מה הרזולוציה של panasonic 42PHD8?
קראתי תמאמר המדהים של עופר ודי נדלקתי על הפלאזמה הזאת, אז יש לי כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לענות.
אממ לפי המאמר שלו הבנתי שזה לא (full HD (1080 מכוון שהוא כתב שהפלאזמה עושה downscale מתכני 1080p/i, כך שהבנתי שזה לא full hd.
אז זה 720p? או מה?
ותוכלו להגיד לי בבקשה מה בדיוק הרזולוציה שלו?
תודה מראש
אממ לפי המאמר שלו הבנתי שזה לא (full HD (1080 מכוון שהוא כתב שהפלאזמה עושה downscale מתכני 1080p/i, כך שהבנתי שזה לא full hd.
אז זה 720p? או מה?
ותוכלו להגיד לי בבקשה מה בדיוק הרזולוציה שלו?
תודה מראש
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
1024 על 768, רזולוצית XGA.
FULL HD זה- 1920 על 1080 וזה לא קיים במסכי פלאזמה מתחת ל-50" (ה-50" FULL HD של פיוניר צפוייה להגיע בחודשים הקרובים לארץ). יש את זה רק במסכי LCD בגדלים האלה.
FULL HD זה- 1920 על 1080 וזה לא קיים במסכי פלאזמה מתחת ל-50" (ה-50" FULL HD של פיוניר צפוייה להגיע בחודשים הקרובים לארץ). יש את זה רק במסכי LCD בגדלים האלה.
- oferlaor
- מנהל

tevel3,
הרזולוציה יכולה להיות כל יחס ללא קשר ליחס המסך עצמו.
בשום מקום לא כתוב שפיקסל חייב להיות ריבועי...
הרזולוציה יכולה להיות כל יחס ללא קשר ליחס המסך עצמו.
בשום מקום לא כתוב שפיקסל חייב להיות ריבועי...
עופר,
אז סבבה הפיקסל מלבני, אבל אני לא מבין משהו אם נגיד אתה תקח רזולוציה של 720 ותעלה אותו פי נגיד נגיד 2 וחצי נגיד
הוא יהיה ברזולוציה של 1080, עכשיו אם תוריד נגיד תרזולוציה של ה1080 הוא פשוט לא חופף ל768. מה שמעניין אותי איך בדיוק איזה שיטות שידור בדיוק מתאימים לו? מכוון ש720 מתאים רק מבחינת הגבוהה אבל מה מבחינת הרוחב? הוא יותר גדול מאשר 1024
אני פשוט מנסה להבין תעניין...
איזה בדיוק downscale/up הוא עושה?
אשמח אם תסביר לי או שתשלח אותי למאמר בנושא, תודה
אז סבבה הפיקסל מלבני, אבל אני לא מבין משהו אם נגיד אתה תקח רזולוציה של 720 ותעלה אותו פי נגיד נגיד 2 וחצי נגיד
הוא יהיה ברזולוציה של 1080, עכשיו אם תוריד נגיד תרזולוציה של ה1080 הוא פשוט לא חופף ל768. מה שמעניין אותי איך בדיוק איזה שיטות שידור בדיוק מתאימים לו? מכוון ש720 מתאים רק מבחינת הגבוהה אבל מה מבחינת הרוחב? הוא יותר גדול מאשר 1024
אני פשוט מנסה להבין תעניין...
איזה בדיוק downscale/up הוא עושה?
אשמח אם תסביר לי או שתשלח אותי למאמר בנושא, תודה
- oferlaor
- מנהל

tevel3,
אגב היחס בין 720 ל-1080 הוא פי 1.5 בלבד.
UPSCALE אומר לקחת 720 ולהגדיל את זה לרזולוציה גבוהה יותר. DOWNSCALE מוריד רזולוציה.
עקרונית, יש שיטות מתמטיות ידועות לחישוב כל מעבר לכל מעבר. זה לא משנה שבציר אחד זה גדל ובציר שני קטן (להעביר 720P למסך כזה, צריך להקטין את הציר האופקי ולהגדיל את האנכי). מערכת העיבוד תמונה במסך מותחת את אחד הצירים ומכווצת את השניה.
ניתן לעשות את העיבוד הזה במספר שיטות, חלקן זולות ופשוטות, וככל שאיכות התמונה הנדרשת גבוהה יותר - זה דורש יותר כוח חישוב. סה"כ מדובר במתמטיקת מטריצות.
אגב היחס בין 720 ל-1080 הוא פי 1.5 בלבד.
UPSCALE אומר לקחת 720 ולהגדיל את זה לרזולוציה גבוהה יותר. DOWNSCALE מוריד רזולוציה.
עקרונית, יש שיטות מתמטיות ידועות לחישוב כל מעבר לכל מעבר. זה לא משנה שבציר אחד זה גדל ובציר שני קטן (להעביר 720P למסך כזה, צריך להקטין את הציר האופקי ולהגדיל את האנכי). מערכת העיבוד תמונה במסך מותחת את אחד הצירים ומכווצת את השניה.
ניתן לעשות את העיבוד הזה במספר שיטות, חלקן זולות ופשוטות, וככל שאיכות התמונה הנדרשת גבוהה יותר - זה דורש יותר כוח חישוב. סה"כ מדובר במתמטיקת מטריצות.
או מתמטיקה... הלכתי לאיבוד (חחח), בגדול שנגיד ולוקחים סרט שהוא 720
ומקטינים את הציר האופקי ומגדילים את האנכי, נוצר כאן איזשהו אי פרופורציה, כולם יראו כמו גיי לנו (
).
אני מנסה לחשוב בדיוק איך נשמרת הפרופורציה כאן, כי אני לא בדיוק טיפוס שיש לו עצבים כל פעם להתעסק בלהתאים את הzoom וכאלה בשביל שהכל יהיה בפרופורציה, או שלא יהיו פסים שחורים וכאלה דברים.
מקווה שזה בסדר שאני שואל ואני לא חופר יותר מדי.
תודה
ומקטינים את הציר האופקי ומגדילים את האנכי, נוצר כאן איזשהו אי פרופורציה, כולם יראו כמו גיי לנו (
אני מנסה לחשוב בדיוק איך נשמרת הפרופורציה כאן, כי אני לא בדיוק טיפוס שיש לו עצבים כל פעם להתעסק בלהתאים את הzoom וכאלה בשביל שהכל יהיה בפרופורציה, או שלא יהיו פסים שחורים וכאלה דברים.
מקווה שזה בסדר שאני שואל ואני לא חופר יותר מדי.
תודה
- oferlaor
- מנהל

הפרופורציה למשתמש לא משתנה, מכיוון שהפיקסלים מראש מלבניים.
תחשוב שהמקור הוא 16:9 וכך גם המסך. לא משנה איך הצורה של הפיקסלים - בסוף התמונה תיראה אותו דבר...
אותך לא צריך לעניין שהפיקסלים הם לא ריבועיים - אין לזה השפעה כלשהי על המשתמש.
תחשוב שהמקור הוא 16:9 וכך גם המסך. לא משנה איך הצורה של הפיקסלים - בסוף התמונה תיראה אותו דבר...
אותך לא צריך לעניין שהפיקסלים הם לא ריבועיים - אין לזה השפעה כלשהי על המשתמש.
- oferlaor
- מנהל

זה נכון לגבי כל טלויזיה (גם טלויזיה 4:3 רגילה תציג התמונה כמו במקור עם פסים שחורים מלמעלה ומלמטה). השאלה היותר מעניינת היא האם התמונה תכיל את כל האינפורמציה שהמקור כולל, והתשובה היא - לא. לפחות לא את כל הפיקסלים - חלקם יאבדו לך. האם זה מורגש? - עניין אינדיבידואלי.tevel3 כתב:אהה אז סבבה, אני לא מצריך לדאוג במידה ואוריד תכנים שהם 720p הם יראו כמו שהם נראים במקור...
נערך לאחרונה על ידי israeli2k ב 23/04/2006 10:46, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ישראלי לזה התכווני, יראה כמו במקור בלי לאבד תכנים או שלא יראה כמו במקור
והוא יצטרך להוציא את התמונה מעט בשביל שזה יראה טבעי כמו המקור.
כנראה לפי התשובה שלך שילכו לאיבוד מעט פרטים, אני מקווה שזה לא יהיה איזשהו מקרה קיצוני שזה יהרוס את כל ההנאה.
והוא יצטרך להוציא את התמונה מעט בשביל שזה יראה טבעי כמו המקור.
כנראה לפי התשובה שלך שילכו לאיבוד מעט פרטים, אני מקווה שזה לא יהיה איזשהו מקרה קיצוני שזה יהרוס את כל ההנאה.
- oferlaor
- מנהל

israeli2k צודק. מצד שני, מרבית התכנים היום הם 1920 על 1080, כך שהולך לא מעט לאיבוד.
האם זה גורם לך להנות מהתוכן פחות? ממש לא, זה נראה לא פחות ממדהים על גבי המסכים הללו.
האם זה גורם לך להנות מהתוכן פחות? ממש לא, זה נראה לא פחות ממדהים על גבי המסכים הללו.
שמעו אני מוריד לפעמים טריילרים שהם 720p
ואני פשוט נדהם, כן זה הרבה פחות מאשר 1080 אבל, אני מוכן להסתפק בזה ולאבד מאבד מהתוכן, אבל לפחות להנות מרזולוציה שהיא מעל הסטנדרט שאני רגיל אליו כיום (הסטנדרט הישראלי כמובן).
אז אין לי בעיה. רק שזה לא יהיה איזה דרסטי ואני פתאום אאבד מלמעלה מהצדדים מכל מקום אפשרי.
ואני פשוט נדהם, כן זה הרבה פחות מאשר 1080 אבל, אני מוכן להסתפק בזה ולאבד מאבד מהתוכן, אבל לפחות להנות מרזולוציה שהיא מעל הסטנדרט שאני רגיל אליו כיום (הסטנדרט הישראלי כמובן).
אז אין לי בעיה. רק שזה לא יהיה איזה דרסטי ואני פתאום אאבד מלמעלה מהצדדים מכל מקום אפשרי.
- oferlaor
- מנהל

אתה לא תאבד מהצדדים או מעל או מתחת, פשוט תראה טיפה פחות פרטים בציר האופקי (זניח ביותר).
שים לב שעדיין יש סרטים רבים ב-720P או 1080i שהם בעלי יחס מסך גבוה מ-16:9 (למשל 1.85:1 או 2.35:1 או הפורמט החדש והמקולל של 2.4:1) במקרה כזה, אתה תקבל עדיין פסים מעל ומתחת לתמונה (אלא אם כן אתה מתכוון להשתמש בפונקצית ZOOM).
שים לב שעדיין יש סרטים רבים ב-720P או 1080i שהם בעלי יחס מסך גבוה מ-16:9 (למשל 1.85:1 או 2.35:1 או הפורמט החדש והמקולל של 2.4:1) במקרה כזה, אתה תקבל עדיין פסים מעל ומתחת לתמונה (אלא אם כן אתה מתכוון להשתמש בפונקצית ZOOM).
תבל, נראה לי שלא לגמרי הפנמת את מה שנאמר פה. בשום מקרה אתה לא תאבד חלקים מהתמונה. זה נכון לגבי כל טלויזיה. מה שכן תאבד זו חדות. התמונה תראה יותר "רכה" ופחות חדה ככל שהרוזולוציה של המסך נמוכה יותר. כל הייתרון של HDTV ביחס לשיטת השידור הקיימת הוא בחדות הנוספת הזו, שמאפשרת לך להבחין ביותר פרטים בתמונה נתונה, ולא בתמונה גדולה יותר.
כשהמקור שלך הוא 720p אז התמונה במקור מכילה אינפורמציה בגודל 1280 על 720 פיקסלים. אם הטלויזיה שלך יכולה להציג 1024 פיקסלים במאוזן אז היא "מוותרת" על חלק מהאינפורמציה שיש במקור, מה שגורם לתמונה פחות חדה לעומת מסך שיכול להציג את כל הפיקסלים הנ"ל. הירידה בחדות הי עובדה אובייקטיבית. כמה תוכל להבחין בזה או כמה זה יפריע לך זה כבר עניין אחר...
כשהמקור שלך הוא 720p אז התמונה במקור מכילה אינפורמציה בגודל 1280 על 720 פיקסלים. אם הטלויזיה שלך יכולה להציג 1024 פיקסלים במאוזן אז היא "מוותרת" על חלק מהאינפורמציה שיש במקור, מה שגורם לתמונה פחות חדה לעומת מסך שיכול להציג את כל הפיקסלים הנ"ל. הירידה בחדות הי עובדה אובייקטיבית. כמה תוכל להבחין בזה או כמה זה יפריע לך זה כבר עניין אחר...