סוף סוף התחדשתי במערכת חדשה - ועכשיו שאלה על חיבורים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
arik3k פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!!!!! סוף סוף אחרי מסע חיפושים ארוך ומייגע התחדשתי במערכת חדשה כולל RECIEVER
אז ככה:
רסיבר - Yamaha RXV567
רמקולים:
זוג קדמיים: רצפתיים - Diamond 10.6 - פשוט יפים ונשמעים רכים ופתוחים זה פשוט נהדר.
סנטר - Diamond 10CM הגדול מבין כולם - פשוט רציתי אותו חחחח.. אבל הוא נשמע נפלא.
סאב - DIAMOND 10MX - מאחר וההבדל בין ה 8 ו 10 היה משמעותי ומעבר הדירה המתוכנן הלכתי על ה 10 INCH.
אחוריים : יש לי 2 זוגות של MAGNAT ישנים - אבל בבדיקה עושים את העבודה לבנתיים אחרי מעבר הדירה אני יחליף.

סה"כ המערכת עובדת ב 7.1 (לא מרגיש כזה וואו בהשוואה ל 5.1 אבל מילא, כבר היו הרמקולים) :).

קודם כל תודה לחברי הפורום על התשובות לשאלות שלי..
שינסתי מותניים - חיפשתי בהרבה חנויות עד שמצאתי מה שרציתי ואני שמח על כך.

עכשיו לשאלתי, חיברתי את הCENTER והקדמיים והאחוריים לפי הסרטוט בחוברת.

וההתלבטות היא : האם לשרשר את הסאב דרך הרמקולים ? ואז למגבר ?
או לחילופין לחבר אותו ישירות למגבר ?
לא מצאתי 2 חיבורים על המגבר ל SUB, מישהו יודע אם יש בשביל L/R והאם אני צריך לחבר את זה עם כבל 1 בצד 1, ואז מתפצל ל 2 בצד של ה סאב.

תודה רבה לכולם על העזרה :).

maor199
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
שם מלא: maor199
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

לא בדיוק הבנתי למה התכוונת בלשרשר את הסאב לרמקולים אולי ההפך?
במגבר צריכה להיות יציאת סאב אחת לא 2 אתה יכול לחבר את הסאב מהיציאה ברסיבר לכניסת LFE בסאב עי כבל RCA אתה יכול גם להשתמש בכבל RCA שבצד אחד יש לו מחבר אחד והוא מתפצל ל2 מחברים שנכנסים לסאב L R
בכל מקרה תקרא את המנואל בעמודים הראשונים תמיד יש איזה תמונה של כל החלק האחורי של הרסיבר עם כל הכניסות והיציאות

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

בחלקו האחורי הימני ישנה יציאה שרשום עליה SUBWOOFER PRE OUT, את הסאב שלך אתה מחבר על ידי כבל RG59 בעל שני מחברי RCA מהיציאה זו שברסיבר לכניסת LINE IN של הסאב. ברסיברים שאין יציאת LFE מומלץ לחבר מפצל Y לכבל בכדי לקבל את מלואו העוצמה.
את הרמקולים אתה מחבר לרסיבר ואין צורך לשרשר אותם דרך הסאב, לאחר החיבור אתה מבצע כיול וכיוון וזהו אתה יכול להנות מהמערכת.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

arik3k פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

לאחר בדיקה - הבנתי שאני צריך כבל Y מהסאב L/R לחיבור PREOUT ברסיבר שזו הדרך הנכונה לחבר אותו.
מעבר לזה שעשיתי בדיקה קצת על החיתוך תדרים שאני יתחיל לשחק עם זה - ברגע שאני אחנוך את הציוד :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”