העברת DTS \ dts-hd מהמחשב דרך HDMI לרסיבר
שאני מנגן סרט MKV DTS או DTS-HD דרך הכרטיס מסך בעל יציאת HDMI שמחובר לרסיבר,
מתחיל לפעול shark007-codec ושאני בודק מה המחשב מוציא בסאונד אני רואה:
OUTPUT:
4800HZ 6 channels 16 bit integer,
וה INPUT :
4800HZ 6 channels 1536 kbps dts
למה ה- output לא מוציא כמו ה- input ? מה שאני מקבל ב- OUTPUT זה PCM? כי ככה הרסיבר מזהה לי את הכניסה של הסיגנל, ולפי מה שאני מבין אני אמור לראות DTS ולא PCM, או שאני טועה ?
בקיצור מה לעשות ? איך צריך לקנפג את ה shark codec ?
צירפתי את הקינפוג שיש לי כרגע וכן את ה- input\output של הסיגנל,
מתחיל לפעול shark007-codec ושאני בודק מה המחשב מוציא בסאונד אני רואה:
OUTPUT:
4800HZ 6 channels 16 bit integer,
וה INPUT :
4800HZ 6 channels 1536 kbps dts
למה ה- output לא מוציא כמו ה- input ? מה שאני מקבל ב- OUTPUT זה PCM? כי ככה הרסיבר מזהה לי את הכניסה של הסיגנל, ולפי מה שאני מבין אני אמור לראות DTS ולא PCM, או שאני טועה ?
בקיצור מה לעשות ? איך צריך לקנפג את ה shark codec ?
צירפתי את הקינפוג שיש לי כרגע וכן את ה- input\output של הסיגנל,
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
איזה כרטיס מסך יש לך? באיזו תוכנה אתה משתמש לניגון? ואיזה מקודד מופעל אצלך לפענוח של האודיו?
לא רואים בהודעה שלך את הקינפוג שצירפת. נסה עוד פעם.
לא רואים בהודעה שלך את הקינפוג שצירפת. נסה עוד פעם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
צירפתי שוב את הקבצים:
אפשר לראות את 3 הקינפוגים שעשיתי, בעיקרון בכולם הרסיבר yamaha 467 שלי טוען שקיבל pcm,
ואפשר לראות שהמחשב מוציא 4800HZ 6 channels 16 bit integer, אני אמור לראות SPDIF ב- Output?
כאשר אני ב mode של Use Pass through אין icon של shark = בכלל לא עובד
אני משתמש ב WMP
הכרטיס מסך הוא Sapphire ATI 5750 שתומך בכל הפורמטים, למרות שלי יש בעיייה כבר ב- DTS שלא נדבר עלDTS-HD
והחיבור שלי הוא ב- HDMI מהמחשב לרסיבר ומהרסיבר לטלויזיה
win7 64 bit ו- Shark 64 bit ו- מדיה פלייר ב default על 32 ביט ( למרות שגם 64 ביט אין שינוי )
אפשר לראות את 3 הקינפוגים שעשיתי, בעיקרון בכולם הרסיבר yamaha 467 שלי טוען שקיבל pcm,
ואפשר לראות שהמחשב מוציא 4800HZ 6 channels 16 bit integer, אני אמור לראות SPDIF ב- Output?
כאשר אני ב mode של Use Pass through אין icon של shark = בכלל לא עובד
אני משתמש ב WMP
הכרטיס מסך הוא Sapphire ATI 5750 שתומך בכל הפורמטים, למרות שלי יש בעיייה כבר ב- DTS שלא נדבר עלDTS-HD
והחיבור שלי הוא ב- HDMI מהמחשב לרסיבר ומהרסיבר לטלויזיה
win7 64 bit ו- Shark 64 bit ו- מדיה פלייר ב default על 32 ביט ( למרות שגם 64 ביט אין שינוי )
-
- Use Pass through
-
- Turn off Pass through
-
- עם AC3 filter
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. נסה לסמן את הריבוע Allow direct-to-file output, כפי שמוגדר כאן:

2. תגדיר תמיד כל דבר פעמיים - גם ב-FFDShow של ה-32 ביט וגם ב-FFDShow של ה-64 ביט.
3. תכבה את ה-Set AC3Filter, שוב - גם ב-32 ביט וגם ב-64 ביט.
בדוגמא האחרונה זה נראה תקין - זה בדיוק מה שצריך להופיע באייקון של FFDShow כאשר עושים bit streaming. גם בדוגמא האחרונה אתה לא רואה DTS ברסיבר? אם כן, זה כנראה נגרם בגלל ה-Set AC3Filter שמשבש את העניינים, או אולי בגלל שאתה מציג את ה-FFDShow שלא פעיל כרגע - 32 ביט כאשר אתה מריץ אפליקציה של 64 ביט, או ההיפך.

2. תגדיר תמיד כל דבר פעמיים - גם ב-FFDShow של ה-32 ביט וגם ב-FFDShow של ה-64 ביט.
3. תכבה את ה-Set AC3Filter, שוב - גם ב-32 ביט וגם ב-64 ביט.
בדוגמא האחרונה זה נראה תקין - זה בדיוק מה שצריך להופיע באייקון של FFDShow כאשר עושים bit streaming. גם בדוגמא האחרונה אתה לא רואה DTS ברסיבר? אם כן, זה כנראה נגרם בגלל ה-Set AC3Filter שמשבש את העניינים, או אולי בגלל שאתה מציג את ה-FFDShow שלא פעיל כרגע - 32 ביט כאשר אתה מריץ אפליקציה של 64 ביט, או ההיפך.
אז הקינפוג האחרון נכון ? חוץ מ- Allow direct-to-file output שצריך גם לסמן,
אם ה- Set AC3Filter to use S/PDIF לא מסומן אני לא רואה ב- Output שמראה לי ה- FFDSHOW
S/PDIF.
ב- Output שמראה לי ה- FFDSHOW אני צריך לראות S/PDIF ? ולא DTS ?
אם ה- Set AC3Filter to use S/PDIF לא מסומן אני לא רואה ב- Output שמראה לי ה- FFDSHOW
S/PDIF.
ב- Output שמראה לי ה- FFDSHOW אני צריך לראות S/PDIF ? ולא DTS ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, ה-S/PDIF 1401 שאתה רואה זה מצב תקין, שבו אתה אמור לראות ברסיבר שנדלקת נורית ה-DTS.
שוב, תוודא שאתה מגדיר הכל אותו דבר פעמיים, גם ב-32 ביט וגם ב-64 ביט.
שוב, תוודא שאתה מגדיר הכל אותו דבר פעמיים, גם ב-32 ביט וגם ב-64 ביט.
טוב אז ניסיתי הכל ולא ממש הצליח, כרגע זה המצב:
64\32 מקונפגים אותו הדבר
ב Default player הוא 32 ביט
נפתחים לי משום מה שני shark 64 ו 32
ב- 64 נראה שבסדר = spdif out
ב- 32 נראה לא טוב = mono 24 but = שומעים רעש ברמקולים
איך אני יעשה שב 32 יהיה SPDIF כמו ב 64 ? והם מקונפגים אותו דבר
64\32 מקונפגים אותו הדבר
ב Default player הוא 32 ביט
נפתחים לי משום מה שני shark 64 ו 32
ב- 64 נראה שבסדר = spdif out
ב- 32 נראה לא טוב = mono 24 but = שומעים רעש ברמקולים
איך אני יעשה שב 32 יהיה SPDIF כמו ב 64 ? והם מקונפגים אותו דבר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה קורה לך עם אותו קובץ בדיוק? זה נראה כאילו אתה מנסה לנגן 2 קבצים שונים, שאחד מהם מקודד ב-DTS והשני מקודד ב-AMR.
כן עם אותו קובץ, בכל מקרה אם הייתי פותח פעמיים אז רק ה- 32bit ffdshow היה אמור להופיע, כי הוא ה- Default, ולא 64bit, מאיפה ה- MONO מגיע ? זה לא נראה לי מגיע מסאונד של סרט
1. מה עם ההגדרות של הכרטיס קול OnBoard של Realtek לא צריך לקנפג גם אותו ? ראיתי גם שם אפשרות של SPDIF ?
2. בעיקרון הסאונד יוצא מה- FFDSHOW ועובר דרך REALTEK(כרטיס קול) ואז לכרטיס מסך או שיוצא ישר לכרטיס מסך ולא עובר דרך Realtek(כרטיס קול) ?
2. ומה עם הכרטיס מסך, לא צריך להגדיר אותו ?
3. ה- Output של הסאונד שאני רואה ליד ה icon של ה- ffdshow זה הפורמט שיוצא מה- FFDSHOW = מהאפליקציה\תוכנה ?או מה שיוצא מהכרטיס קול או מהכרטיס מסך ?
4. יש לך עוד רעיונות ?
1. מה עם ההגדרות של הכרטיס קול OnBoard של Realtek לא צריך לקנפג גם אותו ? ראיתי גם שם אפשרות של SPDIF ?
2. בעיקרון הסאונד יוצא מה- FFDSHOW ועובר דרך REALTEK(כרטיס קול) ואז לכרטיס מסך או שיוצא ישר לכרטיס מסך ולא עובר דרך Realtek(כרטיס קול) ?
2. ומה עם הכרטיס מסך, לא צריך להגדיר אותו ?
3. ה- Output של הסאונד שאני רואה ליד ה icon של ה- ffdshow זה הפורמט שיוצא מה- FFDSHOW = מהאפליקציה\תוכנה ?או מה שיוצא מהכרטיס קול או מהכרטיס מסך ?
4. יש לך עוד רעיונות ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. אין צורך בהגדרות מיוחדות שם. רק תוודא שב-Supported Formats של ה-Playback Devices במערכת ההפעלה מופיעים לך כל הפורמטים כנתמכים, כולל DTS-HD ו-Dolby TrueHD\ עבור יציאת ה-HDMI.
2. לא, Realtek לא בתמונה כאן וכרטיס הקול הדיגיטלי למעשה נמצא בתוך כרטיס המסך של ATI.
3. זה מה שיוצא מהמקודד.
4. אם ה-64 ביט עובד לך תקין, למה שלא תישאר עם תוכנות שהן 64 ביט, כמו המדיה פלייר של ה-64 ביט והמדיה סנטר, שהוא 64 ביט בלבד?
2. לא, Realtek לא בתמונה כאן וכרטיס הקול הדיגיטלי למעשה נמצא בתוך כרטיס המסך של ATI.
3. זה מה שיוצא מהמקודד.
4. אם ה-64 ביט עובד לך תקין, למה שלא תישאר עם תוכנות שהן 64 ביט, כמו המדיה פלייר של ה-64 ביט והמדיה סנטר, שהוא 64 ביט בלבד?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז לא הבנתי - ציינת שב-64 ביט מופיע לך אייקון עם טקסט תקין של bitstream.
עכשיו שוב פעם אין?
עכשיו שוב פעם אין?
ב-64 ביט מופיע לי אייקון עם טקסט תקין של bitstream, אבל הנגן עובד 32 ביט ולא 64 ביט, מכייון שקינפגתי ב ffdshow שהנגן הדיפולטי הוא 32 ביט, אין לי מושג למה היה icon של 64 ביט, היה צריך להיות רק icon של 32 ביט ומה שבטוח לא של שניהם,
וכשאני מקנפג שהמצב הדיפולטי הוא בנגן של 64 ביט, לא מופיע לי בכלל icon לא של 64 ולא של 32 רק haalispliter שבמצב הקודם לא הופיע בכלל
וכשאני מקנפג שהמצב הדיפולטי הוא בנגן של 64 ביט, לא מופיע לי בכלל icon לא של 64 ולא של 32 רק haalispliter שבמצב הקודם לא הופיע בכלל
הבעיה שלי דומה מאוד.
כבר פרסמתי פה בעבר אשכול לגבי הבעיה שלי אבל היא לא נפתרה.
מה שקורה אצלי כרגע זה שאני עם רסיבר מתאים. כרטיס ATI RADEON 5770. וכבל HDMI ביניהם.
עברתי כבר על המדריך.
עברתי גם על האשכול הזה והכל מקונפג אצלי כמו פה.
כל מה שאני מקבל זה נורית PCM ברסיבר, ללא DTS או DOLBY, ורעש לבן.
עוד רעיונות?
אולי צריך להגדיר משהו ברסיבר?
תודה
כבר פרסמתי פה בעבר אשכול לגבי הבעיה שלי אבל היא לא נפתרה.
מה שקורה אצלי כרגע זה שאני עם רסיבר מתאים. כרטיס ATI RADEON 5770. וכבל HDMI ביניהם.
עברתי כבר על המדריך.
עברתי גם על האשכול הזה והכל מקונפג אצלי כמו פה.
כל מה שאני מקבל זה נורית PCM ברסיבר, ללא DTS או DOLBY, ורעש לבן.
עוד רעיונות?
אולי צריך להגדיר משהו ברסיבר?
תודה
טוב הצלחתי להוציא SPDIF מהאיקון של ה- FFDSHOW
עכשיו הרסיבר טוען שאין סיגנל, מצאתי הגדרות שאולי הם הגורם לבעייה - ה- playback device,
אשמח לעזרה איך צריך לערוך אותם
1. האם ב- device שאמור להיות ב- enable הוא digital audio hdmi ו- realtek ב- disable ?
2. אם כן, אז איך אמור לעבור DTS בזמן שה- digital audio hdmi תומך רק ב- 16 bit ?
3. ואיך מקנפגים את שאר האפשרויות ?
עכשיו הרסיבר טוען שאין סיגנל, מצאתי הגדרות שאולי הם הגורם לבעייה - ה- playback device,
אשמח לעזרה איך צריך לערוך אותם
1. האם ב- device שאמור להיות ב- enable הוא digital audio hdmi ו- realtek ב- disable ?
2. אם כן, אז איך אמור לעבור DTS בזמן שה- digital audio hdmi תומך רק ב- 16 bit ?
3. ואיך מקנפגים את שאר האפשרויות ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אכן יש בעייה, כנראה ב-Handshaking בין כרטיס המסך לרסיבר או אולי דרייברים לא טובים של כרטיס המסך.
האם הורדת והתקנת מהאתר של ATI דרייברים מלאים לכרטיס המסך (ה-Catalyst המלא)?
האם הורדת והתקנת מהאתר של ATI דרייברים מלאים לכרטיס המסך (ה-Catalyst המלא)?
טוב הסרתי את הדריברים של הכרטיס מסך ( HD5750 ) וה- FFDSHOW ( גם 64 וגם 32 )
והתקנתי את הדריברים הכי מעודכנים של שניהם,
קראתי ב UserGuide של ה- YAMAHA467 והגדרתי אותו כמו שצריך ( Control OFF\HDMI Sound = AMP)
ועדיין הכרטיס מסך מוציא רק stereo,
מה לעשות ? מי עושה לי את הבעייה, הכרטיס מסך שלא מוציא DTS? המגבר שלא מבין שצריך לקבל DTS? או שה- FFDSHOW לא מוציא בכלל DTS ?
אפילו DTS אני לא יכול לשמוע שלא לדבר על DTS-HD
אולי כדאי להוריד את ה- FFDSHOW ולהשתמש במקודדים אחרים ( AC3 etc )
יש משהוא עם מערכת כמו שלי -WIN7 64bit וכרטיס מסך 57XX רסיבר שמקבל ב- HDMI גם את הסאונד וגם את התמונה מהכרטיס מסך ומעביר ב- HDMI תמונה לטלויזיה וסאונד לרמקולים ???
והתקנתי את הדריברים הכי מעודכנים של שניהם,
קראתי ב UserGuide של ה- YAMAHA467 והגדרתי אותו כמו שצריך ( Control OFF\HDMI Sound = AMP)
ועדיין הכרטיס מסך מוציא רק stereo,
מה לעשות ? מי עושה לי את הבעייה, הכרטיס מסך שלא מוציא DTS? המגבר שלא מבין שצריך לקבל DTS? או שה- FFDSHOW לא מוציא בכלל DTS ?
אפילו DTS אני לא יכול לשמוע שלא לדבר על DTS-HD
אולי כדאי להוריד את ה- FFDSHOW ולהשתמש במקודדים אחרים ( AC3 etc )
יש משהוא עם מערכת כמו שלי -WIN7 64bit וכרטיס מסך 57XX רסיבר שמקבל ב- HDMI גם את הסאונד וגם את התמונה מהכרטיס מסך ומעביר ב- HDMI תמונה לטלויזיה וסאונד לרמקולים ???
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
+1 חבל שלא קראת מה רשום.jan כתב:תבדוק שהמגבר מוגדר נכון
שיוציא רק מהמגבר קול בלי הlcd או tv...
המגבר שלך כנראה ממשיך את הסיגנל למסך ועל כן כאילו המחשב מחובר למסך ובהתאם לזה תאימות הפורמטים.
וודא במגבר שכל הHDMI CONTROL/PASSTHROUGH לא מאופשרים.