לקראת רפורמת ענק: מחירי האינטרנט והטלפון הקווי בדרך למטה
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
בזק החליטה להסכים לרפורמה שמחייבת אותה למכור תשתיות תקשורת למתחריה, אך בתנאים מסוימים ■ אם תאושר, הרפורמה שיזם משרד התקשורת תביא להגברת התחרות ולהפחתת מחירי האינטרנט והטלפון לצרכן ■ בתמורה דורשת החברה את ביטול ההפרדה המבנית והפסקת הפיקוח על תעריפי שירותי הטלפון שלה ■ הוועדה, בראשות אמיר חייק, נוטה להסכים
כתבה ב Themarker:
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 05_1191935
כתבה ב Themarker:
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 05_1191935
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
לפי איך שהמדינה מתנהלת בטוח הקרטלים ימשיכו להיות ואף אחד לא יעשה כלום
כל ההפרטות והשינויים במשק הם טובים לתקופה קצרה בתקופה הזו עושות החברות הרבה רעש והורדות מחיר אבל מהר מאוד כאשר הכול נרגע החברות מתחילות בישור קו ראו חברות הסלולאר ,חברת הוט ויס
טלפוניה
כל ההפרטות והשינויים במשק הם טובים לתקופה קצרה בתקופה הזו עושות החברות הרבה רעש והורדות מחיר אבל מהר מאוד כאשר הכול נרגע החברות מתחילות בישור קו ראו חברות הסלולאר ,חברת הוט ויס
טלפוניה
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
האמת שאני קצת ציני וחושב שבזק מנסה להוציא אותנו אידיוטים. תעריפי מחירי האינטרנט והטלפון בדרך למטה עם ובלי הסכמה של בזק שממילא לא יכולה לעשות הרבה נגד כוחות שוק הגדולים ממנה. אז להסכים על דבר שממילא יקרה על מנת לקבל משהו שיעלה לנו בסופו של דבר הרבה כסף הוא מהלך שלדעתי אסור להסכים לו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני דווקא חושב שזה כן יגרום לתחרות אמיתית.
בדומה לMVNO בסלולר, יבוא שחקן שלא שייך לאסכולה הישנה של החברות ויחליט ששיעור רווח של 5% בשנה מספיק לו לעשור הקרוב והוא לא צריך 15%.
המחירים ירדו, או לחילופין ישארו סבירים כמו שהם רק במהירויות גבוהות הרבה יותר ועם פחות כוכביות וסעיפים קטנים.
בדומה לMVNO בסלולר, יבוא שחקן שלא שייך לאסכולה הישנה של החברות ויחליט ששיעור רווח של 5% בשנה מספיק לו לעשור הקרוב והוא לא צריך 15%.
המחירים ירדו, או לחילופין ישארו סבירים כמו שהם רק במהירויות גבוהות הרבה יותר ועם פחות כוכביות וסעיפים קטנים.
אגב שיהיה ברור :
"בתמורה דורשת החברה את ביטול ההפרדה המבנית" = פיטורים רחבים = יותר רווח לבעלים של בזק
נראה לי שהרגולטור מפספס את המטרה,
השאיפה צריכה להיות הוזלת מחירים לצרכן לא על חשבון פיטורים במשק.
הדוגמא ל MVNO היא דוגמא טובה לאיך הרגולטור גורם להורדת מחירים לצרכן ומייצר יותר מקומות עבודה במשק ופחות רווח לבעלי החברות.
"בתמורה דורשת החברה את ביטול ההפרדה המבנית" = פיטורים רחבים = יותר רווח לבעלים של בזק
הדוגמא ל MVNO היא דוגמא טובה לאיך הרגולטור גורם להורדת מחירים לצרכן ומייצר יותר מקומות עבודה במשק ופחות רווח לבעלי החברות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לזה התכוונתי כשהתיחסתי בהודעתי הקודמת שבזק מוכנה לתת משהו שאין לה עליו שליטה בתמורה למשהו שבסופו של דבר יעלה לנו הרבה כסף.
בזק בכלל זו חיה משונה. היא מעולם לא החזירה לנו האזרחים ולו גרוש שחוק אחד על התשתית שהיא קיבלה במתנה כשהפרישו אותה ממשרד התקשורת - תשתית שכולנו שילמנו עליה מכספי המיסים ותקציב המדינה. שחטה את כולנו במשך שנים עם תעריפי שיחות שהיו גזל ונשך ונתפסה לא פעם עושה כמה תרגילים מלוכלכים עם שרותי הטלפון המתקדמים למנויים - זוכרים את הפעלת התא הקולי לכל המנויים תוך שיכחה להזכיר להם שזה בתשלום?
כך שאני אישית מאוד חשדן כלפיהם. אני לא בטוח ב 100% אם הפעם הטענות שלהם צודקות אבל אני מאוד הייתי רוצה שהמדינה לא תיחפז בקבלת החלטה מבלי לבדוק לעומק ולפשפש שם טוב טוב.
בזק בכלל זו חיה משונה. היא מעולם לא החזירה לנו האזרחים ולו גרוש שחוק אחד על התשתית שהיא קיבלה במתנה כשהפרישו אותה ממשרד התקשורת - תשתית שכולנו שילמנו עליה מכספי המיסים ותקציב המדינה. שחטה את כולנו במשך שנים עם תעריפי שיחות שהיו גזל ונשך ונתפסה לא פעם עושה כמה תרגילים מלוכלכים עם שרותי הטלפון המתקדמים למנויים - זוכרים את הפעלת התא הקולי לכל המנויים תוך שיכחה להזכיר להם שזה בתשלום?
כך שאני אישית מאוד חשדן כלפיהם. אני לא בטוח ב 100% אם הפעם הטענות שלהם צודקות אבל אני מאוד הייתי רוצה שהמדינה לא תיחפז בקבלת החלטה מבלי לבדוק לעומק ולפשפש שם טוב טוב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
פיטורים במשק זה לא טוב, אבל ההפרדה המובנית היא בעיקר בתחום המכירות והשירות, שם זו לא הקריירה של רוב האנשים והם מוצאים משהו אחר מספיק מהר.itsik123 כתב:אגב שיהיה ברור :
הדוגמא ל MVNO היא דוגמא טובה לאיך הרגולטור גורם להורדת מחירים לצרכן ומייצר יותר מקומות עבודה במשק ופחות רווח לבעלי החברות....