[b]מסך מקצועי למחשב לעיבוד צילומים[/b]
שלום
אני עוסק בצילום כתחביב ,ברמה מקצועית .יש לי היום מסך CRT LACIA אינטש 19 ,הגיע הזמן לעשות צעד קדימה.
אני רוצה לקנות מסך LCD בגודל גדול ככל האפשר (26-30 אינטש ) על מנת שיהיה לי קל לעבד את הצילומים בפוטושופ.
הייתי רוצה להשקיע סדר גודל של 4-5 K שח. מה שהכי חשוב לי הוא איכות המסך וגודלו.
אודה לכם מאד על המלצותיכם ,
תודה .
אני עוסק בצילום כתחביב ,ברמה מקצועית .יש לי היום מסך CRT LACIA אינטש 19 ,הגיע הזמן לעשות צעד קדימה.
אני רוצה לקנות מסך LCD בגודל גדול ככל האפשר (26-30 אינטש ) על מנת שיהיה לי קל לעבד את הצילומים בפוטושופ.
הייתי רוצה להשקיע סדר גודל של 4-5 K שח. מה שהכי חשוב לי הוא איכות המסך וגודלו.
אודה לכם מאד על המלצותיכם ,
תודה .
נערך לאחרונה על ידי yesh49 ב 07/10/2010 16:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בדוק את ה U2711 Black UltraSharp של Dell. על פניו נראה שזה מה שאתה מחפש ובמסגרת התקציב שהקצבת לעצמך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
+1 דל.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
א) האם אתה מתכוון לעבוד ב sRGB או RGB? תלוי בבחירה שלך אתה צריך מסך עפ פאנל מתאים כלומר מסך
עם פאנל שמכסה את תחום ה RGB לא יעשה עבודה טובה עם תמונות ב sRGB וההיפך. בנוסף גם צריך לבדוק
בביקורות באינטרנט שהמסך מסוגל להציג את טווח האפורים טוב אחרת מאבדים מידע בצלליות שבתמונה.
ב) תשאיר מעט תקציב בשביל מכשיר לכיול של המסך (או כיול מקצועי). חשוב למי שעוסק בעריכת תמונות.
ג) אם התקציב יאפשר תעיף מבט על מסכים של Eizo.
עם פאנל שמכסה את תחום ה RGB לא יעשה עבודה טובה עם תמונות ב sRGB וההיפך. בנוסף גם צריך לבדוק
בביקורות באינטרנט שהמסך מסוגל להציג את טווח האפורים טוב אחרת מאבדים מידע בצלליות שבתמונה.
ב) תשאיר מעט תקציב בשביל מכשיר לכיול של המסך (או כיול מקצועי). חשוב למי שעוסק בעריכת תמונות.
ג) אם התקציב יאפשר תעיף מבט על מסכים של Eizo.
הנתונים שקראתי נראים טובים (אני לא כלכך מבין בזה ) אבל הרזולוציה היא ממש גבוה(2560*1440 ).Catskinner כתב:בדוק את ה U2711 Black UltraSharp של Dell. על פניו נראה שזה מה שאתה מחפש ובמסגרת התקציב שהקצבת לעצמך....
השאלה אם זה מספיק ברמה המקצועית למה שאני רואה בעיני רוחי . ראיתי את המסך של ה MEC ,הייתי המום מהתוצאה שנראית על המסך.
27-inch LED-backlit glossy widescreen display with IPS technology, a 2560 x 1440-pixel resolution, 16:9 aspect ratio, 375 cd/m2 brightness rating, and 178-degree viewing angle (horizontal and vertical)
2.66 GHz Intel Core i5 quad-core processor (with 8 MB shared L3 cache) delivering up to 2x faster performance for just about everything you do: managing your photos, editing HD video, even playing graphics-intensive 3D games
נערך לאחרונה על ידי yesh49 ב 07/10/2010 17:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני עובד ב SRGBHazooM כתב:א) האם אתה מתכוון לעבוד ב sRGB או RGB? תלוי בבחירה שלך אתה צריך מסך עפ פאנל מתאים כלומר מסך
ג) אם התקציב יאפשר תעיף מבט על מסכים של Eizo....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

yesh49 כתב:הנתונים שקראתי נראים טובים (אני לא כלכך מבין בזה ) אבל הרזולוציה היא ממש גבוה(2560*1440 ).Catskinner כתב:בדוק את ה U2711 Black UltraSharp של Dell. על פניו נראה שזה מה שאתה מחפש ובמסגרת התקציב שהקצבת לעצמך....
השאלה אם זה מספיק ברמה המקצועית למה שאני רואה בעיני רוחי . ראיתי את המסך של ה MEC ,הייתי המום מהתוצאה שנראית על המסך.
27-inch LED-backlit glossy widescreen display with IPS technology, a 2560 x 1440-pixel resolution, 16:9 aspect ratio, 375 cd/m2 brightness rating, and 178-degree viewing angle (horizontal and vertical)
2.66 GHz Intel Core i5 quad-core processor (with 8 MB shared L3 cache) delivering up to 2x faster performance for just about everything you do: managing your photos, editing HD video, even playing graphics-intensive 3D games...
קשה לי לענות לך כי למרות שזה המסך שבו אני משתמש בבית ולי אין בעיה עם הרזולוציה - אני לא צלם ולא מתעניין בצילום. יש כאן ביקורת שאולי תוכל לעזור לך: http://www.anandtech.com/show/2922/
ברם, אתה יכול לקרוא חוות דעת של
yesh49 - אם אתה עובד ב sRGB אז ה Dell u2711 אינו מתאים כי זה דגם שכולל טווח ל RGB.
בתקציב שלך תוכל למצוא מסך 24 של Eizo בעל פרופיל צבע תואם ל sRGB. ברגע שאתה רוצה מסך כזה
בגדלים 27-30 זו חתיכת קפיצה במחיר.
בתקציב שלך תוכל למצוא מסך 24 של Eizo בעל פרופיל צבע תואם ל sRGB. ברגע שאתה רוצה מסך כזה
בגדלים 27-30 זו חתיכת קפיצה במחיר.
דווקא רשום שיש למסך מצב sRGB ייעודי:HazooM כתב:yesh49 - אם אתה עובד ב sRGB אז ה Dell u2711 אינו מתאים כי זה דגם שכולל טווח ל RGB.
בגדלים 27-30 זו חתיכת קפיצה במחיר....
http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... redirect=1
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יש ל U2711 יכולת לעבוד ב sRGB או RGB ולבחור בין המצבים. אין לי מושג מאיפה הביאו את זה שזה לא קיים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא נראה לי שזה מסוג המסכים שמחזיקים בחנויות מחשב. כפי שאמרתי מקודם, זה המסך שיש לי בבית אבל הוא לא כוייל מעולם לעבודה בצילומים וגרפיקה כך שאני בספק אם תוכל לקבל מהבית שלי התרשמות אמיתית.
מדוע שלא תיצור קשר עם נציגות Dell בארץ דרך האתר שלהם http://www.dell.co.il/ ותשאל אותם?
מדוע שלא תיצור קשר עם נציגות Dell בארץ דרך האתר שלהם http://www.dell.co.il/ ותשאל אותם?
מוקי27 כתב:דווקא רשום שיש למסך מצב sRGB ייעודי:HazooM כתב:yesh49 - אם אתה עובד ב sRGB אז ה Dell u2711 אינו מתאים כי זה דגם שכולל טווח ל RGB.
http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... redirect=1...
להרבה מסכים "יש את זה" אבל בפועל זה חסר תועלת. או שזה לא משנה כלום או שזה מפחית מעט את טווחCatskinner כתב:יש ל U2711 יכולת לעבוד ב sRGB או RGB ולבחור בין המצבים. אין לי מושג מאיפה הביאו את זה שזה לא קיים....
הצבעים אבל בא על חשבון דיוק (גם עם כיול). למטרה של פותח השרשור המסך אינו מתאים.
yesh49 - הדל 3008 הוא מסך בעל כיסוי RGB ולכן אינו מתאים לעבודה ב sRGB אבל לאחר כיול קפדני
הוא מפיק תוצאה סבירה פחות או יותר במצב sRGB (דורש ציוד כיול מתאים).
אני ממש לא רוצה להסתבך עם כל מיני התניות . אני מעדיף להוציא תקציב יותר גדול ולצאת שבע רצון ומחייך. הנושא של הצבעים מאד חשוב בצילום סטילס ,ואין מקום לפשרות. אולי אפשר לחבר מסך של MAC למחשב ,?? אם זה יעבוד זה יכול להיות פיתרון טוב ,תלוי כמובן במחיר.
מבקש חבל הצלה....
תודה רבה לכולם על ההיענות עד כה.
מבקש חבל הצלה....
תודה רבה לכולם על ההיענות עד כה.
כנראה שדל ממש לא יסכימו אתך. הם מתהדרים שם ב:HazooM כתב:מוקי27 כתב:דווקא רשום שיש למסך מצב sRGB ייעודי:HazooM כתב:yesh49 - אם אתה עובד ב sRGB אז ה Dell u2711 אינו מתאים כי זה דגם שכולל טווח ל RGB.
http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... redirect=1...להרבה מסכים "יש את זה" אבל בפועל זה חסר תועלת. או שזה לא משנה כלום או שזה מפחית מעט את טווחCatskinner כתב:יש ל U2711 יכולת לעבוד ב sRGB או RGB ולבחור בין המצבים. אין לי מושג מאיפה הביאו את זה שזה לא קיים....
הצבעים אבל בא על חשבון דיוק (גם עם כיול). למטרה של פותח השרשור המסך אינו מתאים.
yesh49 - הדל 3008 הוא מסך בעל כיסוי RGB ולכן אינו מתאים לעבודה ב sRGB אבל לאחר כיול קפדני
הוא מפיק תוצאה סבירה פחות או יותר במצב sRGB (דורש ציוד כיול מתאים)....
"
PremierColor technology
each monitor arrives with a certified color-calibration factory report
Compatible with Industry Color Standards: 100% sRGB, 96% AdobeRGB
"
מכיוון שלמסך יש טווח צבעים רחב ועיבוד של 12 סיביות לכל ערוץ, אני נוטה להאמין שהוא דווקא יכול להתאים (כי למרות צמצום הטווח, עדיין אפשר להשיג את הדיוק הרצוי).
מוקי27 - דבר ראשון אל תגיד לי שאתה "קונה" כל דבר שהיצרנים אומרים?
דבר שני כל מה שאני כותב כאן מתבסס על מדידות.
yesh49 - מסך 24 של Eizo (יש כמה, אתה זקוק לפשוט שעובד ב sRGB) יעשה יופי של עבודה (אחרי כיול כמובן).
דבר שני כל מה שאני כותב כאן מתבסס על מדידות.
yesh49 - מסך 24 של Eizo (יש כמה, אתה זקוק לפשוט שעובד ב sRGB) יעשה יופי של עבודה (אחרי כיול כמובן).