PRO Vs FIFA

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
mei00 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אחרי ששני הדמואים יצאו ויצא לכם לשחק בשניהם, מה לדעתכם עדיף ?
(אל תתקמצנו במילים תנו הסבר קצר)

דעתי האישית

אחרי שנים שהייתי שחקן פרו מושבע שלא היה מוכן לשמוע על פיפא, הגיע פרו 2010 התאכזבתי
קשות לא רק בגלל שפיפא היה יותר טוב, הפרו פשוט לא שיפר כלום, תפריט לא ידידותי
ופיצ'רים מסביב שלא הגיעו למיצוי, זאת הייתה השנה הראשונה שלא היה לי משחק
כדורגל לקונסולה, כי התבאסתי לקנות פיפא.

השנה אחרי ששיחקתי בשני הדמואים וכן רוב האופציות לא פתוחות אבל מה שהכי חשוב
זה המשחקיות הגעתי למסקנה שהשנה אני עובר למחנה פיפא אולי קריסה של שנה
שניה ברציפות, תיתן סטירה לחברה והיא תשקיע יותר במשחק 2012.

מניסוי קטן שערכתי יצא שבנתיים 3-0 לפיפא וזה אחרי ששיחקתי עם 2 שחקנים מושבעים
של פרו ועוד שחקן נטרלי עם נטיה קלה לפרו.

מאמר השווה בין פרו לפיפא משנת 2006:
http://www.whoismadhur.com/2006/09/11/f ... on-soccer/

לעצלנים מסקנות הכתב:
Overall i find PES much better than FIFA , there are a lot of people who find FIFA better but i think many of them havent given PES a try , do try it and beleive me you will get hooked .
...
מאמר השווה על 2011:
http://en.onsoftware.com/pes-2011-vs-fifa-11/

לעצלנים:
Does this make FIFA 11 the best game out of the two? Probably, yes. But I think FIFA still lacks some of the charm and cuteness of Pro Evo. Just as the last couple of times I’ll be buying PES first, wanting to like it so much that I refuse to get FIFA, then getting FIFA, realising that it’s better and not going back to PES, then feeling bad about tossing my trusty old favorite aside. I feel a bit like the kid in Toy Story.
...
(אני אישית מזדהה עם הכותב)

quique
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 368
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

אני דווקא לא מסכים לא איתך, ולא עם הכתב.
נתת לי הרגשה כאילו אנחנו בשנה שעברה, והרגע יצאו שתי הגרסאות של 2010.
זה נכון שמאז שיצא הPS3 והאקסבוקס, קונאמי התקשתה מאוד בהתאמת הPES לדור החדש של הקונסולות בעוד EA דהרה קדימה וסגרה את הפער העצום שהיה בין המשחקים בתקופת הPS2. המון שחקני PES עברו לפיפא בשנתיים האחרונות וזעמו על קונאמי אשר "הזניחה" אותם.
לפי דעתי (ואם זה מעניין אותך, אז גם לפי דעת רוב המבקרים), PES נולד מחדש השנה בעוד פיפ"א נראה אותו הדבר כבר שנתיים. קונאמי שינו לגמרי את מנוע המשחק השנה ויצרו משחק דינאמי, בקצב נכון שמרגיש כמו כדורגל.
זה נכון שפיפ"א מרשים מבחינת הרשיונות שיש לו, כל הצגת המשחק (התפריטים, המוסיקה וכו'), אך מבחינת משחקיות, אני חושב שפיפ"א פחות מציאותי (הוא עדיין מהנה, אך לדעתי, לא לטווח הארוך). בנוסף, פיפ"א נראה מצוייר לעומת הPES, בו השחקנים נראים כמו שהם צריכים להיראות.

בסופו של דבר, שום דבר שייכתב בת'רד הזה לא ישנה את דעתו של אף אחד. לכל אחד יש את המשחק שהוא מעדיף וזהו. על טעם וריח...

mei00 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

למה אתה פסימי?!

שכנעת אותי להריץ עוד כמה בדיקות, כמו שכתבתי מה שחשוב לי זה המשחקיות לא המסביב למרות שיכול להיות
נחמד אם חברת קונאמי תשקיע גם בזה.

quique
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

mei00 כתב:למה אתה פסימי?!

שכנעת אותי להריץ עוד כמה בדיקות, כמו שכתבתי מה שחשוב לי זה המשחקיות לא המסביב למרות שיכול להיות
נחמד אם חברת קונאמי תשקיע גם בזה.
...
והיה הרבה יותר נחמד גם שישקיעו בעוד קצת רשיונות כי לשחק עם WEST LONDON זה לא לעניין... :D
מזל שיש חבר'ה שיוצרים את מה שחסר וכל מה שנשאר זה רק להוריד ולהתקין.

איי... יהיה פנטסטי אם EA SPORTS יקנו את KONAMI ויעשו שילוב מושלם של שני המשחקים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

PES 2011 אכן משחק שונה לגמרי ממה שהיה ב 2009 וב- 2010. שינו בו המון דברים. חלקם אפילו לטובה.
אך עדיין, לטעמי הוא לא מגרד את כף הרגל של פיפ"א. וזו היתה דעתי גם ב 2010. (אך ממש לא לפני כן..)
נכון, פיפ"א לא שינו הרבה מ 2010 ל 2011. למעשה הוא נראה ומרגיש כמעט אותו הדבר. והאמת? טוב לי עם זה.
זה בדיוק מה שרציתי לקבל. תחושת המשחק בו מעבירה בי הרגשה של משחק כדורגל על אמת. שיש לכדור משמעות על
המגרש ושאשכרה השחקנים מבינים שהם לא דמות במשחק אחר אלא שחקני כדורגל שאמורים להלחם על הכדור וכו'..
כל ההתנהלות של פיפ"א פשוט יותר זורמת בעניי והכי חשוב - הוא הרבה יותר מהנה בעניי.
הפרו אכן מרגיש משופר יחסית ובכללי מרגיש טוב יותר יחסית לפרו הקודמים. אך לא יחסית לפיפא, לא הקודמים ובטוח שלא הנוכחי. יש בפרו כל כך הרבה דברים שמתסכלים אותי ומגעילים אותי (אפילו אם מתעלמים לרגע מג'ון צמפיון וידידו המאוסים ומכך שאין מספיק ליגות ו/או שמות אמיתיים של קבוצות ועוד..) שאני אפילו לא אתחיל לפרט אותם כי אין לי חשק לכתוב עכשיו עשר דקות.
שורה תחתונה, אני וכמעט כל החברים שאני מכיר (שחקני פרו מושבעים וותיקים) הסכמנו פה אחד שאין פה בכלל תחרות.
פיפא מבחינתי זה המשחק לשנה הבאה.
ואם קונאמי, או יותר נכון צוות ה PES של סיבאס, רוצים להמשיך להתקיים אז כדאי להם להתעשת ומהר.
מבחינתי כדי שאשקול בכלל קניה של המשחק שלהם בשנה הבאה, הם צריכים לעשות "COPY - PASTE" למנוע של פיפא,
להלביש על זה את מידול השחקנים והגרפיקה של ה פרו, ואם הם באמת רוצים לצאת גדולים שיקליטו כבר שדרן ופרשן חדשים ומעניינים עם משפטים קצת יותר מתוחכמים מ " THE KEEPER COMES AND COLLECTS IT", כאלו שגם זורקים קצת מידע על שחקנים וסטטיסטיקות קלות על המשחק כמו בפיפא.
אולי, אולי רק אז, אני אשקול חזרה למחנה בו גדלתי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

quique
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

עד כמה שאני יודע, יש שדר חדש בPES, אבל בטח הוא גם גרוע :x

אני מודה שFIFA נראה טוב ומפתה, ואני גם התחייבתי בפני עצמי שאם אין שינוי דרסטי בPES השנה, אני עובר. לשמחתי, יש שינוי דרסטי ואני מקווה שהם יצאו מכאן לדרך חדשה. בכל אופן, כבר שיריינתי לעצמי את האופציה לקנות את FIFA בסוף נובמבר כמתנת יומולדת לעצמי אם אתאכזב מהPES :lol:

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #7 

אני מחזק את jacko-il ואני אוסיף שמימד הפיזיות בפיפא פשוט מוסיף לתחושת כדורגל אמיתית בצורה דרסטית.
וזה אחד השיפורים היותר גדולים משנה שעברה.
לדעתי אנשים שחושבים ש-PES יותר מפיפא לא באמת ניסו לשחק בפיפא יותר מכמה משחקים בודדים.
קובי

atb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #8 

אני גם מחזק את jacko-il. אומנם PES 11 השתפרו מאוד השנה, אבל אחרי סדרת בדיקות מעמיקות עם חברים, החלטנו גם השנה FIFA 11. עם כל התכונות ש jacko-il אמר - פיפא שולט.

חבל מאוד שיש עוד אנשים שלא מוכנים לשמוע על FIFA ודבקים בפרו.

avihu666
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

לאחר מספר שנים בהם לא הסכמתי אפילו להכניס דיסק של פיפא לPS2 הגענו ל2010 וכמו בכל שנה קניתי לי את PRO2010 וכגודל הציפיה גודל האכזבה ... (ב2010 בפעם הראשונה בPS3).
אחד המשחקים החלשים שלהם למרות הבטחות של שיפורים.
פחות מפריע לי באופן אישי עיניין השמות של הקבוצות (רשיונות ) וכו בגלל שב20 דקות ניתן לשנות הכל ולשמור.
לגבי המשחקיות ...אין הרבה מה לרשום חוץ מאכזבה !
השנה ראיתי את סרטוני הבקרוב של המשחקים הורדתי את הדמואים לסוני והורדתי את 2 המשחקים לPC ואני יכול להגיד בלב שלם שאני עובר לפיפא ! קודם כל אם נשווה את משחק הקריירה אז בפיפא שיפרו אותו מאוד והוא מהנה מאוד לעומת הפרו שנשאר כמו שהיה ודיי משעמם.
ניקח את אפשרויות המשחק ברשת - אפילו המפתח של קונאמי אמר שEA מתקדמת הרבה יותר מהם בנושא זה.
אם נשווה את המשחק הרגיל אני חושב שההבדלים לא גדולים במיוחד... אולי פה דווקא יתרון קטן לפרו...
והדבר האחרון (לא לPC) האפשרות לשחק כשוער !!! רק לסוני ולXBOX - חדשני ויכול להיות מהנה.
בקיצור הזמנתי פיפא ואני מקווה שבשנה הבאה הפרו יחזור להיות מה שהיה עד 2009 .

avivv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

אני חושב שאתם לא בדיוק זוכרים מה היה בפרו 2009 אם אתם אומרים שהפרו 2010 הוא נטול שיפורים.
אני אישית מעולם לא שיחקתי בפיפא מהסיבה הפשוטה שאני נהנה מכל גרסא של הפרו שיצאה עד היום כך שאין לי מה להגיד על הפיפא.
בנושא של הפרו הדבר היחיד שהשתנה לרעה הוא בעיטות הפנדלים שעד היום לא ברור לי איך לעצור פנדל או איך לבעוט, מעבר לזה המשחק השתפר מאוד מבחינת גרפיקה, מבחינת המנוע של המשחק והכי הכי חשוב לפחות בשבילי מבחינת המשחק רשת.
אם בפרו 2009 היה כמעט בלתי אפשרי לשחק ברשת בגלל לאגים וניתוקים בפרו 2010 הם השקיעו בזה והיום אפילו עם חיבור 2.5 אני יכול לשחק בכיף מה גם שהוסיפו את האפשרות של משחק אונליין של שני שחקנים באותה קונסולה וגם הוסיפו טורנירים של 200 300 איש כל לילה.
לגבי גרסא 11 מי שאומר שאין שינוי של ממש כנראה לא שיחק ב2010 וגם לא בדק לעומק את 2011 המשחק נראה שונה לגמרי מה גם שהוסיפו המון הטעיות ואופציה לבחור באיזה סט הטעיות להשתמש, הוסיפו גם מד עוצמה לכל פעולה (מסירה עם איקס או משולש).
כמו שמישהו כאן רשם גם אני חושב שזה עניין של טעם וריח אבל מי שמשחק פיפא ואפילו לא נתן הזדמנות ראויה לפרו לא יכול לבקר את המשחק לדעתי.
ואגב למי איכפת מהמוזיקה בתפריטים או מהשדרן? בעיניי זה ממש שולי.
ובנושא הרשיונות קונאמי כל שנה קונים עוד רשיונות ואם הם לא קונים את הליגה האנגלית אני מניח שיש סיבה טובה (מחיר מוגזם) .

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

avivv כתב:כמו שמישהו כאן רשם גם אני חושב שזה עניין של טעם וריח אבל מי שמשחק פיפא ואפילו לא נתן הזדמנות ראויה לפרו לא יכול לבקר את המשחק לדעתי.
...
על סמך מה קבעת שלא נתנו הזדמנות ראויה?
כותבים לך אנשים ששיחקו עד עכשיו רק בפרו וזונחים אותו.
avivv כתב:אני אישית מעולם לא שיחקתי בפיפא מהסיבה הפשוטה שאני נהנה מכל גרסא של הפרו שיצאה עד היום כך שאין לי מה להגיד על הפיפא.
...
זה דווקא אתה לא נתת הזדמנות.
לשמור על ראש פתוח זה דבר חשוב.
ואף אחד לא יכול להחליט אם משחק הוא טוב באמת אם לא בודקים את המקביל לו.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #12 

פיפא בשנתיים האחרונות ללא ספק וגם ב11.
זורם יותר, מרגיש טוב הרבה יותר.

avivv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #13 

קבעתי את זה על סמך העובדה שהרוב רשמו שבשנים האחרונות לא היו שינויים בפרו כשלמעשה כל שנה עובדתית יש שינויים רציניים במשחק.

ובקשר לזה שלא שיחקתי בפיפא אני נהנה מאוד ורגיל לפרו כל העניין של להסתגל ולרכוש יכולות במשחק חדש נראה לי חסר טעם ומיותר רשמתי את זה כי אני אישית לא מבקר את הפיפא מהסיבה הזו ונראה שאנשים שלא שיחקו מעל שנתיים בפרו מבקרים את המשחק בצורה כזו שלילית, בכלל יש לי הרגשה שהפרו 2009 שיצא לפני העדכון הראשון שלו היה מאוד בעייתי מבחינת המנוע הגרפי ויכול להיות שבגלל זה עברו לפיפא.

מאוד מוזר לי גם לשמוע שכל התגובות פה הן בעד הפיפא ונגד הפרו אני וכל החברים שלי משחקים בפרו ונהנים ממנו מאז גרסא 3 והפופולריות שלו בארץ שווה לפופולריות של הפיפא אולי אני אוריד את הדמו של הפיפא סתם כדי לבדוק על מה מדובר למרות שאני דיי משוכנע שאשאר עם הפרו.

ibs
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 20 פעמים

שליחה #14 

אני באמת לפני רכישה של 2011 ל-PS3
מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה ההבדל בין פיפא לפרו?
(בשנתיים האחרונות היה לי את הפרו)
לא הבנתי למה האחד עדיף על משנהו?
ועל מה הוויכוח

תודה מראש... :roll:

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

הכי טוב זה להוריד את הדמואים של שניהם ולהתנסות לבד.
אני ממליץ לך לתת לפיפא הזדמנות ראויה לפני ההזמנה של הפרו.
והאחד עדיף על מישנהו עפ"י העדפה אישית וכל אחד וטיעוניו הוא בדיוק כפי שאפשר לראות בשרשור הזה.
הויכוח הזה לרוב עקר ועל כלום אבל אין מניעה ממנו שנה אחר שנה :lol:
קובי

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #16 

בתור שחקן פיפא מושבע (שרכש את 2011 יום לפני ההקשה) אני יכול להגיד שהם קצת פישלו בגרסא האחרונה.

כשאני אומר פישלו אני לא מתכוון למשחק גרוע, אני מתכוון לעקומת למידה מ2010 ל2011 היא מאוד מאוד גדולה.
הבעיטות פנדל הפכו לבלתי אפשריות! הם בנו מנגנון חדש, וזה פשוט בלתי אפשרי לבעוט לשער או לעצור כדורים.
שליחת כדור דורשת דיוק מטורף!
ועשו את מסי עוד פחות טוב ממה שהוא היה ב2010 :( מאכזב.

אבל...
אני מרוצה! סוף סוף יש לנו משחק כדורגל ולא משחק מחשב :)

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אתה יכול להתאמן בארינה על הפנדלים בכדי להבין איך המנגנון החדש עובד.
הוא דווקא יותר טוב ואמיתי מאשר מה שהיה עד עכשיו.

ומסי דווקא יותר טוב.
היציאה שלו מהמקום והשליטה שלו בכדור פנומנליות.

ולמה את לא מתפקד? :evil: :)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
קובי

ibs
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 20 פעמים

שליחה #18 

חבר'ה

אולי בכ"ז תסבירו לי מה ההבדל בין הפיפא לפרו במשפט או שניים ?
הבנתי שיש שני מחנות ויש ויכוח סרק ועל טעם וריח אין להתווכח
אבל אפילו המוכר בבאג לא ידע להסביר מה ההבדל
לכן שאלתי פה

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #19 

ibs כתב:חבר'ה

אולי בכ"ז תסבירו לי מה ההבדל בין הפיפא לפרו במשפט או שניים ?
הבנתי שיש שני מחנות ויש ויכוח סרק ועל טעם וריח אין להתווכח
אבל אפילו המוכר בבאג לא ידע להסביר מה ההבדל
לכן שאלתי פה
...
אני לא חושב שיש בן אדם אחד בעולם שיכול להגיד מה ההבדלים.
בגדול? אחד טוב ואחד פחות :) זה נטו עיניין טעם וריח. מומלץ להוריד את שני הדמואים, לשחק ולהחליט.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

זה כדורגל וזה כדורגל לכן מאוד קשה להסביר מה הם ההבדלים.
זה הכל עניין של התחושה שהמשחק מעניק לשחקן.
אני חושב שפיפא נותן תחושה יותר אמיתית של כדורגל וגם מהנה בהרבה.
ויש יותר ויותר שחקנים ששמים לב לשינוי שעבר על הכותר הזה ומאמצים אותו.
ולעומת זאת כמובן שיש אחרים יחלקו עלי.
בגרסה הזאת והקודמת, יצא לי להתקל באנשים שעוברים מהפרו לפיפא, אבל לא ההיפך.
קובי

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”