ריבוי משימות בגירסת 4.1 אייפון 4

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
שלח תגובה
PROSURFER פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 686
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי אייפון 4 כבר שבוע וזה בעצם האייפון הראשון שלי.
כל פעם שאני פותח אפליקציה או עושה פעולה בסיסית כמו ביצוע שיחה עלמנת לסגור
או לסיים את הפעולה אני לוחץ על הלחצן התחתון והיחידי בעצם במכשיר.
גיליתי שלאחר שתי לחיצות אני רואה בעצם את הכל הפעולות שעשיתי והם למעשה
עדיין פתוחות וצריך לסגור אותם. הבנתי איך לסגור אותם אבל זה ניראה לי מתיש
ומטומטם מצד אפל לדרוש ממני כל פעולה שאני עושה לגשת לריבוי משימות ולסגור
את הפעולה אחרת זה גוזל סוללה :מבולבל:
השאלה היא האם אני פועל נכון ? יש דרך למנוע את הכניסה לריבוי משימות כל שנייה ?

תודה מראש
טל.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

1. זה לא ממש גוזל סוללה:
התוכנה ש"פועלת ברקע"- לא ממש פועלת אלא היא במצב המתנה- כדי שבפעם הבאה היא תפתח מהר יותר (לא תקף לתוכנות GPS ומוסיקה- כי הם באמת עובדות ברקע).
2. ככה המולטיטאסקינג של אפל עובד- אתה פותח תוכנה- היא נכנסת אוטו' לעבודה ברקע (אם היא תומכת) וכדי לסגור - את סוגר דרך הדוק (ידני), יש שיגידו שלא הכי נוח,
פה באה לעזר הפריצה (JB) שאם רכשת את המכשיר מהארץ- כרגע לא ניתן לפרוץ..
בסידיה (התוכנה שהפריצה מתקינה- היא כמו חנות תוכנות אלטרנטיבית לאפסטור) ישנם כמה פתרונות לניהול מולטיטאסקינג..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #3 

אז ככה, יש כאן בעיה הבנתית... כמו שסטיב ג'ובס אמר "אם אתם רואים TASK MANAGER סימן שנכשלנו", אז מתברר שהם נכשלו...

הרעיון מאוד פשוט - אתה בכלל לא אמור לעשות כלום בתום פעולה. לא צריכה להיות בעיה פשוט לכבות את המסך (לחיצה על הכפתור למעלה) ואתה מסודר.

אם אתה בכל זאת רוצה לחזור למסך הבית, לחץ על כפתור HOME (העגול) וזהו.

לחיצה כפולה מביאה לך את ההיסטוריה של הפעולות שלך. זה לאו דווקא אומר שהן בפועל תוכנות רצות. כלומר, רובן מוקפאות או פשוט שם בגלל ההיסטוריה.

מה יוצא מהכלל? תוכנות שעושות דברים ברקע. לדוגמא: אם אתה מנגן מוזיקה, אז הסגירה של תוכנה ברקע תסגור לך את המוזיקה. אם אתה מנווט (יש אייקון מיוחד למעלה בשביל לדעת) אז התוכנה עלולה לרוץ ברקע (WAZE למשל) בכדי שלא תאבד את המיקום שלך כשנכנסת שיחה למשל. אם התוכנה רואה שהרבה זמן אתה לא חוזר אליה, היא אמורה לסגור את עצמה.

מי עוד עושה דברים ברקע? הדפדפן והדואל.

בסה"כ, ברוב המקרים לא יקרה כלום אם אתה תשאיר אפילו את הדברים האלה רצים. לרוב הם ירוצו רק עד שיגמר המשימה שהם עובדים עליה כרגע. אם למשל אתה פותח עמוד WEB, הדפדפן ירדם אחרי שהוא יוריד את העמוד הזה. כך גם בדואל, זה יוריד את הדואל ואז יקפיא את עצמו.

אני אישית סוגר ידנית רק את WAZE ולה יש כפתור מיוחד שמאפשר סגירה אחרי ניווט (כפתור הלוגו ואז OFF).

אני לא סוגר שום תוכנה אחרת, כולל כאלה שהן כבדות (למשל VNC) כי אחרי כמה דקות של חוסר שימוש היא סוגרת את עצמה.

הבטריה של האייפון 4 זה היתרון הכי גדול של המכשיר. הסוללה חזקה מאוד ולכן לא צריך לדאוג לדברים האלה, אפילו שכאמור מע' ההפעלה והתוכנות עצמן מאוד יעילות בלהקפיא את עצמן במקום לרוץ ברקע.

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”