תגובות לביקורת: מערכת מיני בחלקים מבית Mistral/NAPA Acoustic

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

אענה כמיטב יכולתי, בהתחשב במגבלות הזמן הפנוי...

אורי

ITZIKDA2005
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

מערכת מיני מחברת מיסטראל אודיו (או "נאפה אקוסטיק")

שליחה #22 

ובכן, מעט רקע: בן 30, מוסיקאי חובב (קלידן מדופלם מגיל צעיר מאוד), ואוהב מאוד מוסיקה (על כל סגנונותיה), מעריך מוסיקה שנשמעת ברמה גבוהה ומקצועית, מורגל ומצפה להרבה ממכשירי סטריאו, גם בשימוש הביתי (בתקציבים העממיים פלוס כמובן). ברשותי כיום מערכת מיני בחלקים כולה תוצרת יפן של חברת "דנון" משנת 1995 בעלת איכות קול פנומנלית, 50W לערוץ, אך לטעמי ל"דנון" של היום אין את האיכויות והביצועים של פעם, ובכלל - לעניות דעתי ולדעת רבים וטובים אחרים, חלה "הידרדרות" מאכזבת מאוד בכל הנוגע לאיכות סאונד טהורה ממכשירי סטריאו ביתיים, והיצרנים מעדיפים לחסוך בעלויות יצור ואיכות, ובמקביל דווקא להעלות את המחירים.. ("מה שיותר יקר כביכול איכותו תהיה בהתאם" - לא תמיד נכון לטעמי) כה עצוב

וברשותך, להלן השאלות:

1. עם איזה ציוד קצה (היי-אנד אמיתי/אודיופילי, או אף ציוד סטודיו מקצועי) יצא לך להתנסות עד כה (אם בכלל), פרט כמובן למוצרי המולטימדיה שהזכרת בדבריך (אני מנסה לקבל כיוון כללי לאיזה "סטנדרט האזנה" מורגלות אוזניך..)

2. האם אוכל להאזין למערכת באיזשהו אופן (ואם לא, אז האם במקרה הספציפי הזה המדובר, וביחס לפרסומים ולכתבות בנוגע לאיכות הכוללת - ניתן יהיה "ללכת על עיוור" ולסמוך על המוצר מראש, ז"א ללכת ולרכוש אותו מבלי להאזין לו?)

3. האם להערכתך "כמות הריגוש" עשויה לספק אותי בפרט ומשתמשים אחרים בכלל - לאורך שנים רבות (ללא הכמיהה לשדרוג מוקדם יחסית, או שכדאי מראש לחשוב על השקעה מעט יותר גבוהה (אולי אף מאותו היצרן) בכדי לקבל "שקט" לשנים רבות יותר..? ומה בנוגע אליך - אתה רואה את עצמך מחליף בקרוב את המערכת או שממש ממש לא?

4. ביחס לשאלה הקודמת, וביחס לעובדות בשטח שממש אין סוף לתחום הזה, ומה גם ששוב - לטעמי האישי, ולדעתם של צרכנים אודיופילים רבים וטובים אחרים שיצא לי להכיר במהלך השנים - השוק הזה מונע בעיקר משיקולי רווח ולווא דווקא טובת הצרכן עומדת בראש מעייניו של המוכר ו/או היועץ (אני מתכוון לבחירת ציוד מתקדם בחלקים בשוק הגדול), וזה די יכול להתיש האמת. אם כן, מנגד לכך - עומד הפיתוי שברכישת המערכת המדוברת, שכן יתרונותיה רבים מאוד: סט מושלם בעל כל הרכיבים הנדרשים, מחיר, תמורה ביחס למחיר (באשר תהיה), רכיבים איכותיים המופרדים ומותאמים לעבוד בהרמוניה האחד עם משנהו, ביקורות מהללות.. אז ההתלבטות היא האם המערכת באמת עשוייה להוות פתרון הולם (משיקולים דומים בחרתי בעבר במערכת הדנון שברשותי), או שעדיין שווה לחשוב ולכוון לרכיבים מעט יותר מתקדמים בכדי להתקדם ממה שיש ברשותי עד כה, שוב, אפילו מאותו היצרן - מיסטראל, ועד כמה עוד 2000 ש"ח של מאמץ (יקר) יניבו לי הבדל של שמיים וארץ מבחינת הקידמה שבהאזנה? שים לב שבאחת הסקירות לתצוגת מוצרי החברה, במסגרת תערוכה שהתקיימה בארה"ב - דווח שמבקרים בתערוכה זכרו את ביצועי המערכת הנ"ל כמפתיעים לטובה עד כדי השוואתם לביצועי מערכות בסדרי גודל עלות כספית של כ 4000$! אבקש חוות דעתך גם כאן, ובכלל - חוות דעתך לגבי סקירות - REVIEWS למיניהן, והאמיתות שבהן.

5. האם המערכת בפועל תוכל לשרת בכבוד חלל האזנה סלוני (דהיינו, "האזנה למוסיקה בחברה") בגודל מוערך של כ 25 עד 30 מ"ר (או שבאופן פורמלי המערכת הנ"ל מוגדרת כ"פרסונלית", ומיועדת לשימוש בעיקר או רק לעבודה שולחנית קרובה, או עם/אל מול מחשב)? ועד כמה להערכתך ניתן יהיה לתלות את השיפור המורגש כביכול באיכות הקול, ע"י השימוש באביזרים נוספים עם המערכת (סטנדים לרמקולים ומשככי ויברציות למשל), ו/או החלפת חלקי החיבור למשופרים יותר (אינטרקונקטורים משופרים, כבלים עבים ויקרים..), או שמנסיונך חבל מראש על הכסף, ודברים כעת מורגשים אחרת, ותוכל לומר שההבדל לא יהיה להערכתך כזה משמעותי ואפשר בהחלט יהיה להסתפק בשימוש בקיים בלבד (ובכבוד) ללא שדרוג ותוספת כלשהי?

6. לא הבנתי מדבריך בסקירתך, בנוגע לכמות הבאס המורגשת - האם יצירה מוסיקלית המכילה דגשים בתחומים הנמוכים (המושמעת ממקור אוריגינלי - CD מקורי באיכות הקלטה גבוהה) תישמע פחות או יותר כמו שהיא באמת אמורה להישמע (כמובן שבהתחשב בפרופורציות הפיזיות של המוצר), או שבכלל - המערכת לוקה בחסר באופן מוחלט בתחומים הנמוכים וללא כל קשר גם לפרמטרים של סגנונות מוסיקליים כאלה ואחרים? 25W לערוץ זה מספיק להערכתך לצורכי האזנה איכותית למוסיקה?
שים לב שבאתר היצרן תחומי התדרים המוצהרים של הרמקולים הינם: 55 עד 20 הרץ (בשונה ממה שדיווחת - 75 עד 20..).

7. זה ישנה אם המערכת כולה תהיה תחת השם "מיסטראל" (ולא "נאפה אקוסטיק" כמשווק בארה"ב)? שכן השכיל ליבא לארץ את מוצרי החברה "מיסטראל" הסינית, בחור נחמד בשם ברוך, מירושלים (BG SOUND).

8. לצורכי חיזוק הפרופורציות, לאיזה מוצר/מוצרים מקבילים המשווקים בארץ, ניתן יהיה לטעמך להקביל את איכויות ויכולות המערכת המדוברת?

9. האם גם אתה מסכים עם התפישה הרווחת שהאזנה למוסיקה, הולמת שימוש ברמקולי מדף ותו לא (שכן רמת דיוקם תמיד תהיה גבוהה יותר ביחס לעמיתיהם הרצפתיים למיניהם), ושבכל תקציב תמיד יהיו עדיפים לרכישה על פני רצפתיים (כל עוד מדובר בהאזנה למוסיקה בלבד)? או שפשוט מאוד - למוסיקה עדיף רמקול מדפי באופן מוחלט (מבחינה אקוסטית ומקצועית) ושאין זה עניין הנוגע לטעם אישי?

ובכן, זהו פחות או יותר. אני יודע שהשאלות רבות, מרובות ומסועפות, אך האינפורמציה חשובה לי עד מאוד (מה גם שאין לי דרך להאזין למוצר - ליבואן בירושלים אין את הסט הנ"ל בתצוגה, והוא מוכן להביא אותו רק על פי הזמנה למטרת רכישה) ואני מבקש את עזרתך האדיבה והסבלנית, מה גם שאני בטוח במאת האחוזים שהאינפורמציה הכללית והספציפית המתפרסמת באתר, חדשות לבקרים, הועילה, מועילה ואף תועיל בעתיד - בפרט למשתמשי האתר, ובכלל - לכלל הציבור המתעניין בתחום.

ברצוני להודות לך מראש (ומקרב לב) על התייחסותך, ולאחל לך כל טוב והצלחה רבה ברמה האישית והמקצועית כאחד.

בכבוד רב,

איציק

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #23 

שלום איציק, אנסה לענות אבל לצערי התשובות שלי כנראה לא יספקו אותך, גם מכיוון שעבר זמן רב מאז הביקורת וגם כי נקודת המוצא שלי שונה בהרבה מזו לה היית מקווה.

1. ברמת האזנה מעמיקה (ביקורת) ולא האזנה קצרה בתערוכות וכו' - אף סט אחר. מעולם לא התעניינתי בתחום ברמה הזו.
2. המערכת שהייתה אצלנו לביקורת הוחזרה ליצרן לאחר כתיבת הביקורת. על כן, איני יכול לסייע בזה.
3. איני יכול להעריך. לגבי עצמי אוכל להעריך שבהחלט הייתי יכול להסתפק בה לשנים עבור חלל האזנה קטן / בינוני, אבל זה לא אומר שום דבר לגבי אחרים. עבורי, כמעט בכל שיר ששמעתי היא חידשה משהו (גם בשמיעות חוזרות ונשנות), כך שמבחינת "ריגוש", היא עשתה את העבודה.
4. כמישהו שמבצע סקירות של ציוד, אני יכול להעיד רק על האובייקטיביות של עצמי (ועל כך אני מקווה שיכולים להעיד גם אחרים). בנוגע לביקורות אחרות, זה תלוי באתר, בכותב או במדיה וקצת קשה להעיד על הכלל. באופן כללי, עולם המדיה מאוד מוטה אינטרסים והדעות מאוד מגוונות, כך שהדרך היחידה באמת לדעת אם ציוד מתאים לך היא להאזין לו.
כפי שציינתי במאמר, לטעמי המערכת הייתה מדהימה ובאמת אחת מנקודות החוזק שלה הוא שילוב הרכיבים (אם מבחינה אסטטית וכמובן מבחינת התוצר הסופי). אם באותו שלב הייתה שוקל לרכוש מערכת, כנראה הייתי משקיע בה מתוך סיפוק אישי שלי. כפי שציינתי, זה עדיין לא אומר האם היא תתאים לך.
5. בחנתי את המערכת בחדר שינה (כ-18 מ"ר אם אני זוכר נכון) ובחלל פתוח גדול (חצר). המערכת תפקדה מצוין בשני המקרים (כמובן שבחלל הפתוח היא קצת "הלכה לאיבוד", אבל עדיין האיכות, גם למי שישב כ 5 מ' מהרמקולים, הייתה צלולה ואיכותית). אני מאמין שגם לסלון קטן / ממוצע היא בהחלט תתאים. לגבי שיפורים - כפי שציינתי במאמר, החלפתי את כבלי הרמקולים ואת האינטרקונקטים עימם היא הגיעה. מעמדים לרמקולים הם חלק חשוב מכיוון שמדובר במדפיים (אבל לא משנה אם זה מעמד, מזנון כבד או מתלה לקיר...).
6. קשה לי לענות לך לגבי אופי הבאס (עברו שנתיים+ מאז הביקורת הזו לדעתי), התייחס למה שציינתי בכתבה כדעתי.
7,8. לא יודע להגיד.
9. אין לי דעה בעניין. נתקלתי ברמקולים מדפיים מצוינים לק"ב, אני משתמש ברצפתיים קדמיים (Tannoy Mercuy M4) גם למוזיקה ומכיוון שמוזיקה אינה עיקר העניין מבחינתי, מעולם לא נכנסתי למחשבות על הסוגיה הזו. אתה מוזמן לפתוח שרשור בנושא בפורום "אודיו דו ערוצי", אני בטוח שיהיו מי שישמחו להביע דעתם.

חבל ש BG sound לא מביאים את המערכת הזו לתצוגה, אבל אולי תוכל לשכנע אותם אחרת.
עם כמה שאני נהניתי מהשילוב, לא אמליץ לאף אחד לקנות מערכת כלשהי ללא האזנה בעצמו.

ITZIKDA2005
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מעולה

שליחה #24 

שוב המון תודה על תשובותיך הענייניות והכנות,

ובהצלחה רבה לך!

איציק

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #25 

אין בעיה.
אם אתה מחליט לרכוש אותה (או את הוריאציה של Mistral Audio), אני בטוח שגולשי האתר ישמחו להתרשם מדעה נוספת :)

ITZIKDA2005
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

התוצאות

שליחה #26 

בשעה טובה ומוצלחת יצא לי להאזין לסט הנ"ל.

היות ובמקרה דנן, משך הזמן אותו איפשר לי בעל המערכת (גורם פרטי, לא היבואן הרשמי בארץ) לצורך האזנה אליה ולהתרשמות ממנה - היה בבחינת מוגבל (ואף מוקצב), אם כן לפיכך - אוכל רק לסכם באופן כללי וכוללני את הרשמים אותם הצלחתי והספקתי לקבל מהמוצר הנ"ל בזמן הנתון והקצר שהיה ברשותי.. אך מאידך אני תוהה באשר לתוצאת המצב בו היתה ניתנת לי ההזדמנות לבחינה מעט יותר מעמיקה של הסט, במלוא הפורמטים אותם הוא מייצג, ועל רבדים נרחבים יותר של אפיקים מוסיקליים שונים (ולמרות כל זאת עדיין מתעתע ומכרסם בי הספק באשר לשוני המגמה של הרשמים שהייתי מקבל אז כביכול.. ז"א כוונתי היא לומר שקרוב לוודאי גם בחינה מעמיקה יותר, לו היתה, אף היא איננה היתה משפיעה ו/או אף מביאה לשינוי כלשהו בהתרשמותי הכללית מהמערכת).

ובכן, בענק - וברמת המטרה העיקרית אותה הסט נדרש לספק (קרי, סאונד נטו): באמת שקשה לי להגדיר את הסט המדובר כעילוי פנומנלי (לא ביחס לסוגו, וגם לא ביחס למחירו). הוא בהחלט אינו עונה במלואו (ואף בקושי בחלקו) על הסטנדרט היחסי בו אני מתעניין ואליו אני שואף להגיע, או ליתר דיוק למה שבאמת יוכל "לספק את הריגוש" מבחינתי לפחות, קרי, לאופי הסאונד אותו אני משתוקק לקבל לצורכי הנאה מרובת שנים. ובנקודה הזו אני רואה לנכון להוסיף ולהדגיש כי דברי נאמרים בפרופורציות הנכונות, המכוונות והמותאמות (ובאופן הוגן וכנה מבחינתי) אל הסט הנ"ל, לרבות רמתו ורמת מחירו, יכולותיו (ומגבלותיו) הפיזיות והטכניות, ולפרקטיות שבו.

מה גם שבמקביל לכך, לטעמי כמובן, ובשונה מהמפורסם בסקירות לגבי המערכת - באמת שקשה לי לומר ולהצהיר באופן חד משמעי, דבר וחצי דבר בנוגע לתמורה שמעניקה כביכול המערכת הנ"ל ביחס למחירה. זאת בשונה מאוד ממגמות הסגנון וההתנסחות שתוארו בסקירות שונות (בעיקר כפי שדווח בביקורות שהתפרסמו ברשת, גם בזו המדוברת, אך בעיקר ביחס לביקורות מחו"ל). עם זאת - אין לייחס לדברי כל רמיזה העשוייה להעניק יחוס שלילי חלילה כלפי המוצר הנ"ל (לרבות חוסר ו/או דופי מסויימים), זאת על כל המשתמע מרמת איכותו הכוללת.. ז"א כוונתי כאן היא לומר שגם לטעמי סה"כ מדובר פה במוצר שהוא די חביב ואטרקטיבי, מוצר יצירתי.

דבר נוסף שכן אוכל לספר ולומר בבטחון מלא: במקביל להתרשמות מהמערכת הנ"ל, יצא לי לבקר אצל היבואן הרשמי בארץ למוצרי החברה מיסטראל אודיו ("בי ג'י סאונד", ירושלים) - ושם לשמחתי הרבה זכיתי להאזין לשילוב רכיבי סטריאו / מערכות מעט יותר מתקדמות (ומעט יותר יקרות) מאותה החברה (מיסטראל אודיו) - וכאן לשם שינוי - אוכל לומר בפה מלא שהתרשמתי לחיוב עד מאוד, וזאת בלשון מוצנעת באופן מופלג הייתי אומר (!), ממליץ בחום לכולם, בפירוש חוויה אמיתית לאוזניים (וגם לעיניים - עיצוב ואסתטיקה במיטבם). במקרה הזה ובאופן חד משמעי אוכל לומר שהחוויה היתה באמת נדירה לטעמי, והפעם באמת עם יחס מופלג בנדירותו, של העלות מול התועלת ממנה. פשוט תענוג בהתגלמותו.

אז מה נוכל ללמוד כאן כסיכומו של דבר רבותיי, לטעמי המסקנה הקריטית בה ראוי לדבוק היא אם כן (גם כפי שציין למופת בתגובתו לדבריי הקודמים, ידידנו הסוקר מר אורי לרנר): לא כדאי (ואף אסור!!) לקדם רכישת מוצר כלשהו ללא התרשמות אישית (ופיזית) ממנו, משהו שרלוונטי לכלל התחומים לטעמי.

ברכות והצלחות לכולכם באשר תהיו ובאשר תבחרו,

בכבוד רב,

איציק

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”