עלות התקנה של קולנוע ביתי

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
Texy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
בשעה טובה ומוצלחת רכשתי מערכת עפ"י ההמלצות שניתנו לי פה ובע"פ:
מקרן epson, עם 3 רמקולים שקועים מלפנים, 2 רמקולים אחוריים וסאב. כמו כן רכשתי מסך חשמלי.
עכשיו הגיע חלק ההתקנה ואני מתלבט שוב: האם להתקין בעצמי או להזמין טכנאי.
יש לי הכל מוכן מבחינת צינורות וחוטי משיכה. גם הגבס כבר חתוך לפי המידות.
המקרן, עפ"י האיש שמכר לי אותו, גם לא אמור להיות קשור לקיר - הוא יכול לעמוד כמו שהוא על הרגלים שלו, ובעזרת החומרה/תוכנה אני יכול לכוונן אותו כדי שיתאים למסך.

קיבלתי הצעות מחיר שלדעתי הן שערוריתיות (יש גם כאלה של הרבה מעל 2500 שקל לא כולל כבלים!!!),
אולי אני אידיוט מושלם, אבל ההתקנה אמורה להיות משהו יחסית פשוט: למשוך כבלים, להשקיע את הרמקולים (אולי להלביש להם תיבת עץ?), ולחבר את הכל לרסיבר.חוצמזה יש גם מסך חשמלי לחבר - שאולי שם הקאץ' קצת יותר גדול.

האם אלה מחירים סבירים? איפה מסתתרת המומחיות פה - לחבר כבלים ולמשוך בחוטים נראה לי שכל אדם עם קצת חשיבה לוגית יכול לעשות.
אשמח לקבל נקודות ראייה נוספות, כי אני קצת משתאה נוכח המחירים הלא הגיוניים וחושב לעשות את הכל לבד.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

במידה וחלק מהעבודה כבר נעשת המחיר יהיה זול יותר.
אני מאמין שבחלק מהמקומות קיבלת הצעת מחיר ללא בדיקה בשטח של טכנאי מטעם החברה וקיבלת מחיר על 100 מטר כבל, כבלי אודיו\וידאו עבור המכשירים, מתקן מקרן ייעודי וצוות של שני אנשים לפחות...
אכן סוג התקנה זה לא זול אבל ה"מחירון" מתחיל בערך ב500 עד 1500 ש"ח, תלוי באופי ההתקנה, ציוד נלווה, שעות עבודה וכמות הטכנאים.

כפי שאתה מתאר זה לא בעיה של למשוך כבלים אלא לבנות מערכת שלמה, להתקין, לכוון, להפעיל ולבדוק, דבר שלוקח זמן ואם יש דברים מסוימים שאתה לא יודע או אלול לפספס במהלך ההתקנה, הזמן שלך יהיה כפול מהמתוכנן.

הסבר מבעל מקצוע בחלק מהמקרים עדיף על קריאה בספר הוראות אך זה כבל אינדיבידואלי.

האם למקרן יש מתקן?
כמה אורך כבל רמקול לדעתך אתה צריך (בהתחשבות בתשתיות + ספייר)?
האם ישנם מכשירים נוספים אשר יהיו מחוברים? האם יש צורך בכבלים נוספים עבורם?
האם ישנה תשתית מוכנה למקרן או שהכבלים (חשמל ווידאו) יהיו בתעלות על הפאנלים?
האם המסך הוא חשמלי עם בקר? בלי? שלט?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #3 

אם יש לך "ידיים טובות" אתה יכול לחסוך לא מעט...

זכור לי לפני כ - 5 שנים רצו ממני כ - 900 ש"ח על כבלי קומפוננט באורך 12.5 מטר.

קניית כבלים+ראשי RCA איכותיים+30 ד' עבודה - הביאו את אותה תוצאה ב - 106 ש"ח :wink:

תמצא חבר או קרוב משפחה שיעבוד איתך ותחסוך.

איתן.

Texy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ג'קסי,
אני לא בדיוק הבן אדם שיכול לבנות חללית בידים שלו, אבל גם לא כזה שלא מסוגל לחבר כבל לקומקום.
אין לי בעיה לשלם אלפי שקלים על התקנה, אם רק הייתי מבין על איזה מומחיות אני משלם. כל מה שאני צריך זה סיבה למה לעזאזל לא לעשות את זה לבד.
אומרים לי "זה מסובך, זה הרבה כיוונונים, אתה לא מבין בזה", אבל אני לא מצליח לקבל דוגמה אחת פשוטה לדברים בעלמא האלה.

ושוב:
יש לי כבר צנרת מוכנה שעוברת מתחת לריצוף עם חוטי משיכה לכבל של המקרן ולכבלים של הרמקולים.
אני יכול להעריך די בקלות את אורך הכבלים הרצוי (לפחות 7 מטר לאחוריים ולסאב, ל-hdmi אני צריך כנראה צריך את ה10 מטר).
הגבס לרמקולים השקועים כבר חתוך.
אין תלייה של המקרן - המקרן הוא מקרן של אפסון שפשוט יונח על מדף. הוא אמור להיות מצוייד בlens shifting והכיוונון צריך להיות ברמה של לחיצה על כפתורים.
את כל זה גם אמא שלי אמורה לדעת לעשות.
הבעיה היחידה תהיה, אולי, עם המסך. מדובר במסך חשמלי אבל כזה שכנראה מגיע בלי בקר, למרות שאני רוצה לשים עליו בקר.
השאלה אם התקנה של מסך (למיטב הבנתי: הברגה של 2 דיבלים לגבס), התקנת הבקר והשקעת הרמקולים (אולי צריך לבנות להם תיבת תהודה, לא סגור על זה) הם עבודה כזו מסובכת ששווה הוצאה של 3000 ש"ח על טכנאי מדופלם.

הערה לסיום: כל הטכנאים שדיברתי איתם קיבלו הסבר מדוייק של מה יש, מה אין, מה צריך ומה חסר. חלקם אפילו ביקרו בדירה, ועדין תקעו מחיר מטורף, לדעתי.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #5 

1. אם החור של הרמקולים כבר חתוכים במידה המתאימה, אתה יכול להתקין אותם לבד. לא צריך כלים מיוחדים.
לא צריך מסגרת עץ, כי חלל הגבס עצמו משמש כתיבת תהודה.
2. אם יש מדף למקרן וזה לא מפריע לך, אז הנושא סגור.
3. יש 2 אופציות לבקר של מסך:
בקר יעודי בתקשורת RS232 כולל חוט תקשורת , מודול בסגנון גוויס או בטסינו, וגם מפעיל את המסך אוטומטית עם הדלקת המקרן (תוספת כבלים), עולה כמה מאות שקלים (באמת אני לא סגור על המחיר, תוכל לבדוק בקרמר אלקטרוניקה). מתווספת גם קופסה קטנה הממירה אות 232 להעלאת והורדת מסך.
אופציה שנייה הרבה יותר זולה, מפסק פשוט של תריס חשמלי, עולה 25 ש"ח. נדרשת השחלת כבל עד למסך.
4. התקנת מסך בסיסי ולא כבד, תידרוש ממך רק מברגה, פלס וכמה דיבלים גבס טובים.
5. כבל לסאב תעשה מחוט אנטנה RG59 או RG60, כפי שכתבו לפניי.
כבל HDMI רצוי לבדוק בחנות בחיבור למקור 1080P. כל הגימיקים של קצוות זהב, קונטרס גבוה ושאר הקשקושים לא שווים כלום. רק בדיקה בחנות.
לא כתבת איזה רמקולים יש לך, אבל לרוב מספיק כבל דו גידי בחתך 2.5 מ"מ באורכים האלו וכם בכלל.

הנה חסכתי לך כמה גרושים :D
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #6 

Texy, (מונה או מחיר? :lol: ).

כמו הרבה דברים בחיים זה עניין של תקציב, זמן, יכולת, ותוצאה סופית.
אני אנסה להסביר את עצמי, ואחר כך גם מה מתקין מקצועי ידע לעשות טוב מאוד, ואתה ,במקרה הטוב, תלמד תוך כדיי...
במידה ואלף אלפיים ש"ח לא משחק לך יותר מידי, אז למה לא לחסוך את הכאב ראש, (הרי אתה בעצמך טוען שאתה לא סגור על מה צריך לעשות ולכוון).
במידה וזה הרבה כסף בשבילך, אין על מה לדבר... גם אם זה שווה את זה, זה הוצאה כבדה שאתה יכול לחסוך, (כמה טובה תהיה התוצאה תלויי רק בך :wink: ).

במידה ואתה מזמין בעל מקצוע, והוא באמת טוב, (יש לא מעט חאפרים...), אז מה שאתה מרוויח זה:
1.תקתוק עבודה יעיל, תוך מספר שעות (בהתחשב במה שנשאר לעשות אצלך +-), והכל מוכן ומכוייל.
2.פיניש מצויין, (במידה והוא אכן בעל מקצוע טוב ולא איזה חאפר).
3.התייחסות לציוד, לסוגי החיבורים, והחלטה על הדרך הנכונה ביותר לקשר ביניהם.
4.כיוון עוצמות, כיול RC, הגדרת סורסים לתמונה ולסאונד, כיוון המקרן באופן פיזי ובמיקום אופטימלי, וכיול בסיסי של המקרן.
5.היכולת להבחין בפרטים שאתה אוליי תפספס... לצורך העניין לא מומלץ להתקין כבל אודיו בסמוך לכבל חשמל, הידעת? זו סתם דוגמא טיפשית, אבל אחת מיני רבות.
6.התייחסות לחלל בהיבט האקוסטי, לפני הצבה וחיווט של הרמקולים.
בקיצור אתה מבין את התמונה....

במידה ואתה עושה את הכל לבד:
1.יכול לקחת המון זמן, טעויות של מתחיל... וחוסר הידע איך לפתור את הבעיות במהלך הדרך. (זה גם יכול לעלות לך בכסף).
מצד שני, יכול להיות שאתה סתם מצטנע, ואתה בכלל אלוף עם הידיים, במקרה כזה, הרווחת (Y)
2.יכולת למידה אוטודידקטית של כל המערכות המערבות בעניין, וזה לא מעט. אם כי רבים באתר יוכלו לעזור ברמה התיאורטית, שוב תלויי בך.
3.ניסויי וטעיה תוך כדיי למידה ועשיה, בעיניי זה כיף ברמות! וגם מתגמל מאוד!
מאין תפיחה על השכם "שיחקתי אותה" :D
התוצאה.... יכולה להיות טובה יותר משל מתקין (אפילו אחד תותח), או שזה ילך קצת פחות טוב... :lol:
מה שכמעט בטוח, אתה תחסוך סכום נכבד.

ממה שאני מבין מדבריך יש לך קצת לימודים לעשות, ורצויי לפני :wink:
במידה ואתה הולך על זה לבד, פתח שירשור מתאים, תעלה תמונות ונשתדל לעזור במה שנוכל.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה :D

Texy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

איך אני יכול לדעת שהמתקין הוא לא חאפר?

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #8 

המתקין היחידי שהייתי ממליץ עליו כבר מתעסק בפרוייקטים גדולים יותר.

אני לא יודע עם JEXY מבצע התקנות כאלה היום, אבל במידה וכן, שווה התייעצות. (מעולם לא ראיתי פרוייקטים שלו ואני לא מכיר אותו באופן אישי, אני כן יכול להגיד שקיבלתי ממנו רושם מאוד חיובי! ולאורך זמן (Y) ).

אתה גם יכול לפתוח שירשור בנושא, במידה ויש כמה המלצות על אותה חברה, ו/או מתקין, כנראה שהם שווים בדיקה.

בנוסף ולא פחות חשוב, ככל שתדע יותר ככה "הכוח" שלך מול בעלי המקצוע יגבר, (אין מנוס משיעורי בית).

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

ברמת העיקרון רשמו לך את מרבית הדברים הנדרשים להתקנה סטנדרטית.
העלות הגדולה היא למעשה שעות עבודה של הטכנאים ולא החוט עצמו שהם מחברים... התקנה מסוג זה מהתחלה עד לפיניש יכולה לקחת גם יום שלם, ועלות לחברה לשלוח שני טכנאים היא גבוהה.
מציע לך לפתוח את הציוד (במידה והוא קיים), לבנות לך סכמת חיבורים, למדוד לך מרחקים ולסמן נק' חשובות בכדי שלא תשכח משהו בדרך.
תתחיל מהתקנת המסך במקום שקבעת לו, לאחר מכן תתקין את המקרן ביחס למרחק ולגודל הרצוי של הפתיחה, תוריד את המקרן, תשחיל כבלים, תסמן את הכל בריכוז, תחבר את המכשירים תבדוק גס האם הכל עובד כשורה ככה בלי שום כיוונים מיוחדים, לאחר מכן תתחיל לסדר את הכבלים, פינישים קטנים, בדיקה נוספת וכיוונים אחרונים, ניקיון וזהו.

אגב לגבי בקר, לא חייב RS232 בשביל זה צריך בקר לומד, תוכנת שליטה, עלות היא יותר גבוהה ולכן דבר זה ישים רק בחדרי ישיבות, בית חכם, שילוט דיגיטאלי...
לבית ישנו בקר חשמלי פשוט, המודד את הזרם צריכה של המקרן ויודע להוריד או לעלות את המסך בהתאם לזרם המתקבל.
בשביל לחבר בקר כזה צריך ששני הכבלי חשמל של המסך ושל המקרן יהיו מחוברים לבקר, דבר שסביר להניח בלתי אפשרי אצלך ולכן מסך חשמלי + בקר נשלט IR יותר יתאים לך. הבקר מתחבר לנק' חשמל הקרובה למסך ומקבלת פקודות משלט פשוט.

לגבי חיבורים מערכת, אינטרקונקטורים וכבלי רמקול זה תלוי בכמות המכשירים ובתקציב, כמה אתה מוכן להשקיע בכבלים.
כבלי רמקול סטנדרטיים של 1.5 מ"מ יתאימו לרוב המערכות, כבל RG59 הכי טוב לאינטרקונקטורים.

לשלם לבעל מקצוע, זה לשיקולך... ישנם מקרים שבהם גם אנשים עם ידיים טובות הקפיצו את הפחת מבלי לדעת מה קרה ויש מקרים שאנשים פותחים את הספר הוראות ועושים לבד את הכל.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”