לאחרונה ראיתי הרבה פוסטים לגבי NAS ודעות שונות ומגוונות לגבי ההרכב של המערכת והמימוש בתוכנה.
אני משתף אתכם בדעות שלי לגבי המערכת עצמה.
בנוגע לדיון הפורה בנושא UNRAID מול FREENAS אני לא מביע דעה אישית, לכל מערכת יתרונות וחסרונות והבחירה הינה אישית לפי צרכים.
כן ראיתי בפורומים דעות שונות לגבי מפרטים/
ראיתי שאנשים בוחרים את פלטפורמת ATOM של אינטל בתור פלטפורמה מיועדת ובמיוחד שימוש במעבד D510.
ובכן, פה אני לא מסכים.
נכון שבמבט ראשוני הנושא נראה זול יותר אבל לדעתי זו טעות ולהלן My cup of tea:
ראשית נתחיל מהדרישות שיש לנו מלוח אם.
- •מינימום 4 יציאות SATA במהירות GB/s 3
•כניסת הרחבה מסוג PCIe
•Gb LAN על הלוח
•כ.מסך על הלוח
•זכרונות 2DDR (בכדי לא לייקר את העסק, כלומר לא DDR 3)
•מקסימום Micro ATX: Form Factor
- •בפורמט mATX ניתן למצוא לוח של חברה שנחשבת טובה (ASUS,GIGABYTE וכו') באזור 230-250 ₪.
•בפורמט Mini-ITX) ATOM) ניתן למצוא לוח של חברה שנחשבת טובה (ASUS,GIGABYTE וכו') באזור 450-500 ₪ (כולל מעבד).
בחיפושי באתרי יד שניה, במיוחד WINWIN מצאתי מספר אנשים שמוכרים מעבדים בתושבת 775 ובמחירים מצחיקים.
בתקופה הקרובה המעבדים האלה יצוצו וימכרו, הם מוחלפים בi5- ולאט לאט נמצא יותר ויותר מהם, כיום לרוב ניתן למצוא את ה PENTIUM 4 D שיצא בסוף חייו בתצורת תושבת 775.
לדוגמא, אני סיכמתי עם בחור על מעבד P4 D 3.0 GHZ 2MB ב100 ₪, בתוספת מאוורר אני אצא בסה"כ 150 ₪.
נבחן את המפרט שמבוסס על mATX
יתרונות:
- •סה"כ העלות הינה 400 ₪, מול 470 ₪ לATOM, יותר זול.
•יותר חזק משמעותית (גם אם זה לא רלוונטי) ונותן את האופציה להשתמש בWIN SERVER לך תדע אם עוד שנה יצא NAS תחת WIN SERVER שהוא ממש טוב? החלפה בלי עלות.
•אפשרויות ההרחבה של לוח האם משמעותית יותר רחבות מאשר הלוח מבוסס ATOM. אין בו PCIe, כמות יציאות הSATA מוגבלת, הרחבות עתידיות מוגבלות וכדומה.
חסרונות
- •המעבד לא חדש, אבל זה מעבד... הם מתקלקלים לעיתים נדירות אם בכלל.
•הלוח גדול יותר (mATX) אבל מדובר על NAS של 4 כוננים ומעלה, לכן זה לא ממש רלוונטי שבאים לבחור מארז.
[left]Motherboard: Gigabyte G41M-ES2L - 245 ₪
CPU: P4D 3.0Ghz 800Mhz 1M (used + cooler) - 150 ₪
Memory: 1GB Patriot Signature Heatshield – 130 ₪
Case: APEVIA X-QPACK2 + 500W PSU – 596 ₪ [/left]סה"כ עלות המערכת 1121 ₪.
היא יותר זולה מהרבה מפרטי ATOM שראיתי ובטח ובטח שלא מתקרבים לקרסוליים בביצועים, גם אם נושא הביצועים לא משנה, עדיין היא יותר זולה.
בנוסף, נושא ההרחבות הוא קריטי מבחנתי, אני לא מעוניין להחליף לוח אם (שמודבק לו מעבד) בגלל שאין לי מקום לעוד כוננים, זה אבסורד במיוחד שזה מהווה 50% מהעלות (470 ש"ח) ובמיוחד שאין צורך ממשי בהחלפה כי החומרה נותנת ביצועים שלא דורשים החלפתה.
בנושא המארז עשיתי בדיקה קטנה ומצאתי מספר מארזים שמתאימים לתחום.
אני בחרתי את המארז הנ"ל כי מבחינת גודל, מקום לכוננים, יופי, פונקציונאליות ומחיר הוא קיבל את הציון הכי גבוה בשקלול.
מבחנתי הוא הכי זול (יחד עם שקלול הPSU), הוא הכי יפה, יש לו 2 מודדי חום עם מסך חיצוני, ממליץ לראות קטעי וידאו עליו:
אבל כל אחד והמדרג שלו, המארזים האחרים בעיקר מספקים יותר מקום ל HDD... אז הנה הרשימה (כולם mATX)
[left]APEVIA X-QPACK2
HDD Space: 5.25" = 2, 3.5" = 1 + 2 hidden.
PSU:500W
W,H,D: 284.48,228.6,373.38
Price: 596 ₪
Link: http://skypc.co.il/pl_product~QPACK2AL~6~0.htm
Lian-Li PC-V354 (לא מצאתי בארץ)
HDD Space: 5.25" = 1, 3.5" = 7.
PSU:None
W,H,D: 245,320,420
Price: Unknown
Link: http://www.lian-li.com/v2/tw/product/upload/image/v354/flyer.html
Raidmax Icecube
HDD Space: 5.25" = 2, 3.5" = 1 + 4 hidden.
PSU:None
W,H,D: 299.72,228.6,426.72
Price: 596 ₪
Link:http://skypc.co.il/pl_product~ICECUBE~6~0.htm[/left]