קרטוע בעת הצגת סרטים על HTPC, האם צריך כרטיס מסך אחר?
כיום זה המפרט הקיים:
מעבד AMD Athlon Dual Core 4200+ 2200MHz
כרטיס מסך NVidia 8600 GT
2 ג'יגה זכרון
וכשאני רואה סרטים באיכות 1080 הסרט מקרטע מאוד
לא מותקן שום דבר על המחשב חוץ מ-itunes, ffdshow, haali media splitter ו media player classic
האם לפי דעתכם כרטיס מסך אחר יעשה את העבודה או שהמעבד חלש מדי?
אם כן, אשמח להמלצה לכרטיס מסך שיעשה את העבודה
תודה !
מעבד AMD Athlon Dual Core 4200+ 2200MHz
כרטיס מסך NVidia 8600 GT
2 ג'יגה זכרון
וכשאני רואה סרטים באיכות 1080 הסרט מקרטע מאוד
לא מותקן שום דבר על המחשב חוץ מ-itunes, ffdshow, haali media splitter ו media player classic
האם לפי דעתכם כרטיס מסך אחר יעשה את העבודה או שהמעבד חלש מדי?
אם כן, אשמח להמלצה לכרטיס מסך שיעשה את העבודה
תודה !
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
המעבד אכן חלש מדי ל-1080P בפענוח תוכנה.
אבל לכרטיס המסך שלך אמורה להיות תמיכה בפענוח חומרה. נסה להתקין MPC HC על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", ותוודא שאתה מצליח להגיע למצב שהוא כותב לך "Playing DXVA" ולא רק "Playing".
אבל לכרטיס המסך שלך אמורה להיות תמיכה בפענוח חומרה. נסה להתקין MPC HC על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", ותוודא שאתה מצליח להגיע למצב שהוא כותב לך "Playing DXVA" ולא רק "Playing".
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
ע"פ מה שכתוב במדריך:
כדי לבדוק אם DXVA (פענוח חומרה) עובד, לוחצים כפתור ימני ובוחרים Filters ו-MCP Video Decoder. ב-DXVA Mode אמור להופיע טקסט המציין את סוג ה-DXVA שרץ כרגע.
כמו כן, כשמנגנים קובץ עם DXVA אז בחלון הנגינה עצמו בפינה השמאלית למטה צריך להיות רשום PLAYING DXVA במקום PLAYING.
אז אמנם כשאני נכנס ל-MCP Video Decoder, כתוב לי ב-DXVA Mode:
H.264 bistream decoder, no FGT
אבל, בחלון הנגינה עצמו לא כתוב לי כלום בפינה השמאלית
לא PLAYING DXVA
ולא PLAYING
אולי זה קשור ל-HAALI MEDIA SPLITTER?
האייקון של זה מופיע לי בפינה הימנית התחתונה בווינדוז, כך שאולי הוא מפענח את הוידאו במקום ה-MPC או FFDSHOW....
כדי לבדוק אם DXVA (פענוח חומרה) עובד, לוחצים כפתור ימני ובוחרים Filters ו-MCP Video Decoder. ב-DXVA Mode אמור להופיע טקסט המציין את סוג ה-DXVA שרץ כרגע.
כמו כן, כשמנגנים קובץ עם DXVA אז בחלון הנגינה עצמו בפינה השמאלית למטה צריך להיות רשום PLAYING DXVA במקום PLAYING.
אז אמנם כשאני נכנס ל-MCP Video Decoder, כתוב לי ב-DXVA Mode:
H.264 bistream decoder, no FGT
אבל, בחלון הנגינה עצמו לא כתוב לי כלום בפינה השמאלית
לא PLAYING DXVA
ולא PLAYING
אולי זה קשור ל-HAALI MEDIA SPLITTER?
האייקון של זה מופיע לי בפינה הימנית התחתונה בווינדוז, כך שאולי הוא מפענח את הוידאו במקום ה-MPC או FFDSHOW....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תוודא שהורדת גירסה אחרונה של MPC HC, מהלינק שבמדריך. ייתכן שאתה משתמש בגירסה ישנה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
עזוב אותך משטויות-הכי פשוט ואני מוכן להמר על כך תתקין נגן SPLASH LITE מגיע עם האצת חומרה קודקים פנימיים-ותראה שמעבד המחשב לא יעבור את ה15 % CPU
http://mirillis.com/en/products/splash.html
גל
http://mirillis.com/en/products/splash.html
גל
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני אישית ניסיתי את SPLASH. ולמרות שהממשק שלה נראה מדהים אני עדיין מעדיף את MPCHC.
זה לא קשה להוריד את הגרסא האחרונה, פשוט ללחוץ על הלינק הנכון.
מעבר לזה, ניגון תוכן עם DXVA אמור לעבוד אוטומטית (מקסימום צריך לשנות RENDERER בהגדרות וזהו).
זה לא קשה להוריד את הגרסא האחרונה, פשוט ללחוץ על הלינק הנכון.
מעבר לזה, ניגון תוכן עם DXVA אמור לעבוד אוטומטית (מקסימום צריך לשנות RENDERER בהגדרות וזהו).
טוב, הסרתי הכל והתקנתי מחדש על פי המדריך המהיר. כנראה שהבעיה הייתה ב-HAALI MEDIA SPLITTER
בגירסה החדשה ביותר של MPC
1.4.2667
הוידאו זרם מצויין ולא קטוע כמו בעבר
אבל הייתה לי בעיה עם הסאונד: זה זיהה את ה-DTS אבל השמיע ממש קטוע וגרוע
אז התקנתי SPLASH LITE PRO והסאונד היה מצויין. רק מה, התרגום בג'יבריש במקום בעברית ולא הצלחתי לסדר את זה...
אז שוב חזרתי ל-MPC והפעם התקנתי FFDSHOW
אבל הבעיה עכשיו היא שמשום מה כל פעם שאני פותח סרט זה מנגן לי גם את הערוץ אודיו השני במקביל (הערות הבמאי). כלומר, יש לי שני אייקונים של FFDSHOW בפינה הימנית התחתונה.
אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איך לעשות ב-MPC שישמעו רק את הפסקול של הסרט ולא את הערוץ של הערות הבמאי
או מנגד
איך ב-SPLASH לסדר כתוביות בעברית (ובשוליים השחורים שבתחתית המסך, זה אפשרי ב-MPC).
תודה !!
נ.ב
ב-MPC זה עדיין לא מראה לי בפינה השמאלית למטה PLAYING או PLAYING DXVA...
בגירסה החדשה ביותר של MPC
1.4.2667
הוידאו זרם מצויין ולא קטוע כמו בעבר
אבל הייתה לי בעיה עם הסאונד: זה זיהה את ה-DTS אבל השמיע ממש קטוע וגרוע
אז התקנתי SPLASH LITE PRO והסאונד היה מצויין. רק מה, התרגום בג'יבריש במקום בעברית ולא הצלחתי לסדר את זה...
אז שוב חזרתי ל-MPC והפעם התקנתי FFDSHOW
אבל הבעיה עכשיו היא שמשום מה כל פעם שאני פותח סרט זה מנגן לי גם את הערוץ אודיו השני במקביל (הערות הבמאי). כלומר, יש לי שני אייקונים של FFDSHOW בפינה הימנית התחתונה.
אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איך לעשות ב-MPC שישמעו רק את הפסקול של הסרט ולא את הערוץ של הערות הבמאי
או מנגד
איך ב-SPLASH לסדר כתוביות בעברית (ובשוליים השחורים שבתחתית המסך, זה אפשרי ב-MPC).
תודה !!
נ.ב
ב-MPC זה עדיין לא מראה לי בפינה השמאלית למטה PLAYING או PLAYING DXVA...