מחירים של סט רמקולים ?
-
m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 901
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אני מתעניין בימים אלה בקניית מערכת ק"ב .
מקריאה והמלצות בפורום נראה לי שאלך על מגבר ברמת מחיר של האונקיו 608 (או אחד המתחרים באותה רמת מחיר , ימאהה , פיוניר ..)
כמה יעלה סט רמקולים בשביל לנצל את המגבר הנ"ל כמו שצריך ?
ברור לי שהשמיים הם הגבול במקרה של מחירים ואופציות , אבל לסדר גודל של רמה של מגבר כזה לאיזה מחירים לכוון מבחינת הרמקולים ?
מקריאה והמלצות בפורום נראה לי שאלך על מגבר ברמת מחיר של האונקיו 608 (או אחד המתחרים באותה רמת מחיר , ימאהה , פיוניר ..)
ברור לי שהשמיים הם הגבול במקרה של מחירים ואופציות , אבל לסדר גודל של רמה של מגבר כזה לאיזה מחירים לכוון מבחינת הרמקולים ?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
באופן כללי ניתן לומר שרמקולים ראשיים במחיר הרסיבר יתנו רמה טובה מאוד של התאמה ואיזון מקסימאלי ביחס לעלות/תועלת.m3csl כתב:אני מתעניין בימים אלה בקניית מערכת ק"ב .
ברור לי שהשמיים הם הגבול במקרה של מחירים ואופציות , אבל לסדר גודל של רמה של מגבר כזה לאיזה מחירים לכוון מבחינת הרמקולים ?...
לדוגמא לרסיבר של 3,000 ש"ח, תרכוש רמקולים ב 3,000 ש"ח וכך תקבל מיקסום של תקציב מול תוצאה.
אם תרכוש רמקולים של 10,000 ש"ח לרסיבר של 2,000 ש"ח לא תנצל אפילו 50% מיכולות הרמקולים.
אותו דבר לגבי רסיבר ב 10,000 ש"ח ורמקולים ב 2,000 ש"ח. לא תנצל אפילו 50% מיכולות הרסיבר.
לסיכום, אם אתה רוצה לקבל את התוצאה הטובה ביותר של עלות/תועלת או יותר נכון עלות/איכות...
והכוונה שלך לרכוש רסיבר בתקציב כ 3,500 ש"ח , ההמלצה היא להשקיע עוד 3,500 ש"ח ברמקולים ראשיים.
את שאר הסט (סנטר , סראונדים וכד') תרכוש לפי דגם והסידרה של הרמקולים הראשיים.
טלHD,
קביעה שרירותית וממש לא בהכרח נכונה לדעתי.
m3csl,
בנוסף למה שarik3k אמר,
כמה חשובה לך איכות הסטריאו? מה גודל החלל?
אוהבי סטריאו, לרוב, משרשרים מגבר סטריאו נוסף למערכת, הסיבה היא שיפור מורגש באיכות הסאונד, (לא תמיד, אבל לרוב).
בנוסף, במידה והאיכות סטריאו הכי חשובה לך, הרמקולים הקידמיים חשובים בהרבה משאר הרמקולים, ותמיד אפשר להוסיף/לשדרג מאוחר יותר.
במידה וסרטים הכי חשוב לך,
הרמקול סנטר והסאב חשובים לא פחות מהקידמיים.
ועוד...
תענה על השאלות שנשאלת, ונוכל לעזור יותר עינייני.
קביעה שרירותית וממש לא בהכרח נכונה לדעתי.
m3csl,
בנוסף למה שarik3k אמר,
כמה חשובה לך איכות הסטריאו? מה גודל החלל?
אוהבי סטריאו, לרוב, משרשרים מגבר סטריאו נוסף למערכת, הסיבה היא שיפור מורגש באיכות הסאונד, (לא תמיד, אבל לרוב).
בנוסף, במידה והאיכות סטריאו הכי חשובה לך, הרמקולים הקידמיים חשובים בהרבה משאר הרמקולים, ותמיד אפשר להוסיף/לשדרג מאוחר יותר.
במידה וסרטים הכי חשוב לך,
הרמקול סנטר והסאב חשובים לא פחות מהקידמיים.
ועוד...
תענה על השאלות שנשאלת, ונוכל לעזור יותר עינייני.
- טלHD
- גורו

gro111,
נניח שיש לך תקציב של 10,000 ש"ח לרסיבר + רמקולים ראשיים.
כמה תשקיע ברסיבר וכמה ברמקולים?
על מנת לקבל את התוצאה הטובה והאיכותית והמאוזנת ביותר (ללא שיקולים עתידיים).
על מנת לקבל את התוצאה הטובה והאיכותית והמאוזנת ביותר (ללא שיקולים עתידיים).
35/65 זו חלוקה לא רעה
לדעתי רמקולים קדמיים ב 6000-6500 לרמקולים סט + 3500 לרסיבר, נראית לי השקעה לא רעה בכלל.
אבל מה אם:
פונקציה של מכשור - HDTV,PS3,BLURAY,מחשב + + + (ואז הרצון שהכל ישורשר מהרסיבר) - כך גם המחיר שלו
וסאונד של רמקולים פשוטים יותר נוחים לאוזן ?
בגלל זה המיקוד של השאלה... מה אתה אוהב, מה תעשה עם זה, וכמה מקום יש לך ועוד שאלות.
אבל מה אם:
פונקציה של מכשור - HDTV,PS3,BLURAY,מחשב + + + (ואז הרצון שהכל ישורשר מהרסיבר) - כך גם המחיר שלו
וסאונד של רמקולים פשוטים יותר נוחים לאוזן ?
בגלל זה המיקוד של השאלה... מה אתה אוהב, מה תעשה עם זה, וכמה מקום יש לך ועוד שאלות.
שאלה קצת בעייתית.טלHD כתב:gro111,
על מנת לקבל את התוצאה הטובה והאיכותית והמאוזנת ביותר (ללא שיקולים עתידיים)....
לי אישית יותר חשוב סטריאו, לכן הייתי משקיע בערך 3,000 ש"ח על אינטגרייטד יד שניה, וכ 7,000 ש"ח על רמקולים קידמיים, (גם יד שניה).
רק אחר כך הייתי משלים לק"ב מלא.
אני אנסה להסביר לך למה אני חושב שההתייחסות שלך היא רק בגדר הנחה כללית, ולא יותר מזה.
1.אין התייחסות לסדר עדיפויות בין סטריאו לסרטים.
2.אין התייחסות לרמקולים יד שניה, (האופציה הטובה ביותר, לדעתי, מבחינת יחס עלות/תועלת).
3.אין התייחסות לגודל החלל, יכול להשפיע על התקציב לכל כיוון.
4.לדעתי יש חשיבות לשדרוג עתידי בבניית המערכת במיוחד בטווח מחירים הזה.
5.רסיבר ב10,000 ש"ח, ממש לא בהכרח "ינצל" עד תום רמקול מדפי ב 3,000 ש"ח.
6.בקיצור אני מבין את המקום שאתה מגיע ממנו, והרצון לעזור. העניין הוא שלא אתה ולא אני ולא אף אחד אחר לצורך העניין, יכולים לפרק את התקציב מבלי לדעת הרבה פרמטרים חשובים. (וגם אז זה רק בגדר "כיוון").
חשוב לי לציין, שאני מעריך את עזרתך ואת הידע הרב שלך
רק רציתי שפותח השירשור יבין את המגבלות שבהצעה שלך.
-
m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

החכמתי מהדיון ביניכם זה בטוח...
ולמידע החסר בשאלתי :
1.בעקרון השימוש במערכת יהיה 70% צפייה בסרטים/ סדרות ו-30% למוזיקה (סטריאו). אך למרות שמדובר רק ב30% סטריאו חשוב לי שהוא יהיה ברמה טובה.
2. מכיוןן שבשלב זה הידע שלי עדיין לוקה בחסר והתקציב עדיין לא ברור (בגלל חוסר ידע) אני לא סגור על הכיוון של סטליטים או רצפתיים.
3. מדובר בחלל(סלון + פינת אוכל) ברוחב 3 מטר ובאורך 7 מטר שמתוכו אורך הסלון הוא 4 מטר בערך .
ולמידע החסר בשאלתי :
1.בעקרון השימוש במערכת יהיה 70% צפייה בסרטים/ סדרות ו-30% למוזיקה (סטריאו). אך למרות שמדובר רק ב30% סטריאו חשוב לי שהוא יהיה ברמה טובה.
2. מכיוןן שבשלב זה הידע שלי עדיין לוקה בחסר והתקציב עדיין לא ברור (בגלל חוסר ידע) אני לא סגור על הכיוון של סטליטים או רצפתיים.
3. מדובר בחלל(סלון + פינת אוכל) ברוחב 3 מטר ובאורך 7 מטר שמתוכו אורך הסלון הוא 4 מטר בערך .
It's Five O'Clock Somewhere
- טלHD
- גורו

gro111,
גם אני מבין היטב את המקום שאתה מגיע ממנו...
ואם השאלה היתה נשאלת על ידך הייתי עונה באופן שונה...
התשובות שלי מתכוונות עד כמה שניתן לשואל השאלה, לרקע ולכוונות שלו...(עד כמה שאני יכול ללמוד אותם מהשאלה)
השאלה כאן היתה שאלה כללית ללא התייחסות ליד2 או חלל שאינו סטנדרטי וכד' ולכן עניתי גם כן באופן כללי.
תשובתי אינה מתייחסת לאודיופילים ו/או לחללים שאינם שיגרתיים ו/או לשיקולים על שידרוג עתידי מכוון שזו לא היתה השאלה...
לפעמים, החברים הבאמת מקצועיים בפורום שוכחים שיש חברים אחרים ששואלים שאלות כלליות ומתחילים לחקור אותם ולפרק את השאלה ב"תלוי ב...", "אולי יד שניה" "מה השימושים" וכד' ....כאשר השואל רק שאל " מה סדר גודל של מחירים ואיפה לכוון?"...
גם אני מבין היטב את המקום שאתה מגיע ממנו...
התשובות שלי מתכוונות עד כמה שניתן לשואל השאלה, לרקע ולכוונות שלו...(עד כמה שאני יכול ללמוד אותם מהשאלה)
השאלה כאן היתה שאלה כללית ללא התייחסות ליד2 או חלל שאינו סטנדרטי וכד' ולכן עניתי גם כן באופן כללי.
תשובתי אינה מתייחסת לאודיופילים ו/או לחללים שאינם שיגרתיים ו/או לשיקולים על שידרוג עתידי מכוון שזו לא היתה השאלה...
לפעמים, החברים הבאמת מקצועיים בפורום שוכחים שיש חברים אחרים ששואלים שאלות כלליות ומתחילים לחקור אותם ולפרק את השאלה ב"תלוי ב...", "אולי יד שניה" "מה השימושים" וכד' ....כאשר השואל רק שאל " מה סדר גודל של מחירים ואיפה לכוון?"...
רמקולים יד שניה באים בחשבון?m3csl כתב:החכמתי מהדיון ביניכם זה בטוח...
ולמידע החסר בשאלתי :
3. מדובר בחלל(סלון + פינת אוכל) ברוחב 3 מטר ובאורך 7 מטר שמתוכו אורך הסלון הוא 4 מטר בערך ....
חייבים אינדיקציה לפחות של סדר גודל ההשקעה, כמה +-?
בינתיים אני נוטה לכיוון של אונקיו 608 (או דומה מחברה שונה), ורמקולים קידמיים יד שניה... המשך בהתאם לתשובתך.
יש משהו ששמעת ואהבת? טיילת בחנוייות מתמחות לצורך השוואות שונות?
עדיף להיכנס לדקויית רק לאחר ידע בסיסי עם האופציות שיש לך.
בהצלחה
-
m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

האמת שטרם ביקרתי בחנויות .. אני לא אוהב להגיע לחנויות לא מוכן ו"לאכול" אח"כ את כל מה שהמוכרים יגידו לי.
יד שנייה לא כל כך בא בחשבון בגלל בעייות זמינות / היצע / המתנה נדרשת למציאות וכו' וגם כמובן בגלל ההרגשה הטובה הנלווית לקניית משהו חדש.
אני מניח שהתקציב הכולל (רמקולים ומגבר) הוא בסביבות 10K ש"ח.
יד שנייה לא כל כך בא בחשבון בגלל בעייות זמינות / היצע / המתנה נדרשת למציאות וכו' וגם כמובן בגלל ההרגשה הטובה הנלווית לקניית משהו חדש.
אני מניח שהתקציב הכולל (רמקולים ומגבר) הוא בסביבות 10K ש"ח.
It's Five O'Clock Somewhere
10K זה סכום מכובד בהחלט, וניתן להגיע לאחלה תוצאות
לא לרצות יד שניה זה לגיטימי לחלוטין.
ללכת לחנות רק כדיי לשמוע לא עולה כסף, רק זמן, ובמידה ותלך לאיתי, (אחד מחברי הפורום שהפך בשבועות האחרונים לעוסק בתחום), אני בטוח שהוא ישמח לעזור, ולא יחפש "למרוח" אותך.
*גילוי נאות, אני לא קניתי אצלו ולא מכיר אותו אישית, הוא חבר פורום מוערך ומבין עניין, ועל כך המלצתי
שווה בדיקה, החנות נקראת פיוצ'ר וממוקמת במרכז ת"א.
יש לא מעט שירשורים בטווח מחירים הזה, בעיקר על רסיברים ורמקולים, שווה קריאה.
בתקציב הנ"ל הייתי לוקח בחשבון קניה של סאב מאוחר יותר, על מנת למקסם את התקציב לרמקולים הקידמיים.
לא לרצות יד שניה זה לגיטימי לחלוטין.
ללכת לחנות רק כדיי לשמוע לא עולה כסף, רק זמן, ובמידה ותלך לאיתי, (אחד מחברי הפורום שהפך בשבועות האחרונים לעוסק בתחום), אני בטוח שהוא ישמח לעזור, ולא יחפש "למרוח" אותך.
*גילוי נאות, אני לא קניתי אצלו ולא מכיר אותו אישית, הוא חבר פורום מוערך ומבין עניין, ועל כך המלצתי
שווה בדיקה, החנות נקראת פיוצ'ר וממוקמת במרכז ת"א.
יש לא מעט שירשורים בטווח מחירים הזה, בעיקר על רסיברים ורמקולים, שווה קריאה.
בתקציב הנ"ל הייתי לוקח בחשבון קניה של סאב מאוחר יותר, על מנת למקסם את התקציב לרמקולים הקידמיים.