ל sweet-spot בחליטת הקפה יש צורך בשינוי דרגת הטחינה
בין סלסלה בודדת לכפולה , כאשר בבודדת יש צורך בהורדה של
רמת הטחינה בשתי דרגות (במטחנה שלי).
הנחתי שזה בגלל המבנה הקוני של הסלסה הבודדת ב Vibiemme.
מניח שגם אצלכם התופעה מתרחשת.
מה הסיבה מנסיונכם

קבל תיקון (אני יכול להעיד רק מנסיון ב vibiemme):moti_r כתב:אני בקושי משתמש בסלסלה בודדת, פשוט כי מאוד קשה לי לקבל קפה טעים ממנה. מעדיף תמיד להשתמש בכפולה.
צריך דרגת טחינה דקה יותר לסלסלה הבודדת כי יש פחות קפה, ולכן יש פחות התנגדות לפרץ המים שנדחף דרך הקפה הדחוס....
אני עם nimitzg- מעדיף להשתמש בסלסלה בודדת בשביל אספרסו קצר.. כמובן שזה עניין של טעם, אני מניח שמוטי מעדיף את הקפה שלו יותר חזק...nimitzg כתב:קבל תיקון (אני יכול להעיד רק מנסיון ב vibiemme):moti_r כתב:אני בקושי משתמש בסלסלה בודדת, פשוט כי מאוד קשה לי לקבל קפה טעים ממנה. מעדיף תמיד להשתמש בכפולה.
צריך דרגת טחינה דקה יותר לסלסלה הבודדת כי יש פחות קפה, ולכן יש פחות התנגדות לפרץ המים שנדחף דרך הקפה הדחוס....
הקפה מהסלסה הבודדת יוצא מ-ע-ו-ל-ה . ולמעשה צריך דרגת טחינה גסה יותר
(שני קליקים נמוך יותר מדרגת הטחינה המקובלת בסלסה כפולה).
מעניין מה קורה אצל בעלי VB אחרים בפורום - יונתן? זיווית?...
אולי לא הייתי ברור מספיק בפוסט הקודם אבל בכפולה אני טוחן שתי דרגות עדין יותר מהטחינה הגסה המתאימה לסלסה הבודדת כך שאני ואתה פועלים באותו אופן alogobi.alogobi כתב:
להבדיל מnimitzg אצלי בסלסלה הכפולה הטחינה צריכה להיות דקה יותר ולא עבה יותר.. אני לא יודע עד כמה זה קשור לדגם המכונה......
אז זה בדיוק המצב אצלי... למרות שמוטי מתאר תופעה שונה- שדווקא בסלסלה הבודדת יש צורך בטחינה דקה יותר...nimitzg כתב:אולי לא הייתי ברור מספיק בפוסט הקודם אבל בכפולה אני טוחן שתי דרגות עדין יותר מהטחינה הגסה המתאימה לסלסה הבודדת.alogobi כתב:
להבדיל מnimitzg אצלי בסלסלה הכפולה הטחינה צריכה להיות דקה יותר ולא עבה יותר.. אני לא יודע עד כמה זה קשור לדגם המכונה.........

יכול להיות שזה קשור להידוק?moti_r כתב:וואלה, זה ממש מוזר הסיפור הזה של לטחון גס יותר בבודדת![]()
באותה דרגת הטחינה, בבודדת אני מקבל זרימה של 5 שניות לכוס!...

חפרתי קצת באינטרנט היום בנסיון למצוא סוגים שונים של סלסלות בודדותmoti_r כתב:alogobi השרשור הזה ממש מעניין. זו הפעם הראשונה שלמדתי שמבנה הסלסלה הבודדת כ"כ משפיע על דרישות הקפה ממנה....