להשאיר או להסיר את הידית מהמכונה
שלום לכולם,
היה פה לא מזמן דיון שעסק בשאלה האם נכון או לא להשאיר את הידית במכונה בזמן שהיא לא עובדת (אבל דולקת). עד כמה שזכור לי לא היו דעות לכאן ולכאן.
קודם כל מניסיון שלי כברמן קפה- תמיד משאירים את הידית במכונה אבל זה לא נראה לי רלבנטי בהכרח למכונות ביתיות שכמובן עובדות פחות ממכונות בבתי קפה.
העניין הוא שכשצפיתי בסרטון המצ"ב שמתי לב שממש בסוף ההסברים הקריין אומר שחשוב מאוד להשאיר את הידית במכונה, כדי שהגומייה לא תיפגע.
קצת הכוונה: הדברים שהקריין אומר נמצאים ממש בסוף הסרטון (הקריין נשמע אוסטרלי ככה שהוא קצת בולע מילים) שם הסרטון הוא care and maintenance.
וזה מאתר הבית של rocket...
להלן לינק לסרטון.
מה דעתכם?
http://www.rocket-espresso.it/how-to-guides/
היה פה לא מזמן דיון שעסק בשאלה האם נכון או לא להשאיר את הידית במכונה בזמן שהיא לא עובדת (אבל דולקת). עד כמה שזכור לי לא היו דעות לכאן ולכאן.
קודם כל מניסיון שלי כברמן קפה- תמיד משאירים את הידית במכונה אבל זה לא נראה לי רלבנטי בהכרח למכונות ביתיות שכמובן עובדות פחות ממכונות בבתי קפה.
העניין הוא שכשצפיתי בסרטון המצ"ב שמתי לב שממש בסוף ההסברים הקריין אומר שחשוב מאוד להשאיר את הידית במכונה, כדי שהגומייה לא תיפגע.
קצת הכוונה: הדברים שהקריין אומר נמצאים ממש בסוף הסרטון (הקריין נשמע אוסטרלי ככה שהוא קצת בולע מילים) שם הסרטון הוא care and maintenance.
וזה מאתר הבית של rocket...
להלן לינק לסרטון.
מה דעתכם?
http://www.rocket-espresso.it/how-to-guides/
אני תמיד משאיר אותה על המכונה,כך שאם אני רוצה קפה אני לא צריך לחכות,חימום הידית כשהיא קרה בעזרת מים חמים אינו מספק מבחינתי.
אם אני חש שהידית חמה מידי בגלל השהות הממושכת על המכונה,אני מניח אותה זמן מה על השיש עד שתתקרר מעט.
אם אני חש שהידית חמה מידי בגלל השהות הממושכת על המכונה,אני מניח אותה זמן מה על השיש עד שתתקרר מעט.
סבבה.. גם לדעתי המצב האידיאלי הוא שהידית תהיה במכונה, השאלה היא האם זה מזיק או לא לגומיה. לפי הסרטון, לא רק שזה לא מזיק לגומיה אלא שזה מאריך את החיים שלה.יוסיסופר כתב:אני תמיד משאיר אותה על המכונה,כך שאם אני רוצה קפה אני לא צריך לחכות,חימום הידית כשהיא קרה בעזרת מים חמים אינו מספק מבחינתי.
אם אני חש שהידית חמה מידי בגלל השהות הממושכת על המכונה,אני מניח אותה זמן מה על השיש עד שתתקרר מעט....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אולי העובדה שמחממים את הגומיה משני הצדדים עוזרת לה לשמור על אורך חיים גבוה יותר?
בכל אופן, אני לא מחזיק את המכונה דולקת כשאני לא משתמש בה. רק בחימום - ואז הידית בפנים כי אני צריך אותה חמה להכנת הקפה.
בכל אופן, אני לא מחזיק את המכונה דולקת כשאני לא משתמש בה. רק בחימום - ואז הידית בפנים כי אני צריך אותה חמה להכנת הקפה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לא יודע אם זה מזיק לגומיה או לא,אני משאיר את הידית "תקועה" במכונה לא בלחץ מקסימלי,כך שהידית נשמרת חמה והגומיה לא לחוצה.
חוץ מזה אני משתדל להחליף את הגומיה לפי הוראות היצרן-כל 6 חודשים (אולי קצת יותר),למרות שחברים רבים בפורום מעידים שהגומיה נמצאת אצלם שנים ואין שום בעיה,אני כבר נתקלתי בגומיות קשות כמו אבן,לאחר שימוש ממושך,והחליטה לא נפגעה.
חוץ מזה אני משתדל להחליף את הגומיה לפי הוראות היצרן-כל 6 חודשים (אולי קצת יותר),למרות שחברים רבים בפורום מעידים שהגומיה נמצאת אצלם שנים ואין שום בעיה,אני כבר נתקלתי בגומיות קשות כמו אבן,לאחר שימוש ממושך,והחליטה לא נפגעה.
יוסיסופר, כל פעם שאני קורא את ההודעות שלך אני נזכר בקטע הבא:יוסיסופר כתב:לא יודע אם זה מזיק לגומיה או לא,אני משאיר את הידית "תקועה" במכונה לא בלחץ מקסימלי,כך שהידית נשמרת חמה והגומיה לא לחוצה.
חוץ מזה אני משתדל להחליף את הגומיה לפי הוראות היצרן-כל 6 חודשים (אולי קצת יותר),למרות שחברים רבים בפורום מעידים שהגומיה נמצאת אצלם שנים ואין שום בעיה,אני כבר נתקלתי בגומיות קשות כמו אבן,לאחר שימוש ממושך,והחליטה לא נפגעה....
אצלנו בצבא היו הוראות אחזקה לכל מיני מכשירים. באחת ההוראות השבועיות היתה הנחיה לנקות קונקטור של איזה כבל. אז צעיר משקיען שלף את הקונקטור, ניקה אותו עם מגלר, אך כשהוא בא להכניסו למקומו, אחד הפינים נשבר. אקיצר, היינו מושבתים איזה חודש. ללמדך - "מה שעובד לא נוגעים!".
כל 6 חודשים?! בטח גם יצרן הגומיות מחייך בהנאה כשהוא קורא את ההודעות שלך...אולי 6 שנים....
חלק גדול מההנאה שלי זה ההתעסקות הטכנית,כמו שלפרק מנוע של סאבב 66 עם מנוע שתי פעימות,לשמחתי עוד לא נשארו לי ברגים מיותרים לאחר פרוק המכונה,ובטח לא נשבר לי פין,ואם נתקלים בבעיה כמו שקורה לי לפעמיםאז תמיד יש את מי לשאול,אני תמיד אומר שכל זמן שאני משלם על הנזקים שאני עושה אז זה בסדר.
אגב,אם היצרן של הרכב שלך אומר להחליף מחזיר שמן,או רצועות טיימינג כל X קילומטרים,אתה חושב שהוא היה מחייך אם היתה נשמע לו.
אתה לא חושב שזה חלק מההנאה?,אני חושב שמה שעובד טוב,תמיד יכול לעבוד יותר טוב.
אגב,אם היצרן של הרכב שלך אומר להחליף מחזיר שמן,או רצועות טיימינג כל X קילומטרים,אתה חושב שהוא היה מחייך אם היתה נשמע לו.
אתה לא חושב שזה חלק מההנאה?,אני חושב שמה שעובד טוב,תמיד יכול לעבוד יותר טוב.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אצלי הידיות תמיד מחוץ למכונות. רק שאני רוצה קפה אני מחבר ומדליק. למה סתם ללחוץ על האטם?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
סיימתי לחלוט את הקפה,מייד אחרי כן להקציף ולעשות לאטה-ארט קטן...
עכשיו להתחיל להתעסק עם פירוק של הידית וניקיון? ולתת לקפה להתקרר על השיש??
אין מצב
אני מכבה את המכונה ומשאיר את הידית עד השימוש הבא.
עכשיו להתחיל להתעסק עם פירוק של הידית וניקיון? ולתת לקפה להתקרר על השיש??
אין מצב
אני מכבה את המכונה ומשאיר את הידית עד השימוש הבא.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
משהו שעולה מהתגובות כאן הוא שרוב האנשים משאירים את המכונה כבויה ומדליקים אותה רק לפני חליטה.
אצלי המכונה דולקת כל זמן שאני בבית... בימי חול משעה 18:00 עד 24:00 ובסופי שבוע כל היום...
אני עושה משהו לא בסדר? כי למיטב הבנתי המכונה יכולה להישאר דלוקה שעות, אז למה לכבות ולהדליק? מה גם שלוקח לה בערך 1/4 שעה עד שהיא מוכנה לחליטה..
אצלי המכונה דולקת כל זמן שאני בבית... בימי חול משעה 18:00 עד 24:00 ובסופי שבוע כל היום...
אני עושה משהו לא בסדר? כי למיטב הבנתי המכונה יכולה להישאר דלוקה שעות, אז למה לכבות ולהדליק? מה גם שלוקח לה בערך 1/4 שעה עד שהיא מוכנה לחליטה..
במידה ואתה רוצה לשתות קפה בשלוף ולא מעוניין לתכנן מראש (15 דקות) נראה שיש בכך טעם. אם אתה מסוגל לתכנן את הרצון שלך לקפה לפרק זמן של 15 דקות קדימה אני לא מוצא טעם להשאיר מגונה דלוקה למשך יום שלם... אני מניח שאתה תורם בצורה זו לבלאי של גוף החימום ולשאר המכלולים של המכונה וגם קצת מבזבז חשמל (מוטי ערך פעם חישוב שלמיטב זכרוני לא שכנע שהבזבוב הוא גדול, אבל בכל זאת).alogobi כתב:משהו שעולה מהתגובות כאן הוא שרוב האנשים משאירים את המכונה כבויה ומדליקים אותה רק לפני חליטה.
אני עושה משהו לא בסדר? כי למיטב הבנתי המכונה יכולה להישאר דלוקה שעות, אז למה לכבות ולהדליק? מה גם שלוקח לה בערך 1/4 שעה עד שהיא מוכנה לחליטה.....
הבזבוז הופך למשמעותי ככל שהדוד גדול יותר, עקרונית צריך כמה שעות טובות כדי להגיע ל...שקל
אצלי הידית במכונה מרגע הדלקתה.
בכל מקרה אסור להשאיר הידית עם קפה לאחר החליטה לזמן רב, זה גורם לכל מה שנוגע בקפה לספוח ריחות וחומרים שיגרמו אחכ לטעמי לוואי.
אצלי הידית במכונה מרגע הדלקתה.
בכל מקרה אסור להשאיר הידית עם קפה לאחר החליטה לזמן רב, זה גורם לכל מה שנוגע בקפה לספוח ריחות וחומרים שיגרמו אחכ לטעמי לוואי.
what's next?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
גם אני מחבר את הידית רק כאשר אני מדליק את המכונה.
בסיום החליטה אני מיד מוציא את הידית וזורק את שיירי הקפה ושוטף את הידית במים ומנגב, זה פשוט מגעיל להשאיר אותם.
בינתיים עד כה לגומיה בראש לא קרה כלום והיא במצב מעולה ...
בסיום החליטה אני מיד מוציא את הידית וזורק את שיירי הקפה ושוטף את הידית במים ומנגב, זה פשוט מגעיל להשאיר אותם.
בינתיים עד כה לגומיה בראש לא קרה כלום והיא במצב מעולה ...