מהו fake pressure
ערב טוב לכולם,
ראיתי קליפ ביו טיוב, שלינק שלו להלן, בו הבריסטה מסביר שלפני שהוא מתחיל את החליטה, הוא פותח וסוגר את ידית הקיטור כדי להוציא למה שהוא קורה מהו fake pressure.
אני לא מכיר את המונח הזה ואת ההשפעה שלו על טיב החליטה..
מישהו מוכן להסביר?
תודה.
זה הקליפ:
ראיתי קליפ ביו טיוב, שלינק שלו להלן, בו הבריסטה מסביר שלפני שהוא מתחיל את החליטה, הוא פותח וסוגר את ידית הקיטור כדי להוציא למה שהוא קורה מהו fake pressure.
אני לא מכיר את המונח הזה ואת ההשפעה שלו על טיב החליטה..
מישהו מוכן להסביר?
תודה.
זה הקליפ:
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה שהוא עושה נעשה אוטומטית ע"י שובר וואקום.
בדוד של מחליף חום יש מים ואדים כשהמכונה מתקררת האדים מתעבים ונוצא וואקום ששואב חלב מהסטימר חזרה לדוד וגם אויר.
כשאתה מחמם עוד פעם את המכונה האויר והמים מתחממים כך שפועל על הפרסוסטט לחץ שנובע מדחיסה של האויר ולא רק אדים.
למעשה הפרסוסטט יפסיק את החימום כי יש לחץ (מתאים לחום) מספק אבל הלחץ הזה נובע מלחץ שהאויר גם מפעיל.
כתוצאה מזה המים יהיו קרים - אם תוציא את האויר צהסטימר יבנה לחץ מהאדים בלבד ואז הפרסוסטט יפסיק את החמום בטמפרטורה שנובעת רק מחימום המים.
בדוד של מחליף חום יש מים ואדים כשהמכונה מתקררת האדים מתעבים ונוצא וואקום ששואב חלב מהסטימר חזרה לדוד וגם אויר.
כשאתה מחמם עוד פעם את המכונה האויר והמים מתחממים כך שפועל על הפרסוסטט לחץ שנובע מדחיסה של האויר ולא רק אדים.
למעשה הפרסוסטט יפסיק את החימום כי יש לחץ (מתאים לחום) מספק אבל הלחץ הזה נובע מלחץ שהאויר גם מפעיל.
כתוצאה מזה המים יהיו קרים - אם תוציא את האויר צהסטימר יבנה לחץ מהאדים בלבד ואז הפרסוסטט יפסיק את החמום בטמפרטורה שנובעת רק מחימום המים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

עכשיו שמתי לב שזה בכלל דומובר אז אין מצב כזה בכלל כי זה סינגל בוילר ולא מחליף חום.
בסינגל בוילר הדוד מתמלא מים עד סופו בזמן חליטה ולא 3\2 כמו במחליף חום.
מה שהוא עושה זה סוג של גלישת טמפרטורה - הוא מוריד טמפרטורה מהדוד לפני חליטה בעזרת הסטימר.
בסינגל בוילר הדוד מתמלא מים עד סופו בזמן חליטה ולא 3\2 כמו במחליף חום.
מה שהוא עושה זה סוג של גלישת טמפרטורה - הוא מוריד טמפרטורה מהדוד לפני חליטה בעזרת הסטימר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מאוד לא ברור מה הוא בדיוק עושה שם.
הוא פותח את ברז הקיטור לשניה קצרה, שום דבר לא קורה (שום נורה לא נדלקה או כבתה) והוא ממשיך הלאה.
גם אם זו גלישת טמפ', ככה לא עושים אותה.
בכל אופן, סרטון לא משהו. תראה איך הוא מטמפר, כשהידית כולה שוכבת על העוקם. גם לא כ"כ ברור לי מה הוא עושה בטחינה - זה כאילו הוא הכין הכל ל-WDT אבל הוא לא עושה WDT
הוא פותח את ברז הקיטור לשניה קצרה, שום דבר לא קורה (שום נורה לא נדלקה או כבתה) והוא ממשיך הלאה.
גם אם זו גלישת טמפ', ככה לא עושים אותה.
בכל אופן, סרטון לא משהו. תראה איך הוא מטמפר, כשהידית כולה שוכבת על העוקם. גם לא כ"כ ברור לי מה הוא עושה בטחינה - זה כאילו הוא הכין הכל ל-WDT אבל הוא לא עושה WDT
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
ללא ספק ,מדובר בייקה מכין קפה...
מכיר אותם (היו לי כאלה במשפחה רחוקה)
הכל נשאר כל כך נקי (ראיתם את חצי הכוס מפלסטיק שהוא נעזר בה שלא יפול קפה מהמטחנה על השיש?
כמה זמן לוקח לבן אדם להכין כוס קטנה של אספרסו...מה זה? טקס התה היפני?
fake preasure....כנראה לימדו אותו את התנועה הבלתי רצונית הזו בחנות
והוא פשוט חוזר עליה כמו איזה רובוט ייקה...
משעשע...
מכיר אותם (היו לי כאלה במשפחה רחוקה)
הכל נשאר כל כך נקי (ראיתם את חצי הכוס מפלסטיק שהוא נעזר בה שלא יפול קפה מהמטחנה על השיש?
כמה זמן לוקח לבן אדם להכין כוס קטנה של אספרסו...מה זה? טקס התה היפני?
fake preasure....כנראה לימדו אותו את התנועה הבלתי רצונית הזו בחנות
והוא פשוט חוזר עליה כמו איזה רובוט ייקה...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
כמו שאמרתם, הכל נשאר נקי..
חוץ מהמים שיוצאים לו כדי לחמם את הכוס בהתחלה
כנראה שמבחינתו מה שלא רואים לא צריך לנקות
חוץ מהמים שיוצאים לו כדי לחמם את הכוס בהתחלה
כנראה שמבחינתו מה שלא רואים לא צריך לנקות
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אולי זה שוט שני שלו ברצף והרשת מלוכלכת משוט קודם.
אני עדיין טוען שהוא מוריד טמפרטורה לפני חליטה עם הסטימר במעין גלישת טמפרטורה שכנראה מתאימה למכונה הזאת (ולבחור הייקה הזה...)
אני עדיין טוען שהוא מוריד טמפרטורה לפני חליטה עם הסטימר במעין גלישת טמפרטורה שכנראה מתאימה למכונה הזאת (ולבחור הייקה הזה...)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
לפני שוט שני ברצף לא מנקים את הרשת בראש?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מספיק פלאש של מים - אני לא מנקה עם מברשת בין שוט לשוט.
אני מאז שיש לי את המטחנה משתמש בכוס חתוכה (יקה נשאר יקה)dorso כתב:אחלה רעיון עם הכוס החתוכה . איך לא חשבתי על זה.
האיברטל שלי מעיפה קפה לכל עבר ועד עכשיו הייתי טוחן לכוס ,שוקל ומכניס לידית....
אבל ברצינות.. ברגע שאשלוט במטחנה אפסיק להשתמש בקומבינה הזו כי כמה שפחות אינסטרומנטים יותר טוב.. לדעתי לפחות..
ציינתי בגילוי נאות שגם לי יש ייקים במשפחה....alogobi כתב:הלו.. יש גם יקים בפורום הזה.. אף אחד לא מושלםnimitzg כתב:ללא ספק ,מדובר בייקה מכין קפה...![]()
![]()
![]()
משעשע...
......
זה שמאלצים אותך בתור ילד לשטוף את כל קוביות הלגו שלך פעם בשבוע
זה לא ממש נורמלי...נכון
"Cigars change thoughts into dreams."
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
cool jazz זה כבר טוב.... לגבי סרט... לי יש דומובר סינגל ואני גם נותן למים לרדת מראש לכוס נורה נדלקת בזמן טחינה ומספיק להמתין כחצי דקה מרגע שהיא שכבתה ועז לחלוט
.... בסרט לא רואים נורה כלל
אבל מוסיקה טובה!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
באמת אחלה מוסיקה ברקע. זה Miles Davis... מוסיקה של שישי אחה"צ.
לגבי שעון הלחץ: זה שעון לחץ חליטה, לא שעון לחץ דוד. הוא תמיד נופל כשמזרימים מים (וכנראה שבדומובר גם כשמוציאים אדים). אין לזה שום משמעות, כי הוא לא מודד דבר אלא אם יש מולו התנגדות (ולכן הוא מתייצב רק כשמתחילים לחלוט).
אני עדיין חושב שאין שום משמעות למה שהוא עושה שם. הוא פותח את הידית, כשברור שהמיכל נמצא בטמפ' חליטה, ככה שלא יצא כלום מהידית כי אין קיטור בכלל.
שאלה לבעלי הדומובר: איך שולטים בכך שיצאו מים חמים מהידית הזו? יש כפתור מיוחד?
לגבי שעון הלחץ: זה שעון לחץ חליטה, לא שעון לחץ דוד. הוא תמיד נופל כשמזרימים מים (וכנראה שבדומובר גם כשמוציאים אדים). אין לזה שום משמעות, כי הוא לא מודד דבר אלא אם יש מולו התנגדות (ולכן הוא מתייצב רק כשמתחילים לחלוט).
אני עדיין חושב שאין שום משמעות למה שהוא עושה שם. הוא פותח את הידית, כשברור שהמיכל נמצא בטמפ' חליטה, ככה שלא יצא כלום מהידית כי אין קיטור בכלל.
שאלה לבעלי הדומובר: איך שולטים בכך שיצאו מים חמים מהידית הזו? יש כפתור מיוחד?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יש קיטור כי הדוד נע בערך בין 85 ל 95 מעלות אז נבנה קיטור - למרות שזאת חליטה.
זה ככה בכל סינגל בוילר כמעט.
אם תשים PID הוא ידאג למתג את הדוד כך שלא תגיע מעל הטמפרטורה שתכנתת (PID גוזר את השינוי בטמפרטורה בשביל לחזות את הטמפרטורה שתהיה)
זה ככה בכל סינגל בוילר כמעט.
אם תשים PID הוא ידאג למתג את הדוד כך שלא תגיע מעל הטמפרטורה שתכנתת (PID גוזר את השינוי בטמפרטורה בשביל לחזות את הטמפרטורה שתהיה)