המלצה לבנית מערכת סטריאו
שלום לכולם
אני מעוניין לבנות מערכת סטריאו בחדר ממ"ד בגודל 10-12 מ"ר.
כל מה שאני יודע כרגע זה שיהיו שם זוג רמקולים רצפתיים של polk aoudio RTI-A5
או Focal 719.
המוזיקה היא בעיקר ג'אז מודרני. (daire straits,sade, etc').
אני מחפש המלצה למגבר + CD.
תקציב באיזור ה 10K.
תודה,
אני מעוניין לבנות מערכת סטריאו בחדר ממ"ד בגודל 10-12 מ"ר.
כל מה שאני יודע כרגע זה שיהיו שם זוג רמקולים רצפתיים של polk aoudio RTI-A5
או Focal 719.
המוזיקה היא בעיקר ג'אז מודרני. (daire straits,sade, etc').
אני מחפש המלצה למגבר + CD.
תקציב באיזור ה 10K.
תודה,
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
ממ"ד בגודל כזה הוא סביבה מאד עויינת לתחביב שלנו (מנסיון - אני חי עם אחד כזה). הייתי משקיע לפחות 20% מהתקציב באקוסטיקה, ובכל מקרה היייתי מאד נזהר בבחירה של רמקולים לחדר כזה, עם עדיפות למוניטורים.
אני יודע אבל זה החדר היחיד שאישתי מסכימה להסב לחדר מוזיקה.
עם האקוסטיקה הגרועה אני אתמודד עם ספריית ספרים גדולה ושטיחים
ולגבי מוניטורים.. לפי הבנתי בתקציב שלי אלו רמקולים מאוד מוגבלים - אני לא רוצה להיצמד רק לסגנון מוזיקה אחד, עדיף לי כמה שיותר היברידים.
ולגבי מוניטורים.. לפי הבנתי בתקציב שלי אלו רמקולים מאוד מוגבלים - אני לא רוצה להיצמד רק לסגנון מוזיקה אחד, עדיף לי כמה שיותר היברידים.
מסכים עם העצה שקיבלת,etbk כתב:אני יודע אבל זה החדר היחיד שאישתי מסכימה להסב לחדר מוזיקה.
ולגבי מוניטורים.. לפי הבנתי בתקציב שלי אלו רמקולים מאוד מוגבלים - אני לא רוצה להיצמד רק לסגנון מוזיקה אחד, עדיף לי כמה שיותר היברידים....
עדיף לך בהרבה זוג מדפיים... רמקולים רצפתיים לא נועדו לחלל של 10-12 מטר מבטון מזויין
בהקשר להתייחסות האקוסטית,
ספריית ספרים עוזרת בדיפיוזינג (פיזור) ולא בבליעה.
בממד קטן יש סאונד בומי מאוד, וכדיי למתן זאת ברמה האקוסטית אתה צריך הרבה חומר בולע בחדר, שטיח ממש לא עונה על הצרכים האלה.
לכן רמקולים מדפיים יתאימו יותר, ויש להשאיר חלק נכבד מהתקציב לטיפול אקוסטי.
במידה והנכס שלך, תקרה אקוסטית זה אחלה נקודת התחלה
- yairf
- עוסק בתחום

התקציב שלך מכובד מאד אם תשתמש בו בחכמה, וכשאני מתייחס למוניטורים, אני מתייחס למדפיים גדולים שיורדים ל-40-50HZ ולא יגבילו אותך בכלום.etbk כתב:אני יודע אבל זה החדר היחיד שאישתי מסכימה להסב לחדר מוזיקה.
ולגבי מוניטורים.. לפי הבנתי בתקציב שלי אלו רמקולים מאוד מוגבלים - אני לא רוצה להיצמד רק לסגנון מוזיקה אחד, עדיף לי כמה שיותר היברידים....
- stereoscope
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 18
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
החדר שלך יחסית קטן ולטעמי רמקולים מדפיים יתאימו יותר,מה שגם יקל עליך בבחירת ציוד האלקטרוניקה שתצטרך בשבילם(מגבר ו-CD).
לגבי התדרים הגבוהים ותדרי הביניים לא תהיה לך בעיה עם המדפיים ובאותו תקציב רצפתי יתן הרבה פחות פרטים בתדרים הללו(כמובן תלוי עם איזה מגבר ונגן אתה עובד בשני המקרים).
באס הוא תדר טיפה בעייתי אבל בשידוך נכון של כבלים וציוד אלקטרוניקה(כאמור -מגבר ו-CD ) עם הרמקולים שתבחר תקבל תוצאות מדהימות במיוחד בחדר קטן.
ושוב לטעמי רמקולים מדפיים יצריכו ממך פחות השקעה באלקטרוניקה אם כי אני תמיד בעד ציוד ברמה ,אין מה לעשות זה תמיד נשמע יותר טוב...
לגבי התדרים הגבוהים ותדרי הביניים לא תהיה לך בעיה עם המדפיים ובאותו תקציב רצפתי יתן הרבה פחות פרטים בתדרים הללו(כמובן תלוי עם איזה מגבר ונגן אתה עובד בשני המקרים).
באס הוא תדר טיפה בעייתי אבל בשידוך נכון של כבלים וציוד אלקטרוניקה(כאמור -מגבר ו-CD ) עם הרמקולים שתבחר תקבל תוצאות מדהימות במיוחד בחדר קטן.
ושוב לטעמי רמקולים מדפיים יצריכו ממך פחות השקעה באלקטרוניקה אם כי אני תמיד בעד ציוד ברמה ,אין מה לעשות זה תמיד נשמע יותר טוב...
תודה רבה חבר'ה אתם צודקים בהכל.
אבל... אני חייב להשאיר לעצמי את האופציה שיום אחד הכל יעבור לסלון או לחדר אחר גדול יותר.
אני לא יקנה רמקולים מדפיים לשנתיים.
באופן כללי אני לא אוהב פיצוצים במוזיקה - סאב לא יהיה בחדר.
אני מעדיף צלילים נמוכים עדינים.
אני אשמח לקבל המלצות לאינטגרייטד + CDP.
אולי כדאי בכלל ק.מגבר + מגבר ?
אבל... אני חייב להשאיר לעצמי את האופציה שיום אחד הכל יעבור לסלון או לחדר אחר גדול יותר.
אני לא יקנה רמקולים מדפיים לשנתיים.
באופן כללי אני לא אוהב פיצוצים במוזיקה - סאב לא יהיה בחדר.
אני מעדיף צלילים נמוכים עדינים.
אני אשמח לקבל המלצות לאינטגרייטד + CDP.
אולי כדאי בכלל ק.מגבר + מגבר ?
- stereoscope
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 18
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אם אתה חייב להשאיר את האופציה הזו קיימת, אז עצתי לבחור רמקול רצפתי קטן מימדים עם אלמנטים של 5 ורבע אינץ ,רמקול כזה מגיב הרבה יותר טוב בחדרים קטנים מאשר רמקולים עם אלמנטים גדולים יותר שבד"כ גם מצויידים בתיבות גדולות יותר.
כך עדיין לטעמי תשאיר את האופציות פתוחות וגם תתאמץ הרבה פחות בשידוך הגברה ונגן.
בהצלחה
יגאל
כך עדיין לטעמי תשאיר את האופציות פתוחות וגם תתאמץ הרבה פחות בשידוך הגברה ונגן.
בהצלחה
יגאל
חוץ מזה שמדפיים יותר מתאימים אסטתית לחדר קטן אין להם שום יתרון על רצפתיים. מה שקובע זה הרמקול
הספציפי בו משתמשים והעקומת נמוכים שלו. אם מישהו מניח בחדר מדפיים עם עקומה X אפילו רצפתיים עם
וופר 18 אינץ' בעלי אותה עקומה לא ישמעו "גדולים על החדר" ולא נעליים. ישנם רצפתיים/מדפיים בעלי דגש
מוגזם באיזור המיד בס (על מנת לגרום לרמקול להישמע "גדול" יותר למרות שהוא לא) וישנם כאלו שלא.
ההתלבטות צריכה להיות רמקול X מול רמקול Y ולא רצפתי מול מדפי.
הספציפי בו משתמשים והעקומת נמוכים שלו. אם מישהו מניח בחדר מדפיים עם עקומה X אפילו רצפתיים עם
וופר 18 אינץ' בעלי אותה עקומה לא ישמעו "גדולים על החדר" ולא נעליים. ישנם רצפתיים/מדפיים בעלי דגש
מוגזם באיזור המיד בס (על מנת לגרום לרמקול להישמע "גדול" יותר למרות שהוא לא) וישנם כאלו שלא.
ההתלבטות צריכה להיות רמקול X מול רמקול Y ולא רצפתי מול מדפי.
אני לגמרי מסכים עם הקביעה הזאת, אבל...HazooM כתב:חוץ מזה שמדפיים יותר מתאימים אסטתית לחדר קטן אין להם שום יתרון על רצפתיים. מה שקובע זה הרמקול
ההתלבטות צריכה להיות רמקול X מול רמקול Y ולא רצפתי מול מדפי....
במידה והוא היה הולך על מדפיים ניטרלים, ללא דגש במיד באס, ומשדך להם סאב עם יכולות כיוון עקומה וכו...
הוא היה מרוויח את הגמישות שבסאב, יכולת הכיוון שלו (גם המיקום הפיזי), ביחס לזוג רצפתיים.
אתה לא חושב?
- yairf
- עוסק בתחום

תאורטית זה נכון, בפועל זה לא עומד במבחן המציאות. לגמרי במקרה אני חי עם חדר כמו זה המדובר וביקרו אצלי בבית יותר מזוג אחד של רמקולים, בגדלים שונים ונתונים שונים.HazooM כתב:חוץ מזה שמדפיים יותר מתאימים אסטתית לחדר קטן אין להם שום יתרון על רצפתיים. מה שקובע זה הרמקול
ההתלבטות צריכה להיות רמקול X מול רמקול Y ולא רצפתי מול מדפי....
הבחור בסך הכל ביקש מגבר + CDP והורדתם עליו ויכוח עקרוני בנוגע לרמקולים - שכאמור כבר החליט לגביהם.
אני ממליץ לקחת סטים של חברות - כאשר ב 10,000 תקבל מגבר בין 4 ל 6K ובהתאמה CDP בין 4 ל6 כנ"ל. יש סטים אנגליים - קריק, נאד, אקספוז'ר, ועוד רבים. יש איטלקים כמו אודיו אנאלוג או יוניקו. יש צרפתיים כמו האדוואנס , YBA ועוד. יש יפנים כמו הימאהא . תצטרך לשמוע אותם עם הרמקולים שבחרת ולהחליט.
אני יכול להמליץ על שתי דרכים ללכת על פתרון זול יותר : ללכת על יצרניות שנותנות ערך כמו קיימברידג' אודיו (מגבר וCD מסדרת ה 600 ישאירו לך 2000 ש"ח ויותר לקניית CD) או שינדק (מגבר היברידי מעולה כמו ה 6900 (שהיה לי ואני מכיר היטב) עם CDP כמו המיוז בפחות מ3K ישאירו לך 3-4K פנויים). המכשירים של שתי החברות לדעתי יוציאו לך דייר סטרייט מהענננים. תנסה !
אופציה שניה - יד2. תסתכל בלוחות. במחיר של 10K יש ביד שניה מערכות שכבר אפשר לכנות היי-אנד.
אני ממליץ לקחת סטים של חברות - כאשר ב 10,000 תקבל מגבר בין 4 ל 6K ובהתאמה CDP בין 4 ל6 כנ"ל. יש סטים אנגליים - קריק, נאד, אקספוז'ר, ועוד רבים. יש איטלקים כמו אודיו אנאלוג או יוניקו. יש צרפתיים כמו האדוואנס , YBA ועוד. יש יפנים כמו הימאהא . תצטרך לשמוע אותם עם הרמקולים שבחרת ולהחליט.
אני יכול להמליץ על שתי דרכים ללכת על פתרון זול יותר : ללכת על יצרניות שנותנות ערך כמו קיימברידג' אודיו (מגבר וCD מסדרת ה 600 ישאירו לך 2000 ש"ח ויותר לקניית CD) או שינדק (מגבר היברידי מעולה כמו ה 6900 (שהיה לי ואני מכיר היטב) עם CDP כמו המיוז בפחות מ3K ישאירו לך 3-4K פנויים). המכשירים של שתי החברות לדעתי יוציאו לך דייר סטרייט מהענננים. תנסה !
אופציה שניה - יד2. תסתכל בלוחות. במחיר של 10K יש ביד שניה מערכות שכבר אפשר לכנות היי-אנד.
- maor199
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- שם מלא: maor199
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני יודע שאתה סגור על ריצפתים וסבבה, אבל מה יהיה עם תעביר הכל לסלון גדול או חדר יותר גדול מה יעצור אותך מלהשתמש במוניטורים כרמקולים אחוריים ולשדרג את הפרונט? גם אפשרות
אם החברה כאן אומרים שיש מצב שהסאונד יהיה בומי(ונראה לי שהם צודקים)אז אולי כדאי לקחת לנסיון של כמה ימים ריצפתים ולראות איך זה מסתדר לך חבל לזרוק כסף,,,,,אם היתי מכיר את האתר הזה לפני שנתיים כמה שכר לימוד היתי חוסך
אם החברה כאן אומרים שיש מצב שהסאונד יהיה בומי(ונראה לי שהם צודקים)אז אולי כדאי לקחת לנסיון של כמה ימים ריצפתים ולראות איך זה מסתדר לך חבל לזרוק כסף,,,,,אם היתי מכיר את האתר הזה לפני שנתיים כמה שכר לימוד היתי חוסך
שאלה של חוסר ידע:
מה רע ברמקולים גדולים ועוצמתיים בחדר קטן?
לדעתי זה מעצים את האפקט ואת החוויה שאתה יכול להגביר ולהגיע לעוצמות גבוהות באיכות מצויינת ככה שהסאונד יעטוף אותך.
מה רע ברמקולים גדולים ועוצמתיים בחדר קטן?
לדעתי זה מעצים את האפקט ואת החוויה שאתה יכול להגביר ולהגיע לעוצמות גבוהות באיכות מצויינת ככה שהסאונד יעטוף אותך.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
ariel-ro כתב:מה רע ברמקולים גדולים ועוצמתיים בחדר קטן?
לדעתי זה מעצים את האפקט ואת החוויה שאתה יכול להגביר ולהגיע לעוצמות גבוהות באיכות מצויינת ככה שהסאונד יעטוף אותך....
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
דחיפת אוויר המוגברת תעטוף אותך בעקר בגלים העומדים ותעצים את אפקט הבחילה. עם קצת חוסר מזל ועוצמה מספיקה זה יעטוף גם את שכניך לבניין (אם יש כאלה).ariel-ro כתב:מה רע ברמקולים גדולים ועוצמתיים בחדר קטן?
לדעתי זה מעצים את האפקט ואת החוויה שאתה יכול להגביר ולהגיע לעוצמות גבוהות באיכות מצויינת ככה שהסאונד יעטוף אותך....