פרסום ראשון ב TheMarker: פרוייקט מצלמות המהירות - בוטל (עדכון - נדחה)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #1 

נערך לאחרונה על ידי esloan ב 08/10/2010 11:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

חדשות מצויינות. עד העונג הבא...

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

חבל-חשבתי כבר שזו הזדמנות להצדיק את האיחורים שלי בפני הממונים עלי
אמן מייסר

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #4 

עיכוב בלבד. לא ביטול.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #5 

לאיזה תאריך?
אמן מייסר

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים

שליחה #6 

מה שכן ,צריך לתת טפיחה על השכם לאהרונוביץ', שנשכב על הגדר לתועלת כול הנהגים במדינת ישראל, והיגיש את התביעה . , אני מקווה שהוא יצליח

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

הייתי שמח וצוהל אילו ידעתי שאותם 127 מיליון יושקעו בשיפור אכיפת החוקים שהעברה עליהם באמץ גורמת לתאונות: נהיגה בתנאי שיכרות, אי שמירת מרחק ועקיפה מימין למשל, במקום לבזבז אותם על אכיפת מהירות. במילים אחרות, להגיע לאותן מסקנות שהגיעו אליהן בבריטניה תוך חיסכון עלות פריסת המצלמות בדרך.

אבל זה לא יקרה. אני סומך ובטוח שקברניטי המדינה ימצאו דרכים חלופיות להשתמש בכסף שהתפנה (או עוכב) למציאת דרכים אחרות לרדת לחיי האזרחים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

לא מדובר בירידה לחיי האזרחים אלא בשימוש כלכלי ציני אבל אפקטיבי בחוקים קיימים. לא מדובר כלל במערכת שקשורה בתאונות דרכים אלא בדרך להגדיל את הכנסות המדינה. הרי גם היום אכיפת המהירות נעשית רק כדי להרויח כסף ומתבצעת בכבישים נוחים ופתוחים או לאחר ירידה בכביש שבה הרכב מאיץ באופן טבעי.

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #9 

amiti כתב:לא מדובר בירידה לחיי האזרחים אלא בשימוש כלכלי ציני אבל אפקטיבי בחוקים קיימים. לא מדובר כלל במערכת שקשורה בתאונות דרכים אלא בדרך להגדיל את הכנסות המדינה. הרי גם היום אכיפת המהירות נעשית רק כדי להרויח כסף ומתבצעת בכבישים נוחים ופתוחים או לאחר ירידה בכביש שבה הרכב מאיץ באופן טבעי.
...
(Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #10 

מפתיע.

כמו רבים אחרים אני חושב שצריך להשקיע את המשאבים בתפיסת נהגים סוררים. לדעתי בכבישים שמאפשרים זאת תשתיתית צריך להעלות את המהירות המותרת. כאן במודיעין יש הרבה מאוד כבישים רחבים שקשה מאוד להבין כיצד הם מוגבלים כ"כ במהירות (הם מוגדרים עירוניים כשהם רחבים כמו איילון...).

כביש 431 הוא הבעייתי ביותר. זה אחד מהכבישים המוצלחים שיש מבחינת רוחב ואיכות נהיגה, והמהירות המותרת בו גורמת לך להרגיש שאתה נוסע ברברס...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

צודק, אפשר גם לתת דוגמא למה שקורה כל בוקר בכביש 531 ו 444. כביש 531 מקשר את צומת רעננה דרום לכביש 6 ופוגש את כביש 444 בצומת חורשים. הקטע שבין הוד השרון לצומת חורשים הוא בעל שני נתיבים לכל צד כשכל הכבישים הצדדיים המתנקזים אליו עושים זאת דרך מחלפים מסודרים. למיטב ידיעתי לא נרשם בקטע זה ולו תאונת דרכים אחת מאז שהוא נפתח.

לעומת זאת קטע הכביש של 444 המחבר את צומת חורשים לצומת קסם הוא ג'ונגל אחד גדול. כולם ממהרים בבוקר לעבודה, יש עומסי תנועה מטורפים בצומת קסם, מתנחלים ששכחו שהם יצאו מהשטחים ממשיכים לקרוע את הכביש ללא חגורות בטיחות, תושבי ג'לגיוליה וכפרי הסביבה מרגישים שהם חייבים להצדיק את המוניטין שיצא להם ושהם נהגים לא פחות מופרעים מקרוביהם שגרים בגליל - בקיצור קרקס: עקיפות מימין תוך זיגזגים בין נתיבים, הידבקויות לפגוש האחורי וסתם נהיגה אלימה הם דרך שיגרה בכביש 444. אפשר לפתוח שם את הקטע המוטורי בערסיאדה הבאה.

נחשו איפה מוצבות כל בוקר שתי ניידות משטרה ומה הן עושות שם?

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אפילו בחישוב כלכלי טהור משתלם יותר להשקיע במניעת תאונות מאשר במערכת גביית כספים. כשמחשבים את ההכנסות מאכיפה "מייצרת כסף" שוכחים לחשב את עלות ההפקרה של מפגעים אמיתיים: השקעות המדינה בטיפול , שיקום וביטוח לאומי של נפגעים, בעומסי תנועה שמשתקים את המשק בזיהום שמשפיע שוב בצורה עקיפה על כולנו'. זו תוצאה של חוסר ראייה מערכתית כוללת או טפשות לשמה.

יותר מזה - המערכת החדשה , גם אם מדוייקת הרבה יותר , היא גמישה הרבה פחות מהמכמונות הנוכחיות. היא מחייבת התקנה של מערכות אלקטרוניות קבועות בתוך הכבישים. במדינה כשלנו שבה כל בדל מידע מודלף לכולם - תוך חודש חודשיים לכולם יהיו מפות עם מיקום מדוייק של ה "מלכודות" החדשות. מאותו רגע ההכנסות כבר יהיו בסדר גודל שונה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #13 

טוב, עכשיו הרבה יותר ברור לי הרקע לדחיה/ביטול.

המצלמות עלולות לגרום לפחות שוטרי תנועה להיות על הכבישים, ולכן שר התחבורה ושר בטחון פנים מוודאים קודם שזה לא יגרום להפחתת מספר השוטרים.

הבעיה היא שעד כה שוטרי תנועה יותר מדי היו "מרכז רווח והפסד" שהיו צריכים להחזיר בדוחו"ת את העלות שלהם. המצב לדעתי יחמיר מאוד בעקבות השינוי הזה.

האמת שאני כבר מתבלבל לחלוטין לגבי כל הרעיון מאחורי הסיפור הזה. יש כאן כ"כ הרבה אי בהירות ואי אפשר לדעת מה בדיוק הולך להיעשות, על ידי מי ואם זה טוב לנו או רע לנו...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

יש עתירה לבג"צ נגד פריסת המצלמות. עד כמה שידוע לי המדינה "שכחה" לענות לפי הזמן שבוקצב בחוק אבל אני לא יודע מה קרה אחר כך או מה תהייה האפקטיביות של העתירה.

העתירה עצמה היא מלאכת מחשבת המפרטת את כל מה שדפוק בהחלטה לממן מכספי הציבור מערכת שכל תפקידה "להעמיק את הגביה" מבלי שתוריד את אחוז התאונות בשבריר אחוז בודד. באמת שווה קריאה. http://www.netcar.co.il/petitions/atira1.pdf

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #15 

באמת שווה קריאה
...
בהחלט.

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

Catskinner כתב:העתירה עצמה היא מלאכת מחשבת המפרטת את כל מה שדפוק בהחלטה לממן מכספי הציבור מערכת שכל תפקידה "להעמיק את הגביה" מבלי שתוריד את אחוז התאונות בשבריר אחוז בודד. באמת שווה קריאה. http://www.netcar.co.il/petitions/atira1.pdf
...
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”