זה כמה ימים יש לי בעיה מוזרה עם הממיר YESHD. במהלך היום אין שום בעיות, אבל בערב (ואני לא בטוח מאיזה שעה בדיוק זה מתחיל אבל כבר יומיים שזה קורה) חלק מערוצי HD לא עובדים כראוי. המסך חשוך ואפשר לשמוע קטעי קול ולפעמים התמונה חוזרת לשניה, מופיעים הרבה ארטיפקטים ועיוותים והיא נעלמת שוב. זה קורה רק בחלק מהעורצים של HD (יס2, נשיונל גיאוגרפיק, ערוץ 1 HD) והאחרים עובדים טוב. SD לא נפגע גם.
ניסיתי אתמול להיתקשר לתמיכה אבל זמני המתנה היו מטורפים, אז בינתיים אני שואל פה
אה, מצטער שחכתי לציין שממיר יס טוטאל בסלון וממיר יס HD בחדר שינה אחר עובדים בסדר גמור, לכן זה לא קליטה. מעבר לזה, התופעה היא רק מלפני כמה ימים וחודשים לפני זה היה סבבה.
אוקי, ואיך אפשר להסביר את העובדה שבמהלך היום אין בעיות כאלה והן מופיעות רק בערב?
אני מתכוון להיתקשר ליס בערב אבל אני אוהב להבין את מקור הבעיה לפני שאני מתקשר לתמיכה תכנית כי כך יש יותר סיכוי לפתור את הכל בצורה מהירה ונכונה.
אין כיוון
אתמול גיליתי שזה התחיל בסביבות 22:00 ושבדקתי שוב לקראת 1:30 בלילה זה כבר הסתדר והכל עבד בסדר. שאר היום הכל בסדר גם כן. התקשרתי אתמול לתמיכה והסברתי את המצב...הבחורה ביקשה לבדוק ממני אם הממיר מחובר אצלי בעזרת כבל שעל ההברגה שלו כתוב DS או משהו כזה
הסתכלתי ואין לי שום כיתוב על ההברגה...אז היא שלחה לי טכנאי שאמור להגיע מחר בבוקר ואז אני אוכל לעדכן. אבל זה ממש לא נשמע לי כבר כמו קליטה, לא רק שזה הופיע לא מזמן ולא רק שזה לא קורה בממירים אחרים בבית זה גם מתחיל ומתסדר בעצמו במהלך הלילה...פשוט הזוי. אה, ולגבי הערוצים שזה קורה בהם, היא הסבירה שהערוצים האלה בדיוק משודרים כקבוצה ביחד ולכן זה קורה דווקא בהם ושאר ערוצי HD משודרים בקבוצה אחרת (כנראה הכוונה היא לשיתוף רוחב פה).
אבל זה לווין ,זה לא כבלים , יש עוד אנשים עם הבעיה הזאת פה ?
כי הייתי מבין VOD שתלוי ברוחב פס של בזק, אבל פה זה לויין ..או שאני לא בעניינים ועולי זה דומה \למצב של
מהירות אינטרנט בשעות הערב שכולם בבית
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
מצחיק, אבל בלילה לפני הגעת הטכנאי הבעיה נעלמה
בכל מקרה, הטכנאי שהגיע מצא כי השקע בחדר הנמיך את האות בכ-20DB ולכן החליף אותו. עכשיו אם הבעיה לא תחזור כבר אי אפשר יהיה לדעת אם זה הסתדר מעצמו או שזה באמת היה השקע.
בכל מקרה, הוא אמר משהו אחר שלא הסתדר לי - השימוש בהגדרת AUTO עבור הרזולוציה בהגדרות הממיר לא מאפשר צפיה בתוכן באיכות מיטבית אלה צריך לבחור 1080I (לאלו שיש להם FHD). אמרתי לו שהשידור הוא כן באיכות מירבית וקל להשוות אבל הוא התעקש...מוזר מאוד.
יש כאלו שבכל זאת מעדיפים לעבוד על 1080I בגלל ה EPG וזמני העברה בין ערוצי HD לSD
אבל אין כמו AUTO
חוץ זה שניתן לזהות דרך הטלויזיה איזה רזולוציה משודרת , 1080I אן SD (לא זוכר כמה זה ביס 500 ומשהוא נראה לי)
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
נכון, אמרתי לו לגבי העובדה שהטלויזיה עצמה מראה שהיא משדרת תוכן ברזולוציה אחרת אבל הוא טען שלמרות זאת הממיר פחות טוב שהוא על AUTO. טוב, לא היה לי רצון סתם להיתווכח איתו, אני אישית לא רואה הבדל לא ב 32" בחדר שלי, ולא ב 46" בסלון...