סאבוופר BW608 צריך עזרה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
maor199 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
שם מלא: maor199
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אהלן
היום קיבלתי סאב BW608 יד שניה
חיברתי אותו לדנון 1908 לPREOUT SUB עשיתי RC ועוד כמה כיוונים של העוצמות אבל בקושי שומעים את הסאב
בDTS הוא בעוצמה סבירה יחסית (הווליום בסאב על 50 אחוז :? וברסיבר על פלוס 4DB )
שאני רואה טלווזיה הרסיבר נמצא על PL II ולא שומעים כלום מהסאב
הסאב מחובר בRCA אחד לכניסה L מתוך מתוך L ו R
הכבל הוא לא כבל מיוחד לסאב פשוט איזה RCA דיגלטלי שמצאתי כאן (מחברים כתומים)
שאר הפרמטרים בסאב CO על 80 גם ברסיבר
EQ על A
LOW BASS FILTER על OUT
PHASE על 0
האם זה כבל או שזה משהו אחר?
שמעתי לא מזמן BW610 על עוצמת מינימום באותו מצב של טלווזיה בPL II ושמעו את הסאב מעולה
תודה

maor199 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

יש באתר איזה קטע אודיו לכיול המערכת?
כל פעם שאני עושה RC עם הדנון הוא נותן לי תוצאות אחרות

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

תנסה לחבר את הסאב למגבר עם מפצל RCA ככה שאתה תשתמש בשתי הכניסות בסאב (גם left וגם right).
דבר שני זה לבטל את ה RC שעושה הרסיבר על הסאב רק כדי לבדוק אם זה מה שמשפיע.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

הRC טוב לחדר אקוסטי, פריסת רמקולים נכונה וחדר סימטרי.
אם המערכת שלך נמצאת בסלון "סטנדרטי" אתה לא תגיע לתוצאה הרצויה על ידי כיוון אוטומטי, יש הרבה גורמים (חומרים) שמשפיעים על התוצאה של הכיוון. עדיף לכוון ידני על פי הפרמטרים ועל פי הנתונים הקיימים בחדר כגון: מרחקים בין הרמקולים לבין הרסיבר, מיקום הסאב, פאזה, חיבור נכון על ידי כבל מתאים וכו'...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

maor199 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

עברתי על הרסיבר עוד פעם והגדרתי את הסאב ל LFE+MAIN את החיתוך של המדפי שמתי על 80 והגדרתי כגדולים
את הסאב הגדרתי חיתוך 80 ברסיבר, בסאב עצמו העברתי את הקרוס ל140 ואני שומע הבדל עצום
הבעיה בסאב שהוא הראשון שלי :) לא היתי בטוח איך הוא אמור להשמע ואחרי כל הערב איתו אני חייב להגיד שהוא פגז הוא ממלא את הסאונד אבל לא שומעים אותו ונראה לי עדיף ככה, אני אקנה כבל יותר איכותי עם מפצל Y ואני מאמין שיהיה שיפור
כרגע הוא על מצב ON ולא STANDBY עוצמה 65 אחוז אולי עם כבל אחר אני אוכל להוריד לו את העוצמה
שמתי לב שהוא בעוצמה גבוהה הוא מוציא יותר HUMM

maor199 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אחרי ערב שלם הרגשתי מעט לחץ באוזנים, כרגע הסאב בפינה של הסלון קרוב מאד לקיר נראה לי שבצורה הזאת יש יותר מידי החזרים, בקיצור לא נמנע אבל אני חייב להתחיל לזחול על 4 כדי למקם אותו נכון, למרות שאני קצת מוגבל באפשרויות

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

maor199 כתב:עברתי על הרסיבר עוד פעם והגדרתי את הסאב ל LFE+MAIN את החיתוך של המדפי שמתי על 80 והגדרתי כגדולים
את הסאב הגדרתי חיתוך 80 ברסיבר, בסאב עצמו העברתי את הקרוס ל140 ואני שומע הבדל עצום
הבעיה בסאב שהוא הראשון שלי :) לא היתי בטוח איך הוא אמור להשמע ואחרי כל הערב איתו אני חייב להגיד שהוא פגז הוא ממלא את הסאונד אבל לא שומעים אותו ונראה לי עדיף ככה, אני אקנה כבל יותר איכותי עם מפצל Y ואני מאמין שיהיה שיפור
כרגע הוא על מצב ON ולא STANDBY עוצמה 65 אחוז אולי עם כבל אחר אני אוכל להוריד לו את העוצמה
שמתי לב שהוא בעוצמה גבוהה הוא מוציא יותר HUMM
...
ההגדרות שלך לא נראות מתאימות.
1. החיתוך ל80HZ ברסיבר מעולה. אז מה מועיל שינוי בסאב ל140HZ אם הרסיבר חותך כבר ב 80HZ?
בקיצור אם ההגדרה ברסיבר היא 80HZ, לא הגיוני שתשמע שינוי ברגע שאתה משנה את הקרוס בסאב ל80 ומעלה.
2. ברגע שאתה מגדיר ברסיבר LFE+MAIN, גם הרמקולים הקדמיים וגם הסאב נותנים את הבאס. אותו דבר ברגע שאתה מגדיר אותם כ"גדולים". ברגע שאתה מוגדר בצורה הזו, תקבל יותר באס אבל על חשבון עיוותים בקדמיים בווליום גבוה. לכן, רק נדמה לך שהסאב עובד יותר חזק. התוספת מגיעה מהקדמיים.

תנסה לשנות ברסיבר את הקדמיים לקטנים+ באס רק ל LFE. בצורה הזו הקדמיים יעבדו בצורה הכי מדויקת ונקיה מעיוותים.
לאחר מכן, תוכל לבדוק ובאמת לשמוע את הבאס האמיתי מהסאב ולבצע שינויים/כיוונים בהתאם.

maor199 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אהלן טל
את הקרוס בסאב העברתי ל140 כדי בעצם לבטל את הקרוס של הסאב ולהשתמש רק בזה של הרסיבר
זה גם היה רשום במנואל של הBW
אני אחזור למצב של סאב על LFE בלבד וקידמיים מוגדרים כקטנים ואני אראה מה קורה עם זה

maor199 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

נראה לי מצאתי את הנישה שלו, הגדרתי את הרסיבר על קידמיים קטנים חיתוך ב60, את הסאב על LFE וחיתוך 80, חיברתי כבל איכותי לכניסת L ,לא מצאתי מפצל Y בחנות הוצאתי את הסאב מהפינה הוא היה תקוע שם בין קיר צדדי לאחורי ולמזנון טלווזיה, זחלתי על הריצפה ומיקמתי אותו לאורך הקיר הצדדי מופנה לכיוון שאר הסלון ולא לכיוון הSWEET SPOT וזהו נשמע לי טוב יותר, הרבה יותר
העוצמה בריסבר על 5db ובסאב עצמו על שעה 10
הדבר היחיד אולי קצת קשה לו להתניע ממצב סטנדביי כשאני צופה בטלווזיה עם PLII
תודה

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

maor199 כתב:נראה לי מצאתי את הנישה שלו, הגדרתי את הרסיבר על קידמיים קטנים חיתוך ב60, את הסאב על LFE וחיתוך 80, חיברתי כבל איכותי לכניסת L ,לא מצאתי מפצל Y בחנות הוצאתי את הסאב מהפינה הוא היה תקוע שם בין קיר צדדי לאחורי ולמזנון טלווזיה, זחלתי על הריצפה ומיקמתי אותו לאורך הקיר הצדדי מופנה לכיוון שאר הסלון ולא לכיוון הSWEET SPOT וזהו נשמע לי טוב יותר, הרבה יותר
העוצמה בריסבר על 5db ובסאב עצמו על שעה 10
הדבר היחיד אולי קצת קשה לו להתניע ממצב סטנדביי כשאני צופה בטלווזיה עם PLII
תודה
...
הרבה יותר טוב (Y) אתה בדרך הנכונה....
אני עדיין חושב שחיתוך ב60 קצת נמוך לקדמיים קטנים. גם קדמיים עם דרייברים גדולים (עד 6.5") לא יכולים להתמודד עם נמוכים מ 80 HZ בצורה הכי טובה שיש בייחוד בווליום גבוה...

maor199 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

אהלן טל
2 שאלות קצרות האם מפצל Y יכול לתת BOOST חזק יותר לסאב וככה לגרום לו להתעורר ממצב סטנד ביי?
האם כדאי להעלות את הלבל של הסאב ברסיבר לדוגמא ל+10 DB ולהוריד את העוצמה בסאב עצמו?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

אל תדאג מה"התעוררות" ממצב סטנד ביי.
רק שהסאב מקבל סיגנל נמוך מ 80HZ הוא מתחיל לעבוד.
לכן, יכול להיות מצב שיעברו אפילו מס' דקות בלי שיעבור אליו סיגנל כזה ולכן נדמה לפעמים שלוקח לו זמן להתעורר אבל זה תקין לחלוטין.

מפצל Y בפירוש יתן עוצמה נוספת לסאב. לפעמים קטנה ולפעמים קצת יותר. מומלץ לנסות.

עדיף שהסאב יהיה על עוצמה של 90% וברסיבר 0 DB מאשר עוצמה של 50% וברסיבר +9DB.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”