התלבטות חדשה - זה נכון ש "32 לא אידיאלית לחדר שינה סטנדרטי?
באתר "wise buy" כתוב שכדי לדעת מה הגודל מסך המומלץ צריך לקחת את המרחק ולהכפיל ב - 10.
כלומר אם המרחק הוא 3 מ' אז גודל מסך מומלץ הוא "30 והכי קרוב לזה זה "32
ולפי זה חיפשתי דגמים מתאימים.
אבל מצד שני קראתי במאמר פה באתר שלמרחק כזה מומלץ גודל מסך "42
אם זה נכון זה ממש מבאס כי זה אומר תוספת מחיר של לפחות 1000 ש"ח. וגם ככה התקציב שלי מוגבל.
מטרת הצפייה - לראות קצת טלויזיה (HOT) / סרטים ב DVD - לפני השינה.
1. מה דעתכם? "32 לא מתאימה בשום אופן?
2. אם אני צריך מסך "42 - אז הדגמים שמצאתי בגודל "32 הם עכשיו כבר לא רלוונטיים ואני צריך לחפש דגמים
אחרים? או שפשוט אפשר לקנות את אותו דגם רק בגודל אחר?
3. אמרו לי שבגודל "32 לא משנה אם זה FULL HD כי ממילא לא יראו את ההבדל בגלל גודל המסך.
מה לגבי גודל "42? חשוב שיהיה FULL HD?
4. פלזמה או LCD? בגודל "32 התשובה הייתה LCD - ובגודל "42 מה התשובה?
כלומר אם המרחק הוא 3 מ' אז גודל מסך מומלץ הוא "30 והכי קרוב לזה זה "32
ולפי זה חיפשתי דגמים מתאימים.
אבל מצד שני קראתי במאמר פה באתר שלמרחק כזה מומלץ גודל מסך "42
אם זה נכון זה ממש מבאס כי זה אומר תוספת מחיר של לפחות 1000 ש"ח. וגם ככה התקציב שלי מוגבל.
מטרת הצפייה - לראות קצת טלויזיה (HOT) / סרטים ב DVD - לפני השינה.
1. מה דעתכם? "32 לא מתאימה בשום אופן?
2. אם אני צריך מסך "42 - אז הדגמים שמצאתי בגודל "32 הם עכשיו כבר לא רלוונטיים ואני צריך לחפש דגמים
אחרים? או שפשוט אפשר לקנות את אותו דגם רק בגודל אחר?
3. אמרו לי שבגודל "32 לא משנה אם זה FULL HD כי ממילא לא יראו את ההבדל בגלל גודל המסך.
מה לגבי גודל "42? חשוב שיהיה FULL HD?
4. פלזמה או LCD? בגודל "32 התשובה הייתה LCD - ובגודל "42 מה התשובה?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אופיר - שיטת הפי 10 ממש, אבל ממש לא נכונה.
במצב אידיאלי במרחק מסויים - יש גודל מסויים לפי סוג התוכן. ככל שהתוכן איכותי יותר (FHD) תצטרך מסך גדול יותר באותו המרחק.
כמובן - שאנחנו חיים בעולם לא אידיאלי. יש בעיות תקציב (גם בנוגע למסך - אבל גם בנוגע לתוכן), גם בעיות עיצוב - לא כל אחד מוכן להכניס מסך 50/42" לחדר המיטות.
בקיצור - יש פה מערכת איזונים.
ולשאלה הגדולה - איזה תוכן אתה מתכנן לצפות בו? ומה התקציב?
במצב אידיאלי במרחק מסויים - יש גודל מסויים לפי סוג התוכן. ככל שהתוכן איכותי יותר (FHD) תצטרך מסך גדול יותר באותו המרחק.
כמובן - שאנחנו חיים בעולם לא אידיאלי. יש בעיות תקציב (גם בנוגע למסך - אבל גם בנוגע לתוכן), גם בעיות עיצוב - לא כל אחד מוכן להכניס מסך 50/42" לחדר המיטות.
בקיצור - יש פה מערכת איזונים.
ולשאלה הגדולה - איזה תוכן אתה מתכנן לצפות בו? ומה התקציב?
המטרה היא לראות קצת טלויזיה (HOT) וסרטים ב DVD
התקציב? טוב זה קצת יותר מסובך...
כשחשבתי שמספיק "32 אז בדקתי והבנתי שאפשר למצוא LCD חדשה ס ב י ר ה (לא מדבקה) במחיר של 2000-2500 ש"ח.
כמובן שבתוספת הובלה + התקנה + מתקן תלייה + מדף לממיר ו DVD - אני מגיע ל 3000 ש"ח.
אז אמרתי טוב אני מוכן להשקיע את המחיר הזה.
א ב ל אם בסוף יתברר שאני צריך גודל של "42 אז זה אומר לשלם עוד לפחות 1000 ש"ח למסך - וזה כנראה יהיה גדול עלי כרגע.
חשוב לי להדגיש שאני לא מחפש משהו סופר איכותי כי ממילא המטרה היא לצפות בערך שעה פעם ביום, וממילא המחירים יורדים כל הזמן אז אני לא מחפש טלויזיה להרבה שנים, וממילא יש בדרך LED ותלת מימד ועוד כמה שנים מה שאני אקנה עכשיו כבר ייחשב לישן...
התקציב? טוב זה קצת יותר מסובך...
כשחשבתי שמספיק "32 אז בדקתי והבנתי שאפשר למצוא LCD חדשה ס ב י ר ה (לא מדבקה) במחיר של 2000-2500 ש"ח.
כמובן שבתוספת הובלה + התקנה + מתקן תלייה + מדף לממיר ו DVD - אני מגיע ל 3000 ש"ח.
אז אמרתי טוב אני מוכן להשקיע את המחיר הזה.
א ב ל אם בסוף יתברר שאני צריך גודל של "42 אז זה אומר לשלם עוד לפחות 1000 ש"ח למסך - וזה כנראה יהיה גדול עלי כרגע.
חשוב לי להדגיש שאני לא מחפש משהו סופר איכותי כי ממילא המטרה היא לצפות בערך שעה פעם ביום, וממילא המחירים יורדים כל הזמן אז אני לא מחפש טלויזיה להרבה שנים, וממילא יש בדרך LED ותלת מימד ועוד כמה שנים מה שאני אקנה עכשיו כבר ייחשב לישן...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
לא יודע מאיפה וויז ביי המציאו את הנוסחא הזו, אבל אין שום קשר בינה למציאות.
לחדר שינה 32״ או 37״ מספיק במרבית המקרים גם אם המרחק גדול מ 3 מטר.
לסלון זה נחשב פצפון באותו מרחק.
לחדר שינה 32״ או 37״ מספיק במרבית המקרים גם אם המרחק גדול מ 3 מטר.
לסלון זה נחשב פצפון באותו מרחק.
אני עם טלווזיה 42 בחדר שינה ממרחק 2.2 מטר וזה מציון בHD
והפך בSD
שתרואה סרטים בפורמט 1080P
720P
1080I
זה מציון שהטלווזיה גדולה ותמתסכל מקרוב אבל בSD
הסיפור שונה שאני מסתכל ממרחק 2.2 מטר אני רואה על הפנים וחייב להתרחק ל3-3.5 מטר...
והפך בSD
שתרואה סרטים בפורמט 1080P
720P
1080I
זה מציון שהטלווזיה גדולה ותמתסכל מקרוב אבל בSD
הסיפור שונה שאני מסתכל ממרחק 2.2 מטר אני רואה על הפנים וחייב להתרחק ל3-3.5 מטר...
תודה רבה על התשובה המפורטת. אתה רק מחזק לי את ההחלטה שבשיל לראות כבלים וסרטים ב DVD - גודל של "42 יהיה לי גדול מדי.
כי כרגע לא מעניין אותי איכות HD בשביל שעה בלילה לפני השינה.
אז רק נשאר להחליט "32 או "37
תודה רבה!
כי כרגע לא מעניין אותי איכות HD בשביל שעה בלילה לפני השינה.
אז רק נשאר להחליט "32 או "37
תודה רבה!
אני מתלבט באותה שאלה,אופיר27 כתב:טוב אז אני מקווה באמת שזו הייתה התרעת שווא בשבילי, ואני אגלה ש "32 או "37 מספיקות לי. אני אקפוץ לחנות כלשהי לראות את ההבדלים.
תודה על כל העזרה!...
וכמו שכתבתי בשירשור למטה,
http://www.hometheater.co.il/vt124145
בחנות ה-32 נראית עלובה ליד 37 וכל השאר, גם במרחק 3 מטר.
לבד בחדר היא נראית טוב
ביג איז ביוטיפול, אני כנראה אלך על 37
- ronyhr
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 211
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 6 פעמים
בהצלחהקוביקו כתב:ביג איז ביוטיפול, אני כנראה אלך על 37אופיר27 כתב:טוב אז אני מקווה באמת שזו הייתה התרעת שווא בשבילי, ואני אגלה ש "32 או "37 מספיקות לי. אני אקפוץ לחנות כלשהי לראות את ההבדלים.
תודה על כל העזרה!......
צהוב עולה 
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- eliyau_isr
-
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
לעניות דעתי ומנסיון אישי ואינדווידואלי לבד- מרחק של 2.5 מטר מהעניים למסך - 32" זה בדיוק מה שמתאים וצריך בשבילי ובשביל אנשים שאני מכיר.
37" בחדר שינה סטנדרטי זה נחמד אבל גדול.
ולפי לימוד שאני עשיתי בנושא לטלויזיות LCD במיוחד (לחלוטין לא לפלזמה ) זה הדוקטורט הצנוע והעניו האינדווידואלי שלי:
מרחק במטר מול גודל מסך
2.5 32
2.6 32
2.7 32
2.8 37
2.9 37
3.0 40
3.1 40
3.2 40
3.3 42
3.4 42
3.5 46
3.6 46
3.7 47
3.8 47
3.9 50
4.0 50
37" בחדר שינה סטנדרטי זה נחמד אבל גדול.
ולפי לימוד שאני עשיתי בנושא לטלויזיות LCD במיוחד (לחלוטין לא לפלזמה ) זה הדוקטורט הצנוע והעניו האינדווידואלי שלי:
מרחק במטר מול גודל מסך
2.5 32
2.6 32
2.7 32
2.8 37
2.9 37
3.0 40
3.1 40
3.2 40
3.3 42
3.4 42
3.5 46
3.6 46
3.7 47
3.8 47
3.9 50
4.0 50
וואו באמת עשית שיעורי בית!
אצלי בחדר שינה, מקיר לקיר המרחק 3 מ' אז אני מעריך שהמרחק בפועל בין העיניים למסך יהיה סביב 2.7 מ' לפי החישוב הבא:
עומק מסך - 10 ס"מ.
מתקן תליה + זרוע 3 תנועות - 10 ס"מ
האדם שצופה במסך - 10 ס"מ
אבל ליתר בטחון אני אבדוק גם בחנות איך זה נראה (:
אצלי בחדר שינה, מקיר לקיר המרחק 3 מ' אז אני מעריך שהמרחק בפועל בין העיניים למסך יהיה סביב 2.7 מ' לפי החישוב הבא:
עומק מסך - 10 ס"מ.
מתקן תליה + זרוע 3 תנועות - 10 ס"מ
האדם שצופה במסך - 10 ס"מ
אבל ליתר בטחון אני אבדוק גם בחנות איך זה נראה (:
מה עובר עליכם אנשים
החישובים שמתבצעים הם כדיי לתת אינדיקציה לא יותר מזה... והחישוב הישן של "צריך לשבת במרחק פי שתיים וחצי מגודל המסך" לא מתחשב בהמון פקטורים.
הסיבה לרכישה של טלויזיה קטנה יותר לחדר שינה, היא ספציפית, ומתאימה לכל אותם אנשים שצופים בטלויזיה בעיקר בסלון, והטלויזיה בחדר השינה נמצאת שם בתור מנורה שעוזרת להירדם
לפותח השירשור,
כל המספרים שקיבלת לא משנים כלום, מה שמשנה זה מה נעים לך בעין ובכיס
החישובים שמתבצעים הם כדיי לתת אינדיקציה לא יותר מזה... והחישוב הישן של "צריך לשבת במרחק פי שתיים וחצי מגודל המסך" לא מתחשב בהמון פקטורים.
הסיבה לרכישה של טלויזיה קטנה יותר לחדר שינה, היא ספציפית, ומתאימה לכל אותם אנשים שצופים בטלויזיה בעיקר בסלון, והטלויזיה בחדר השינה נמצאת שם בתור מנורה שעוזרת להירדם
לפותח השירשור,
כל המספרים שקיבלת לא משנים כלום, מה שמשנה זה מה נעים לך בעין ובכיס
אם מה שמתאים לי בעין, יתאים לי גם לכיס - אז אין בעיה (:
תראה בהתחלה חשבתי ש "32 תתאים לי מבחינת צפייה וגם מצאתי דגמים עם מחיר מתאים. אבל בגלל שאף פעם לא הייתה לי טלויזיה בחדר שינה, ובסלון יש לי CRT אז אין לי למה להשוות. ואז אמרו לי שאולי "32 היא קטנה מדי וקצת הלחיצו אותי. כי אמנם הטלויזיה אמורה לשמש כמו שאתה אומר "מנורה שעוזרת להירדם" - בהכללה מאוד גסה, כי המטרה היא לראות איזה סרט פעם בכמה ימים...אבל בכל זאת אני לא רוצה לגלות שאני מרגיש כאילו היא "21 אפילו שהשימוש הוא בתדירות נמוכה.
אני מאמין שבחנות לא קל להתרשם גם כי המרחב גדול וגם כי שמים ליד טלויזיות יותר גדולות ואז היא נראית קטנה...
אבל אני מקווה שיהיה בסדר ואני אגלה ש "32 מתאימה לי והכל יבוא על מקומו בשלום... (:
תראה בהתחלה חשבתי ש "32 תתאים לי מבחינת צפייה וגם מצאתי דגמים עם מחיר מתאים. אבל בגלל שאף פעם לא הייתה לי טלויזיה בחדר שינה, ובסלון יש לי CRT אז אין לי למה להשוות. ואז אמרו לי שאולי "32 היא קטנה מדי וקצת הלחיצו אותי. כי אמנם הטלויזיה אמורה לשמש כמו שאתה אומר "מנורה שעוזרת להירדם" - בהכללה מאוד גסה, כי המטרה היא לראות איזה סרט פעם בכמה ימים...אבל בכל זאת אני לא רוצה לגלות שאני מרגיש כאילו היא "21 אפילו שהשימוש הוא בתדירות נמוכה.
אני מאמין שבחנות לא קל להתרשם גם כי המרחב גדול וגם כי שמים ליד טלויזיות יותר גדולות ואז היא נראית קטנה...
אבל אני מקווה שיהיה בסדר ואני אגלה ש "32 מתאימה לי והכל יבוא על מקומו בשלום... (: