לחץ חליטה.
ניסיתי היום לבדוק את לחץ החליטה במכונה שלי שאין בה שעון לחץ,לכן התקנתי שעון לחץ די פרימיטיבי לידית הבודדת שלי,את השעון הרכבתי ללא ברז פריקת לחץ.
,כאשר הפעלתי את המשאבה פרצו מים מהאטם למעלה,ומיכיוון שהגומיה אצלי די חדשה,ועל מנת להפריך כשל בגומיה,בצעתי טחינה מאוד דקה בידית השניה,הרכבתי והפעלתי ומים לא פרצו.
האם יש למשהו רעיון מה מסיבה לתופעה,האם השסתום OPV במכונה מכוון על לחץ גבוה מידי?.
מצורפות תמונות.
בתודה.
,כאשר הפעלתי את המשאבה פרצו מים מהאטם למעלה,ומיכיוון שהגומיה אצלי די חדשה,ועל מנת להפריך כשל בגומיה,בצעתי טחינה מאוד דקה בידית השניה,הרכבתי והפעלתי ומים לא פרצו.
האם יש למשהו רעיון מה מסיבה לתופעה,האם השסתום OPV במכונה מכוון על לחץ גבוה מידי?.
מצורפות תמונות.
בתודה.
מקסימום 60k לתמונה ויש גם מגבלת רזולוציה.יוסיסופר כתב:הן מסרבות,נתייעץ עם העורך.
אבל אפשר להבין את העניין גם בלי תמונות.
...
תסתכל בהערות כשאתה מעלה תמונה בודדת.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אתה צריך למדוד לחץ בלי סלסלה בידית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אז ככה.
ההגיון אומר שמדובר בשסתום OPV תקול,אבל כנראה שזה לא זה,כיוון שבתהליךה-באק פלשינג זה עובד (מים פורצים בלחץ החוצה מלמטה),כמו כן בזמן חליטת הקפה,המים חוזרים למיכל דרך צינור העודפים.
מחר נבדוק בלי סלסלה,מקווה שזה יעבוד.
אגב,במכונה זו יש משאבה "מרעישה"-ויברציונית,מה שנקרא בשפת העם ulka שחורה,כשהמכונה הזאת תאסף אל אבותיה אני אנסה להתקין בה משאבה של פרקון.
ההגיון אומר שמדובר בשסתום OPV תקול,אבל כנראה שזה לא זה,כיוון שבתהליךה-באק פלשינג זה עובד (מים פורצים בלחץ החוצה מלמטה),כמו כן בזמן חליטת הקפה,המים חוזרים למיכל דרך צינור העודפים.
מחר נבדוק בלי סלסלה,מקווה שזה יעבוד.
אגב,במכונה זו יש משאבה "מרעישה"-ויברציונית,מה שנקרא בשפת העם ulka שחורה,כשהמכונה הזאת תאסף אל אבותיה אני אנסה להתקין בה משאבה של פרקון.
כפי שצינתי,בתהליך באק פלשינג זה לא קורה,עשיתי גם טחינה דקה דקה עד שהמכונה נחנקה,והכל היה בסדר.
הגומיה לא הפוכה בוודאות,כיוון שאת הטעות הזאת עשיתי לפני מספר חודשים כשהחלפתי אותה ,ולפני מספר שבועות הפכתי אותה למצבה האמיתי (אני מקווה)וכתבתי על זה כאן,מכיוון שהגומיה היתה בורחת לי החוצה כל הזמן.
יונתן,מה שחשוב לי בעצם מכל התרגולת הזאת,זה לדעת מה לחץ החליטה אצלי במכונה,כיוון שאין אצלי שעון,ומכיוון שלפני כשבוע פרקתי את המכונה לגורמים-כולל כל השסתומים (רק לא את ה-OPV,טמבל שכמותי)יתכן והלחצים השתנו בגלל הניקויים שעשיתי ,אשמח לדעת אם יש דרך אחרת לבדוק זאת.
מה זילבר אומר ?.
הגומיה לא הפוכה בוודאות,כיוון שאת הטעות הזאת עשיתי לפני מספר חודשים כשהחלפתי אותה ,ולפני מספר שבועות הפכתי אותה למצבה האמיתי (אני מקווה)וכתבתי על זה כאן,מכיוון שהגומיה היתה בורחת לי החוצה כל הזמן.
יונתן,מה שחשוב לי בעצם מכל התרגולת הזאת,זה לדעת מה לחץ החליטה אצלי במכונה,כיוון שאין אצלי שעון,ומכיוון שלפני כשבוע פרקתי את המכונה לגורמים-כולל כל השסתומים (רק לא את ה-OPV,טמבל שכמותי)יתכן והלחצים השתנו בגלל הניקויים שעשיתי ,אשמח לדעת אם יש דרך אחרת לבדוק זאת.
מה זילבר אומר ?.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
שאלת למה, ונתת את התשובה בעצמך!!zylber כתב:למה ?...
במשאבה וויברציונית, הלחץ תלוי בספיקה. כך שכאשר אין שום זרימה הלחץ יותר גבוה מאשר במצב חליטה מאחר ובזמן חליטה יש זרימה.
בגרפים שצירפת רואים את זה יפה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
אסור להשאיר אותך לבד עם המכונה!יוסיסופר כתב:כפי שצינתי,בתהליך באק פלשינג זה לא קורה,עשיתי גם טחינה דקה דקה עד שהמכונה נחנקה,והכל היה בסדר.
מה זילבר אומר ?....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גם במשאבה רציפה יש תלות בין ספיקה ללחץ:
http://www.proconpumps.com/PDFs/Europea ... %20123.pdf
זה גם הגיוני כי מה שמניע את המשאבה זה מנוע AC ללא סרוו והמומנט שלו פוחת כשהעומס עולה.
הנה כאן גרף לדוגמא: http://robots.eitan.ac.il/index.php?page=MotorsComp
אז גם משאבה של פרוקון מזרימה פחות מים כשהלחץ עולה.
http://www.proconpumps.com/PDFs/Europea ... %20123.pdf
זה גם הגיוני כי מה שמניע את המשאבה זה מנוע AC ללא סרוו והמומנט שלו פוחת כשהעומס עולה.
הנה כאן גרף לדוגמא: http://robots.eitan.ac.il/index.php?page=MotorsComp
אז גם משאבה של פרוקון מזרימה פחות מים כשהלחץ עולה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
האמת היא שאתה צודק,גם ליד אוכל אסור להשאיר אותי לבד (נו טוב גם לא עם השכנה שלי עם הכלב).אייסמן כתב:אסור להשאיר אותך לבד עם המכונה!יוסיסופר כתב:כפי שצינתי,בתהליך באק פלשינג זה לא קורה,עשיתי גם טחינה דקה דקה עד שהמכונה נחנקה,והכל היה בסדר.
מה זילבר אומר ?....נראה לי שאתה סובל מפירוקיטיס. מאד מוזר מה שאתה מתאר. השעון מחובר לאותה הידית שאתה מבצע איתה בפקלש?
...
את ההתקן הזה התקנתי באופן חד פעמי לבדיקה,ולאחר מכן פרקתי אותו,כמובן שבקלות ניתן להרכיבו שוב.
זוהי הידית שלא משמשת אותי למנות הבודדות שאני מעולם לא מכין,אכן זה מוזר,וביום שבת-לאחר פרוק נוסף,אני מקווה שהמוזרות אכן תתבהר.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
זה נכון, אבל אין (אני חוזר - אן!) משאבה ווליומטרית ללא שסתום חוזר, כי היא פשוט תשבר. משאבה ווליומטרית, כשמה כן היא - חייבת להעביר ווליום (נפח) קבוע ואם ה"צד השני" לא יודע לקבל את הנפח הזה בזמן מסויים (נפח ליחידת זמן = ספיקה), אז המשאבה תפרץ.דבוטאנט כתב:גם במשאבה רציפה יש תלות בין ספיקה ללחץ...
במשאבה כזו יש שסתום חוזר, שמאזן לחצים בין היניקה (=לחץ הרשת) לבין הסניקה (=הלחץ שרוצים לכוון, למשל 9 באר).
לכן, במשאבה כזו גם במצב "סטאטי" ללא זרימה דרך הידית, למעשה יש זרימה כל הזמן, רק בסחרור חזרה מול לחץ הרשת, והמדידה גם במצב כזה יוצאת יחסית מדוייקת (אם כי נכון שיש סטיה קטנה).
במשאבה וויברציונית זה פשוט לא קורה - אפשר "לחנוק" אותה בלי שום שחרור נפח מים עודף ואז היא פשוט מראה לחץ גדול משמעותית מאשר במצב דינאמי שבו יש זרימה.
אם מותקן OPV במכונה עם משאבה וויברציונית ואם הוא תקין, אז המדידה תהיה כבר יותר מדוייקת, כי אז תתקיים זרימה דרך ה-OPV בחזרה למיכל המים והלחץ לא יעלה בצורה מוגזמת. עדיין התוצאה תהיה פחות מדוייקת בהשוואה למדידה במערכת עם משאבה ווליומטרית.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler