מה הדרך הטובה ביותר להטות רמקול טיפה?
לאחר קניית הרמקולים והאמת לפני קניית הרסיבר והאחוריים עדיין.
רציתי לדעת אם יש דרך להטות טיפה את הרמקולים שיהיו בזווית כלפי מטה, באופן עקרוני אני עושה המון "טעויות" אקוסטיות להערכתי, טעויות שכוללות הצבת רמקולים על מדף ולא על סטנד יעודי מפאת חוסר מקום, אמנם המדף יציב יש לומר, ספריה גדולה, ממשיך בזה שהרמקולים בערך ב 2 מטר גובה כשנאמר בכל מקום מפורש שחייבים להיות בגובה האוזן, טיפול לקוי באקוסטיקה מבחינת שטיח ולא ממש מבין אם רהיטים זה טוב או לא, יש לי בר משקאות בחדר משלושה מדפי עץ ולא יודע אם זה עוזר, כל זאת ועוד אשתמש ברסיבר קולנוע ביתי למוזיקה מדי פעם, מוסיף חטא על פשע ממש.
אז לפחות חשבתי לתקן את בעיית הגובה, החדר בנוי 4X2.7 בערך, כשהראש של המיטה ממש בתחילת ה4 מטר אורך, והרמקולים על הספריה חצי מטר מהקיר בערך, זתומרת שלוש מטר אולי שלוש וחצי, רציתי לדעת אם אפשר לתת להם לפחות זווית קטנה איכשהו אם יש לכם דרכים וסתם גם לשמוע כמה טיפים על אקוסטיקה נכונה.
אם צריך שרטוט או תמונה אני אשמח., רק תרשמו.
עריכה: שכחתי לציין, הרמקולים מדפיים כמובן (EPOS M5)
רציתי לדעת אם יש דרך להטות טיפה את הרמקולים שיהיו בזווית כלפי מטה, באופן עקרוני אני עושה המון "טעויות" אקוסטיות להערכתי, טעויות שכוללות הצבת רמקולים על מדף ולא על סטנד יעודי מפאת חוסר מקום, אמנם המדף יציב יש לומר, ספריה גדולה, ממשיך בזה שהרמקולים בערך ב 2 מטר גובה כשנאמר בכל מקום מפורש שחייבים להיות בגובה האוזן, טיפול לקוי באקוסטיקה מבחינת שטיח ולא ממש מבין אם רהיטים זה טוב או לא, יש לי בר משקאות בחדר משלושה מדפי עץ ולא יודע אם זה עוזר, כל זאת ועוד אשתמש ברסיבר קולנוע ביתי למוזיקה מדי פעם, מוסיף חטא על פשע ממש.
אז לפחות חשבתי לתקן את בעיית הגובה, החדר בנוי 4X2.7 בערך, כשהראש של המיטה ממש בתחילת ה4 מטר אורך, והרמקולים על הספריה חצי מטר מהקיר בערך, זתומרת שלוש מטר אולי שלוש וחצי, רציתי לדעת אם אפשר לתת להם לפחות זווית קטנה איכשהו אם יש לכם דרכים וסתם גם לשמוע כמה טיפים על אקוסטיקה נכונה.
אם צריך שרטוט או תמונה אני אשמח., רק תרשמו.
עריכה: שכחתי לציין, הרמקולים מדפיים כמובן (EPOS M5)
יש מתקני תליה שיש להם הטיה כלפי מטה.
משהו כמו זה:
http://www.chiko.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=672
שים לב שבמתקן תלייה כזה לא קודחים בתיבת הרמקול. הרמקול מוחזק בלחיצה.
ארז
משהו כמו זה:
ארז
העניין הוא שעל הקיר האחורי זה לא יכול להיות מותקן כי הספריה היא חצי מטר עומד, אם אני שם אותו על הקיר האחורי ואני למטה יותר בעצם הספריה תחסום את הנתיב של הרמקול אליי ותיווצר בעיה חדשה...ארז_וחני כתב:יש מתקני תליה שיש להם הטיה כלפי מטה.
משהו כמו זה:
ארז...
להתקין על הקיר הצדדי גם לא הכי אופטימלי תקן אותי אם אני טועה?
על מנת להבין יותר טוב איך נראה החדר, תפרט בבקשה את המצב הנוכחי מבחינת:
- המרחק בין הרמקול הימני לשמאלי
- המרחק בין כל רמקול לנקודת האזנה שלך
- מה הגובה של האוזנים בנקודת האזנה שלך לעומת הגובה של הרמקולים כעת.
כמו כן, כיצד המרחקים משתנים אם תתקין את הרמקולים על הקירות בצדדים באמצעות מתקן תלייה.
ארז
כמו כן, כיצד המרחקים משתנים אם תתקין את הרמקולים על הקירות בצדדים באמצעות מתקן תלייה.
ארז
*המרחק בין הרמקולים בסביבות ה 2 מטר (כל רוחב החדר 2.5 בערך)ארז_וחני כתב:על מנת להבין יותר טוב איך נראה החדר, תפרט בבקשה את המצב הנוכחי מבחינת:
ארז...
*שני הרמקולים שווים באופן זהה במרחק אליי כשאני שוכב במיטה ורואה סרט או מאזין למוזיקה, בסביבות 3-3.5 מטר אלכסונית כמובן כי המיטה בגובה נמוך הרבה יותר מהספריה שעליה עומדים הרמקולים(2 מטר).
האוזניים בנקודת האזנה אממ כמה זה מיטה בערך 50 ס"מ גובה, הרמקולים 3 מטר מרחק אבל בגובה 2 מטר אז זה איזה 3.5 מטר בערך.
אם אני אתקין את הרמקולים על הקירות בצדדים המרחק בינהם יהיה מלוא 2.5 מטר, לא יודע אם זה כזה מפריע השאלה אם רמקול כזה של בערך 7 קילו רצוי שיעמוד לצידו של קיר כלכך קרוב?
מנשמע
1.המשקל של הרמקול לא משנה את היכולת שלו לעבוד צמוד לקיר.
כל רמקול באשר הוא, מלבד רמקולים שיועדו לכך (IN-WALL/ON-WALL), יהנה ממרווח נשימה מהקירות. (לפעמים סאטליטים מרוויחים מתלייה צמודה לקיר בעקבות החיזוק שמתקבל מהאינטרקציה עם הקיר, לדעתי זה לא מומלץ).
2.לפי איך שאני מבין את המגבלות, כנראה שאין לך יותר מדיי אופציות... תמונות בהחלט יעזרו.
3.במידה ואין מנוס מהצבת הקידמיים כל כך גבוהה, אתה חייב לתת להם זווית כלפי מטה. (נראה לי שמתקן כמו שארז_חני המליץ לך, יהיה פתרון טוב
).
4.לגבי הרמקולים סראונד, אין בעיה עם הצבתם בצדדים ולא בקיר האחורי.
תעלה תמונות ונמשיך משם.
כל הכבוד על ההתייחסות שבהצבה נכונה של הרמקולים בחדר
ושיהיה בכיף
1.המשקל של הרמקול לא משנה את היכולת שלו לעבוד צמוד לקיר.
כל רמקול באשר הוא, מלבד רמקולים שיועדו לכך (IN-WALL/ON-WALL), יהנה ממרווח נשימה מהקירות. (לפעמים סאטליטים מרוויחים מתלייה צמודה לקיר בעקבות החיזוק שמתקבל מהאינטרקציה עם הקיר, לדעתי זה לא מומלץ).
2.לפי איך שאני מבין את המגבלות, כנראה שאין לך יותר מדיי אופציות... תמונות בהחלט יעזרו.
3.במידה ואין מנוס מהצבת הקידמיים כל כך גבוהה, אתה חייב לתת להם זווית כלפי מטה. (נראה לי שמתקן כמו שארז_חני המליץ לך, יהיה פתרון טוב
4.לגבי הרמקולים סראונד, אין בעיה עם הצבתם בצדדים ולא בקיר האחורי.
תעלה תמונות ונמשיך משם.
כל הכבוד על ההתייחסות שבהצבה נכונה של הרמקולים בחדר
ושיהיה בכיף
לא הצלחית לשים ידי על מצלמה טובה כי אין בטריות עדיין, אבל
מצלמת פלאפון לבנתיים עד שיטען אולי זה מספיק טוב...
כמובן לא להתייחס לבקבוקים למעלה שיעופו משם תיכף, לזה שקצצת הזזתי את הרמקול הימני עשרים סנטימטר לשמאל בשביל בדיקה מסויימת ולא החזרתי, זה אמור להיות מיקום זהה לרמקול השמאלי רק מצד ימין.
גם אם אפשר לבלאגן והרסיבר הזמני בהחלט לא להתייחס יהיה מצויין
הפינת האזנה היא בדיוק היכן שהתמונה נלקחה ממנה, מהמיטה איפה שהראש נמצא...
[img2=550x412]http://i54.tinypic.com/nmf710.jpg[/img2]
אגב, לא יודע אם זה משנה משהו אבל כל החלק שמעל המיטה זה חלון על כל הרוחב וכל הגובה שמעל המיטה בערך, אם זה משנה משהו באקוסטיקה אשמח לדעת.
כמובן לא להתייחס לבקבוקים למעלה שיעופו משם תיכף, לזה שקצצת הזזתי את הרמקול הימני עשרים סנטימטר לשמאל בשביל בדיקה מסויימת ולא החזרתי, זה אמור להיות מיקום זהה לרמקול השמאלי רק מצד ימין.
גם אם אפשר לבלאגן והרסיבר הזמני בהחלט לא להתייחס יהיה מצויין
הפינת האזנה היא בדיוק היכן שהתמונה נלקחה ממנה, מהמיטה איפה שהראש נמצא...
[img2=550x412]http://i54.tinypic.com/nmf710.jpg[/img2]
אגב, לא יודע אם זה משנה משהו אבל כל החלק שמעל המיטה זה חלון על כל הרוחב וכל הגובה שמעל המיטה בערך, אם זה משנה משהו באקוסטיקה אשמח לדעת.
הנה תמונה ממצלמה אמיתית אם צריך, נראית עדיפה האמת
[img2=550x412]http://i56.tinypic.com/fk4rcn.jpg[/img2]
רמקולים שממוקמים על ארון/מזנון, צמודים לקיר, צמודים לתקרה, וצמודים לפינות זה מתכון
לאסון. לא חשוב כמה הטייה מקבלים הרמקולים...
לאסון. לא חשוב כמה הטייה מקבלים הרמקולים...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
למה אתה לא ממקם אותם מצידי המסך? יש שם מדפים ומספיק מקום עבורם.
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 07/10/2010 17:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
האמת שלא הייתי בטוח אם זה ברור מהתמונה אבל יש להם בערך חצי מטר מהקיר מאחורה, לשמאלי ולימני יש כ 30-20 ס"מ מהקירות בצדדים, שאני יכול גם להפוך את זה לחצי מטר בערך לכל אחד אם צריך, אבל אפילו פה עוד מדברים על פתרונות צמודי קיר אז לא כלכך מבין מה העניין.HazooM כתב:רמקולים שממוקמים על ארון/מזנון, צמודים לקיר, צמודים לתקרה, וצמודים לפינות זה מתכון
לאסון. לא חשוב כמה הטייה מקבלים הרמקולים......
והמרחק מהתקרה שבגלל לא מובן מהתמונה לדעתי בערך 30-20 ס"מ, הזווית דיי מטעה פשוט.
איזה חדר בעייתי וואוו,
אין לי כל כך מה להציע לך... אנסה בכל זאת.
אתה יכול לנסות לשים את הרמקולים לצידי המסך (כמו שטלHD הציע לך), או במדף שמתחתיו, (תזיז את הדברים בהתאם).
בשביל הניסויי תנסה למלא את חלל הכוננית ,בקומה שבה אתה מציב את הרמקולים, בשמיכה או כריות, והרבה...
בנוסף תציב את הרמקול ככה שהקצה שלו קצת יוצא החוצה מהכוננית, ובהטייה קלה (תשחק עם הזווית), כלפי נקודת האזנה.
בחדר בעייתי שכזה ממליץ לך להיות בסביבה הקרובה לרמקול בהאזנות קריטיות, NEAR FIELD. ככה אתה שומע את החדר פחות, (קצת יותר כמו אוזניות).
נסה ודווח לנו
אין לי כל כך מה להציע לך... אנסה בכל זאת.
אתה יכול לנסות לשים את הרמקולים לצידי המסך (כמו שטלHD הציע לך), או במדף שמתחתיו, (תזיז את הדברים בהתאם).
בשביל הניסויי תנסה למלא את חלל הכוננית ,בקומה שבה אתה מציב את הרמקולים, בשמיכה או כריות, והרבה...
בנוסף תציב את הרמקול ככה שהקצה שלו קצת יוצא החוצה מהכוננית, ובהטייה קלה (תשחק עם הזווית), כלפי נקודת האזנה.
בחדר בעייתי שכזה ממליץ לך להיות בסביבה הקרובה לרמקול בהאזנות קריטיות, NEAR FIELD. ככה אתה שומע את החדר פחות, (קצת יותר כמו אוזניות).
נסה ודווח לנו
gro111 כתב:כמעט שכחתי...
לא משנה מה, אתה חייב להעיף אותם מאיפה שהם עכשיו
...
חח אתה רציני? אני דווקא בהתלהבות גדולה ביותר, שמעתי כמה דברים בחנות לפני שקניתי אותם דווקא מיד שניה ב 1600 שקל כולל הכבלים שלהם שהם מצויינים וזה, לא הגיעו לרמה הזאת שאני שומע פה בחדר, באמת מוזר לי, כשאני רחוק במיטה אני מרגיש שהטוויטר ממש בגובה שלי, אבל אם אתם אומרים, אני אנסה לבדוק את הנושא, עוד כל זה שאני מבסוט ולא ציפתי לרמה כזאת של רמקולים כשהבאתי אותם זה ממגבר של שתי שקל וחצי וכרטיס קול בשקל ועשרים, אבל ננסה מה שאתם אומרים אולי, דווקא חשבתי שהצורה של החדר לאורך כזאת נותנת הרבה יתרון.
ה EPOS M5 עלו לך 1600 ש"ח
שיחקת אותה! אחלה רמקול, ומגיע לו מקום ראוי יותר מהתקרה+פינות
זה שאתה נהנה עם מגבר ומקור פשוטים זה כיף, חכה שתשדרג... הרמקולים רחוקים מלהוות אצלך את צוואר הבקבוק במערכת
יאללה לעבודה, נסה קצת מקומות שונים ודווח לנו
אל תשכח לנסות לשמוע קרוב יותר לרמקולים, (אחרי שהורדת אותם).
זה שאתה נהנה עם מגבר ומקור פשוטים זה כיף, חכה שתשדרג... הרמקולים רחוקים מלהוות אצלך את צוואר הבקבוק במערכת
יאללה לעבודה, נסה קצת מקומות שונים ודווח לנו
יד שניה כמובן אם לא הייתי ברור, למרות שהם עדיין באחריות ל 3 שנים נוספות ונראים פשוט מצויין עם הקרטונים והכל קיבלתי אותם מהבנאדם ששמר על הדברים שלו בצורה מופלאה, גם כבלים שלטענתו טובים מאוד אבל לא מכיר את זה SUPRA מכסף או משהו 2 מ"מ נראה לי...gro111 כתב:ה EPOS M5 עלו לך 1600 ש"חשיחקת אותה! אחלה רמקול, ומגיע לו מקום ראוי יותר מהתקרה+פינות
![]()
זה שאתה נהנה עם מגבר ומקור פשוטים זה כיף, חכה שתשדרג... הרמקולים רחוקים מלהוות אצלך את צוואר הבקבוק במערכת![]()
יאללה לעבודה, נסה קצת מקומות שונים ודווח לנואל תשכח לנסות לשמוע קרוב יותר לרמקולים, (אחרי שהורדת אותם).
...
אבל האמת שזה לא הנושא בכל אופן אני אקנה את הרסיבר חודש ואחרי זה אתחיל בניסיונות.
לפי התגובות בפורום השני יהיה חבל לתת לו מגבר קולנוע ביתי (ONKYO 608), אז עדיין מתלבט בין מגבר קולנוע ביתי קצת יותר ישן יד שניה עם שרשור למגבר סטריאו NAD, ROTEL או משהו בסגנון, הרבה עבודה עוד יש
תודה על העזרה בכ"א, לך וכל מי שניסה לעזור לחדר שלי בפוסט הנ"ל
אתה יכול לנסות את מה שטל הציע, לצידי המסך, אם כי לדעתי המרחק ביניהם יהיה קטן מידי.
יש מצב שמתקן תלייה על שני הקירות בצד יהיה הרע במיעוטו.
תנסה לעשות סימולציה של זה - תניח את הרמקולים על רהיט או שחברים יחזיקו את הרמקול בגובה שאתה יכול לתלות אותם בקירות בצד (ולא בגובה השמיים....) ותנסה לשמוע איך זה נשמע.
זה באמת חדר בעייתי....
אגב,
אם לרמקולים אין פיר אחורי אז המרחק מהקיר עם זרוע תלייה הוא בדרך כלל מספק. כמובן שלא אידיאלי ....
ארז
תנסה לעשות סימולציה של זה - תניח את הרמקולים על רהיט או שחברים יחזיקו את הרמקול בגובה שאתה יכול לתלות אותם בקירות בצד (ולא בגובה השמיים....) ותנסה לשמוע איך זה נשמע.
זה באמת חדר בעייתי....
אגב,
אם לרמקולים אין פיר אחורי אז המרחק מהקיר עם זרוע תלייה הוא בדרך כלל מספק. כמובן שלא אידיאלי ....
ארז
אני אנסה, זה אגב נחשב פיר אחורי? באתר של אפוס אגב רשום באס רפלקס קדמי לא יודע אם זה קשור.ארז_וחני כתב:אתה יכול לנסות את מה שטל הציע, לצידי המסך, אם כי לדעתי המרחק ביניהם יהיה קטן מידי.
זה באמת חדר בעייתי....
אגב,
ארז...