פתרונות לפטיפון בעייתי
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
חבר נתן לי לבדוק את הפטיפון שלו: MARANTZ TT 120 מכשיר בעל הנעת רצועה. הבעיות הן:
1. כאשר מחברים אותו למגבר אז שומעים בצד אחד כמו שצריך ובצד השני שומעים חלש מאוד וגם מעוות.
2. בתחילת ההשמעה של התקליט כאשר מרימים את הזרוע ומניחים אותה על התקליט המנוע לא מתחיל
להסתובב, צריך להרים את הזרוע בזוית כלפי מעלה ורק אז אולי המנוע יתחיל להסתובב, שומעים את הקליק
של הממסר אך לא תמיד המנוע מתחיל להסתובב.
רעיונות מישהו?
חבר נתן לי לבדוק את הפטיפון שלו: MARANTZ TT 120 מכשיר בעל הנעת רצועה. הבעיות הן:
1. כאשר מחברים אותו למגבר אז שומעים בצד אחד כמו שצריך ובצד השני שומעים חלש מאוד וגם מעוות.
2. בתחילת ההשמעה של התקליט כאשר מרימים את הזרוע ומניחים אותה על התקליט המנוע לא מתחיל
להסתובב, צריך להרים את הזרוע בזוית כלפי מעלה ורק אז אולי המנוע יתחיל להסתובב, שומעים את הקליק
של הממסר אך לא תמיד המנוע מתחיל להסתובב.
רעיונות מישהו?
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
לפי התיאור שלך יש שתי בעיות שונות שאינן בהכרח קשורות אחת לשניה.
קודם כל נפתור את בעית ההנעה.
כנראה שהמיקרוסוויץ' שמפעיל את המנוע בעת הזזת הזרוע לא תקין ויש צורך להחליפו. לחליפין אולי ישנה בעיה מכנית בקשר המכני בין מנגנון הזרוע למיקרוסוויץ'. לשם כך צריך לפתוח את הפטפון (להרים את הפלטה ו/או את המכסה התחתון ולבדוק מאיפה הבעיה.
קודם כל נפתור את בעית ההנעה.
כנראה שהמיקרוסוויץ' שמפעיל את המנוע בעת הזזת הזרוע לא תקין ויש צורך להחליפו. לחליפין אולי ישנה בעיה מכנית בקשר המכני בין מנגנון הזרוע למיקרוסוויץ'. לשם כך צריך לפתוח את הפטפון (להרים את הפלטה ו/או את המכסה התחתון ולבדוק מאיפה הבעיה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

האם זאת בעיה להשיג רכיב כזה או שהוא אמור להיות רכיב סטנדרטי?
מה עושים לגבי הבעיה של השמע שהיא יותר מטרידה, כי עם הבעיה האחרת עוד אפשר להסתדר, יכול להיות שהבעיה באחד מכבלי ה- RCA ועדיף להחליף את הקונקטורים או שאולי הבעיה בראש/זרוע/מחט?
מה עושים לגבי הבעיה של השמע שהיא יותר מטרידה, כי עם הבעיה האחרת עוד אפשר להסתדר, יכול להיות שהבעיה באחד מכבלי ה- RCA ועדיף להחליף את הקונקטורים או שאולי הבעיה בראש/זרוע/מחט?
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
לא הייתי משקיע יותר מדי זמן, מאמץ וכסף על הפטיפון הזה, אבל אם אתה כבר שואל, אז הייתי בודק קודם את המגעים של הקונקטורים, ומתחיל עם החלפת הראש. יש לך בבית עוד 2 פטיפונים, תתחיל להלביש ראש שאתה יודע שעובד, ומשם כבר תסיק את המסקנות להמשך, זה הכי פשוט במקום סתם לנחש.
אם הראש עובד, אז יודעים שהבעיה היא בראש, מן הסתם. אם גם הראש החליפי לא עובד, אזי הבעיה היא בקונקטורים.
דבר נוסף, תבדוק את הזרוע, הכיוון שלה - האם היא ישרה, והראש שלה ישר ומאוזן, כשהיא על התקליט? או שאולי היא הסתובבה טיפה והמחט לא יושבת טוב על התקליט בכלל...
לגבי הבעיה השניה שלך, תנסה לשחק עם הסוויץ שם. אולי הוא זז, או המגע שלו עם הזרוע יצא מכיוון. הייתי מנסה גם קצת ספרי מגעים על הסוויץ בלבד...
אם הראש עובד, אז יודעים שהבעיה היא בראש, מן הסתם. אם גם הראש החליפי לא עובד, אזי הבעיה היא בקונקטורים.
דבר נוסף, תבדוק את הזרוע, הכיוון שלה - האם היא ישרה, והראש שלה ישר ומאוזן, כשהיא על התקליט? או שאולי היא הסתובבה טיפה והמחט לא יושבת טוב על התקליט בכלל...
לגבי הבעיה השניה שלך, תנסה לשחק עם הסוויץ שם. אולי הוא זז, או המגע שלו עם הזרוע יצא מכיוון. הייתי מנסה גם קצת ספרי מגעים על הסוויץ בלבד...
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

התעסקתי עם המכשיר קצת: הבעיה של סיבוב הפלטה בינתיים לא מפריעה יותר מדי, שיחקתי קצת עם המנגנון ובינתיים זה עובד בסדר.
הבעיה של השמיעה נותרה בעינה: בדקתי עם רב מודד רציפות בין כבלי ה- RCA להלחמות והכל בסדר, בדקתי גם רציפות בין הכבלים לחוטים שבראש וגם הכל פחות או יותר בסדר. ולצערי אין לי ראש שיתאים לזרוע הזאת, כך שאני קצת תקוע.
הבעיה של השמיעה נותרה בעינה: בדקתי עם רב מודד רציפות בין כבלי ה- RCA להלחמות והכל בסדר, בדקתי גם רציפות בין הכבלים לחוטים שבראש וגם הכל פחות או יותר בסדר. ולצערי אין לי ראש שיתאים לזרוע הזאת, כך שאני קצת תקוע.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אנסה זאת, האם התזת ספריי מגעים על חיבורי ה- RCA ועל הפינים החשופים של הראש יכולה להועיל במשהו?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

האם ניתן ככה סתם לפרק את החוטים מהראש ולהצליב ביניהם? אני מפחד לעשות נזק יותר ממה שיש כרגע.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
לא רואה בעיה עם זה. רק בזהירות רבה. השתמש בשפיץ פלייר עדין כדי לשלוף את החיבורים מהפינים בראש. דאג שיהיו לך הקודים של צבעי החוטים על מנת שתוכל להצליב נכון ולהחזיר למצב הקיים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!