איכות תמונה מ HTPC לעומת צפיה ישירה מטלווזיה
מחשב HTPC - מעבד I7 975 זכרון 12 גיגה כרטיס מסך ATI RADEON 5970
טלווזיה פילפס 40 אינץ PFL8605
בצפיה בסרטים HD יש הבדל ברור בין אם הסרט מורץ מהמחשב (קודק CORE AVC) לבין הרצה דרך USB שמחובר ישירות לטלווזיה - מהמחשב רואים הרבה פחות טוב! (רעשים,מגורען,צבעים לא מלאים)
בהתחברות ישירה ל USB - רואים תמונה מדהימה!
ממה יכול לנבוע ההבדל? (אני מציינת שיש כבל HDMI בין המחשב לטלווזיה של 5 מטר, היום אני אבדוק אם כבל קצר משנה משהו)
ושאלה שניה, האם סטרימרים חזקים,למשל C200 תמיד יתנו איכות תמונה טובה יותר מ HTPC ממוצע?
טלווזיה פילפס 40 אינץ PFL8605
בצפיה בסרטים HD יש הבדל ברור בין אם הסרט מורץ מהמחשב (קודק CORE AVC) לבין הרצה דרך USB שמחובר ישירות לטלווזיה - מהמחשב רואים הרבה פחות טוב! (רעשים,מגורען,צבעים לא מלאים)
בהתחברות ישירה ל USB - רואים תמונה מדהימה!
ממה יכול לנבוע ההבדל? (אני מציינת שיש כבל HDMI בין המחשב לטלווזיה של 5 מטר, היום אני אבדוק אם כבל קצר משנה משהו)
ושאלה שניה, האם סטרימרים חזקים,למשל C200 תמיד יתנו איכות תמונה טובה יותר מ HTPC ממוצע?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תנסי לעבוד עם FFDShow במקום CoreAVC. ממש אין סיבה להשתמש ב-CoreAVC על מחשב חזק כמו שלך.
כמו כן, תבדקי שאת ברזולוציה המתאימה במחשב עצמו - 1920 על 1080. זה גם חשוב לאיכות תמונה טובה.
כמו כן, תבדקי שאת ברזולוציה המתאימה במחשב עצמו - 1920 על 1080. זה גם חשוב לאיכות תמונה טובה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אם אפשר להוסיף שCOREAVC מיועד בעיקר למעבדים גראפיים של NVIDIA.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
תארתי לעצמי שזה משהו בהגדרות, המחשב הוא של חבר, אני בדילמה רצינית אם להרכיב HTPC או לקנות סטרימר חזק, וקשה לי להחליט, והוא אמר שב HTPC רואים פחות טוב, וסטרימר מאחר והוא ייעודי לדברים האלה, תמיד יהיה עדיף.. מה שנראה לי לא נכון, HTPC בהגדרות מתאימות אמור לתת תמונה לפחות כמו הסטרימר מבחינת איכות התמונה לא ככה? (אני לא רוצה להרכיב HTPC ואח"כ להתבאס מהאיכות..)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא חשוב של מי המעבדים הגראפים, פשוט לCOREAVC יש תמיכה בהאצת חומרה על כרטיסים של NVIDIA.
וכמו שנאמר, COREAVC לא נחשב לקודק שנותן איכות גבוהה במיוחד, תנסי קודקים אחרים, כמו זה של FFDSHOW או MPCHC.
וכמו שנאמר, COREAVC לא נחשב לקודק שנותן איכות גבוהה במיוחד, תנסי קודקים אחרים, כמו זה של FFDSHOW או MPCHC.
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
coreavc עובד גם כם ATI ו אפילו אינטל ,אבל זה קודק שנועד בעצם לתת מענה לאנשים עם מפרט חלש יחסית ולנגן לפחות
720P ,לגבי קודקים ,אני אחד שלא אוהב להתעסק בהגדרות ואין לי צורך בפורמטים חדשים וכו' ,
אז תנסי BOXEE או XMBC, הם עובדים ישר מקופסה מה שנקרה

720P ,לגבי קודקים ,אני אחד שלא אוהב להתעסק בהגדרות ואין לי צורך בפורמטים חדשים וכו' ,
אז תנסי BOXEE או XMBC, הם עובדים ישר מקופסה מה שנקרה
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
אבל אתם מסכימים שהגישה העקרונית ש"סטרימר יותר טוב מ HTPC ממוצע בגלל החומרה הייעודית שלו" היא לא נכונה/מדוייקת? אני מדברת כאמור על איכות תמונה ושמע.. אני חושבת ללכת על מפרט 3 שהוצע כאן, אבל אם איכות התמונה לא תהיה כמו ב C200 למשל, אז לא עשינו בזה כלום. מפרט 3 יתן לי תמונה באיכות מקסימלית? (בהנחה שאת כל ההגדרות אני עושה כמו שצריך) הטלווזיה אגב היא 58v10 ואם התמונה תהיה לא באיכות FHD כמו שצריך (וכמו שאני מצפה) נראה לי אני תולה מישהו 
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הכל תלוי הבגדרה של המחשב.
לדעתי האישית, אם כל מה שמתוכנן עבור המערכת זה להציג סרטים, סטרימר יותר קטן, זול, פשוט וצורך פחות חשמל.
ברגע שיש דרישה לדברים נוספים כגון הורדות\אינטרנט\עבודה כלשהי\הקלטות של שידורי טלויזיה וכו' אז כמובן עדיף מחשב, מן הסתם.
לגבי איכות השמע, רק שיהיה ברור, אם עושים PASSTHROUGH לכל הפורמטים לרסיבר, אז לא משנה מה החומרה מאחר והאות שמגיע לרסיבר הוא דיגיטאלי ולא עובר שום מניפולציה בדרך, כך שהוא לא מושפע.
כמובן שאם מחברים את המחשבים לרסיבר בצורה אנלוגית, אז איכות כ.קול בהחלט חשובה.
לגבי איכות התמונה, כאן בא לביטוי סוג המפענח שנעשה בו שימוש, COREAVC, כפי שכבר נאמר נועד למערכות ממש חלשות, ולכן איכות התמונה שהוא נותן לא בהכרח תיהיה טובה כמו הסטרימר, מצד שני הסטרימר מבצע פיענוח חומרה לסרט, ומניסיון אישי שלי עם MPCHC יש הבדלים באיכות התמונה לטובת המעפנח תוכנה מאשר מפענח החומרה. אני לא ניסיתי את FFDSHOW, כך שאני לא יכול להשוות.
לדעתי האישית, אם כל מה שמתוכנן עבור המערכת זה להציג סרטים, סטרימר יותר קטן, זול, פשוט וצורך פחות חשמל.
ברגע שיש דרישה לדברים נוספים כגון הורדות\אינטרנט\עבודה כלשהי\הקלטות של שידורי טלויזיה וכו' אז כמובן עדיף מחשב, מן הסתם.
לגבי איכות השמע, רק שיהיה ברור, אם עושים PASSTHROUGH לכל הפורמטים לרסיבר, אז לא משנה מה החומרה מאחר והאות שמגיע לרסיבר הוא דיגיטאלי ולא עובר שום מניפולציה בדרך, כך שהוא לא מושפע.
כמובן שאם מחברים את המחשבים לרסיבר בצורה אנלוגית, אז איכות כ.קול בהחלט חשובה.
לגבי איכות התמונה, כאן בא לביטוי סוג המפענח שנעשה בו שימוש, COREAVC, כפי שכבר נאמר נועד למערכות ממש חלשות, ולכן איכות התמונה שהוא נותן לא בהכרח תיהיה טובה כמו הסטרימר, מצד שני הסטרימר מבצע פיענוח חומרה לסרט, ומניסיון אישי שלי עם MPCHC יש הבדלים באיכות התמונה לטובת המעפנח תוכנה מאשר מפענח החומרה. אני לא ניסיתי את FFDSHOW, כך שאני לא יכול להשוות.
אכן אחרי חשיבה מרובה הגעתי למסקנה שסטרימר לא יספיק ,אני כן צריכה שהמחשב יבצע הורדות, ויאפשר גלישה (למשל לצורכי הורדת כתוביות) או סתם לא יגביל אותי במקרה הצורך, אין לי בעיה לשבת לשבור את הראש שבועיים כדי שהכל יוגדר בהגדרות אופטימליות, כן תהיה לי בעיה אם אחרי כל זה, זה לא יספיק, ואני אחבר את הסטרימר (שיש לי, הוא פשוט יעבור לחדר שינה) ושם יראו יותר טוב..זה יהיה מבאס! אני ממילא מאילוצים שונים חייבת מחשב בסלון, אז אני רוצה שיהיה כמו שצריך מבחינת הרצת הסרטים בטלווזיה, ולא שבנוסף אצטרך לקנות עוד מכשיר..עדיף לי להשקיע קצת יותר במחשב ושיהיה רק מכשיר אחד בסלון שיעשה את 2 הפונקציות, ושוב - לא על חשבון איכות צפיה
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אני חושב שעניין איכות הצפייה הוא בעייה ספציפית אצלך .. אין הבדלי איכות.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה שהיא לא נכונה באופן גורף זה בטוח. בנושא הדיוק יש עוד וויכוחים.mikai כתב:אבל אתם מסכימים שהגישה העקרונית ש"סטרימר יותר טוב מ HTPC ממוצע בגלל החומרה הייעודית שלו" היא לא נכונה/מדוייקת?...
בוא נגיד ככה. מי שיש לו ידע מקצועי רחב גם בנושא מחשוב וגם בהתעסקות במולטימדיה יוציא בסופו של דבר תוצר טוב יותר מה HTPC מאשר ממזרימדיה.
מבחינת חוויה Out of The Box אני נוטה להסכים שמזרימדיה ייתן תוצאה טובה יותר מ HTPC מצוי וגם פחות יכאיב בכיס כשצריך להחליף אותו. זה מוצר צריכה אלקטרוני וכך גם צריך להתייחס אליו, להבדיל מ HTPC שהוא בראש וראשונה תחביב ואתגר לגיקים שלא מסוגלים להיפרד מהמחשב גם אחרי שעות העבודה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
וואלה אם את באמת מאמינה לזה יש לי מה זה יופי של גשר למכור לך...mikai כתב:וזה שאני מחוברת למחשב גם אחרי שעות העבודה, לא עושה אותי גיקית! למה בהעלבות...