HDMI Audio

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
aeropeek פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

באחד המחשבים שמחובר לטלויזיה אצלנו יש כרטיס מסך מסוג ATI x1650. לצערי גיליתי בדיעבד שהוא לא תומך ב-Audio בחיבור HDMI. אני מעוניין להחליף אותו לאחד שכן תומך בזה.

המחשב הזה ממש לא מיועד למשחקים (חוץ מספיידר סוליטר :D ) ולכן מה שחשוב זה תמיכה מלאה חומרתית בפיענוח וידיאו ואודיו ב-HD מלאים. המחשב מתחבר ישירות לטלויזיה ללא מגבר או ק"ב כלשהו ולכן פחות חשוב לי תמיכה ב7.1 וכו'.

הסתכלתי על הכרטיס Gigabyte ‎ GV-R545SC-1GI‎ והוא נראה לי אחלה לפי המפרט, אבל אני רוצה להיות בטוח בקטע של הסאונד ב-HDMI.

למישהו יש אולי במקרה את הכרטיס והוא יכול להגיד שזה עובד בצורה טובה?

תודה!
מתן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

זה כרטיס מצויין אם כי לדעתי ה-Sapphire HD5450 512MB DDR2 יעלה לך עוד פחות וייתן את אותם ביצועים.
תוודא רק שיש לך בלוח האם חריץ PCI-Express ולא חריץ AGP.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

aeropeek פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

כן מבחינת החיבור אניי בדקתי את זה כבר מראש. :)

תודה רבה!

aeropeek פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

בהמלצתכם קניתי את הכרטיס הנ"ל והוא עובד בסדר גמור כולל אודיו פרט לבעיה אחת.
לפעמים לאחר זמן מסויים של צפייה הצבעים בטלויזיה הופכים להיות ממש מוזרים, אני לא יודע להסביר בדיוק מה זה אבל זה נראה כאילו שמו נייר צלופן כחול כזה על הטלויזיה וכל הגוונים מוזרים עכשיו :(
שידרגתי את ה-Firamware של הטלויזיה וזה נעלם לזמן ממושך, אבל זה חזר פעם אחת מאז.

מישהו מכיר? דברים שכדאי לנסות אולי?

ועוד דבר - בCONTROL CENTER של הכרטיס מסך אפשר להגדיר פרופיל ולהפעיל אותו עם קיצור דרך מהשולחן עבודה. אני רוצה ליצור פרופיל אחד שמגדיר את שני המסכים ופרופיל אחד שמבטל את הטלויזיה ומשאיר רק את המסך של המחשב. הצלחתי להגיע למצב שאם המסך של המחשב הוא היחיד שעובד אז הפעלת פרופיל הטלויזיה מפעיל את המסך של הטלויזיה ומריץ את ה-BOXEE אוטומטית במסך של הטלויזיה. אבל במצב של שני המסכים שפועלים הפעלת הפרופיל של המסך היחיד לא מבטל את המסך של הטלויזיה. (אני רוצה לעשות חיים קלים למשפחה כאן...).
יש למישהו רעיון או עצה איך לעשות את זה?

תודה,
מתן

aeropeek פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

עדכון

שליחה #5 

אז לאחר מחקר קטן שעשיתי מתברר שאני לא היחיד שסובל מבעיית המסך הירקרק והצבעים בנגטיב שהולכים וחוזרים כל הזמן (מה שקראתי לו מקודם נייר צלופן כי שכחתי את המילה נגטיב..... :mrgreen: )

מתברר שיש עוד המון אנשים שמשתמשים במסכי Philips עם כרטיסי ATI שסובלים מהבעיה, למרות שגם היו כמה בעלי מסכים אחרים שזה קרה להם.

הבעיה היא בהגדרה של ATI CCC, שם צריך לשנות במסך הרלוונטי את ה-Pixel Format מ- YCbCr 4:4:4 או YCbCr 4:2:2 להגדרה של RGB 4:4:4 Pixel Format Studio (Limited RGB).

אצלי ואצל עוד המון אנשים בפורום של AMD זה פתר את הבעיה.

מתן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

תודה על העדכון. זה בהחלט טיפ מצויין למי שסובל מהבעייה. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

aeropeek פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

ועוד עדכון קטן - בקשר לפרופילים.
לא הגדרתי את זה נכון, לאחר בדיקה מחדש עכשיו זה מנגן יפה מאוד!

יש לי על השולחן עבודה שני קיצורי דרך - האחד נקרא "TV Mode" והוא מפעיל את המסך של הטלויזיה ומריץ את XBMC/Boxee (אני עדיין לא סגור באיזו לבחור...). וקיצור דרך שני שנקרא "PC Mode" והפעלה שלו מכבה את המסך של הטלויזיה ומחזירה את התצוגה למצב הרגיל.

מתן

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”