הכנת צנרת בבית
שלום רב
אני צריך את עזרת המומחים פה.
אני בשבליבים התחלתיים של בניית הבית (בית משותף מקבלן)
אני רוצה להכין מראש צנרת לכל הדברים החשובים.
אני לא מעוניין בבית חכם אבל רוצה שתהיה לי אפשרות לדברים נוחים בבית, כגון : אינטרנט בכל חדר, חיבור הטלוויות למחשב שישמש כשרת, הכנות נכונות לחשמל ותקשרות וגו'.
אני פתוח גם להצעות מעניינות אם למישהו יש כאלו.
אשמח לעזרה פה, כמו כן אם יש מישהו שהוא מקצוען (שזאת העבודה שלו) אשמח לקבל הצעת מחיר מסודרת ממנו.
תודה מראש למגיבים / עוזרים
ניר
אני צריך את עזרת המומחים פה.
אני בשבליבים התחלתיים של בניית הבית (בית משותף מקבלן)
אני רוצה להכין מראש צנרת לכל הדברים החשובים.
אני לא מעוניין בבית חכם אבל רוצה שתהיה לי אפשרות לדברים נוחים בבית, כגון : אינטרנט בכל חדר, חיבור הטלוויות למחשב שישמש כשרת, הכנות נכונות לחשמל ותקשרות וגו'.
אני פתוח גם להצעות מעניינות אם למישהו יש כאלו.
אשמח לעזרה פה, כמו כן אם יש מישהו שהוא מקצוען (שזאת העבודה שלו) אשמח לקבל הצעת מחיר מסודרת ממנו.
תודה מראש למגיבים / עוזרים
ניר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
האמת שיש לי מספר שאלות נוספות.
1. איזה עובי תעלות צריכים מארון תקשרות לכל נקודה בחדר ?
2. האם כדאי לשים נקודת אינטרנט ליד טלויזיה לחיבור הטלויזיה למחשב הראשי ?
3. האם יש שקעים, תוספות, הכנות,חציבות וכו' שכדאי לי להכין מראש ?
תודה מראש
תודה מראש
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כפי שהסברתי כאן לכמה אנשים ששאלו שאלה דומה, הכל עניין של תכנון ויעוץ מול בעל מקצוע.grossnir כתב:האמת שיש לי מספר שאלות נוספות.
תודה מראש...
מבלי לדעת מה אתה רוצה בדיוק, איזה ציוד אתה חושב להכניס הביתה, קשה להגיד מה להכין.
למערכות מולטי רום יש סדר מסויים של תשתיות שחייבות להיות, למערכות עצמיות יש סדר שונה, לחשמל חכם יש סדר שונה כמו כן המבנה של הבית ופריסת מערכות משנה את התמונה לגמרי.
שווה לחלק את התשתיות לשלושה חלקים. חלק א' - תקשורת, חלק ב' - חשמל, חלק ג' - אודיו\וידאו.
מארון תקשורת תעביר צינורות לכל חדר עבור כבלים, טלפון, רשת. מארון חשמל תעביר צינור לארון תקשורת.
אם תהיה לך מרכזית אודיו\וידאו תעביר צינורות בהתאם למערכות לכל מיקום טלויזיה בבית ובנוסף לארון תקשורת. אם תרצה מכשירי שליטה על המערכות חשמל\אודיו\וידאו אתה צריך גם הכנות בחדרים עבור קייפאדים.
מערכות שונות כגון טלפוניה, מצלמות, גילוי אש, אינטרקום צריכות להיות בחדר תקשורת ובצמוד לארו תקשורת בכדי לקבל חיבור קל לכל מכשיר שיהיה ובכל חדר.
שוב, על קצה המזלג אך כבר זה נראה כאילו אתה צריך להריץ קילומטרים של צנרות שונות בבית. תתיעץ עם בעל מקצוע בעבור עבודה בסדר גודל כזה כי אתה חייב מישהו שיהיה לצידך בכל אורך הבנייה, התקנה ופתרון תקלות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. כתבתי בהודעה שנתתי לך לינק אליה, 23 מ"מ או יותר. בשום פנים ואופן לא ה-16 מ"מ הסטנדרטי.
2. כמובן שכן. הסידור הכי טוב הוא שהראוטר והמודם נמצאים בארון התקשורת שאליו גם מגיעים הכבלים הראשיים של הוט/בזק/יס. המחשב ה"ראשי" יכול להיות בכל מקום בבית שבו תמקם כמובן נקודת תקשורת
לא לשכוח לארגן שם נקודת חשמל עבור כל המכשירים שתשים שם. כמו כן, בד"כ מי שקובע את מיקום ארון התקשורת זה המהנדס של הקבלן, אולם מומלץ מאוד לנסות למקם אותו לא במיקום בולט מדי בדירה (ראיתי דירות בהן ארון התקשורת ממש ממוקם באחד הקירות של הסלון ליד דלת הכניסה, לא יפה...) אלא בפינה נסתרת יחסית, כמו למשל ארון שקוע במסדרון המוביל לחדרים או הול פנימי בבית המוביל לחדרים.
3. קרא שוב מה שכתבתי... ובקצרה שוב: תעלות לרמקולים בפינות הסלון מאיפה שהרסיבר יהיה, נקודות רשת קווית בכל חדר בבית, תעלות עבות מאוד (לפחות 4x4) בין הסטנד/מזנון של הרסיבר/ממיר/HTPC/סטרימר לבין המסך התלוי על הקיר.
2. כמובן שכן. הסידור הכי טוב הוא שהראוטר והמודם נמצאים בארון התקשורת שאליו גם מגיעים הכבלים הראשיים של הוט/בזק/יס. המחשב ה"ראשי" יכול להיות בכל מקום בבית שבו תמקם כמובן נקודת תקשורת
לא לשכוח לארגן שם נקודת חשמל עבור כל המכשירים שתשים שם. כמו כן, בד"כ מי שקובע את מיקום ארון התקשורת זה המהנדס של הקבלן, אולם מומלץ מאוד לנסות למקם אותו לא במיקום בולט מדי בדירה (ראיתי דירות בהן ארון התקשורת ממש ממוקם באחד הקירות של הסלון ליד דלת הכניסה, לא יפה...) אלא בפינה נסתרת יחסית, כמו למשל ארון שקוע במסדרון המוביל לחדרים או הול פנימי בבית המוביל לחדרים.
3. קרא שוב מה שכתבתי... ובקצרה שוב: תעלות לרמקולים בפינות הסלון מאיפה שהרסיבר יהיה, נקודות רשת קווית בכל חדר בבית, תעלות עבות מאוד (לפחות 4x4) בין הסטנד/מזנון של הרסיבר/ממיר/HTPC/סטרימר לבין המסך התלוי על הקיר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"