לפעמים לא צריך לסתום את הפה ..
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
סיפור קצר, בלי שמות של חנויות.
חיפשתי דיסק קשיח. סתם דיסק לא משהו מיוחד. WD Green 1T המחיר הזול ביותר לפי זאפ - 305 שקלים ( לדגם ה 5400 ).
הגעתי לחנות, 37 אנשים מחכים בתור. ממש קופת חולים באמצע ינואר. לא חיכיתי חזרתי אחרי שעתיים. אותו הסיפור.
החלטתי שעל החנות הזאת אני מוותר והלכתי לאחרת ידועה לא פחות אבל משום מה היא לא הופיעה ב zap לדגם הספציפי הזה. המחיר .. 480 שקלים לאותו הדיסק !!! כמובן שאמרתי להם שהמתחרים שלהם מוכרים את אותו המוצר ב 305 שקלים. הם נכנסו לאתר האינטרנט של אותה חנות ומיד השוו את המחיר למה שהציעו לי שם.
מסקנה : לא לוותר, לא לצאת פראירים, לא לשתוק.
נ.ב,
הפרש כזה במחיר הוא לבטח טעות או תמחור לא נכון ( לדעתי הם התבלבלו עם הדגם של ה 7200 ). אני לא חושב שמישהו ניסה לעבוד עלי. ובסך הכל הם יצאו בסדר אפילו לא התווכחו.
ליאור
חיפשתי דיסק קשיח. סתם דיסק לא משהו מיוחד. WD Green 1T המחיר הזול ביותר לפי זאפ - 305 שקלים ( לדגם ה 5400 ).
הגעתי לחנות, 37 אנשים מחכים בתור. ממש קופת חולים באמצע ינואר. לא חיכיתי חזרתי אחרי שעתיים. אותו הסיפור.
החלטתי שעל החנות הזאת אני מוותר והלכתי לאחרת ידועה לא פחות אבל משום מה היא לא הופיעה ב zap לדגם הספציפי הזה. המחיר .. 480 שקלים לאותו הדיסק !!! כמובן שאמרתי להם שהמתחרים שלהם מוכרים את אותו המוצר ב 305 שקלים. הם נכנסו לאתר האינטרנט של אותה חנות ומיד השוו את המחיר למה שהציעו לי שם.
מסקנה : לא לוותר, לא לצאת פראירים, לא לשתוק.
נ.ב,
הפרש כזה במחיר הוא לבטח טעות או תמחור לא נכון ( לדעתי הם התבלבלו עם הדגם של ה 7200 ). אני לא חושב שמישהו ניסה לעבוד עלי. ובסך הכל הם יצאו בסדר אפילו לא התווכחו.
ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 03/10/2010 21:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- knazi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3293
- נתן תודות: 202 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
lior לפני יומיים עשיתי מבצע קניית מכונת כביסה לאבא ואמא.
אבא היה בחנות התרשם מדגמים ואני הייתי בבית עם המחשב כל דגם שהוא אמר לי בדקתי איפה אפשר הכי בזול להשיג באיננטרנט
ואז הוא הראה לחנות בה הוא נמצא בשביל שיורידו את המחיר.
זה הסתכם בהנחה של 1500 ש''ח והתקנה בחינם. בארץ הכל שוק צריך לדעת לדבר
אבא היה בחנות התרשם מדגמים ואני הייתי בבית עם המחשב כל דגם שהוא אמר לי בדקתי איפה אפשר הכי בזול להשיג באיננטרנט
ואז הוא הראה לחנות בה הוא נמצא בשביל שיורידו את המחיר.
זה הסתכם בהנחה של 1500 ש''ח והתקנה בחינם. בארץ הכל שוק צריך לדעת לדבר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בשביל לתקן את הרושם,
אני באמת חושב שזו היתה טעות. ההפרש במחיר לא סביר.
אני מכיר את החנות טוב, קניתי שם לא מעט דברים ובדרך כלל הם הכי זולים באתרי השוואות המחירים.
אם זו לא היתה טעות הם לא היות משווים את המחיר.
ליאור
אני באמת חושב שזו היתה טעות. ההפרש במחיר לא סביר.
אני מכיר את החנות טוב, קניתי שם לא מעט דברים ובדרך כלל הם הכי זולים באתרי השוואות המחירים.
אם זו לא היתה טעות הם לא היות משווים את המחיר.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
זול לא זול , ישנה שורה שבסוף מכריעה לגביי הקנייה , האחריות .
לפני כשלש שנים בערך,היו סימונים של דיגלונים , היכן שיש אחריות מלאה יש דגלון,וההפך.
היום אני כבר לא רואה זאת.מדוע?
לפני כשלש שנים בערך,היו סימונים של דיגלונים , היכן שיש אחריות מלאה יש דגלון,וההפך.
היום אני כבר לא רואה זאת.מדוע?
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת
להרוויח זה בסדר, לתקוע מחירים משוגעים זה לא.oferlaor כתב:הקפיטליסטים החזירים האלה מיחסים לנסות להרוויח מהמוצר......
מזל שיש אתרי השוואת מחירים, בזכותם אנחנו נלחמים בחזירים האלה.
כמו כן, ממליץ לך לראות את הסרט הדוקומנטרי The yes men fix the world.
שופך הרבה אור על הקפיטליזם שחלקנו מעריצים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
אז זהו, שקפיטליזם אומר שאתה צריך לקחת את המחיר שיגרום לסך הרווח שלך להיות אופטימלי.
כלומר, מספר הלקוחות כפול הרווח צריך להיות מקסימלי.
במקומות מסויימים או במצבים מסויימים, המחיר יהיה יקר ואנשים פשוט לא יקנו. השוק חייב לתקן את עצמו.
אתרי השוואת מחירים מתפקדים בין היתר כשומר סף בכדי למנוע חריגות.
זה בסדר, והכל תקין. לא מבין למה אתה קורא להם חזירים, אף אחד לא מכריח אף אחד אחר לקנות.
אני לא נכנס לך למשכורת ואומר "יא אללה, איזה חזיר, למה אתה לוקח כ"כ הרבה כסף מהמעסיק שלך - יש עובדים שהיו עושים את אותה עבודה ברבע משכורת"...
במקומות מסויימים או במצבים מסויימים, המחיר יהיה יקר ואנשים פשוט לא יקנו. השוק חייב לתקן את עצמו.
זה בסדר, והכל תקין. לא מבין למה אתה קורא להם חזירים, אף אחד לא מכריח אף אחד אחר לקנות.
אני לא נכנס לך למשכורת ואומר "יא אללה, איזה חזיר, למה אתה לוקח כ"כ הרבה כסף מהמעסיק שלך - יש עובדים שהיו עושים את אותה עבודה ברבע משכורת"...
אני יודע רק דבר אחד, שוק או לא שוק החנויות מוכנות לרדת במחיר למחיר שבו הם מוכנים למכור, אף אחד לא משווה אוטומטית למתחרים שלו - משווים למחיר הנמוך ביותר שבו אפשר למכור ועדיין להרוויח (להרוויח כסף, להרוויח לקוח, להרוויח צמצום מלאי וכו'...).
במוצרי צריכה לבנים זה ידוע שיש פער גדול במחיר בין החנויות לאתרים והחנויות מוכנות לרדת במחיר תמיד.
במוצרי צריכה לבנים זה ידוע שיש פער גדול במחיר בין החנויות לאתרים והחנויות מוכנות לרדת במחיר תמיד.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
זה המחיר של הדיסק הזה לפני שבוע... זה צריך עדכון ימי המוצר הזה.
השוואת מחירים זה לא דבר מיוחד וחדש.
זה עקרון השוק החופשי.
גם כשאתה לוקח משכנתא, אתה אומר לפקידה שהבנק השני נתן לי בפחות, והם משווים, וחוזר חלילה.
עד שאתה מגיע למחיר האמיתי ש"שווה להם".
חבל שזה לא עובד ככה בהכל.
מכוניות למשל נמכרות דרך סוג של קרטל מעצבן.
בארה"ב אם דילר אחד נותן לך דיל לא טוב, אתה ממשיך במורד הרחוב לאחד אחר.
השוואת מחירים זה לא דבר מיוחד וחדש.
זה עקרון השוק החופשי.
גם כשאתה לוקח משכנתא, אתה אומר לפקידה שהבנק השני נתן לי בפחות, והם משווים, וחוזר חלילה.
עד שאתה מגיע למחיר האמיתי ש"שווה להם".
חבל שזה לא עובד ככה בהכל.
מכוניות למשל נמכרות דרך סוג של קרטל מעצבן.
בארה"ב אם דילר אחד נותן לך דיל לא טוב, אתה ממשיך במורד הרחוב לאחד אחר.
כבר פעם אחד גרמתה לי להגיב בהגזמה,אבל ללא ספק תגובות שלך....פנינות.nir11 כתב:להרוויח זה בסדר, לתקוע מחירים משוגעים זה לא.
מזל שיש אתרי השוואת מחירים, בזכותם אנחנו נלחמים בחזירים האלה.
....
כמו שעופר הסביר לך,כל חנות והתמחור שלו,אף אחד לא מכריח אותך לקנות מימנו,ומה לעשות יש עסקים שיכולים לעבוד על רווחיות של 10% בגלל מסות של קונים,ויש עסקים שגם אם יעבדו לפי 50%-100% רווח,לא יהיו כלכליים,ויפסידו כסף.
לפי דבריך,גם איש המכולת שלי חזיר קפיטליסטי,קונה מסופר כמוני,חטיפים/שתייה (כי פשוט יותר זול לו מאשר להזמין ישירות מהספק),ואחר כך "החזיר" מוכר לי פי כמה.......
בקיצור קשה לך לחשוב שאותו חנות "פשוט" היה לו טעות בתימחור או לא עידכנו מחיר.
אף אחד לא אומר שהקפיטליזם "מושלם",פשוט "בינתיים" הרע במיעותו,אני נולדתי בקומוניזם,ולשניה לא מתגעגע לשחיטות של זה
אתה רואה מצב שניכנס לחנות והמוכר יגיד לך..."אח שלו למה לך לקנות פה,תעבור שני רחובות,יש לך אותו דבר בחצי מחיר"
ואם אתה כזה מהולל את הזאפ,תזכיר גם את הצדדים האפלים,של משחקי ב-1 שקל יותר זול,העיקר מקום ראשון בדירוג,אפילו שאין לו ולא יהיה את המוצר,אבל זה לא יפריע להם לחייב אותך,ואחר כך דרך טלפניות חמודות,לעביר אותך למוצר אחר "יותר איכותי",או פשוט למשוך אותך ללא סוף,או לספק לך מוצר בתאי אחריות נחותים יותר.....
עופר נתן הקבלה יפה בהקשר של משכורת
בקיצור,בתור אחד שקונה הרבה ברשת/חו"ל/חנויות פיזיות,במוצרים העממים/פשוטים/ג'אנק יש תחרות ,וביתר לרוב יש "כשל שוק" לצערי הרב,ועל כמה וכמה בשוק הלא מוצרי צריכה
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אסור להתפתות היום ולקנות מוצר בלי לעשות השוואת מחירים לפני, זה חוק מרפי שכל פעם מישהו נעקץ.
רק לאחרונה אחרי שנות ניסיון ואלפי קניות ברשת חבר שלי על הדרך בקניון החליט לקנות מכונת גילוח פשוטה של פיליפס.
נכנסנו לשקם אלקטריק, (לפני זה קניתי שם את הנספרסו CITIZ&milk במחיר אינטרנט, וגם LCD טושיבה לחבר נוסף-על ההפרש של האינטרנט הוא קיבל אוויזרים והתקנה), מכונת גילוח ב590 שקל, אמרתי כבר איזה הפרש יכול להיות. 170 שקל. בזאפ אותה מכונה עם אותו יבואן ונותן אחריות. 30% הפרש
הוא קנה במחיר המלא לצערו.
רק לאחרונה אחרי שנות ניסיון ואלפי קניות ברשת חבר שלי על הדרך בקניון החליט לקנות מכונת גילוח פשוטה של פיליפס.
נכנסנו לשקם אלקטריק, (לפני זה קניתי שם את הנספרסו CITIZ&milk במחיר אינטרנט, וגם LCD טושיבה לחבר נוסף-על ההפרש של האינטרנט הוא קיבל אוויזרים והתקנה), מכונת גילוח ב590 שקל, אמרתי כבר איזה הפרש יכול להיות. 170 שקל. בזאפ אותה מכונה עם אותו יבואן ונותן אחריות. 30% הפרש
הוא קנה במחיר המלא לצערו.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
oferlaor כתב:אז זהו, שקפיטליזם אומר שאתה צריך לקחת את המחיר שיגרום לסך הרווח שלך להיות אופטימלי.
אני לא נכנס לך למשכורת ואומר "יא אללה, איזה חזיר, למה אתה לוקח כ"כ הרבה כסף מהמעסיק שלך - יש עובדים שהיו עושים את אותה עבודה ברבע משכורת"......
מה שאתה מכבס וקורא לו קפיטליזם, הוא במקרים רבים ניצול מרושע של לקוחות.
דוגמא: אחד הפאאור סנטרז שיש בארץ. יש בו 5 חנויות חשמל. חיפשתי מקרר. כמובן שהגעתי לחנות לאחר בדיקה בזאפ. המחיר הזול בזאפ היה 5800 שקל. הציעו לי את המקרר ב7900 שקל. כשסיפרתי להם על כך שהמחיר נמוך בהרבה, מייד הסכימו לעשות לי הנחה. כמובן שלא קניתי שם.
האם יש כאן קפיטלזם? לא. יש כאן נסיון לגבות מחיר מופקע ממי שאינו בקי. זה עובד מצויים על אנשים מבוגרים ועל עוד אוכלוסיות שלא מחוברות לאינטרנט ולמציאות.
כמו שאמרתי - זו חזירות. אני לא אחזור לחנות כזאת. מה שהם עושים הוא במסגרת החוק, אבל האם יש לי עסק עם אנשים ישרים?
לגבי האנלוגיה שאתה עושה למשכורת שלי היא מופרכת, וגם לא נכונה עובדתית:
למרבה הצער, מעסיקים (קפיטליסטים ) רבים פועלים *בדיוק* כמו שתארת. הם מפטרים אנשים - ומביאים במקומם אנשים זולים יותר. לשיטתך, אני מנחש, זה לגיטימי לגמרי, כי הם מנסים להרוויח כמה שיותר.
אני, שמחזיק בהשקפת עולם מעט שונה, חושב שבלונג ראן הארגונים האלה מפסידים בגדול.
ocsi, לצערי התגובה שלך כתובה בצורה שלא מעודדת אותי להגיב.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
וו לא חזירות, זה מחיר יקר.
מה יש לך מאוכלוסיית החזירים?
כשמשהו יקר לך, תעבור הלאה, או תתמקח.
אין פה ניצול, יש פה מחיר יקר.
אתה מדבר כאילו מישהו חייב לך משהו, או שאתה מתגורר במדינה סובייטית שבה המחירים קבועים.
אתה, למשל, מנצל את הפורום פה, לקרוא לבעלי עסק בשמות גנאי.
אתה מדבר כאילו מישהו חייב לך משהו, או שאתה מתגורר במדינה סובייטית שבה המחירים קבועים.
אתה, למשל, מנצל את הפורום פה, לקרוא לבעלי עסק בשמות גנאי.
אף אחד לא חייב לי כלום, אני לא "מנצל" את הפורום, אולי פספסת, אבל אני נמנעתי מלהזכיר שמות מפורשים של חנויות.איתי_הגיתי כתב:וו לא חזירות, זה מחיר יקר.
אתה, למשל, מנצל את הפורום פה, לקרוא לבעלי עסק בשמות גנאי....
הדברים שתוארו הינם חוקיים, אך בעיני הם לא ישרים. לא יודע מה איתך, אצלי אנשים לא ישרים - זוכים לבוז.
הנסיון להציג את בעלי החנויות כמי שמנסים רק להתפרנס על ידי הצגת המחיר הגבוה ביותר, הוא בעיני נאיבי או נלוז, או שניהם גם יחד.
המוכרים ברשתות, לפחות אלה שאני תארתי, יודעים היטב את המחירים שניתן להשיג, ופשוט מנסים את שיטת מצליח.
תודה לאל על האינטרנט ועל זאפ ודומיו.
זאפ (ודומיו) גם הם אינטרסנטים, אבל מי שפועל בתבונה יכול לחסוך לא מעט כסף בלי להזמין שום דבר דרך זאפ - אלא רק על ידי עלעול בו.
כך למשל, יש חנות בתל אביב, מ-א-ו-ד מוכרת, שכמדיניות מוצהרת, מנצחת את המחיר הכי נמוך שיש בזאפ. קניתי בה לא מעט מוצרים, בלי שזאפ, או מישהו אחר יגזרו עלי קופון. מדובר על חסכון של לא מעט אלפי שקלים.
בדיון פה מתערבבים כמה נושאים שונים, כשכל אחד מייחס לאירוע מסוים כותרת אחרת. הנושאים הם שוק חופשי (מה שכיניתם "קפיטליזם" אבל זה לא מדויק), מסחר הוגן ותרבות מסחר.
שוק חופשי - עצם זה שבעל עסק חופשי לבקש כל מחיר וצרכן חופשי לא לקנות.
מסחר הוגן - התנהגות הגונה של הצדדים. שיטת המצליח, בא מקווה בעל עסק לגבות מחיר גבוה תוך ניצול חוסר הידע של הלקוח או אישיותו הפאסיבית.
תרבות מסחר - איפה מקובל להתמקח ובאיזה סגנון.
שוק חופשי לא אומר שהתנהגות לא הגונה היא בסדר ומוסרית.
הגינותת לא מחייבת לתת מחיר זול כמו מישהו אחר, מותר לבקש מחיר גבוה יותר ממתחרה. פה יש תמיד את התלונות על סוחרים ישראלים שהם כביכול לא הגונים כי לא מבקשים מחיר כמו בארה"ב.
האם מצופה שהצרכן יתמקח ואיך, זה כבר עיניין של תרבות והבעייה בארץ היא שאין תרבות אחידה. חלק מהצרכנים פאסיביים וחלק יטחון למוכר את השכל שעתיים בשביל 10 ש"ח הנחה.
שוק חופשי - עצם זה שבעל עסק חופשי לבקש כל מחיר וצרכן חופשי לא לקנות.
מסחר הוגן - התנהגות הגונה של הצדדים. שיטת המצליח, בא מקווה בעל עסק לגבות מחיר גבוה תוך ניצול חוסר הידע של הלקוח או אישיותו הפאסיבית.
תרבות מסחר - איפה מקובל להתמקח ובאיזה סגנון.
שוק חופשי לא אומר שהתנהגות לא הגונה היא בסדר ומוסרית.
הגינותת לא מחייבת לתת מחיר זול כמו מישהו אחר, מותר לבקש מחיר גבוה יותר ממתחרה. פה יש תמיד את התלונות על סוחרים ישראלים שהם כביכול לא הגונים כי לא מבקשים מחיר כמו בארה"ב.
האם מצופה שהצרכן יתמקח ואיך, זה כבר עיניין של תרבות והבעייה בארץ היא שאין תרבות אחידה. חלק מהצרכנים פאסיביים וחלק יטחון למוכר את השכל שעתיים בשביל 10 ש"ח הנחה.
משה
אני מסכים.moco כתב:Nir11,
רק שיהיה ברור שעצם זה שסוחר מבקש מחיר גבוה (ממה שניתן להשיג במקום אחר או ממה שרשום בזאפ) זה בפני עצמו, לא בהכרח שיטת המצליח....
יש חנויות שיש להן עלויות גדולות יותר, למשל בקניונים, ויש עוד הרבה דוגמאות.
הבעיה,באופן אבסורדי, מתחילה דווקא שניה אחרי שסיפרת למוכר מה המחיר שניתן לקבל. יש סוחרים שיאמרו לך בפשטות שהם לא יכולים להתחרות במחיר הזה, איתם ממש אין לי בעיה. ברגע שהסוחר משווה את המחיר הנמוך, וכמו שאוזכר כבר - מדובר לעיתים על עשרות אחוזים - דווקא מרגע זה הוא מפסיק להיות סוחר הגון.
לא מזמן הייתי צריך מתאמי חשמל עבור נסיעה למזרח. זה היה משהו קריטי, עניני עבודה. חיפשתי בלא מעט חנויות, ולא מצאתי. לבסוף נכנסתי לחנות מסויימת, ואיכשוהא יצא שקודם סיפרתי למוכר (חנות פרטית, לא רשת, לדעתי הוא הבעלים) על הבעיה שלי - ורק אחר כך תארתי מה אני צריך.
לתפיסת הקפיטליזם - היה לי ביקוש גדול מאוד למוצר, ההיצע היה רק אצל אותו מוכר - הוא יכול היה לבקש מחיר מופקע במאות אחוזים, ועדיין להשאר סוחר הוגן.
מה לעשות שאותו סוחר מחר לי כל מתאם ב 4 שקל. אולי צריך לשלוח אותו לקורס אצל מילטון ברל.