ראטורים שונים, עוצמות שידור שונות ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
דאוס פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 417
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

אני מצטער על שאלת התם אך באמת שאין לי מושג...
האם יש הבדלי שידור באות ה WI-FI המשודר מראוטרים שונים ?

יש לי ראוטר אלחוטי על בסיס מודם כבלים, שעקב המיקום המרוחק שלו מונע ממני לקבל אות מניח את הדעת, חשבתי שבמקום לחבר אנטנות ומגברים, פשוט לקנות ראוטר שמשדר אות או בעל עוצמת שידור יותר גבוה.

האם אכן יש כזה דבר או שכל הראוטרים משדרים אותו דבר והכל תלוי במרחק של נקודת הראוטר ?
אם כן, מה אני צריך לחפש בנתונים כשאני מסתכל על עוצמת האות ?

אגב, הראוטר שיש לי כרגע הוא של 3COM עם 2 אנטנות, 54MBPS 11G

תודה לכל העונים

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

יש לי בבית מחשב מרוחק מהראוטר שבקושי קלט מהראוטר אות. החלפתי לכרטיס הרשת האלחוטי שלו את האנטנה (למזלי קניתי כרטיס עם אנטנה נשלפת) של 3dbi באנטנה של 7dbi (או 9, לא ממש זוכר). מכיוון שהראוטר והמחשב הנ"ל באותה קומה, והאנטנה האחרונה ממוקדת יותר, זה פתר לי את כל הבעיה, ועכשיו יש לי שם 100% קליטה. לא מדובר בעוצמות שידור שונות עקב החלפת האנטנה, אלא כושר קליטה מוגבר מהצדדים, על חשבון הקליטה מגבהים שונים (מעלה ומטה).
דבר דומה עשוי לעזור לך. את האנטנה רכשתי באיביי בכשלושה דולרים, כולל משלוח. היא גם הגיעה עם "כבל מאריך" ובסיס מגנטי מגניב, אז אפשר למקם אותה בחזית או בצידי המחשב, במקום המאחורה.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #3 

עוצמה היא דבר שקבוע באופן סדיר בראוטרים שנמכרים בארץ בגלל מגבלה של משרד התקשורת, לא זוכר כמה MW זה אבל לא יותר מדי
יש ראוטרים שאתה יכול בהגדרות שלהם (במידה ויש את האופציה) להגדיל את העוצמה של האות

אין לך את זה בתור "נתון" זה קבוע בתור עוצמה מקסימלית בישראל

מה שכן החלפה של האנטנות יכולה לעזור לך וזה נושא זול יחסית (לא לקנות בארץ)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”