אנדרואיד מקבל תמיכה באדובי Air-יכולת להריץ Flash, HTML, JScript באופן מובנה

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

כמו שפורסם בשרשור אחר, השמיני לחודש הגיע וכמובטח חברת Adobe משחררת היום את התמיכה ב Adobe Air לאנדרואיד

מה זה אדובי AIR:
אדובי AIR מאפשר להריץ HTML, JavaScript, Adobe Flash ו ActionScript באופן מובנה (native) במערכת (האנדרואיד) בלי הצורך להשתמש בדפדפן. המשמעות הנוספת של החדשה היא שניתן יהיה לעשות פורטינג לאפליקציות שנכתבו לפלטפורמה הזאת ממערכות אחרות בקלי קלות דרך שימוש בכלים שאדובי תספק, דבר שיעשיר את האנדרואיד, בזמן קצר יחסית, ביכולות מרשימות מאוד (לטעמי).

דבר מעניין נוסף שכדאי לשים לב הוא:
שהמנוע של Adobe Air לא ירוץ מעל מנוע Java באנדרואיד, אלא רץ ישירות מעל שיכבת ה OS במקביל למנוע של JAVA (ה Dalvik VM). המשמעות של זה יכולה להיות עצומה! מעבר לביצועים משופרים של האפליקציות שיכתבו למנוע הזה, הדבר המעניין הוא שניתן (על הנייר) לייצר מערכת מיוחדת למכשירים שרצים ישירות מול מנוע ה Adobe Air ללא הצורך להכיל את מנוע ה Java runtime (ובלי כל האפליקציות הקיימות באנדרואיד). יכולות הקוסטומיזציה והביצועים במערכת כזאת יכולים להיות יוצאי דופן ביחס לקיים. כשנשאל אחד מהמנהלים של אדובי, Jon Campos, לגבי היכולת לרוץ באופן עצמי בלי הצורך ב Java runtime תשובתו הייתה:
[left]There is the ability for AIR to run by itself… but I can’t talk a lot about it.[/left]
...
כרגע אנחנו יכולים להתקין Adobe AIR על מכשיר האנדרואיד שלנו (וכמובן שעשיתי את זה כבר) אבל עדיין לנו מה לעשות עם ז למעט לחכות שהאפליקציות היעודיות יגיעו אלינו (והם יגיעו בקרוב מאוד), אני אעדכן בשרשור לגבי אפליקציות חדשות שיגיעו אלינו (מי שמכיר את הטכנולוגיה אני אעדכן שלא ניתן לריץ חבילת AIR רגילה עפ פלטפורמת האנדרואיד אלא יש צורך בהמרה (APK))

תמיכה:
השירות נתמך רק במכשירים שמריצים את גירסת אנדרואיד 2.1 ומעלה ( גירסאות FroYo ו Éclair)

הורדה:
חפשו Adobe Air במרקט או סמנו את הקוד בתחתית ההודעה

הנה ההסבר הרשמי של חברת Aadobe על שירות ה AIR החדש שלהם:
[left]Adobe® AIR® will let you publish ActionScript 3 projects to run as native applications (.apk) for the Android OS. These AIR applications can be delivered to Android devices through Android application stores such as the Android Market.
Developers can write new code or reuse existing web content to build AIR applications for the Android OS. Because the source code and assets are reusable across the Flash Platform runtimes, Adobe AIR and Flash Player, it also gives developers a way to more easily target other mobile and desktop environments.[/left]

תמונה
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 08/10/2010 10:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #2 

דוגמאות לאפליקציות ומשחקים שרצים על האנדרואיד דרך האדובי AIR
כרגע זה אולי לא מרשים במיוחד אבל גם זה יגיע:

נערך לאחרונה על ידי osherov ב 08/10/2010 10:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #3 

זה נרשם בשרשור אחר אבל נראה לי שזה מקום נכון יותר לשים את ההסבר על איך הטכנולוגיה הזאת רצה במערכת האנדרואיד (הסבר טכני)

Adobe Air לא ניגשת ל VM (מנוע להרצת אפליקציות Java במערכת), אלא רצה במקביל אליו. הסוד הכמוס באנדרואיד הוא, שלא כל האפליקציות בשכבות למעלה, חייבות לרוץ דרך ה VM וניתן לייצר אפליקציות מיוחדות ויוצאות דופן שלא משתמשות במנוע של Dalvik לצורך הרצתן

הסבר (ראו תרשים הארכיטקטורה של מערכת האנדרואיד בתחתית ההודעה)
אפליקציות באנדרואיד בשיכבה העליונה (שיכבת האפליקצייה) כתובות בשפת java ומורצות כמעט כולן דרך Dalvik VM. גם השיכבה שמתחתיה שנקראת Application Framework כתובה בשפת java ורצות כמעט כולן דרך ה VM (השיכבה הזאת מכילה סט של שירותי מערכת שניתנים לשימוש ע"י כל אפליקצייה באנדרואיד באופן שקוף וזהה לגמרי לאפליקציות המובנות במערכת). בשיכבה שמתחת, העסק מתחיל להיות מעניין. בשיכבה הזאת יושב ה Dalvik VM ומימוש ה JIT החדש שלו (ומעליו יושבות ספריות ה core וביחד הם בעצם נותנים את סביבת ה Runtime של רוב אפליקציות java במערכת)........המעניין הוא שבמקביל, בשיכבה הזאת, גם יש את רכיבי ה Libraries שהם כתובים בשפת C/C++ ורצים במקביל ל VM ולא משתמשים בו. למרות זאת, ניתן לייצר מעטפת java-ית על מנת לקרוא לספריות המיוחדות האלה בשכבות שלמעלה ומעניין לא פחות הוא שניתן לייצר התקנה רגילה במערכת (apk.) בלי שהמשתמש יהיה מודע לכך שזאת אפליקצייה מיוחדת שלא רצה דרך ה VM הרגיל ובלי הצורך לבצע עידכון מרכזי ל core של המערכת (הרי אף אחד לא מצפה לעשות עידכון OTA להוספת יכולת ה Adobe Air).

ספריות וכלי הפיתוח בעולם "האמיתי" הזה נקראות NDK (ר"ת של Android Native Development Kit) וכמובן שהשפה השלטת שם היא שפת C++ (וגם C). השיכבה הזאת נוצרה בעיקר על מנת לייצר אופצייה ליצירת רכיבים קריטים במערכת שדורשים ביצועים (performance-critical). לכאן אני מניח תכנס Adobe Air ותממש את הטכנולוגיה שלה מעל הספריות האלה. בנוסף אני מניח שאדובי תספק SDK שבשימוש איתו יכתבו אפליקציות ה AIR (ויומרו אפליקציות AIR שנכתבו לפלטפורמות אחרות) לצורך יצירת התקנה למכשירי אנדרואיד (אגב, לכן אפשר להבין למה בעצם על הנייר אפשר לייצר מערכת אנדרואיד מלאה שעובדת כולה מעל Adobe Air בלי הצורך בכלל ב VM)....

[img2=550x394]http://developer.android.com/images/sys ... ecture.jpg[/img2]

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

הנה וידאו אשר לדעתי מציג את הכוח שמסתתר ב AIR. תראו את הקלות בה ניתן לייצר אפליקציית Adobe Air לאנדרואיד. שימו לב איך תוך מספר דקות מייצרים גירסה, מעלים אותה למרקט, מתקינים ומריצים אותה על מכשיר האנדרואיד שלכם מהמרקט:
http://adobe.edgeboss.net/download/adob ... eapurr.mp4

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #5 

להלן קישור המציג את התוכנות שכבר נכתבו ל Adobe Air וניתנות להורדה כבר היום מהמרקט של גוגל:
http://www.appbrain.com/user/webkitchen ... plications

וזאת הרי רק ההתחלה....
אגב, עקב הפשטות לייצר אפליקציות לסביבה הזאת, צפו גם להרבה מאוד אפליקציות ***

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

בדיוק מזה חששתי. גם היום ה market מוצף ב crapware
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #7 

מסכים שזאת באמת בעייה לא קטנה שתתגבר בעתיד. האשמה בזה היא של גוגל בלבד. גוגל צריכה לייצר מנגנון סינון שידע להעלים את כל אפלקיציות הזבל האלה

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #8 

osherov כתב:מסכים שזאת באמת בעייה לא קטנה שתתגבר בעתיד. האשמה בזה היא של גוגל בלבד. גוגל צריכה לייצר מנגנון סינון שידע להעלים את כל אפלקיציות הזבל האלה
...
נתחיל מזה שהם יאפשרו למיין לפי ציון+כמות מדרגים. זה כבר שלעצמו יעלים הרבה מאוד אפליקציות מיותרות שלא יופיעו בראש הדירוג

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”