ריכוז המלצות וטיפים בנושא תכנון חדר קלנוע ביתי בסלון דירה חדשה סטנדרטית

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
gellery פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים, מומחים וכל בעלי ניסיון
אני מקווה שרבים מכם היו או יהיו במצב של תכנון תשתיות בדירה חדשה (בבנין רב קומות).
אני נמצא במצב שבו - אין לי חדר מיוחד לקולנוע ביתי, כלומר הסלון הוא גם חדר קולנוע.
מצד אחד הכל עד הגרוש אחרון הושקע בדירה, אך מצד שני קיים רצון טבעי לתכנן ולפחות מבחינת הערכות ותשתיות להתכונן לחדר קולנוע ביבתי בסלון.
בהזדמנו זו, אני רוצה להתבסס על המצלות, טיפים וניסיון רב שלכם, איך במינימום השקעה (לפחות בזמן הקרוב) להיערך ולתכנן סלון שישמש לחדר קולנוע – היקר ללמוד כל הנושאים הקשורים לתשתיות הנדרשות.
בכל אופן אני מתכנן להוסיף שקעים, כבלים, להעביר מפסקים תוך חציבת קירות, בנוסף להחלפת ריצוף בדירה.
(כלומר יש לי לא מעט אפשרויות לשינויים והספות בסלון).
עד כה ברשותי: מקרן Optoma HD65, מסך 16/9 ידני ברוחב 2.44, רסיבר –Denon 1906 ,
5.1 רמקולים פשוטים, יחידת מיתוג HDMI, כבל HDMI Monster Cable 10m.

אני (ובתקווה שגם אנשי פורום רבים) יעריכו התייחסות שלכם לסוגיות/היבטים הבאים:
• האם ניתן להסתפק בסגירת תריסים או צריך להוסיף וילון אקוסטי?
• האם יש יתרון רב להוספת וילון בצידו השני של הסלון (כלומר באמצע סלון...).
• האם ניתן להוסיף מנגנון סגירה אוטומטי למסך גלילי ידני?
• האם ניתן לשים את כל ציוד המדיה על אותה הפזה
(בשאיפה לייצר יכולת לכבות כל המרכז המדיה ע"י מפסק בודד שיחובר למערכת האזעקה)?
• האם כדאי להעביר כל המתחים דרך מייצב של Advice ל-2000W?
• האם לדעתכם שווה למקם את מסך טלוויזיה בנישת גבס על הקיר, כך שהמסך ניתן יהיה להוריד לפני הטלוויזיה?
אשמח לכל המלצה, טיפ, בעיה שאיני מודע לה, כל דבר שניתן ושווה לקחת בחשבון, כל דבר שניתן לעשות במידה ואני לא מוקבל בחציבת קירות, הוספת כבלים ושינויים בריצוף. מבחינות הביטים של בידוד, חשמל, הובלת כבלים, תאורה, וכו'

בתודה מראש לכולכן
יאן

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

gellery כתב:
בכל אופן אני מתכנן להוסיף שקעים, כבלים, להעביר מפסקים תוך חציבת קירות, בנוסף להחלפת ריצוף בדירה.
(כלומר יש לי לא מעט אפשרויות לשינויים והספות בסלון).
עד כה ברשותי: מקרן Optoma HD65, מסך 16/9 ידני ברוחב 2.44, רסיבר –Denon 1906 ,
5.1 רמקולים פשוטים, יחידת מיתוג HDMI, כבל HDMI Monster Cable 10m.

אני (ובתקווה שגם אנשי פורום רבים) יעריכו התייחסות שלכם לסוגיות/היבטים הבאים:
• האם ניתן להסתפק בסגירת תריסים או צריך להוסיף וילון אקוסטי?
• האם יש יתרון רב להוספת וילון בצידו השני של הסלון (כלומר באמצע סלון...).
• האם ניתן להוסיף מנגנון סגירה אוטומטי למסך גלילי ידני?
• האם ניתן לשים את כל ציוד המדיה על אותה הפזה
(בשאיפה לייצר יכולת לכבות כל המרכז המדיה ע"י מפסק בודד שיחובר למערכת האזעקה)?
• האם כדאי להעביר כל המתחים דרך מייצב של Advice ל-2000W?
• האם לדעתכם שווה למקם את מסך טלוויזיה בנישת גבס על הקיר, כך שהמסך ניתן יהיה להוריד לפני הטלוויזיה?
אשמח לכל המלצה, טיפ, בעיה שאיני מודע לה, כל דבר שניתן ושווה לקחת בחשבון, כל דבר שניתן לעשות במידה ואני לא מוקבל בחציבת קירות, הוספת כבלים ושינויים בריצוף. מבחינות הביטים של בידוד, חשמל, הובלת כבלים, תאורה, וכו'
...
שלום יאן,
ברצוני להתיחס לכל נושא השיפוץ והשדרוג בכמה הבטים.
קודם כל מה התקציב עבור כל השיפוץ הזה? האם הוא כבר תוכנן או שהרעיון עדיין על הנייר ואין החלטה לגבי איזה צינורות יעברו איפה וכמה.
שנית, מה הצרכים שלך חוץ מצפייה במקרן בשעות הערב, האם יש או יהיו עוד מכשירים נלווים או שדרוגים נוספים שצריך להתכונן אליהם גם?

* אם הטריס הוא נותן לך סגירה מלאה במסגרת ובמרכז, מספיק לך טריס, במידה ולא עדיף גם וילון אשר יבוד את המסגרת (את הצדדים בעיקר) מהאור שנכנס לחדר.
* דקורציה בלבד, אין שום המלצה שאומרת שוילון אחורי משפר משהו או ההפך. האוירה היא שונה כאשר המקום כולו בוילונות יפים, תאורה מינימאלית וצפייה בסרט (מדובר באחד הפרויקטים שעשיתי אצל חבר הפורום).
* למנגנון ידני אין אפשרות להוסיף מנוע עקב מבנה הציר (אך זה תלוי בסוג המסך שיש לך). לרוב עדיפות היא למסך חשמלי כולל בקר.
* אם הפאזה הזו מספיקה ולא נוצר עומס יתר, אין שום בעיה, בכל אופן תמיד עדיף שיהיה אמצעי הגנה כגון UPS.
* במידה וכל המכשירים לא מגיעים ל80 אחוז מההספק המרבי של המכשיר דבר זה אפשרי כדי לאפשר להם פעולה תקינה לאורך זמן עד רגע כיבוי מבוקר.
* את המסך לא ניתן להוריד מהקיר אלא מהתקרה, נישה זה משהו דקורטיבי אשר נותן יופי למקום, צורה והסתרת דברים מיותרים כגון: חוטי חשמל, מסגרת המסך וכו'...
בכדי ליצור נישה ולחשב את המרחק הורדה של מסך לפי הפלזמה, צריך למדוד כמה הפלזמה בולטת מהקיר (לדוגמה, אם הפלזמה בולטת 12 ס"מ, אתה יכול להוריד מסך ב15 ס"מ).

כללי:
במידה ואתה מרים ריצוף ומתכנן להעביר צנרות למקרן, רמקולים, תקשורת וכו'... כדי שתבדוק את עומק הנחת הצנרת המינימאלי בכדי שתוכל להעביר צינורות בבטחה, ללא כיפופים וללא מעיכות.
שווה לקחת בחשבון תוספות עתידיות כגון: תקשורת נוספת, רמקולים נוספים, מכשירים נוספים בריכוז.
מומלץ שבריכוז תהיה נק' כבלים, טלפון, 2 נק' רשת ולפחות 4 נק' חשמל. את הכל אתה יכול לרכז בקופסה מודולארית אחת אך אפשרי גם לפצל כפי בקשתך ולפי התכנון העתידי. (במידה ואתה משתמש בUPS אין צורך בהרבה שקעים כי לUPS יש מספיק יציאות עבורך).
לגבי הכנות חשמל הייתי כן ממליץ על מפסקים מחליפים, אופציה למזנון סגור עם אוורור ועינית שליטה בכדי לקבל בפועל נטו, תמונה מהמקרן ולא כל מדי דברים מסביב.
אפשרות גם לתכנון אזורי שמע כגון: מרפסת שמש, מטבח. גם שם אפשר לשים רמקולים או מערכת עצמאית אשר משדר מוזיקה בסטרים או ממקור אחר.
אין גבול ולכן הפרמטר הראשון הוא התקציב.

דוגמה לסידור כבלים ברכזת אחת וחציבות: http://www.hometheater.co.il/vt115995
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”