מקרן קולנוע ביתי VS. טלויזית LCD או פלזמה שוות ערך
ברורים לי ההבדלים "בגדול" בין השניים אך
משום מה אני לא מצליח להשתכנע לרכוש דווקא LCD או פלזמה כאשר
בפחות בסף ואיכות לא כזו נמוכה ניתן להשיג יותר
אני פשוט חושב לרכוש מקרן (DLP) מסוג NEC lt-180
מה דעתכם עליו ?
על מה תוכלו להמליץ לי כאשר התקציב שלי הוא כ8000 -9000 ש"ח
תודה
משום מה אני לא מצליח להשתכנע לרכוש דווקא LCD או פלזמה כאשר
בפחות בסף ואיכות לא כזו נמוכה ניתן להשיג יותר
אני פשוט חושב לרכוש מקרן (DLP) מסוג NEC lt-180
מה דעתכם עליו ?
על מה תוכלו להמליץ לי כאשר התקציב שלי הוא כ8000 -9000 ש"ח
תודה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אתה קצת משווה תפוחים ותפוזים
השימוש שלהם הוא שונה, מקרן לא בא במקום טלויזיה אלא בנוסף.
אם אתה חובב סרטים (וגם סדרות) ואוהב את חווית הצפייה במסך גדול, הבחירה ברורה.
אם אתה רואה הרבה טלויזיה אז מקרן לא טוב לשימוש יומיומי של הרבה שעות.
ב-9000 אולי אפשר פנסוניק 700
השימוש שלהם הוא שונה, מקרן לא בא במקום טלויזיה אלא בנוסף.
אם אתה חובב סרטים (וגם סדרות) ואוהב את חווית הצפייה במסך גדול, הבחירה ברורה.
אם אתה רואה הרבה טלויזיה אז מקרן לא טוב לשימוש יומיומי של הרבה שעות.
ב-9000 אולי אפשר פנסוניק 700
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78813
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
שתי חיות שונות.
אם אתה רואה הרבה טלויזיה, מקרן לא מתאים (כלומר, אתה צריך טלויזיה בנוסף למקרן).
אם אתה מסוגל להחשיך את הבית ולצפות בחושך מוחלט (בלי הנחות של "מה אם אני לא מחשיך לגמרי") אז מקרן ישרת אותך היטב.
בעלי מקרנים בד"כ מחזיקים טלויזיה רגילה בשביל היום יום ומקרן בשביל לראות סרטים בלילה. אין ספק שהחוויה עמוקה יותר והתמונה גדולה יותר. כיום, עם מקורות HD יותר זמינים, איכות תמונה גם ב-100" זה סיפור די פשוט, ולכן נושא הנוחות צריך להיות בראש מעייניך.
אם אתה רואה הרבה טלויזיה, מקרן לא מתאים (כלומר, אתה צריך טלויזיה בנוסף למקרן).
אם אתה מסוגל להחשיך את הבית ולצפות בחושך מוחלט (בלי הנחות של "מה אם אני לא מחשיך לגמרי") אז מקרן ישרת אותך היטב.
בעלי מקרנים בד"כ מחזיקים טלויזיה רגילה בשביל היום יום ומקרן בשביל לראות סרטים בלילה. אין ספק שהחוויה עמוקה יותר והתמונה גדולה יותר. כיום, עם מקורות HD יותר זמינים, איכות תמונה גם ב-100" זה סיפור די פשוט, ולכן נושא הנוחות צריך להיות בראש מעייניך.
תודה על ההתייחסות אך גם פלזמה מוגבלת במס' שעות צפייה, לא?
וזה די מתקזז עם מחיר מנורת המסך
למען האמת אני די אוהב לצפות בטלויזיה אך בעיקר לסרטים , כדורגל (מ ו נ ד י א ל) וכו'..
תקנו אותי אם אני טועה, אבל במחיר של פלזמה\ LCD טובה אני יכול לרכוש 2 מקרנים
ועוד יישאר לי עודף , אז זוהי לא בחירה טובה יותר ?
וזה די מתקזז עם מחיר מנורת המסך
למען האמת אני די אוהב לצפות בטלויזיה אך בעיקר לסרטים , כדורגל (מ ו נ ד י א ל) וכו'..
תקנו אותי אם אני טועה, אבל במחיר של פלזמה\ LCD טובה אני יכול לרכוש 2 מקרנים
ועוד יישאר לי עודף , אז זוהי לא בחירה טובה יותר ?
- oferlaor
- מנהל

ronin,
מנורת מקרן תחזיק לך בערך 2000-3000 שעות לכל היותר. אורך חיי "HALF BRIGHTNESS" בפלאזמה זה בין 60,000 ל-100,000 שעות (תלוי ביצרן).
במחיר של אוטו אני רוכש שני אופנועים, אז מה עדיף?
אני שוב אומר, תפסיק לספור את השקלים ותראה מה מתאים לך... אם אתה יכול לכבות את האור לחלוטין ולצפות בטלויזיה בחושך מוחלט אז עדיף לך מקרן.
אצלי למשל, אין מצב שזה יעבוד, אשתי תרדם תוך דקה והילדים לא יסבלו מצב של צפיה בסרטים בחושך מוחלט. לכן, אצלי זה יכול לעבוד רק בחדר הקרנה (לא מתוכן לנו כזה עד כמה שאני מודע לכך)...
מנורת מקרן תחזיק לך בערך 2000-3000 שעות לכל היותר. אורך חיי "HALF BRIGHTNESS" בפלאזמה זה בין 60,000 ל-100,000 שעות (תלוי ביצרן).
במחיר של אוטו אני רוכש שני אופנועים, אז מה עדיף?
אני שוב אומר, תפסיק לספור את השקלים ותראה מה מתאים לך... אם אתה יכול לכבות את האור לחלוטין ולצפות בטלויזיה בחושך מוחלט אז עדיף לך מקרן.
אצלי למשל, אין מצב שזה יעבוד, אשתי תרדם תוך דקה והילדים לא יסבלו מצב של צפיה בסרטים בחושך מוחלט. לכן, אצלי זה יכול לעבוד רק בחדר הקרנה (לא מתוכן לנו כזה עד כמה שאני מודע לכך)...
כמו שנאמר, אין טעם להשוואות כלכליות בין שני מוצרים שונים במהותם.ronin כתב:תודה על ההתייחסות אך גם פלזמה מוגבלת במס' שעות צפייה, לא?
וזה די מתקזז עם מחיר מנורת המסך...
כדי שתבין למה מקרן לא מתאים כתחליף טלויזיה, אפילו אם היה בחינם, תחשוב שכל פעם שאתה רוצה לראות חדשות או ארץ נהדרת (פעולות יום יומיות) אתה צריך לעשות חושך גמור ולהוריד מסך. מעבר למטרד, זה גם מכניס אותך למוד של צופה בקולנוע, דהיינו ריכוז מלא במסך. ברוב תוכניות טלויזיה, צופים במוד פחות מרוכז. תוך דיבור, קריאה, משחק עם הילדים ובלי לנטרל את החדר.
בצפייה בסרטים, לעומת זאת, (ותוכניות טלויזיה ספציפיות) אין כמו מקרן. אתה למעשה הופך את החדר לבית קולנוע לכמה שעות. זו כמובן לא פעולה יום יומית. אצלי למשל, זה בממוצע, פעם בשבוע.
משה
- oferlaor
- מנהל