ניקוי תקליטי VINYL

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
tamiral פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני פותח במבצע ניקוי לכל התקליטים שלי.

מהי הדרך הטובה ביותר לנקות אותם?
אני יודע שיש נוזל מיוחד (נורא קטן - כמה מ"ג בודדים) אבל הוא די יקר ולא מתאים לניקוי של הרבה תקליטים בבת אחת. פעם אחרונה שבדקתי הנוזל עלה בסביבות ה-250 ש"ח.

קראתי איפשהו שאפשר להכין איזו תמיסת אלכוהול מאוד יעילה לנושא הזה:
50% אלכוהול רפואי + 50% מים מזוקקים או נוזל לניקוי חלונות.
מה אתם אומרים?
עם מה מנגבים? צמר גפן? מברשת הניקוי של התקליטים?

בנוסף, אני רוצה להחליף את עטיפות הניילון הדקות שעוטפות את התקליט בתוך האריזה וגם את שרוולי הניילון שעוטפים את העטיפה עצמה.
מישהו יודע איפה אפשר לקנות?

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

תבדוק באתר של חברת מייפל אולי יש להם לפחות חלק מהדברים

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #3 

אני ניקיתי את תקליטיי עם מים וסבון עדין (מעיין אל סבון נוזלי לידיים רגישות), נתתי להם להתייבש, והיכן שנותרו סימני מיים ניקיתי עם מטלית מייקרו פייבר, כמו לניקוי משקפיים. הם יצאו נקיים ולא נגרם כל נזק שיכולתי לראות או לשמוע.

tamiral פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אלי777 כתב:תבדוק באתר של חברת מייפל אולי יש להם לפחות חלק מהדברים
...
מייפלשייד מוכרים רק דיסקים, לכן יש להם נוזל ניקוי רק לדיסקים.
זה בכלל משהו אחר.

בכל אופן אין לי בעיה להשיג את הנוזל הזה (לתקליטים, לא לדיסקים) אבל הוא מאוד יקר ואני לא חושב שהבקבוקון הקטן הזה יכול לנקות יותר מ-50 תקליטים לכל היותר.

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

הי

איך שראיתי את השרשור התחלתי לצחוק .

היום כמו בכל יום שישי ושבת אני עומל קשות על ניקוי תקליטים ...
התחלתי במרתון של ניקוי כל תקליטיי (זה כבר הרבה מאד)

וגם התחלתי היום לכתוב מאמר (מדריך) על איך לנקות תקליטים באופן ידני ללא מכונה יעודית .

אם בא לך ויש לך סבלנות המתן לכתבה ...אם לא ...פגוש אותי בפרטי :wink:
הכתבה גם מלווה בתמונות .. :-)

אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

danlo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 167

שליחה #6 

צר לי להיות שוב "האיש הרע"...

ניסיתי מספר שיטות ונוזלים לניקוי ידני. שום דבר שניסיתי לא התקרב לתוצאות של ניקוי במכונה יעודית.
ניקוי ידני מטפל באופן סביר בלכלוכים גסים, ולכן מומלץ לבצעו לפני ניקוי במכונה.
מבחינתי - למי שיש אוסף תקליטים סביר והשקיע במערכת אנאלוגית טובה - קניית מכונה היא הקנייה המשתלמת ביותר.

לגבי שרוולים - הטובים ביותר הם של mobile Fidelity, אבל הם קצת יקרים. אלה די טובים וקצת יותר זולים:

http://store.acousticsounds.com/browse_ ... tion=music

שרוולים חיצוניים - קנה בחור בשחור.

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

מכונה לניקוי תקליטים ?
יש לך אינפורמציה היכן אפשר לרכוש מכונה ומה מחירה פחות או יותר
8)

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

בחול יש המון סוגים ...

בארץ יש מכונות של VPI כאשר הזולה מביניהם היא ה 16.5 ועלותה כמעט 3000 שח .
הטובה יותר פול אוטומאטיק עולה קצת יותר מכפול .

דאנלו ואחרים , אני הגעתי לרמת ניקוי טובה מאד ללא מכונות ...אבל אני למעשה עושה את אותה העבודה שהמכונה עושה רק באלגנטיות ..
בשיטה שלי יש גם שואב אבק עם מודיפקציה קלה (נגד שריטות) ששואבת את הליכלוך מהגרובים +הנוזלים ..
אמנם היא מסורבלת קצת ומגושמת ...
אבל אני עדיין לא רוצה להשקיע 3000 שח שאני יכול להשקיע אותם באנאלוג פרונט .
...

tamiral פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אביעד,
אורי הראה לי את הצעצוע הנחמד הזה של VPI יום אחרי שהוא הגיע (יחד עם פטיפון מדהים של VPI, בטח שמעת גם אותו, אם אני לא טועה, תג המחיר שלו עמד על 12K).
להשקיע 3K במכשיר כזה זה בהחלט מעל ומעבר ומתאים למשוגעים שבינינו עם חשבון בנק מפרגן...

מה אתה אומר לגבי השיטה שלך? תאר אותה בקוים כלליים.

danlo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 167

שליחה #10 

tamiral כתב:אביעד,
אורי הראה לי את הצעצוע הנחמד הזה של VPI יום אחרי שהוא הגיע (יחד עם פטיפון מדהים של VPI, בטח שמעת גם אותו, אם אני לא טועה, תג המחיר שלו עמד על 12K).
להשקיע 3K במכשיר כזה זה בהחלט מעל ומעבר ומתאים למשוגעים שבינינו עם חשבון בנק מפרגן...

מה אתה אומר לגבי השיטה שלך? תאר אותה בקוים כלליים.
...
אני חולק על דעתך, ועל דעתו של אביעד.
אני לא התחלתי לנקות תקליטים בחדשים האחרונים - אני עושה את זה כבר שנים (בהנאה מועטה מאד).
מנסיוני - כל מי שיש לו פטיפון+ זרוע+ראש+פונו-סטייג' ב- 5K ש"ח ויותר, הקנייה הכדאית ביותר שהוא יכול לעשות ( בהנחה ש -3K לא יקנו לו שיפור משמעותי ברמקולים) היא מכונה לניקוי תקליטים.
אגב, אין שום סיבה לא להשתתף יחד עם עוד מספר אנשים בקנייה כזו - הרי המכשיר לא צריך להיות אצלך כל הזמן.. אם נניח המועדון כאן היה מארגן קנייה כזו, כל אחד היה צריך לשלם סכום קטן למדי. ה- VPI 16.5 מספיקה בהחלט.

אביעד - אם אתה משתמש בשואב אבק זה מבחינתי שקול למכונת DIY. כשאני ניסיתי להשתמש בשואב אבק הבעיות היו :
- פעולת הקרצוף (ניקוי במברשת) פחות נוחה ויש סכנה של פגיעה בתקליט (במכונה יש מנוע המסובב את התקליט על ציר ולכן קל יותר לנקות לאורך התעלות).
- איטיות וסרבול בלתי נסבלים .
- חשמל סטטי .
- סכנה של שריטות אם לא נזהרים מאד.
- לא הצלחתי לשאוב באופן יסודי כמו במכונה ( ואם כן - התקליט צבר הרבה מאד חשמל סטטי ).

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

דאנלו
אני יודע שאתה כבר שנים בעיניין
אך 3000 שח עדיין נראים לי סכום מטורף להשקיע גם עם האלאלוג פרונט שלי עומד על כמעט 8 K....

כתבתי מאמר מפורט על התהליך שאני עושה בבית ....
אמרנם זה מסורבל יותר ממכונה אבל לא מסורבל באופן שעושה לי רע על הלב
אני דיי נהנה מלנקות את תקליטיי ..

פעולת השפשוף לא כזאת נוראה ...והיא עושה עבודה טובה ...
גם עיניין השאיבה אם עושיםזאת נכון לא כזאת נוראה ואפשר לסבול אותה וגם את התקליט לאחר מכן ...

הפעילות של חשמל סטטי לאחר מכן אני מנסה לפרוק את התקליט בעזרת המברשת אחרי כל פעולה שפשוף ושאיבה ...
אבל זה הדבר היחיד שלא צלחתי להעלים לגמרי ..למרות שלאחר כמה השמעות או אפילו ללא
החשמל נעלם והתקליט שמיע הרבה יותר ...

שוב אין לי ספק שמכונה היית עושה עבודה טובה יותר בפחות זמן בפחות סירבול ואם תוצאה אולי טובה יותר בכל האספקטים אבל זה עדיין 3000 שח שהייתי יכול להשקיע במקום אחר ..

אני לא חושב שיש מערכת שעוד 3000 שח לא יעזור לה איפה שהו .. בעיקר במימדים שלנו כאן ..שרב המערכות "הכבדות " באתר לא מגיעות אפילו ל 50K...

בעיקר בעולם האנאלוג אתה יודע טוב כמוני ש3000 שח יכולים להניע אותך קדימה כמעט בכל רכיב ...
זרוע , ראש טובי יותר , פונו סטייג' ..וכו וכו ...

אני כמעט בטוח שבשלב מסויים ארכוש את המכונה המדוברת אך עדיין יהיה לי קשה מאד להוציא עליה את ה 3000 המבוקשים .

בעיניין רכישה משותפת ...זה קצת בעייתי ...מעטים פה האנשים שמשקיעים באנאלוג כמונו ...ווירצו להשתתף ברכישה שכזאת ...מה שעוד שאני בדרך כלל מעדיף שמוצרים כאלה היו שלי ורק שלי ...

אני דווקא הייתי מוכן להשאיל ממך או להשכיר ממך את המכונה לניסוי של איזה 50 תקליטים :wink:

אביעד

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”