אוורור למזנון גבס
שלום לכולם,
אבקש את עזרתכם ביעוץ לאיוורור המזנון:
המזנון סגור לגמריי מאחורה - אין פתחים כלל - יש רק מעבר כבלים בין כמה תאים ,המזנון מחולק ל3 תאים גדולים - ובינהם יש מעבר קל של אוויר - אם בכלל.
הציוד יושב על זכוכית והמזנון סגור מקדימה עם דלתות זכוכית (הזכוכית מרוחקת מהגבס כ - 2 מ"מ-יש כניסה דלה של אוויר).
בצד ימין יושב הרסיבר (מעליו יושב הסאב),באמצע יושב PS3 ובצד שמאל יושבים הממיר והראוטר.
יש לי 2 מאווררים+חיישן טמפ'+שנאי שמחכים להרכבה.
אשמח להצעות איפה ואיך להרכיב את האיוורור.
אלירן
אבקש את עזרתכם ביעוץ לאיוורור המזנון:
המזנון סגור לגמריי מאחורה - אין פתחים כלל - יש רק מעבר כבלים בין כמה תאים ,המזנון מחולק ל3 תאים גדולים - ובינהם יש מעבר קל של אוויר - אם בכלל.
הציוד יושב על זכוכית והמזנון סגור מקדימה עם דלתות זכוכית (הזכוכית מרוחקת מהגבס כ - 2 מ"מ-יש כניסה דלה של אוויר).
בצד ימין יושב הרסיבר (מעליו יושב הסאב),באמצע יושב PS3 ובצד שמאל יושבים הממיר והראוטר.
יש לי 2 מאווררים+חיישן טמפ'+שנאי שמחכים להרכבה.
אשמח להצעות איפה ואיך להרכיב את האיוורור.
אלירן
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
אוויר חם עולה למעלה... הבסיס של התרמודינמיקה הטבעית...
אתה דוחף לשם 2 מאווררים... אין שום דבר "טבעי" בזה, היעוד שלהם הוא להשפיע על הזרימה של האוויר
הבעיה שלך פשוטה, אין לך שום מקום מלבד החלק התחתון להוסיף בו מאוורר בלי שזה ישפיע על המראה החיצוני של המזנון
למרות ש..!
מה יש לך בצד הימיני של המזון, היכן שהוא מתחבר לקיר, יש שם משהו בצד השני?
אתה דוחף לשם 2 מאווררים... אין שום דבר "טבעי" בזה, היעוד שלהם הוא להשפיע על הזרימה של האוויר
הבעיה שלך פשוטה, אין לך שום מקום מלבד החלק התחתון להוסיף בו מאוורר בלי שזה ישפיע על המראה החיצוני של המזנון
למרות ש..!
מה יש לך בצד הימיני של המזון, היכן שהוא מתחבר לקיר, יש שם משהו בצד השני?
1.אוויר חם כן עולה למעלה, אבל זה פחות קריטי בהקשר שלך, מה שהציעו לך זה הפתרון הכי ריאלי.meliran כתב:כמו שרשמתי הציוד יושב על זכוכית ולכן יש לי בעיה ליצור פתח איוורור למטה.
ללא שום קשר למגבלת הזכוכית האם אוויר חם לא עולה למעלה?איפה היתרון בכך שאפתח פתח לאיוורור בתחתית המזנון?...
מה שחשוב זה הסירקולציה של האוויר, וההוצאה שלו החוצה מהכוננית באופן אקטיבי (מאווררים), והכנסת אוויר טרי וקר יותר מהחורים הפאסיביים.
2.אני מניח שהמדפי זכוכית מחוסמים, ולכן כבר לא ניתן לחתוך אותם.
נראה לי שאין ברירה אלא להזמין מדפי זכוכית חדשים עם חיתוך מתאים למאוררים
3.כדיי שהמאווררים יוכלו לעבוד כמו שצריך הם צרכים לנשום, וצריך לפתוח איפשיהו למעלה בכוננית פתח לכניסת אוויר טרי.
בגלל שבמקרה שלך זה יראה כך יותר אסטטי (מאווררים למטה ולא למעלה), יש בעיתיות של כניסת אבק מפתחי הכניסה למעלה.
פתרון הגיוני זה לשים פילטר אבק כלשהו פתחי הכניסה.
שים לב לתמונה בחלק שיושב הסאב יש לי כבר חור-מה שחשבתי הוא להגדיל את החור ושם להרכיב מאוורר שמוציא את האוויר כלפי מעלה ולחבר עוד מאוורר בין 2 התאים (בין הרסיבר ל PS3 ) וכך יהיה מעבר של אוויר מה PS3 לרסיבר ומשם החוצה.
האם הרעיון שלי יפתור את בעיית החימום?
האם הרעיון שלי יפתור את בעיית החימום?
קצת....meliran כתב:שים לב לתמונה בחלק שיושב הסאב יש לי כבר חור-מה שחשבתי הוא להגדיל את החור ושם להרכיב מאוורר שמוציא את האוויר כלפי מעלה ולחבר עוד מאוורר בין 2 התאים (בין הרסיבר ל PS3 ) וכך יהיה מעבר של אוויר מה PS3 לרסיבר ומשם החוצה.
האם הרעיון שלי יפתור את בעיית החימום?...
1.אין סיבה למאוורר בין מגירה למגירה במידה ויש מספיק כוח יניקה למאוורר שמושך החוצה אוויר, ויש חורים בין מגירה למגירה על מנת לאפשר ביניהם זרימת אוויר.
2.בדרך שתארת אין לאוויר טרי מאיפה להיכנס....
במידה ותחבר את שני המאווררים החוצה (איפה שהסאב), תפתח חורים בין המגירות, ואז תפתח פתח כניסה בצד השמאלי של הכוננית תשיג אפקט קירור חזק בהרבה.
תשמור על הקו הנקי של הכוננית, ורק בצידה השמאלי יהיה פתח כניסת אוויר (כמו של מזגן- תריסים פלסטיק כאלה), שביישום נכון יראה טוב ולא בולט.
זו רק דעתי כמובן
היי,
1.החורים הקיימים בין המגירות משמשים למעבר של חוטים (הקוטר שלהם 4 ס"מ) - האם זה מספיק?
2.גם בדרך שאתה תיארת אין לאוויר טרי מאיפה להיכנס.... זה כל כך נורא?
במיקום של הסאב אני רוצה לחבר רק מאוורר אחד ולא שניים - זה נראה לי חור גדול מידי .
האם כדאי לי להגדיל את החורים בין המגירות ולפתוח כניסה בצד השמאלי של הכוננית ושם לשים את המאוורר השני שיכניס אוויר?
1.החורים הקיימים בין המגירות משמשים למעבר של חוטים (הקוטר שלהם 4 ס"מ) - האם זה מספיק?
במיקום של הסאב אני רוצה לחבר רק מאוורר אחד ולא שניים - זה נראה לי חור גדול מידי .
האם כדאי לי להגדיל את החורים בין המגירות ולפתוח כניסה בצד השמאלי של הכוננית ושם לשים את המאוורר השני שיכניס אוויר?
1.לא מספיק, ממליץ לך לפתוח לפחות פי 1.5 מהקוטר של המאוורר, (לפחות בקוטר של המאוורר ביחס 1:1!).meliran כתב:היי,
האם כדאי לי להגדיל את החורים בין המגירות ולפתוח כניסה בצד השמאלי של הכוננית ושם לשים את המאוורר השני שיכניס אוויר?...
2.בדרך שתיארתי כן יש לאוויר מאיפה להיכנס, ראה שרטוט:
א- הירוק זה הפתח כניסה פאסיבי עם פילטר אבק.
ב- האדום זה שני המאווררים שמושכים אוויר החוצה. (השרטוט מעפן, מקווה שזה ברור).
היי,
הבנתי את הכוונה.
אם אני אחבר במיקום של הסאב רק מאוורר אחד ולא שניים ,אפתח חורים בין המגירות לפחות פי 1.5 מהקוטר של המאוורר ואפתח כניסה בצד השמאלי של הכוננית ושם אשים את המאוורר השני שיכניס אוויר , האם זה יהיה הפתרון הכי טוב ?
הבנתי את הכוונה.
אם אני אחבר במיקום של הסאב רק מאוורר אחד ולא שניים ,אפתח חורים בין המגירות לפחות פי 1.5 מהקוטר של המאוורר ואפתח כניסה בצד השמאלי של הכוננית ושם אשים את המאוורר השני שיכניס אוויר , האם זה יהיה הפתרון הכי טוב ?
בהחלט אפשרי, אם כי מנסיוני עדיף להקצות את שני המאוררים ליניקה.meliran כתב:היי,
הבנתי את הכוונה.
אם אני אחבר במיקום של הסאב רק מאוורר אחד ולא שניים ,אפתח חורים בין המגירות לפחות פי 1.5 מהקוטר של המאוורר ואפתח כניסה בצד השמאלי של הכוננית ושם אשים את המאוורר השני שיכניס אוויר , האם זה יהיה הפתרון הכי טוב ?...
בנוגע לסאב,
כמו שאינשטיין העיר לך, עדיף בלי קשר למראה להוריד אותו מהגבס.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
יפה מאוד.
תתחדשו ותהנו.
רק הצעה קטנה לגבי כל המדפים למיניהם הקיימים.
מהצילום, אני לא מצליח לזהות עליהם משטח זכוכית, וחבל.
דאג להניח זכוכית, אחרת האבק שם יחגוג, וזה לא הכי נוח לניקוי.
תתחדשו ותהנו.
רק הצעה קטנה לגבי כל המדפים למיניהם הקיימים.
מהצילום, אני לא מצליח לזהות עליהם משטח זכוכית, וחבל.
דאג להניח זכוכית, אחרת האבק שם יחגוג, וזה לא הכי נוח לניקוי.
...