שאלות של חדש בתחום, בקשר לרכישת רכב 4X4 ראשון שלו בחיים

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

שהייתי צעיר הבטחתי לעצמי שכאשר אני אהיה גדול אני ארכוש לי גיפ, מאז עברו קצת מיים בירדן והרבה רכבי ליסינג קטגוריה 2 (כולל היום) והגיע הזמן לממש את חלום הילדות ולרכוש לי רכב 4X4. אז אחרי קריאה לא מועטה בכל מיני אתרי רכב וחוות דעת בארץ, התפקסתי כנראה על פג'ארו קינג הקצר משנות 2004-2006 (בהתחלה חיפשתי גרנד ויטרה 08-09 אבל בסוף הגעתי למסקנה שאני צריך קצת יותר מזה ואחרי הבנה של מי נגד מי ומה היתרונות והחסרונות של הרכבים החלטתי ללכת לכיוון הפאג'רו הקצר גם בגלל המראה שבעיני הוא יפה (הרבה יחלקו עלי בנושא זה))....

הבעיה שלי היא שאין לי שום הבנה בתחום הזה (רכבי 4X4 וגם לא יותר מידי ברכבים רגילים) ולמרות שעל פניו יש מבחר נאה של רכבים אותם אני מחפש בטווח המחירים שמתאים לי, אין לי מספיק ידע בכל הנוגע לבדיקת הרכב ולהבנה לגבי מה, מי ואיך.........אני אשמח אם אחד ממקצועני ה 4X4 שיש באתר (ואין לי ספק שיש כאן לא מעט כאלה) יתן לי כיוון...

אחרי הקדימון הנה שאלותי:
1. דיזל או בנזין? (מכיר את ההבדלים אבל לא מכיר את המשמעות (התחושה) שלהם ברכב כזה)...הנטיה אומרת דיזל, האם לדעתכם נכון

2. האם לדעתכם יש חובה לבצע בדיקת שטח לרכב עם מישהו שמבין בתחום או שבדיקת עיניים שלי ונסיעה קצרה+בדיקת הרכב במוסך מתאים יספיק לטעמכם?

3. איזה דברים מוסכי הבדיקה של רכב 4X4 לא יגלו? (בדיקות מסוימות שהם לא עושים לרכב)

4. האם לדעתכם יש צורך לאחר בדיקת הרכב, ללכת עם התוצאות למכון מורשה כדי לקבל מחירי תיקון על מנת להבין את המשמעות (הרבה רושמים על זה, אבל לא הבנתי האם זה באמת נחוץ)

5. המחיר שרוב האנשים מבקשים הוא משמעותית גבוה ממחיר המחירון (לעיתים 5K-15K יותר גם אחרי כל שקלולי המחיר). שאלתי היא, האם זה המצב כיום בשוק או שמי שלא ירד במחיר בצורה משמעותית, אז לא כדאי יהיה לי לרכוש את הרכב שלו (ואני חשבתי שמחירי 4X4 ירדו בצורה דרסטית בשנים האחרונות בגלל המגמה הירוקה והכתוב בעיתונים)

6. האם באמת מקובל להחתים את בעל הרכב על התחייבות שהוא ישא בהוצאות הבדיקה במידה ויתברר שהוא לא סיפר אמת? (נניח על תאונות)

7. דבר אחרון, האם מישהו שיש לו נסיון ברכב 4X4 קצר, 3 דלתות (רצוי פג'ארו) יכול לומר לי לגבי הנוחות לשבת מאחור שם (אני מכיר את הרכב, אבל לא ישבתי מאחור כדי להתרשם מהמרווח והנוחות)...בדר"כ לא ישבו מאחור אצלי יותר מ 2 אנשים (ילדים בדר"כ)

-אם יש לכם טיפים והמלצות נוספות אני אשמח
-אני די נועל על הפאג'רו ומכיר את החסרונות שלו לעומת המתחרים, בעיקר בשטח, אבל למטרות שלי הוא נראה לי טוב לכן אני אשמח לקבל אינפורמציה על אלטרנטיבות, אבל לא מעוניין להפוך את השרשור הזה לאיזה רכב טוב יותר

תודה מראש לעונים

מנהלים, אם נראה לכם שזה ממש לא הפורום המתאים אז מצטער מראש וכמובן שרשאים להוריד את השרשור

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

לא מבין בג'יפים אבל לגבי ( 6 ), אל תטריד את עצמך בסוגיה. אם נתקלת בשקרן, גם החתימה הזו לא תהיה שווה כלום. אחד כזה לא יכבד אותה (שזה אומר להודות שהוא שקרן) והרי לא תרוץ אחריו בבתי משפט בשביל איזה 500 ש"ח או משהו באזור.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #3 

הרעיון שמסתתר מאחורי שאלה 6 היא דווקא לנסות לסנן את אלה שמנסים לרמות באופן כל כל מובהק ולחשוב שאולי יש סיכוי שהמכון לא יעלה על בעייה כלשהי (נניח תאונה או על פתיחת ראש מנוע או החלפת מנוע וכו). ההגיון אומר שרוב הרמאים האלה לא יהיו מוכנים מלכתכילה לחתום ולקחת את הסיכון שיעלו עליהם ופשוט יעברו לנסות את הקליינט "הפרייאר" הבא ולכן זה יוכל לחסוך לי עלות וזמן בדיקה (שזה לא מעט כסף לרכב 4X4). העניין שלי הוא לדעת האם זה דבר מקובל וסירוב של מישהו, יכול לסמן שכדאי לי לוותר על הבדיקה הזאת או שלא ואולי הרבה אנשים דווקא לא יהיו מוכנים לחתום למרות שהם באמת לא מנסים להסתיר או לשקר בנוגע לרכב

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שכמו בנושאי הליבה של האתר כדאי שתציג את הצרכים שלך כמו לדוגמא האם אתה באמת מתכוון לטיולי שטח ? כי אם לא ממש אז חבל על ההוצאה הגדולה ועל הנוחות הפחותה בנסיעה על כבישי אספלט
אם הכוון הוא שטח אז לעניות דעתי רצוי דיזל שמספק כח רב יחסית לבנזין גם בטיפוס איטי בסיבובי מנוע נמוכים דבר שתתקל בו לא מעט

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

אריה, אם יש רכב שבחיים שלי לא ארכוש זה ג'פ. שנים של רכיבה על כלי שטח ריפאו אותי לחלוטין מהפנטזיה הזו. אבל אם כבר החלטת אז כפי שאמר קודמי אתה צריך להחליט.

אתה רוצה ג'פ או משהו שנראה כמו ג'פ?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

הנה הצרכים שלי:
הרכב הזה רוב הזמן ישמש אותי לנסיעות כביש יום-יומיות לעבודה וממנה (רכב שני בבית שיעשה 80-100 ק"מ ביום על כביש 6) ולכן בקטע הזה אני חייב את הנוחות היחסית של גיפ "עירוני" על פני רכבי שטח עתיר"ביצועים" (איזה גרנד צ'ירוקי כזה) . הבעייה היא שאני כן הולך לקחת את הרכב הזה לשטח ולא מעט (בשבתות ולעיתים בסופי שבוע ולעיתים גם לבד בלי המשפחה) ולא רק לנסיעות על דרכי כורכר מעודנים. מההיכרות שלי עם עצמי ושל אלה שאני מתכנן לרדת איתם לשטח (ויש להם כבר היום רכבי 4X4 ממוצעים), אני כן טיפוס שאוהב ושיחפש את האתגרים והדרכים הקשות אבל אני כן מוכן להתפשר כאן על עבירות הרכב, מאשר על הנוחיות היחסית שלו בכביש. אני צריך רכב עם עבירות בינונית (ולא פחות) שאולי, ככה בשביל האתגר מפעם לפעם ננסה משהו מעניין יותר, אבל גם לא מחפש הרבה יותר

בהתחלה התלבשתי על הגרנד ויטרה החדשה שהיא, איך לומר, מכל הג'יפונים העירונים היחידה שבאמת מסוגלת לעשות גם משהו בשטח (ביחס לרכבים כמו הפורסטר בלי הילוך כוח ובטח לא כל הטוסונים למינהם שהם פשוט רכבים רגילים שנראים כמו גיפ אבל לא מיועדים באמת לנסוע בשטח ממוצע). הסיבה שהלכתי על הויטרה נובעת מכך שהרכב הזה הוא זול יותר משאר רכבי השטח האמיתיים ומש-כך יכולתי לרכוש רכב חדש יחסית מה שמוריד את הסיכון ברכישת רכב יד 2 עם עבר "עשיר" מידי. ככל שדיברתי עם אנשים הם אמרו לי שאם כבר אני הולך להוציא סכום כזה ועם הדרישות שלי שהרכב גם ינסע בשטח, לדעתם כן כדאי לי לרדת בשנתון ולקחת רכב שהוא קצת יותר שטח מאשר הגרנד ויטרה (מה גם שבתקציב לא יכולתי ללכת על הויטרה החדשה עם מנוע ה 2.4 ליטר אלא רק על דגם 2 הליטר). מכאן התחלתי לקרוא קצת ולשאול קצת והגעתי לפאג'רו. בתקציב שלי אני יכול להשיג רכב בן 5-6 שעשה באזור ה 100K-150K ק"מ ולי זה נשמע סביר מאוד (ההתלבטות שלי הייתה מול הלנד-קרוזר)

אגב, עוד רכב ששקלתי היה הטארקן אבל הוא הוא פשוט לא רכב כביש נוח מספיק "וחדיש" מספיק לטעמי (גם זול הרבה יותר)

קלוד,
ייתכן שכמוך גם לי עוד מספר שנים יימאס מהתחביב הזה ואז אני אמכור את הרכב והמשיך לפרוייקט הבא, אבל עד אז חסר לי את "הטיול הזה אחרי צבא שעדיין לא עשיתי" והבטחתי לעצמי לעשות (לרכוש)
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 10/10/2010 18:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4200
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #7 

מניסיון שלי עם רכבי שטח,בעבודות חקלאיות,בהם הרכב
מבלה 90 אחוז מזמנו בשטח בתנאים קשים ביותר ובסחיבת ציוד
כבד,אין מתחרים לטויוטה היי לקס,היה לנו תמיצובישי וגם מזדה
ופעם אחת מקוללת היה לנו gmc שרוב הזמן היה במוסך,לדעתי
הטויוטה הכי מוצלחת.
תקנה רכב שיש לו הסטוריה מוכחת במוסך קבוע מבחינת ק"מ
וטיפולים שוטפים,אתה יכול וחייב להחתים את המוכר על זיכרון דברים
ברור ש:אם יש פגיעה כלשהיא במרכב הרכב,שאסי,גיר,ראש מנוע,העסקה
מבוטלת והוא משלם לך את הבדיקה,לפני הקנייה,זיכרון הדברים הזה
תקף בבית משפט.
מקווה שעזרתי לך במשהו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #8 

6 - כל מוכר סביר והגון, שהוא לא יד ראשונה, יסרב. הוא לא יכול לדעת את כל ההיסטוריה, רק את מה שנאמר לו כשהוא בעצמו בדק את הרכב.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #9 

משה,
אתה צודק ומה שעושים הוא לבקש שיחתום על כך שבתקופה בה הוא נסע, הרכב לא עבר תאונות ומבקשים ממנו התחייבות שהבדיקה אותה הוא עשה לרכב כאשר הוא רכש אותו, לא גילתה שהרכב עבר תאונה רצינית (במידה והוא לא ביצע בדיקה כזו (מה שמחשיד בפני עצמו) הוא יחתום על כך שהמוכר הקודם התחייב לו שהרכב לא עבר תאונה רצינית)...מעבר לבדיקה עצמה, גם קראתי שמומלץ להחתים אותו על כך שהרכב לא היה בעבר בבעלות ליסינג (שוב זה יחסוך לי זמןלחפש את זה בעצמי).

בכל מקרה אני לא מעוניין לרכוש רכב שהוא מעבר לבעלות שניה (אני אהיה מקסימום הבעלות השלישית) בדיוק בגלל שקשה מאוד לעלות על ההיסטוריה של הרכב כאשר הוא עבר יותר מידי ידיים

amitbak,
תודה, (Y) השאלה היא האם במידה והמוכר לא יהיה מוכן לחתום לי על מסמך כזה (והרכב נראה מצוין) האם כדאי לי ללכת בכל זאת למוסך לבדיקה או שאתה חושב שכדאי לי לרדת ממנו ולחפש רכב אחר?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #10 

1. מה התקציב שלך לרכב?
2. קח בחשבון שג'יפים כמו הפג'ארו יהיו הרבה יותר יקרים לאחזקה (לפחות כפול מג'יפים עירוניים כמו הויטארה).
3. לפי הנתונים שנתת תעשה כ 15,000 ק"מ בשנה. אתה בגבול התחתון לכדאיות למנוע דיזל. תשקול ברצינות מנוע בנזין. שקט יותר, טיפולים זולים יותר, ביצועים טובים יותר (בכביש).

יש לי עוד הרבה תובנות לתת לך אחרי שאדע את תשובתך לסעיף 1.

גילוי נאות: אני בענף הרכב ומנהל סניף של טויוטה כבר 12 שנים.... 8)

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #11 

אבא שלי לא מזמן רכש פאג'רו יד שנייה 95. נסעה מעולה גם על הכביש ובשטח הייתה מדהימה

לצערנו נגנבה אחריי סך הכל חודשיים שהייתה אצלנו...

אני יכול להגיד שמאחורה זה לא כיף לשבת כמו במכונית פרטית אבל זה בסדר גמור לשני אנשים. לשבת באמצע זה סיוט אם נוסעים שלושה...

לפי הבנתי גם הקינג אמורה להיות יותר נוחה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

אריה, אני בדעה שאם אתה רוצה רכב כדי להשתובב איתו בשטח חבל לך להשקיע יותר מידי כסף. קנה רכב שטח "בריון" כמו סופה ישנה (שם צריך ממש להיזהר) או דיפנדר יד עשירית וקרע לו את הצורה אחת לשבוע בכל משעול ובכל דרך לא דרך שרק תמצא. דרך אגב, כמה מסיעות השטח היותר מהנות שלי היו דווקא בטומקאר וזהו רכב שאין לו בכלל 4X4.

לעבודה תמשיך לנסוע בכב פרטי. יותר נוח, יושב הרבה יותר על הכביש מרוב רכבי ה"כמו שטח" שמוכרים שכולם סובלים מזויות גוף מפחידות בסיבובים, מרכז כובד גבוה ומתלים שמנסים להיותץ "גם וגם" ונכשלים בשתי המטלות.

אבל אתה יודע מה, זה הכסף שלך ואחת הזכויות הבודדות שיש לנו כאנשים בוגרים זו הזכות לזרוק אותו גם על דברים שלא ממש צריך. קנה את מה שאתה רוצה ותגיד לכולם ללכת להתחפף.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #13 

טלHD,
1. תקציב של 110K-135K (במקרה של משהו שווה במיוחד יכול לעלות עוד קצת בתקציב אבל מעדיף שלא)...רק לציין שהמחיר כבר כולל תוספות לרכב במידה ויש צורך בכך (כגון מיגונים אם אין) וכולל טיפול ראשוני לרכב במידה וצריך לעשות לו אחרי הבדיקה (לא כולל ביטוחים שזה חלק מהשוטף)

2. ידוע (אבל לא ידעתי שפי 2) וגם שמעתי שהפג'ארו נחשב ליקר יותר בחלפים מאשר רוב הרכבים האחרים בקטגוריה שלו, אבל אני מקבל את זה בבאסה ובהכנעה. אגב, אני לא הולך לקרוע את הרכב ולחפש את הגבולות שלו אלא פשוט להנות ממה שהוא מסוגל לתת לי ולא יותר (לא בכל מחיר) ולכן אני מקווה שאני לא אצטרך יותר מידי להיכנס למוסך על נזקי "קריעה" ולהוציא עוד כסף מעבר לטיפולים הרגילים

3. סליחה טעות שלי אני עושה יותר באזור ה 40-50 ק"מ לכיוון כלומר באזור ה 80-100 ק"מ ביום (התכנון המקורי היה שאישתי תסע ברכב למקום העבודה הקרוב שלה ואני אנצל את הדלק חינם שיש לי על הליסנג אבל במחשבה שנייה ברור לי שאני אסע בו רוב הזמן גם לעבודה)....הדבר שהפריע לי על הנייר בדיזל הוא נושא הרעש בזמן נסיעה, האם זה משמעותי?

לא הגיע הזמן לעזוב את טויוטה ולעבור למיצובישי :wink: זה יתאים לי מאוד

הערה נוספת:
אני ממש לא פוסל את הלנד-קרוזר הקצר אבל הבעייה שלי היא שהרכב יקר יותר מהפאג'רו המקבילה לו בשנתון ולכן באותו תקציב אני מקבל רכב ישן יותר עם קילומטרז' גבוה יותר. מוזר אגב, שלא כמו הפאג'רו, דווקא המחירים המפורסמים של רכבי הטויטה בלוחות יד 2 דווקא נמוכים בדר"כ ממחיר המחירון שלהם

knazi,
תודה (Y)
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 10/10/2010 19:07, נערך 2 פעמים בסך הכל.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #14 

קלוד,
-אם הייתי מבין מספיק מבין הייתי כמובן יודע כם מה לרכוש אבל זה תחום שאני לא מכיר אותו (זה חלק מהכיף להיכנס לתחום חדש...נמאס כבר מהאנדרואיד הזה :wink: )

-אם הייתי רוכש רכב שיודע לנסוע רק בשטח, כזה שאוכל דלק ביחס של 2:1 (על כל ק"מ נסיעה צורך 2 ליטר דלק :wink: ) וזה עוד שהמזגן סגור, אם יש שם בכלל מזגן, אז הייתי חייב להחזיק רכב שלישי בבית (אחד הוא בליסניג) וזה נשמע לי קצת יקר וכאב ראש לא קטן. בנוסף רוב טיולי השטח יהיו עם המשפחה והם בטח לא יהיו מוכנים לשבת ברכב סופה במשך שעות ארוכות (לא שבפג'ארו הם יהיו שקטים אבל בכל זאת יש קצת הבדל)

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #15 

אנחנו נמצאים כרגע באותו מצב. קנינו את הפאג'רו הישנה כרכב שלישי. לאחר שהיא נגנבה ומהניסיון הקטן שהיה לנו איתה הבנו שיהיה יותר משתלם עכשיו למכור את האוטו הפרטי ולקנות ג'יפ קצת יותר חדש שיהיה גם לשימוש יום יומי ולא רק לטיולים בדיוק כמו שאתה מתכוון (Y)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #16 

אני יכול רק להעיד מהתקופה (שנה וחצי) שחייתי עם סוזוקי ג'ימני ידני (בליסינג :wink: ) שנהניתי מכל רגע בחברתו, בהרבה מובנים הוא עדיף משמעותית על הבהמות הכבדות וזוללות הדלק שהישראלים כל כך אוהבים. גם נוחות הנסיעה בו מפתיעה לטובה, יש לו ביצועים סבירים למדי, מנוע מאד אנרגטי ואפילו התנהגות כביש סבירה פלוס, שזה בכלל חריג. העבירות שלו פשוט פנומנלית, אמנם חסר לו הבונוס של דיפרנציאל מרכזי + נעילות שקיים בג'יפים היקרים, אבל הוא מכפר על זה במשקל נוצה ותחזוקה זולה יחסית.
עוד פרט מעניין לגביו שהוא לא נשבר No matter what, גם אם תנחית אותו בשטח על השלדה (עם גלגלים באוויר) לא יקרה כלום.
הבעייה היחידה שחוויתי איתו בכל אותה תקופה, הייתה מיקרו-סוויץ' בדוושת הבלם שהפעיל את אורות הבלמים כל הזמן (גם בחנייה) וגרם לסוללה להתרוקן - פירוק המנגנון וניקוי שלו בספריי מגעים פתרו את הבעייה ב-3 דקות בדיוק.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #17 

osherov כתב:טלHD,
1. תקציב של 110K-135K (במקרה של משהו שווה במיוחד יכול לעלות עוד קצת בתקציב אבל מעדיף שלא)...רק לציין שהמחיר כבר כולל תוספות לרכב במידה ויש צורך בכך (כגון מיגונים אם אין) וכולל טיפול ראשוני לרכב במידה וצריך לעשות לו אחרי הבדיקה (לא כולל ביטוחים שזה חלק מהשוטף)

2. ידוע (אבל לא ידעתי שפי 2) וגם שמעתי שהפג'ארו נחשב ליקר יותר בחלפים מאשר רוב הרכבים האחרים בקטגוריה שלו, אבל אני מקבל את זה בבאסה ובהכנעה. אגב, אני לא הולך לקרוע את הרכב ולחפש את הגבולות שלו אלא פשוט להנות ממה שהוא מסוגל לתת לי ולא יותר (לא בכל מחיר) ולכן אני מקווה שאני לא אצטרך יותר מידי להיכנס למוסך על נזקי "קריעה" ולהוציא עוד כסף מעבר לטיפולים הרגילים

3. סליחה טעות שלי אני עושה יותר באזור ה 40-50 ק"מ לכיוון כלומר באזור ה 80-100 ק"מ ביום (התכנון המקורי היה שאישתי תסע ברכב למקום העבודה הקרוב שלה ואני אנצל את הדלק חינם שיש לי על הליסנג אבל במחשבה שנייה ברור לי שאני אסע בו רוב הזמן גם לעבודה)....הדבר שהפריע לי על הנייר בדיזל הוא נושא הרעש בזמן נסיעה, האם זה משמעותי?

לא הגיע הזמן לעזוב את טויוטה ולעבור למיצובישי :wink: זה יתאים לי מאוד

הערה נוספת:
אני ממש לא פוסל את הלנד-קרוזר הקצר אבל הבעייה שלי היא שהרכב יקר יותר מהפאג'רו המקבילה לו בשנתון ולכן באותו תקציב אני מקבל רכב ישן יותר עם קילומטרז' גבוה יותר. מוזר אגב, שלא כמו הפאג'רו, דווקא המחירים המפורסמים של רכבי הטויטה בלוחות יד 2 דווקא נמוכים בדר"כ ממחיר המחירון שלהם

knazi,
תודה (Y)
...
1. בתקציב שלך תוכל לרכוש ג'יפים גדולים כגון קינג ולאנד קרוזר די "זקנים" עם ק"מ גבוהה מאוד.
קח בחשבון שההוצאות יהיו גבוהות והרכב יהיה עייף מאוד עם מינימום מאה עד מאות אלפי ק"מ....
הרכבים האלו נסעו בשטח וגם השילדה התעייפה....לכן דווקא היזהר לרכוש רכב "משופר" עם בולמים מוגבהים, מיגון תחתון, כננות ושאר שיפורים ותוספות שרק פוגעות בביצועי הכביש.
מי שהתקין תוספות כאלו נסע הרבה בשטח והרכב יהיה קרוע בהתאם.
אם כל זה לא מפחיד אותך, חפש רכב שלא נסע בשטח (נדיר) ומאזור המרכז.
בדוק היטב הסטוריית טיפולים במוסכים מורשים (מורשים אצל היבואן).
וכן....הדיזל חופר בראש. הטירטור שלו יכול לשגע אותך (בייחוד בעמידה).
2. אני דווקא ממליץ לך ללכת על ג'יפ עירוני משובח כגון הראב4. אלו ג'יפים שנוסעים בדר"כ 99.9% בכביש ויש הרבה ששמורים היטב ועם ק"מ נמוך. בתקציב שלך תוכל לרכוש כזה בן 4-5 שנים לערך.
עלויות האחזקה סבירות, הרכב מתנהג כמו רכב מנהלים גבוהה... מאוד נעים בכביש.
נכון, לא תוכל לצאת לטיולי שטח ולזרוק את הרכב על הסלעים ולאכול טראסות....זה לא לאנד קרוזר.
אבל יש מועדון טיולים פעיל לטויוטה שמוציא עשרות ראב4 לטיולים ותתפלא מה הרכב הזה יודע לעשות.
בשטח קל (שבילים/ים וכד') הוא כמובן מתנהג כמו רכב ספורט ושם הכיף הגדול איתו.

שיהיה בהצלחה ! (f)

anin17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #18 

חבר קרוב שלי הוא הבעלים של מיצובישי פג'ארו קצר דיזל מודל 2004 וחבר נוסף מהעבודה החזיק בעבר ברשותו טויוטה לנד קרוזר קצר גם כן דיזל מאותה השנה של המיצובישי. שניהם אגב לא ירדו מעולם עם הרכבים לשטח.
דבר ראשון והכי חשוב - תצפה לעלויות אחזקה גבוהות.
בעל המיצובישי הכניס את הרכב מספר פעמים למוסך, ככל הזכור לי כל הפעמים היו בגלל בלאי סביר של חלקים. ההוצאה המשמעותית ביותר שהייתה לו עד כה היא משאבת הדלק.
בעל הטויוטה לעומתו לא סבל מאותה בעיית בלאי כמו במיצובישי אבל כן קרתה לו בעיה נדירה יחסית של צמת חשמל ומחשב דרך אם אני לא טועה, הנזק היה כמעט 20,000 ש"ח.
המיצובישי מרעיש מאוד ונוחות הנסיעה שלו היא לא להיט. הטויוטה עדיף אבל גם הוא לא מגיע לקרסוליה של משפחתית מודרנית.
מבחינת צריכת הדלק - מדובר ב-2 כלים כבדים עם מנועים צמאים ותתכונן להוצאות דלק לא מבוטלות שיכולות להגיע לאלפי שקלים בחודש.

סה"כ הג'יפים הללו יקרים מאוד לאחזקה. ב-100,000-150,000 יש להם בלאי טבעי הדורש טיפול לא זול בכלל וזאת אחת הסיבות להחלפה לחדש ומכירת הישן. במידה ותחליט לרכוש את אחד מהדגמים וודא שהחלקים המתבלים הוחלפו לאחרונה.

במקרה שלך ברור כשמש שהגרנד ויטרה היא הפתרון המתאים ביותר.
מודל חדש עם אחריות יצרן, צריכת דלק שפויה, עלויות אחזקה נמוכות, יכולות טכניות טובות בשטח, אמינות שמירה על מחירון ונוחות עדיפה בנסיעות היומיות.

הגרנד ויטרה היא בחירת השכל הישר
אם החלום שלך הוא על כלי גדול ורציני יותר לשטח, אל תוותר עליו, לך עם הלב שלך וקנה טויוטה לנד קרוזר.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #19 

המון תודה על התשובות המפורטות...כמצופה קצת ביאסתם אותי :)

נושא הטיפולים היקר היה אומנם ידוע לי ואני מוכן לו, אבל מפתיע אותי לדעת שרכבים כאלה שעשו "סך הכל" 100K-150K נכנסים לקטגוריה של צורך בטיפול "מיוחד" מידי פעם. אני התכוננתי לקבל את זה שבטיפולים השוטפים יהיו לי הוצאות גבוהות גם בגלל שזה רכב 4X4 "אמיתי" וגם בגלל הזיקנה (היחסית) שלו (5-6 שנים). אבל, אם בנהיגה השוטפת אני אחיה באופן קבוע בחשש שעוד רגע יש בעייה, זה יפסול את כל הכיוון הזה (אני מקצין קצת את התחושה, אבל אני מניח שאתם מבינים את כוונתי).....אני חשבתי "שהעיפות" מגיעה לרכבים האלה (אלה שלא קרעו אותם) באזור ה 200K ולא פחות....

ברור לי שאת נושא הרעש ברכב דיזל אני חייב לבדוק באופן פרטני. נשמע שעל פי התאור שלכם שאני אפזול דווקא לכיוון הבנזין

כמה שאלות המשך ברשותכם:
-את הגרנד ויטרה אני מכיר והוא באמת הרגיש לי בנהיגת כביש מאוד קרוב לכל רכב עירוני רגיל (למעט הישיבה הגבוה). האם בקינג או בלנד-קרוזר אני לא ארגיש נוחות נסיעה לפחות זהה לזאת שקיבלתי בויטרה בנהיגת כביש? (נניח על מנוע בנזין). שוב, בתאוריה אצלי, אני חשבתי להיפך, חשבתי שרכבי השטח האלה עברו שינוי דווקא על מנת לתת נוחות כביש גבוה יותר לעיתים על חשבון נהיגת השטח שלהם. אני חשבתי שנוחות נהיגת הכביש אצלם תהיה לא פחות נעימה מאשר נסיעה ברכב כמו הויטרה

-על פי מה שאני קורא גם הגרנד ויטרה הוא שתיין דלק לא קטן ולא נמצא רחוק משני הרכבים המדוברים (משהו בין 1:8 ל 1:9.5 ליטר לק"מ בנסיעת בכיש), האם ביחס לקינג ולטויוטה אני באמת ארגיש חיסכון משמעותי על הויטרה בצריכת הדלק?

-בתקציב שלי אני לא יכול להכניס את גירסת ה 2.4 ליטר החדשה של הויטרה ולכן האופציה היחידה זה רכבי ה 2.0 ליטר (דגמי 2008) שעשו באזור ה 50K ק"מ. השאלה היא עדיין האם נראה לכם שהדגם הזה אמין מספיק והאם הוא יעשה עבודה סבירה בשטח ועל כביש עם מנוע קטן יותר יחסית?

-האם יש דרך והיגיון להתקין נעילת דיפרנציאל ברכב כמו ויטרה? או שהוא לא מיועד לדברים כאלה ובקרת משיכה שלו+הילוך כוח (עם ה 4X4 הקבוע שלו) זה מה יש

-שאלה קצת Off-Topic על מנת שאני אקבל יחס לדרגת קושי. האם טיפוס כמו זה שיש למשלט 21 נחשב לטיפוס קשה (בינוני, קשה מאוד) לרכב 4X4? במסגרת רכיבות האופנים הרבות שלי אני נתקל בהרבה שבילי 4X4 ופוגש הרבה מאוד גיפים שמטפסים שבילים שונים ומשונים. משלט 21 נראה לי קשה ומאתגר מאוד (לפחות איתגר את הגיפים שלי יצא לפגוש שם) ומעניין אותי לדעת האם אלה טיפוסים שלא מיועדים לרכב כמו ויטרה או שגם אותם עם נהג מנוסה הרכב הזה יצליח לטפס, בלי להיכנס מייד אח"כ למוסך (בטח, תגידו שהמרווח גחון שלו הוא נמוך מידי לדברים כאלה :( )

תודה מראש לעונים

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #20 

אריה

עזוב אותך שטויות.
אשתי רוצה להחליף את הג'ימיני, אם בא לך (יש גם מדבקה של הפועל..)
...

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”