מעט יותר מ-4 חודשים עברו מאז שרכשתי דוד רזין גדול בנפח 8 ליטר, שאליו חיברתי גם מסנן פחם פעיל, ומשם ברז יציאה למים טהורים ומסוננים. התכוונתי לבצע עכשיו המלחה בפעם הראשונה, אבל הסתקרנתי קודם למדוד את מצב קשיות המים בדוד.
באופן מפתיע, התוצאה אחרי 4 חודשים של שימוש יומיומי (כ-4 ליטר ביום) בדוד הרזין הגדול עבור המכונה -- המקלות הראו כמעט אותה רמה של קשיות (אותו צבע התקבל על המקל) כמו לפני 4 חודשים (כלומר כמות האבנית במים נשארה נמוכה מאד), ולמעשה לא ראיתי כל סיבה לבצע המלחה ב-"case" הזה...
האם כדאי לבצע בכל-זאת המלחה?
ומה יכולה להיות הסיבה? האם תצרוכת השימוש שלי קטנה יחסית? אגב, המים בברז באזור שלי נחשבים לקשים מאד (וגם מקלות מדידה יצביעו על כך).
מי אמר שחייבים לפלטר כל 3 חודשים ?
הענין הוא שאם משכת ופספסת, אפילו מספר ימים ללא ריכוך, יגרם נזק. מה שכן, אתה יכול לבדוק פעם בשבוע את המצב, אולי אפילו פעמיים, עד שתראה שהריכוך ירד, וככה תדע בערך כמה זמן לחכות בפעם הבאה (עם טווח ביטחון של שבועיים לפחות)
what's next?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
לפי מה שאני זוכר מהמאמר הראשוני של קופיאדיקט זה שההמלחה נועדה לא רק לרענן את הפילטר
ולהחזיר לו את יכולות הריכוך, אלא גם למנוע את חומציות המים. הפילטרים מוציאים מים מעט חומציים שבהרתחה עלולים לפגוע במתכות, ולאחר ההמלחה הם הופכים נטרלים (ומנסיון גם יותר טעימים).
ולהחזיר לו את יכולות הריכוך, אלא גם למנוע את חומציות המים. הפילטרים מוציאים מים מעט חומציים שבהרתחה עלולים לפגוע במתכות, ולאחר ההמלחה הם הופכים נטרלים (ומנסיון גם יותר טעימים).