המהירות המותרת עולה ל-110 קמ"ש!

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

שר התחבורה, ישראל כץ, החליט לאמץ את מסקנות דו"ח על המהירות המומלצת בכבישי הארץ. המהירות המרבית בכבישים מהירים תעלה ל-110 קמ"ש, ובמקביל תקטן המהירות המרבית ברחובות עירוניים שונים ל-30 קמ"ש בלבד. התקנה תכנס לתוקף מיד ברגע הצבת השלטים
...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3967151,00.html

האם הבינו סוף סוף שעדיף להשקיע בעבירות תנועה אמיתיות ולא בטפל? הגיע הזמן שיחשבו ויגבילו מהירות במקומות מסוכנים במקום ניצול מצלמות מהירות בכביש פתוח ובטוח בשביל רווח כספי למדינה.
עכשיו רק שישקיעו בתפיסת עבריינים שבאמת גורמים לתאונות קשות כמו רמזורים אדומים, פרסה במקומות אסורים, פס לבן וכדומה במקום ניידות שמתחבאות ולא עושות שום תועלת.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

tomer_h כתב:
שר התחבורה, ישראל כץ, החליט לאמץ את מסקנות דו"ח על המהירות המומלצת בכבישי הארץ. המהירות המרבית בכבישים מהירים תעלה ל-110 קמ"ש, ובמקביל תקטן המהירות המרבית ברחובות עירוניים שונים ל-30 קמ"ש בלבד. התקנה תכנס לתוקף מיד ברגע הצבת השלטים
...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3967151,00.html

האם הבינו סוף סוף שעדיף להשקיע בעבירות תנועה אמיתיות ולא בטפל? הגיע הזמן שיחשבו ויגבילו מהירות במקומות מסוכנים במקום ניצול מצלמות מהירות בכביש פתוח ובטוח בשביל רווח כספי למדינה.
עכשיו רק שישקיעו בתפיסת עבריינים שבאמת גורמים לתאונות קשות כמו רמזורים אדומים, פרסה במקומות אסורים, פס לבן וכדומה במקום ניידות שמתחבאות ולא עושות שום תועלת.
...
אני מסכים שעל עבירות מהירות קל לתפוס וזה "כסף קל". גם אותי זה מרגיז ובכל זאת, אני חושב שזו טעות להעלות את המהירות המותרת.
הישראלי הממוצע מפרש את זה לא נכון ואנחנו צפויים להשתוללות בכבישים.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

ההשתוללות בכבישים אינה קשורה למהירות. נהפוך הוא, אולי עכשיו החוק יאפשר לי לתת ראיס ולברוח מהאידיוט שהחליט לזגזג בין הנתיבים. :wink:
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #4 

יסלח לי כבודו אבל עכשיו לא משתוללים ? הגברת המהירות לא תעלה את כמות התאונות.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

אני לא רואה קשר בין מי שמשתולל (ושם ממילא פס על שלטים) לבין מהירות.

אם ההגיון הזה היה תקף אז למה לא להוריד ל-70 את כל המהירות בכבישים המהירים...

סוף סוף שר {תחבורה} שעושה במקום לקשקש בזנב.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #6 

ב 3 כבישים...
מהפכה...

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #7 

צריך להתחיל איפשהו...
אלעד

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #8 

יופי!

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #9 

צריך להגביל מהירות רק במקומות מסוכנים / בתוך העיר. בכבישים מהירים מודרניים אין צורך בכלל בהגבלה.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #10 

צעד קטן בכיוון הנכון. עכשיו שירחיבו את זה לכבישים נוספים ויעלו ל120-130 קמ"ש.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #11 

amiti כתב:צריך להגביל מהירות רק במקומות מסוכנים / בתוך העיר. בכבישים מהירים מודרניים אין צורך בכלל בהגבלה.
...
צריך להעלות את הגבלת המהירות אבל לא לבטלה. יש יותר מדי צעירים סקרנים על הכביש.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אז מה אם יש סקרנים? אתה אומר שאם יסעו 200 קמ"ש הסכנה גדולה יותר? אז זהו - שלא. במקום שבו התשתית מספיק טובה אין שום מניעה ללחוץ על דוושת הגז.זאת בתנאי שקיימת הקפדה מחמירה של יתר החוקים.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #13 

amiti כתב:אז מה אם יש סקרנים? אתה אומר שאם יסעו 200 קמ"ש הסכנה גדולה יותר? אז זהו - שלא. במקום שבו התשתית מספיק טובה אין שום מניעה ללחוץ על דוושת הגז.זאת בתנאי שקיימת הקפדה מחמירה של יתר החוקים.
...
זה לא רק אני אומר, מומחים ממני אומרים והעניין גם נבדק אמפירית. הבדל של 5 קמ"ש בלבד מגדיל את מרחק הבלימה במספר מטרים, אז תאר לך מה ההבדל בין 100 ל-200 קמ"ש ומה עלולה להיות התוצאה לנהג חדש בלתי מנוסה.
אני אומר לך בוודאות ששום תשתית לא תעזור לך כשצעירים נלהבים עולים על ההגה ומחליטים לבדוק האם האוטו של אבא יכול לסגור סקאלה.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #14 

amiti כתב:אז מה אם יש סקרנים? אתה אומר שאם יסעו 200 קמ"ש הסכנה גדולה יותר? אז זהו - שלא. במקום שבו התשתית מספיק טובה אין שום מניעה ללחוץ על דוושת הגז.זאת בתנאי שקיימת הקפדה מחמירה של יתר החוקים.
...
הבעיה היא תנאי הדרך, כשכולם נוסעים על 120 אתה לא יכול לטוס על 200 קמ"ש. לא בדקתי אבל לדעתי גם סטטיסטית מי שנוסע במהירויות המטורפות האלה זה בעיקר צעירים חסרי ניסיון ומלאי התלהבות שלא ממש אכפת להם משאר המכוניות בכביש.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #15 

avilior כתב:
...
זה לא רק אני אומר, מומחים ממני אומרים והעניין גם נבדק אמפירית. הבדל של 5 קמ"ש בלבד מגדיל את מרחק הבלימה במספר מטרים, אז תאר לך מה ההבדל בין 100 ל-200 קמ"ש ומה עלולה להיות התוצאה לנהג חדש בלתי מנוסה.
אני אומר לך בוודאות ששום תשתית לא תעזור לך כשצעירים נלהבים עולים על ההגה ומחליטים לבדוק האם האוטו של אבא יכול לסגור סקאלה.
...
זה לא משנה בכמה הוא גדל.
אם כולם נוסעים ב200 גם לרכב שלפני וגם לרכב שאחרי נוספו Xמטרים לבלימה.
וד"א תאונות בגלל מהירות מופרזת הם רק 5% מהתאונות, וזה בגלל שרכב אחד נוסע משמעותית מהר יותר מהרכב השני, אבל תחשוב שכל הרכבים נוסעים במהירות גבוהה, זה יורד לאחוז עוד יותר קטן.
ובישראל מטפלים רק ב5% האלה, מה עם שאר ה95% האלה?
בקיצור מהירות זה ממש לא גורם משמעותי לתאונות, אבל בשביל המשטרה זה המון כסף.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #16 

אני אישית מעדיף שהם יעופו לי מהעיניים במהירות של 200 קמ"ש מאשר ייצמדו לי לפגוש האחורי במהירות של 120 או יחתכו אותי מימין ב 80. משלושת האפשרויות האלו האפשרות היחידה שהם יורידו את עצמם מהגנום האנושי בלי להפוך אותי ל collateral damage היא האפשרות הראשונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אין ספק שמרחק הבלימה גדל, אבל זה לא מונע מהכבישים המהירים - להיות מהירים, למרות שיותר בטוח היה לנהוג בהם 50 קמ"ש.
המהירות נקבעת על פי תנאי הדרך ותיאורטית גם הסרת המגבלה לחלוטין אפשרית.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #18 

avilior כתב:
...
...
(Y) + 1;

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

Nunatak כתב:
...
הבעיה היא תנאי הדרך, כשכולם נוסעים על 120 אתה לא יכול לטוס על 200 קמ"ש. לא בדקתי אבל לדעתי גם סטטיסטית מי שנוסע במהירויות המטורפות האלה זה בעיקר צעירים חסרי ניסיון ומלאי התלהבות שלא ממש אכפת להם משאר המכוניות בכביש.
...
כן ,הבעיה היא שהם גם נוסעים על מכוניות שלא ממש מתאימות לזה . ראיתי כבר כמה טפשים שמנסים לעשות משחקים עם מרצדס ובמוו , הם רק שוכחים שבמרצדס ובמוו הבלמים בהתחלה עדיפים בהרבה מכול ליסינגטומטית , ובעל המרצדס יעצור , אבל אתה לא בטוח .
וכול עקיפה טובה נעשית רק אם הבלימה שלך היא טובה , ואת זה הם שוכחים ו/או לא יודעים מלכתחילה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

amiti כתב:אין ספק שמרחק הבלימה גדל, אבל זה לא מונע מהכבישים המהירים - להיות מהירים, למרות שיותר בטוח היה לנהוג בהם 50 קמ"ש.
המהירות נקבעת על פי תנאי הדרך ותיאורטית גם הסרת המגבלה לחלוטין אפשרית.
...
כן . בגרמניה לא בארץ .
שם אתה לא תראה מישהו עם סובארו מנסה צלעקוף פורשה , שם גם אתה לא תראה סובארו שמתעקשת להיות בנתיב השמאלי ביותר ולמנוע מאחרים עקיפה , או שיאלצו לבצע עקיפה מימין
שם גם אתה לא תראה אנשים שלא יודעים מה לחץ האוויר בצמיגים שלהם , ואיך הבלמים שלהם ועולים על האוטובהן
כשאנחנו נתנהג ונתייחס לנהיגה מהירה כמו כול העולם , אזי אשמח אם יורידו את הגבלת המהירות , במיוחד בכבישים כמו כביש שש

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”