על אינטרפטציה של הכתוב בפורום, סמלים רגשות ומה שביניהם

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
gro111 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #1 

נתקלתי בהתייחסות לנושא באופן מפוזר בכמה שירשורים ונראה לי שזה ראויי לשירשור משלו.

היכולת להעביר תחושות על גבי דפי הפורום היא בעייתית, ולפי דעתי "הסמלים" הם דרך מצויינת לעזור.
בנוסף היכולת לפרש דברים שנאמרו, למקום "לא טוב" או להיפך, יכול גם להימנע, או לכל הפחות מעט להשתפר בעקבות שימוש נכון בסמלים.

ציניות לדעתי רק פוגעת בשימוש על גבי דפי הפורום, ולפעמים גורמת לבילבול וחוסר הבנה, ולרגישים שבחבורה אפילו פגיעה באופן אישי.
אני אישית נקרא מצחוק מאנשים צינים, אבל רק במציאות (לא בכתב על דפי הפורום), כשהקונטקסט ברור.

מרגישים כמוני? חושבים אחרת? רעיונות? "מה אתם הייתם עושים?" :lol:

אולי אם נגיע לסוג של "הבנה כללית ומשותפת", נוכל להנות יותר מהפורום תוך כדיי מתן חופש ביטוי גדול יותר, מבלי לעצבן אחד את השני בתקיפות כל כך גבוה.
פשוט יותר צחוקים, יותר ויכוחים מעניינים וללא עצבים :D

שלום עולמי אני לא רואה באופק :עצוב: אז לפחות בפורום :wink:

שבוע טוב לכולם 8)

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #2 

1+

:) זה טיפה בעייתי ככל שאתה עולה בגיל,
ככל שהולכים אחורהה אנשים פחות רגילים להביע את עצמם עם סמיילים וכן כל המרבה הרי זה משובח :wink:
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #3 

יש כל כך הרבה מאמרים על זה בקורס שלי על "איך אנשים מפענחים סמלים באינטרנט" וזה נושא מאוד מעניין. אנשים לוקחים דברים כמחמאות וכעלבונות לפי סט של ערכים שלהם, נורמות של הפורום, והיכרות שלהם עם האינטרנט. אני משתדל באופן אישי לתת הסברים בגוף הטקסט, לא בא לי להקים על עצמי שונאים. בכל אופן - העלית נושא מעניין מאוד.
האם לדעתך יש פתרון כלשהו ?
Vocare Ad Regnum

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

בתור ציניקן אני מרגיש מנוע מלהגיב.

בתור נודניק וקוטר אני בכל זאת חייב להגיב.

לדעתי הסמלים לא פותרים דבר וזאת משתי סיבות. ראשית זה נותן גושפנקא להשתלח במישהו או משהו ולהרגיש שהכל בסדר אם מקנחים באיזה סמיילי קטן. יעני, אני שוחט אותך אבל הכל בצחוק אחי.

הסיבה השניה היא שיש אנשים שמרגע שגילו את הסמיילי הם הופכים למכורים ולא יכולים להפסיק. הם חייבים לעטר ולשלב סמיילי בכל משפט ולאחר כל מילה. חשבתי כבר לצרף אותם לשירשור של האנשים שצריכים להגלות אבל בסוף החלטתי שלא כי מישהו עוד עשוי להיעלב ולכסח לי את הצורה עם תשובה מלאה בסמיילים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

gro111 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

TANDBERG,
תודה על ההתייחסות,
אנסה לנמק את ה"פתרונות" שלי לבעיה:

1.לכתוב באופן מנומס יותר מהאופן שבו אני משוחח פנים מול פנים, (לא שאני לא מנומס פנים מול פנים, פשוט הטונציה והמימיקה בפנים משנות את כל התמונה).
2.שימוש בסמלים עוזר לי להביא את תחושתי בהקשר לנאמר, אומנם באופן שיטחי ולא תמיד מתפרש נכון, אבל עדיין עדיף מכלום.
3.אני משתדל להימנע מתגובות ציניות, הפרשנוייות במקרים כאלה שונות ומשונות...
4.משתדל להכיר את "הנפשות הפועלות" ולהסתגנן בכתיבתי באופן שלא יפגע, ויקלע למטרה בהתאם לאדם שאני כותב לו.
לדוגמא- כשאכתוב לבן אדם מאוד עינייני אכתוב בהתאם :|
כשאכתוב לחייל שמתלהב מרמקול מחשב חדש, אכתוב בהתאם (b) (~) :D (Y)
5.גם כשאני כועס על מישהו בעקבות התפתחות כזאת או אחרת בשירשור כזה או אחר, אני עדיין משתדל להתייחס לעיקר ולא לרדת לפסים אישיים.
6.שימוש בסוגריים על מנת לתאר תחושה או רגש מסויים בהקשר, ו/או השימוש ב"לדעתי" "מניסיוני" במקרים שלא מדובר ב1+1=2.

עוד רעיונות? :wink:

gro111 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

Catskinner כתב:בתור ציניקן אני מרגיש מנוע מלהגיב.

בתור נודניק וקוטר אני בכל זאת חייב להגיב.

לדעתי הסמלים לא פותרים דבר וזאת משתי סיבות. ראשית זה נותן גושפנקא להשתלח במישהו או משהו ולהרגיש שהכל בסדר אם מקנחים באיזה סמיילי קטן. יעני, אני שוחט אותך אבל הכל בצחוק אחי.

הסיבה השניה היא שיש אנשים שמרגע שגילו את הסמיילי הם הופכים למכורים ולא יכולים להפסיק. הם חייבים לעטר ולשלב סמיילי בכל משפט ולאחר כל מילה. חשבתי כבר לצרף אותם לשירשור של האנשים שצריכים להגלות אבל בסוף החלטתי שלא כי מישהו עוד עשוי להיעלב ולכסח לי את הצורה עם תשובה מלאה בסמיילים.
...
:lol: :lol: :lol:
גדול!

אה... סליחה... התכוונתי לכתוב חה חה חה.

בשימוש משכיל הסמיילים עושים יותר טוב מרע לדעתי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #7 

קודם כל, אתה מתכוון לסרקאזם לא לציניות. (טוב, אני יודע שזו מלחמה עבודה).
שנית, יש אמוטיקון לסרקאזם: :roll: , (לכל אמוטיקון יש גם טולטיפ שמסביר אותו במילים).

שלישית, אתה צודק עקרונית כי לא כולם מפרשים את האמוטיקונים ולא כולם כותבים עם אמוטיקונים (ולפעמים, כמו שקורא לי, אני מתכוון לשים ופשוט שוכח).

הפתרון לדעתי הוא לא לסגת לשפה ישירה בלבד, שהיא חסרת הומור, חסרת מעוף ומשעממת. זה יהפוך את הכל לדיונים טכניים מדויקים והאוירה תיפגע.
הפתרון, אם אפשר לקרוא לזה כך, הוא באחריות הקורא. קורא בפורומים אינטרנטיים חייב להפנים שאסור להיפגע משום דבר. אם נראה לך שנפגעת, אז תתעלם ותמשיך הלאה. (ואם מדובר במכר אישי, תרים טלפון ודבר איתו להבהרה).

הנ"ל נכתב ברצינות :|
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78914
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #8 

הבעיה היא שיש אנשים שכותבים ברוטלית כמו שהם כנראה גם מתנהגים בכביש או בחיים.

ואז תמיד המחונכים, אלה שעוצרים באדום ועוברים את הכביש בירוק הם אלה שלרוב נדרסים מכיוון שאותם אחרים לא ממש מתעניינים בצבע הרמזור.

לכן אנחנו נוקטים כאן ביד קשה ומי שאינו מסוגל להתייחס בכבוד נאלץ להפוך לקורא פסיבי כאן (אני רואה את המספרים, כולם קוראים כאן...)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #9 

gro111, האינטרנט מעניק לנו אנונימיות. יש מבינינו שאינם מגיעים למפגשים, ככאלו - הם מנצלים את היכולת שלהם להשאר אנונימיים. האנונומיות מעניקה כוח אדיר לומר מה שאתה רוצה, איך שאתה רוצה ולמי שאתה רוצה.
עופר - זה שתמחק את התגובה שלי או תשהה אותי כחבר סורר (אני מדבר מנקודת מבט היפותטית ולא שלי !) זה לא יפריע לי, אני אמציא ניק אחר ואתחבר יום למחרת. ויש כאלו.
אחת מההצעות שכתבו מאוד קסמה, ואני מוצא עצמי לא מעט כותב הודעות פרטיות לחברים ברמה של: "אין לך סיכוי להתמודד איתו ברמה הנמוכה הזו וזה לא מכבד אותך או את הפורום. היות ואלו אנשים בוגרים הם בד"כ ייצאו מוויכוח ולא ימשיכו באותו דיון עם אותו חבר סורר.
קשה להתעלם ואני מפנה אל עצמי את העצות האלו לא אחת כשיש אנשים שכותבים שלעניות דעתי הם אנשים שלא אטרח בכיוון שלהם. הרצון האדיר לכתוב: אוי, אתה מטומטם או משהו הרבה יותר חריף הוא עצום. אבל עדיין - אנחנו נמצאים בפורום ישראלי שמנסה לעשות משהו יותר. יותר מבחינת תוכן, יותר מבחינת דיונים ויותר מבחינת איסורים על נושאים מסויימים. יש כאלו שמקיימים את החוקים, ויש כאלו שעליהם ציינתי למעלה שבוחרים לשחק עם החוקים כאוות נפשם. איך יש למנהלי הפורום כוח לעסוק בגננות אני לא יודע. זה שזה עולה להם בגולשים אני בטוח. אבל אנחנוו נהנים מזה יותר.
gro111 - נתת לי רעיון למאמר דעה הבא, אם יסכימו לפרסם אותו :D (Y)
נ.ב
לגופו של עניין - לא משנה מה אתה כותב. רגע לפני לחיצה על שליחה: תקרא,תקרא, תקרא. תחשוב שאתה אדיוט ולא מבין כלום ואז תראה איך התגובה נראית לך. לא כולם חושבים כמוך ולא כולם באים מאותו רקע. יש פעמים שנמנעתי לחלוטין מדיון כי לא ידעתי איך לנסח בצורה שלא תעליב.
Vocare Ad Regnum

gro111 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

TANDBERG,
בהחלט התייחסות מעניינת, משום מה לא ייחסתי חשיבות לנושא האנונימיות... תודה (Y)
ובקשר לרעיון למאמר, בכיף :D

גם אני בקריאה שניה ביטלתי שליחה של הודעה שלי, לא פעם אחת... "תצוגה מקדימה" זה סוג של "אתה סגור על עצמך שזה מה שאתה רוצה לשלוח...?" חופשי עוזר במתן אפשרות למחשבה מחדש (Y)

gro111 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

moco,
אני מבין מה שאתה אומר, ואני בעד הומור וחופש ביטוי זאת כל הכוונה. רק לעשות זאת "נכון".

אנשים ישארו אנשים ובכך פגיעים, אדם שנמצא פה בפורום יום יום יתקשה בלא מעט מקרים לבטל את הרגש שלו בנושא, לטוב ולרע.
אם כי אני מסכים אם ההערה שלא צריך לקחת דברים ללב, במציאות היום יומית זה לא תמיד תופס.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #12 

gro111 כתב:moco,
אני מבין מה שאתה אומר, ואני בעד הומור וחופש ביטוי זאת כל הכוונה. רק לעשות זאת "נכון".

אנשים ישארו אנשים ובכך פגיעים, אדם שנמצא פה בפורום יום יום יתקשה בלא מעט מקרים לבטל את הרגש שלו בנושא, לטוב ולרע.
אם כי אני מסכים אם ההערה שלא צריך לקחת דברים ללב, במציאות היום יומית זה לא תמיד תופס.
...
מסכים.
אני רוצה להבהיר שהתייחסתי רק לנושא תגובות סרקסטיות, שאני אוהב גם לקרוא וגם לפעמים לכתוב.
אני לא כולל בזה פגיעות/לגלוג ישירים על אנשים אחרים.
הבעייה היא שלפעמים תגובות סרקסטיות, ובעצם גם תגובות לא סרקסטיות, פוגעות במוגב מעצם זה שהן מנוגדות למה שכתב.

קח דוגמא למישהו שכתב איזה דיעה או "עובדה" שהוא חושב שהיא נכונה. ישנם אנשים שייפגעו מעצם זה שמישהו יגיב בדעה הפוכה או "עובדה" סותרת, גם אם התגובה נכתבת בשפה הכי ישירה ללא שמץ של לגלוג. במקרים כאלה אין מה לעשות. התמקדות יתר במניעת היפגעות אפשרית של כל משתתף מסרסת את הדיון.
הדוגמא הקלאסית זה דיונים שקשורים לדת כמו "איך אתם מבלים את יום כיפור?" - ישנם אנשים שייפגעו מעצם זה שמישהו מספר מה הוא עשה ביום כיפור.
משה

gro111 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

moco,
(Y)

שלח תגובה