כתבתי לשימוש אישי תוכנית לאוטומציה של הורדת תרגומים התוכנית למעשה מבוססת על הקוד של Sub4me וזו הסיבה ששמה הוא Sub4meRevisited.
למעשה שיכתבתי את כל התוכנית מהתחלה על מנת שאוכל להתאים אותה לצרכי,
את התמיכה ב opensubs ו google ביטלתי והחלטתי להשתמש באלגוריתמים שלי למציאת מאפיינים עבור הסרטים הנסרקים.
מה שאני מנסה להשיג הוא תוכנית פשוטה ככל האפשר ללא הגדרות שלעולם אני לא ישתמש ויכולת להפעיל את התוכנית ע"י משימה מתוזמנת כך שהכל ייעשה באופן אוטומטי.
התוכנית אמורה לקרוא את קבצי ההגדרות שלה ולפעול בהתאם כך שניתן להגדיל את אחוזי ההצלחה שלה על פי קבצי ההגדרות.
אופן הפעולה של התוכנית הוא כזה:
כאשר התוכנית רצה משורת הפקודה היא מחפשת הגדרה אחת בלבד "קובץ ההגדרות", אם נמצא כזה התוכנית תתחיל לפעול על פי אותן ההגדרות:
התוכנית תעשה חיפוש גם על פי שם הקובץ וגם על פי שם התיקיה שמכילה אותו, אם נמצאו תרגומים התוכנית תנסה למצוא התאמה מושלמת עבור הסרט אך תוריד בנוסף את כל התרגומים האפשריים לתיקיה שמכילה את הסרט, ותמספר אותם בסדר רץ לנוחיות טעינה וזיהוי לאחר מכן.
ניתן להגדיר איזה סוגי וידאו התוכנית אמורה למצוא עבורם תרגום avi, mp4 mkv וכולי, מאיזה גודל של קובץ וידאו לחפש תרגום כך שהתוכנית תוכל להתעלם מטריילרים וכל מיני קבצי sample, כמו כן ישנה הגדרה לאכוף הורדה של תרגומים אפילו אם נמצאו כאלה בתיקיה המכילה למרות שהגדרה זו מכובה בברירת המחדל.
בזמן פעולתה התוכנית פולטת את הלוגים שלה לקובץ לוג כך שיהיה אפשר לנטר אותה ובסוף פעולתה גם מחשבת באחוזים כמה תרגומים אכן נמצאו.
זהו פחות או יותר, בנוסף אני מצרף סקריפטים לאוטומציה של כל העסק, הסקריפטים אמורים לנתר תיקייה מסויימת על פי הגדרת המשתמש ואם נמצאו הורדות חדשות:
* פותחים את כל קבצי ה rar אם נמצאו כאלה ולאחר מכן מוחקים אותם.
* מנקים קבצים מיותרים על פי הגדרת המשתמש כמו .nfo וכולי.
* מעבירים את הסרטים שהורדו לתוך תיקיית אכסון, כזו ש xbmc או boxee יכולים לנתר.
* מפעילים את התוכנית הנ"ל להוריד תרגום מתאים.
* אם נמצאו קבצי וידאו ללא תיקייה מכילה הסקריפטים ייצרו תיקייה חדשה ויכניסו את הקובץ פנימה.
בשילוב עם flexget ו קליינט של ביטורנט שתומך בהתחלה אוטומטית של טורנטים ע"י ניתור של תיקייה מסויימת העסק כולו הופך לאוטומטי לחלוטין, אולי מתי שהוא אני ארשום איזה מדריכון קצר איך לעבוד עם flexget.
בחייכם תהיו בני אדם לפני שאתם מתחילים לבכות, מחקת לי את כל ההארד דיסק יא מאפן, תנסו את התוכנית על תיקיית test מסויימת ורק אז על כל האוסף שלכם,
אם ישנם איזה שהם הגדרות שאתם חושבים שצריך לממש, באגים כמובן או שאלות אז בבקשה תצעקו כאן, אבל שיהיה ברור התוכנית אמורה להוריד תרגומים ורק תרגומים, לא backdops לא fanarts ולא לנקות באחורה של האוזן, אז להביא את זה בחשבון.
יום טוב
וכמובן תודה לאבא של sub4me
alon24
1.5 - המון שינויים במנוע של התוכנית:
*התוכנית תחפש תרגום מדוייק עבור הסרטים גם אם נמצאו תרגומים בהתאמה חלקית בתיקייה שמכילה את הוידאו.
* שיפור ביכולת הפיענוח של מאפייני הסרט על מנת שיוכל להתמודד עם סרטים שמכילים תוים מיוחדים כדוגמת wall-e
ו the A-team.
* נוספה קונפיגורציה חדשה ACTION_STAGE שלמעשה מאפשרת להריץ את התוכנית עד לשלב מסויים על פי בחירת המשתמש, השלבים הקיימים הם list_files, parse_files, login_providers,download_subtitles, כאשר כל שלב מכיל את אלו שקדמו לו, לדוגמא אם נריץ את התוכנית עם הקונפיגורציה ACTION_STAGE=parse_files אז למעשה התוכנית תריץ שני שלבים list_files שמחפשת קבצי וידאו בתיקיות שהגדרנו, ו parse_files שלמעשה אוספת מאפייני סרטים עבור הקבצים שנמצאו. הקונפיגורציה הזו מעולה לדבג את התוכנית בזמן הטסטוס שלה בכדי להבין איזה עוד תבניות כדאי להוסיף ל patterns.properties.
* התוכנית עכשיו תספק סטטיסטיקות יותר מקיפות בסוף פעילותה על מנת שנוכל להבין טוב יותר היכן בדיוק היא נכשלה,כמו שניתן לראות בתמונה המצורפת למטה.
1.2.1 :
* תיקון באג בקוד של הזיפזופ.
* הוספת סקריפט שמאפשר להריץ את התוכנית באופן ישיר ולא יוצא החוצה עד שהמשתמש לוחץ על enter.
1.2 :
* בוטלה התמיכה באתר טורק על פי בקשת המפעיל שלה build,
כרגע התוכנית תתעלם מאתר טורק אפילו אם הוגדר כספק כתוביות בקובץ ההגדרות,
כשאני אמצא את הזמן אני אוריד את כל הקוד שנוגע לאתר טורק מהתוכנה.
1.1 :
* שיפור יכולת ההתאמה של הסרט לתרגום המתאים, התוכנה עכשיו תרוץ על כל התרגומים שנמצאו ותנסה למצוא התאמה מדוייקת על פי הקריטריונים והסדר הבאים:
1- source, quality, format, group
2 - source, quality, format
3 - source, format
4 - source, quality
1.0 : גירסא מזו'רית:
* נוספה תמיכה באתר סרטים עם יכולת ל login בעזרת מנגנון ה captcha החדש.
* נוספו קונפיגורציות חדשות שמאפשרות למשתמש לעקוף את מנגנון ה login ופשוט להוריד תרגומים ללא משתמש רשום באתר (לא מומלץ לעשות זאת באתר טורק).
* שיפור יכולות פיענוח של סדרות.
ד"א עושה רושם שטורק חוסמים לי את המשתמש אם אני משתמש בתוכנה באינטנסיביות לכן ברירת המחדל של התוכנה הוא סרטים, אני אשמח לקצת פידבק בנושא הזה אם אכן טורק חוסם משתמשים.
ובלי שום קשר סחטיין על ההנהלה של אתר סרטים ובכלל על האתר החדש, כל הכבוד. (:
0.3 :
* הוספת תמיכה ראשונית בסדרות, ההגדרות עבור תבניות ה regex נקראות מהקובץ Patterns.properties כך שניתן להוסיף תבניות נוספות על מנת להגדיל את אחוזי ההצלחה של התוכנית.
0.2 :
* תיקוני באגים.
0.1 :
* גירסא ראשונית.
עושה רושם שהתוכנית מתחילה להגיע לבשלות... , אני מרוצה
[img2=550x264]http://dl.dropbox.com/u/283941/Sub4meRevisited-poc.PNG[/img2]
לינק להורדה