מה זה ביטרייט גבוה?
-
tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: tovtovtov
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום,
כאשר אני מנגן חומר באיכות 720P מה נחשב לביטרייט גבוה - כך שהאיכות תהיה גבוהה?
האם לניגון 1080P הביטרייט האיכותי שונה?
תודה
כאשר אני מנגן חומר באיכות 720P מה נחשב לביטרייט גבוה - כך שהאיכות תהיה גבוהה?
האם לניגון 1080P הביטרייט האיכותי שונה?
תודה
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Speakers-SVS Ultra BS, Q Acoustics 3090, Morel SP-1
Sub-SVS SB2000
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
עם MEDIAINFO תוכל לראות את הביטרייט של הקובץ.
מדובר על קצב הנתונים וכמובן ככל שהוא יותר גבוה זה יותר טוב.
כאשר בלוריי יכול להגיע למאקסימום של 54 מגה ביט (לא בייט) לשנייה.
לא מדובר על קצב בוידאו אלה בכלל קצב בכל סוג העברה כמו רשת או אודיו.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7% ... 7%99%D7%9D
1080P מגיעים בד"כ עד 15MBIT כאשר אם תקח 720P באותו קצב אז יש סתם עודף נתונים,
אם הפוך תקח 720 עם ביטרייט של 8MBIT מול 1080 באותו ביטרייט אז ה720 ייראה יותר טוב.
מדובר על קצב הנתונים וכמובן ככל שהוא יותר גבוה זה יותר טוב.
כאשר בלוריי יכול להגיע למאקסימום של 54 מגה ביט (לא בייט) לשנייה.
לא מדובר על קצב בוידאו אלה בכלל קצב בכל סוג העברה כמו רשת או אודיו.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7% ... 7%99%D7%9D
1080P מגיעים בד"כ עד 15MBIT כאשר אם תקח 720P באותו קצב אז יש סתם עודף נתונים,
אם הפוך תקח 720 עם ביטרייט של 8MBIT מול 1080 באותו ביטרייט אז ה720 ייראה יותר טוב.
-
tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

אני מבין,
אבל שיש לי 3 מקורות לאותו סרט עם ביטרייטים שונים.
מה נחשב לאיכותי מספיק (תנו מספר...
)?
אבל שיש לי 3 מקורות לאותו סרט עם ביטרייטים שונים.
מה נחשב לאיכותי מספיק (תנו מספר...
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
7
התשובה לכל השאלות המספריות היא תמיד 7 בדיוק כפי ש 55 זה תמיד גילו של נהג קטר הרכבת
התשובה לכל השאלות המספריות היא תמיד 7 בדיוק כפי ש 55 זה תמיד גילו של נהג קטר הרכבת
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
הכי גבוה הכי טוב...אני חושב שפחות מ12MBIT ל1080 זה מתחיל להיות בעייתי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

ברור שהכי גבוה זה הבי טוב. אבל לחומר של 720P, נגיד, מה מספיק כך שמעבר לזה כבר כמעט לא נבחין בהבדל.agent__smith כתב:הכי גבוה הכי טוב...אני חושב שפחות מ12MBIT ל1080 זה מתחיל להיות בעייתי....
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
- Catskinner
- חבר במועדון HT

טוב עכשיו ברצינות. tovtovtov, הלוואי והיה מדד אחד אמין למדידת האיכות של ווידאו שעבר דחיסה. נכון שבדרך כלל אם יש לך שני סרטים ממקור זהה ובאותה רזולוציה שבאחד מהם ה bitrate גבוה יותר יש סבירות שגם האיכות תהייה טובה יותר, אבל זה בדיוק מה שזה - סבירות.
זו גם הסיבה שבהרבה מקרים מצרפים לכידות מסך או דגימונת של כמה MB כדי שניתן יהיה להתרשם מהאיכות לפני שמורידים את כל הסרט, כי באמת ש bitrate לא מספר כאן את כל הסיפור
זו גם הסיבה שבהרבה מקרים מצרפים לכידות מסך או דגימונת של כמה MB כדי שניתן יהיה להתרשם מהאיכות לפני שמורידים את כל הסרט, כי באמת ש bitrate לא מספר כאן את כל הסיפור
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

מעניין,Catskinner כתב:טוב עכשיו ברצינות. tovtovtov, הלוואי והיה מדד אחד אמין למדידת האיכות של ווידאו שעבר דחיסה. נכון שבדרך כלל אם יש לך שני סרטים ממקור זהה ובאותה רזולוציה שבאחד מהם ה bitrate גבוה יותר יש סבירות שגם האיכות תהייה טובה יותר, אבל זה בדיוק מה שזה - סבירות.
זו גם הסיבה שבהרבה מקרים מצרפים לכידות מסך או דגימונת של כמה MB כדי שניתן יהיה להתרשם מהאיכות לפני שמורידים את כל הסרט, כי באמת ש bitrate לא מספר כאן את כל הסיפור...
אז ממה עוד מושפע איכות הסרט - בקיצור ספר את כל הסיפור
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אי אפשר להסביר את כל הסיפור על רגל אחת ובטח שלא במגבלות של הודעה בפורום, מה עוד שאני לא כזה מומחה גדול בנושא פרמטרים לקידוד ב H.264. אבל אני בכל זאת אנסה.
תחילה צריך להבין שה bitrate אינו קבוע לאורך הסרט. אפשר לחשב את הממוצע שלו בגסות על ידי חילוק גודל הקובץ בזמן הסרט אבל זה לא ממש מדד לאיכות התמונה כי זה לא מסביר כיצד הקידוד מתמודד עם סצנות עם הרבה תנועה, ניגודים של חלקים מוארם וחשוכים וכו'.
H.264, שיטת הדחיסה הנפוצה ביותר (אבל לא היחידה) לקידוד של סרטים ב HD משתמשת במספר דרכים כדי להגיע לצימצום גודל הקובץ מבלי לגרוע באיכות הנראית לעין של התמונה. מלבד ארבעת הפרופילם הראשיים ותתי הרמות יש גם אפשרות לבחור למשל במספר ה B Frames שהן הפריימים שישמשו לייחוס וב CABAC לעומת CAVLC. למעשה רשימת האפשרויות העומדת לבחירתו של המקודד היא מאוד ארוכה וניתן להגיע למצב שבו קובץ קטן יותר ישמור את איכות המקור טוב יותר מקובץ גדול.
הכלי הנפוץ ביותר המשמש לקידוד לפורמט H.264 הוא המקודד X264 והוא ידוע בעושר התכונות שהוא תומך ובגמישות בחירת הפרמטרים בזמן הקידוד. כאן נמדדת המקצועיות של מי שמבצע את הקידוד החוזר ולכן יש גם וויכוחים תמידיים בין משתמשים בנושאי קבוצת השחרור ששיחררה את הגרסה הטובה ביותר לכל סרט או סידרה.
תחילה צריך להבין שה bitrate אינו קבוע לאורך הסרט. אפשר לחשב את הממוצע שלו בגסות על ידי חילוק גודל הקובץ בזמן הסרט אבל זה לא ממש מדד לאיכות התמונה כי זה לא מסביר כיצד הקידוד מתמודד עם סצנות עם הרבה תנועה, ניגודים של חלקים מוארם וחשוכים וכו'.
H.264, שיטת הדחיסה הנפוצה ביותר (אבל לא היחידה) לקידוד של סרטים ב HD משתמשת במספר דרכים כדי להגיע לצימצום גודל הקובץ מבלי לגרוע באיכות הנראית לעין של התמונה. מלבד ארבעת הפרופילם הראשיים ותתי הרמות יש גם אפשרות לבחור למשל במספר ה B Frames שהן הפריימים שישמשו לייחוס וב CABAC לעומת CAVLC. למעשה רשימת האפשרויות העומדת לבחירתו של המקודד היא מאוד ארוכה וניתן להגיע למצב שבו קובץ קטן יותר ישמור את איכות המקור טוב יותר מקובץ גדול.
הכלי הנפוץ ביותר המשמש לקידוד לפורמט H.264 הוא המקודד X264 והוא ידוע בעושר התכונות שהוא תומך ובגמישות בחירת הפרמטרים בזמן הקידוד. כאן נמדדת המקצועיות של מי שמבצע את הקידוד החוזר ולכן יש גם וויכוחים תמידיים בין משתמשים בנושאי קבוצת השחרור ששיחררה את הגרסה הטובה ביותר לכל סרט או סידרה.