטן יחסית בעל צורה שהיא יותר קובייתית מאשר מלבנית, מה שאומר נוכחות מודגשת ומעיקה בתחום התדר הנמוך.
מכיוון שהחדר קטן יחסית, הגלים העומדים הבעייתיים הם לאו דוקא רק בתחום הבאס הנמוך, אלא תהיה גם נוכחות מוגברת בתחום ה upper bass וה- low med.
אין בדברים אלה הפתעה או חידוש, וכל מי שהיה ושמע בחדר הרגיש זאת.
לזה יש להוסיף את הרמקולים "הבריאים" של נמר.
נמר הראשון שיודע שהחדר לא מתאים לתנאי האזנה מובחרים, וגם לא לרמקולים שלו ספציפית, אבל זה לא אומר שאי אפשר לנסות ולשפר את תנאי ההאזנה.
דרך אגב, הבעיות בחדר היו מורגשות גם עם רמקולים "קטנים" יותר (לא באותה מידה, אבל אכן מורגשות).
לדעתי, נושא ההחזרים מהאקווריום הוא משני בחשיבות היחסית שלו.
עיקרון הטיפול המומלץ:
בליעה מאסיבית ורחבת טווח עם דגש על בליעה אפקטיבית בתחום התדר הנמוך.
דבר כזה לא נפתר עם להדביק פה ושם איזה חתיכת ספוג, אלא נדרש שטח בליעה מהותי עם כושר בליעה בתדר נמוך.
לאחר מכן אפשר לטפל בהחזרים ספציפיים, אבל זה פחות עניין.
כיוון שתנאי החדר הם כאלה שקיים חוסר מקום מתאים ליישום טיפול בקירות, האופציה שלטעמי היא הכי אפקטיבית במקרה זה היא דווקא.. יישום תיקרה אקוסטית בכל שטח התיקרה בחדר!.
כן, אותה התיקרה שרואים במשרדים, שאף אחד לא אוהב במיוחד, אבל אם בוחרים אריחים מתאימים ומשדרגים אותה, היא יעילה מאין כמוה, והיא גם מתפקדת כ- bass trap שלא לדבר על זה שהיא מורידה תהודה כללית בחדר ו "מרגיעה " אותו.
גם קיים כיום מבחר רב של אריחים שחלקם נראה יחסית לא רע בכלל.
האילוצים:
נמר רצה טיפול עזרה ראשונה מיידי!
התוצאה:
נמר בא למשרד/אולפן וקיבל מה שהיה בנמצא.
בעניין זה חשוב לי להדגיש מספר נקודות:
1. כפי שכבר ציינתי פה וכפי שכבר ציין נמר, הספוגים המדוברים, שניתן כיום להשיג כמותם אצל ספקים רבים, אינם "לוכדי באס" ממש, ומהנסיון שלי, תחום הבליעה האפקטיבי שלהם הוא עד לכ- 100 הרץ. יתרה מזו, אני לאו דווקא הייתי ממליץ עליהם לאנשי hi-fi , גם בגלל מיגבלת הבליעה בתחום הבאס, וגם בגלל שיקולי אסטטיקה. הם מתאימים יותר לאולפנים ביתיים וכדומה.
2. מה שכן, היופי בספוגים הוא שאפשר, כמו אצל נמר, להתרשם באופן מיידי ובאופן הפיך (ללא התקנה או הדבקה) מה יכול לעשות טיפול אקוסטי בחלל נתון.
3. לגבי הגליל האקוסטי שנמר קורא לו "החבית האקוסטית" (גדול! אני מאמץ), זה לא רעיון שלי, זה יישום אקוסטי שמוכר היטב ונקרא tube trap . יש לו יכולות מעט טובות יותר בבליעת באסים מאשר הספוג, אך גם ממנו אל תצפו לבליעה ב Hz 50.
4. נמר עשה טוב במיקומים, וגם עשה טוב בכך שחלק מהספוגים הוא שם as is , כך שיש שם זוגות ספוג המחוברים יחד. זה נותן עובי בליעה גדול יותר ובליעה טובה יותר בתדר הנמוך. טריק נוסף אותו אפשר לעשות זה שאת הספוגים בחיתוך פירמידה ניתן להפוך כך שהפירמידות יפנו כלפי הקיר, ואילו החלק ה"אחורי" דווקא יפנה קדימה לחדר. פחות יפה, אך משפר בליעה בתדר נמוך.
5. נמר, אני לא הייתי מציע לצפות הספוג בבד, קיימות אפליקציות מתאימות אסטטיות יותר. אני מציע שתחכה עם זה.
תודה נמר על המילים החמות,