האם אחריות של יבואן רשמי שווה 20% הפרש במחיר ?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
shlomisa פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני מניח שהשאלה הזו נשאלה כאן כבר מספר פעמים.
בתקופה האחרונה אני מתלבט עם עצמי ימים כלילות איזה טלוויזיה לקנות.

נסגרתי על מספר דגמים ולהפתעתי גיליתי שההבדלים בין היסואנים יכולים להיות ממש אבסורדים.
לדוגמה, טושיבה 46XV733 .
המחיר הכי נמוך שמצאתי עם יבואן רשמי : 6600
המחיר הכי נמוך שמצאתי עם יבואן י.שלום - 5600
17% הפרש, 1000 שקל יותר.

עוד דוגמה:
סמסונג C530
המחיר הכי נמוך שמצאתי עם יבואן רשמי : 5,970
המחיר הכי נמוך שמצאתי עם יבואן י.שלום - 5,029
18% יותר.

עוד:
טושיבה 46XV635
המחיר הכי נמוך שמצאתי עם יבואן רשמי : 7,390
המחיר הכי נמוך שמצאתי עם יבואן י.שלום - 5000
33% ! ! הבדל במחיר .

אז נניח שבאחד האחריות מדהימה ובשני היא לא קיימת, כל בן אדם עם קצת הגיון בראשו יודע שלשלם ביטוח בשווי 17-18% משווי המוצר זה לא משתלם.
השאלה היא, מה הוא הסיכוי לקבל מוצר פגום ?

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

נתחיל מהסוף - ההסתברות לקבל מוצר פגום היא הסתברות קיימת. אנשים קנו פיוניר בזמנו והמסכים נפגמו, ואם נתייחס אליהם כאל פסגת האיכות אז גם המלך הוא עירום. היו מסכי סמסונג מאוד יקרים שנפגמו וגם של חברות אחרות. זה יכול לקרות.
באשר לשאלה האם מיבואן רשמי או לא - חברים יגידו לכאן ולכאן. אני לא חושב שתקבל תשובה מוחצת חוץ מוויכוחים של חברים.
Vocare Ad Regnum

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #3 

shlomisa כתב:אני מניח שהשאלה הזו נשאלה כאן כבר מספר פעמים.

נסגרתי על מספר דגמים ולהפתעתי גיליתי שההבדלים בין היסואנים יכולים להיות ממש אבסורדים.
לדוגמה, טושיבה 46XV733 .
17% הפרש, 1000 שקל יותר.

עוד דוגמה:
סמסונג C530
18% יותר.

עוד:
טושיבה 46XV635
33% ! ! הבדל במחיר .

אז נניח שבאחד האחריות מדהימה ובשני היא לא קיימת, כל בן אדם עם קצת הגיון בראשו יודע שלשלם ביטוח בשווי 17-18% משווי המוצר זה לא משתלם.
...
shlomisa

אין קשר לאחריות לבין מוצר פגום ...... כשאתה רוכש מסך יבוא רשמי ...... יש לך שקט נפשי שבכל תקופת האחריות .... היבואן יהיה חייב להחזיק חלפים למסך .

ובמידה ולא ניתן יהיה לתקן לך את המסך יהיה עליו לתת לך מסך חדש . תמורתו .

עכשיו תבין את ההגיון לרכוש יבוא רשמי בלבד .
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 13/10/2010 10:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

shlomisa פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אז זהו שאין בזה הרבה הגיון.
אם אני צריך לשלם 20% יותר רק עבור האופציה הזו זה לא משתלם.
טלוויזיות זה בסה"כ דבר דיי אמין ובזמן האחרון דיי זול, הטיעון הזה לא משכנע, אותי לפחות.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

shlomisa כתב:אז זהו שאין בזה הרבה הגיון.
אם אני צריך לשלם 20% יותר רק עבור האופציה הזו זה לא משתלם.
טלוויזיות זה בסה"כ דבר דיי אמין ובזמן האחרון דיי זול, הטיעון הזה לא משכנע, אותי לפחות.
...
shlomisa

ראשית............... ההבדלים במחירים בין היבוא הרשמי לבין היבוא "הפרללי" אינו כמו שאתה מציג אותו .

אם בא לך לרכוש יבוא "פרללי" תרכוש ותהנה .

shlomisa פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

נתתי מספר דוגמאות להבדלים במחירים, בפועל ההבדלים אף גדולים יותר.
בכל מקרה, תודה על האישור, אני רץ לקנות...

saarel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

היבואנים הרשמיים מייבאים את הדגמים הנחותים והדפוקים של אסיה, לא של אירופה.
בנוסף המחירים בשמיים. פשוט בושה. דופקים אותנו הצרכנים פעמיים, כי טוב.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #8 

9000es כתב:
shlomisa כתב:אני מניח שהשאלה הזו נשאלה כאן כבר מספר פעמים.

לדוגמה, טושיבה 46XV733 .
17% הפרש, 1000 שקל יותר.

עוד דוגמה:
סמסונג C530
18% יותר.

עוד:
טושיבה 46XV635
33% ! ! הבדל במחיר .

...
shlomisa

אין קשר לאחריות לבין מוצר פגום ...... כשאתה רוכש מסך יבוא רשמי ...... יש לך שקט נפשי שבכל תקופת האחריות .... היבואן יהיה חייב להחזיק חלפים למסך .

ובמידה ולא ניתן יהיה לתקן לך את המסך יההי עליו לתת לך מסך חדש . תמורתו .

עכשיו תבין את ההגיון לרכוש יבוא רשמי בלבד .
...
היבואן מתחייב למה שהוא מתחייב. מה שכתבת הוא לא בהכרח נכון ל 100 אחוז מהמקרים.
גם יבואן אפור יכול לתת את אותה ההתחיבות.
לגבי האם שווה או לא, יש פה עניין של יחס עלות מול תועלת. מקריאה בפורומים אני יכול להגיד שהדעות חלוקות ויש מקרים שגם יבואנים רשמיים איכזבו ( לא שזה מפתיע אותי במיוחד ).
בסופו של דבר אני חושב שההיבט הפסיכולוגי פה הוא זה שקובע. ההסתברות לקלקול במוצר זהה בשני המקרים.
לעניות דעתי לא שווה לשלם בין 20% ל 30% יותר על אחריות שאיכותה לא ידועה מראש.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #9 

סתם דוגמא-
בסמליין טכנאי מגיע עד הבית ואם צריך לוקח את הטלויזיה לתיקון.
בי. שלום צריך להגיע אליו עם הטלויזיה ולפי מה שהבנתי והתרשמתי מהם - זה לא תמיד הולך חלק.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

shlomisa, היות והדיון הזה לא יילך רחוק - האם קנית כבר ? אם כן, אנא עדכן על מנת שנפסיק להעביר כאן דיעות על ייבוא מקביל או על ייבוא רשמי. מצטער על הטון - זה פשוט לא יילך כאן והטונים של החברים יעלו לרמה לא נעימה.
Vocare Ad Regnum

shlompis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #11 

TANDBERG כתב:shlomisa, היות והדיון הזה לא יילך רחוק - האם קנית כבר ? אם כן, אנא עדכן על מנת שנפסיק להעביר כאן דיעות על ייבוא מקביל או על ייבוא רשמי. מצטער על הטון - זה פשוט לא יילך כאן והטונים של החברים יעלו לרמה לא נעימה.
...
סליחה ?! למה להפסיק להעביר דיעות ורשמים ?!
אתה בהחלט צריך להצטער על הטון - איזו גישה... :roll:
אתה מנהל את הנושאים ומחליט מה נושא לשיחה או לא ?

כל חבר הפורום אחרי על הטונים שלו ועל דרך ההתבטאות שלו ומכאן נגזרת הרמה של הדיון, טונים יכולים לעלות בכל דיון - אני לא חושב שצריך לסתום פיות כי הנושא גורם לאנשים מסויים "אי נעימות".

פותח הפוסט העלה נושא שמעניין, האמת שהוא עשה עבודה יסודית ומעניינת שהפערים במחירים הפתיעו אותי,
אני מוצא את הדיון הזה טורם ומעניין ולכן אשמח לשמוע את דעותיהם של חברי הפורום ונסיונם לטוב ולרע.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

shlompis כתב:
TANDBERG כתב:shlomisa, היות והדיון הזה לא יילך רחוק - האם קנית כבר ? אם כן, אנא עדכן על מנת שנפסיק להעביר כאן דיעות על ייבוא מקביל או על ייבוא רשמי. מצטער על הטון - זה פשוט לא יילך כאן והטונים של החברים יעלו לרמה לא נעימה.
...

כל חבר הפורום אחרי על הטונים שלו ועל דרך ההתבטאות שלו ומכאן נגזרת הרמה של הדיון, טונים יכולים לעלות בכל דיון - אני לא חושב שצריך לסתום פיות כי הנושא גורם לאנשים מסויים "אי נעימות".

פותח הפוסט העלה נושא שמעניין, האמת שהוא עשה עבודה יסודית ומעניינת שהפערים במחירים הפתיעו אותי,
אני מוצא את הדיון הזה טורם ומעניין ולכן אשמח לשמוע את דעותיהם של חברי הפורום ונסיונם לטוב ולרע.
...
shlompis

פותח השרשור לא עשה שום עבודה יסודית ומעניינת . .................. (n)
כל המחירים שהוא כתב אינם נכונים בכלל ... לעומת המחירים שניתן להשיג מסכים ביבוא רשמי .

כל הדיון הזה יש לו רק כוונה אחת בלבד ......... להוביל אנשים לרכוש מסכים מיבוא פרללי .

אני מוכן ..... להראות לפותח השרשור שהפרש המחירים בין היבוא הרשמי לבין המקביל הוא אפסי .

יום טוב .

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

shlompis כתב:
...

...
ידידי,
בדיוק בגלל אופן התגובה שלך כתבתי מה שכתבתי. היות ואני לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי - אין לך מושג למה כתבתי את זה.
תקרא קצת דיונים אחורה בפורום, זו לא סתימת פיות - זה פשוט לא נגמר וההערות בין החברים נהיות לא לעניין. זה בדיוק באותה רמה של איזו קונסולה לקנות ומה יותר טוב. כל אחד יעשה את הבחירה שלו ואני מקווה שיהנה ממנה כי תמיד כיף לראות חבר שמתחיל במסך מתקדם לעוד שדרגת.
אני לא מנהל את העניינים כאן והטון שלך ממש לא נעים לי, למרות שצפיתי שאקבל כזו תגובה על נסיון להפסיק ניגוח עתידי.
אין כאן מן הסתימת פיות, שוב פעם - תקרא קצת שרשורים קודמים ותבין בדיוק על מה אני מתכוון.

shlomisa פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

...
אכן קניתי, היום.
9000es כתב:
shlompis כתב:
...

...
shlompis

פותח השרשור לא עשה שום עבודה יסודית ומעניינת . .................. (n)
כל המחירים שהוא כתב אינם נכונים בכלל ... לעומת המחירים שניתן להשיג מסכים ביבוא רשמי .

כל הדיון הזה יש לו רק כוונה אחת בלבד ......... להוביל אנשים לרכוש מסכים מיבוא פרללי .

אני מוכן ..... להראות לפותח השרשור שהפרש המחירים בין היבוא הרשמי לבין המקביל הוא אפסי .

יום טוב .
...
קשקשן, לפני שאתה יוצא בהצהרות, בוא נעמיד במבחן את היכולות שלך.
את המחירים שהבאתי הבאתי מzap- , סביר להניח שאפשר להשיג ביותר זול ממה שרשום שם אבל זה עובד לשני הכיוונים.
אבל אני מוכן למבחן שלך, קניתי היום xv733 טושיבה . בוא ו"תשיג" לי את המחיר הכי טוב שאתה יכול מייבוא רשמי ולאחר מכן אכתוב בכמה אני קניתי.
הולך ?

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1569
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #15 

תתחדש אבל תקווה גם שלא יהיו לך בעיות אחרת אתה בבעיה.....

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

shlomisa כתב: קשקשן, לפני שאתה יוצא בהצהרות, בוא נעמיד במבחן את היכולות שלך.
את המחירים שהבאתי הבאתי מzap- , סביר להניח שאפשר להשיג ביותר זול ממה שרשום שם אבל זה עובד לשני הכיוונים.
אבל אני מוכן למבחן שלך, קניתי היום xv733 טושיבה . בוא ו"תשיג" לי את המחיר הכי טוב שאתה יכול מייבוא רשמי ולאחר מכן אכתוב בכמה אני קניתי.
הולך ?
...
קצת לא נעימה ההתבטאות שלך, אפילו נודף ריח חזק של שיווק ממנה.

בוא אני אגיד לך מניסיוני, אני רכשתי פילפס 8404. י.שלום מכר אותה בזמנו ב-6800, אני רכשתי מא.ל.מ עם יבוא רשמי. כמה עלה לי??? 7100 כולל הובלה התקנה ומתלה (שאין אצל י.שלום בעסקה).

ההפרש בינהם (אם מוצאים את ההובלה ההתקנה והמתלה) הוא שי.שלום זול ב-4.22%, וזה זניח.

עכשיו תגיד לי אתה מה יותר שווה?

ובבקשה אל תוריד את הדיון הזה לרמות נמוכות. (f)

shlomisa פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

חברים, כנראה שויכוח לגיטימי איתכם הוא אינו אפשרי.
הבאתי נתונים אמיתיים מאתר זאפ, בחור אחד רשם שכל מטרתי היא לגרום לאנשים לקנות ייבוא פרללי.
קיבלתי את ההצעה של הבחור להשוות מחירים, אתה רומז שיש לי כוונות שיווקיות.

אם אין לכם את היכולת לשמוע דעה מנוגדת לשלכם, מה אתם עושים פה ? באים להצדיק את עצמכם ?
תהליך רכישת המסך שלי הסתיים בזה שקניתי טלוויזיה בייבוא מקביל בגלל פער של 25% במחיר וזאת לאחר סקר שוק שלא היה מבייש תחקיר בטחוני (תסתכלו בהסטוריית ההודעות שלי ותראו שזה לקח לי משהו כמו חודשיים).

לא רציתי לקנות מיבואן מקביל, עד לפני כמה ימים זו בכלל לא היתה אופציה מבחינתי. לאחר שראיתי את ההפרש במחיר ההגיון שלי אמר לי שזה מטורף לשלם כלכך הרבה יותר, שיטפתי את הפורום בתהיות שלי כדי להבין משהו שאולי אני לא מצליח להבין לבד והתוצאה של זה , התלהמות והאשמות ילדותיות מצד מס' אנשים.

ohyaeli כתב:
shlomisa כתב: קשקשן, לפני שאתה יוצא בהצהרות, בוא נעמיד במבחן את היכולות שלך.
הולך ?
...
קצת לא נעימה ההתבטאות שלך, אפילו נודף ריח חזק של שיווק ממנה.

בוא אני אגיד לך מניסיוני, אני רכשתי פילפס 8404. י.שלום מכר אותה בזמנו ב-6800, אני רכשתי מא.ל.מ עם יבוא רשמי. כמה עלה לי??? 7100 כולל הובלה התקנה ומתלה (שאין אצל י.שלום בעסקה).

ההפרש בינהם (אם מוצאים את ההובלה ההתקנה והמתלה) הוא שי.שלום זול ב-4.22%, וזה זניח.

עכשיו תגיד לי אתה מה יותר שווה?

ובבקשה אל תוריד את הדיון הזה לרמות נמוכות. (f)
...

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

חבר, אף אחד לא דיבר בהתלהמות. עכשיו ראיתי את ההיסטוריה של ההודעות שלך ואתה צודק, קבל את התנצלותי.

מצד שני, לצאת בהצהרות גורפות שיבואן מקבילי זול בהפרש עצום ולחתום על זה כעובדה מוגמרת זה לא בסדר.

סיפרתי לך את נסיוני האישי, וכן זה אחרי התמקחויות ולא מזאפ. אני רכשתי לי ב-7100 וחבר שלי רכש ב-6800. כל אחד מרוצה מהעסקה שלו, החבר רצה לחסוך כסף ואני חשבתי שזה לא שווה 300 שקל.

לכן, צריך להסיק מסקנות נכונות, אולי הטלויזיה שלך יצאה יותר זולה בהפרש אסטרונומי, אבל זה לא אומר שכל הטלויזיות כך.

כל מקרה לגופו, גם לטלויזיה וגם לאדם שרוכש.

(b)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

shlomisa, אחרי התגובה שלך יש לי דבר אחר לבקש:
ת.ת.ת !
כמו שציינתי מקודם וצדקתי - לא יהיו כאן ראש לגבי הנושא הזה. ולכן מה שנשאר לעשות עכשיו זה לתת עצות כיול וכדומה.
תהנה ממנה !
Vocare Ad Regnum

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”