חווית שמיעה של רמקולים ב2-3K

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Dandisc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום!
היום הלכתי לשמוע קצת ציוד...
החנות:סטריאו דרום,רחובות,חנות די קטנה התצוגה של הרצפתיים היא בהיקף של 7-8 דגמים ויש עוד חדר "היי-אנד" עם 2-3 דגמים.
המקור:נגן MP3 סאנדיסק(אני יודע שתתחרפנו :mrgreen: ),היה גם CDP של אונקיו DX7333 אבל לא היו לי דיסקים...
מגבר:אונקיו A9211
ז'אנר מוזיקה:R&B,SOUL
הרמקולים היו מחוברים כולם למגבר עם מעין ממתג כזה (n)
הזוג הראשון:Dahlquist dx8-היה בסדר,לא יותר מזה,הבאס מאכזב וחלש שאר הספקטרום נשמע לא טבעי.
שני:Wharfedale מסידרת PACIFIC כבר אחרי שהמוכר העביר לרמקול הזה הצליל היה הרבה יותר טבעי וטוב.באס נחמד אך עדיין לא מספיק.
שלישי:Jamo כלשהו לא זוכר כ"כ את הדגם גם פה לא התלהבתי
אמרתי למוכר שהבסים לא היו משהו עד עכשיו אז הוא אמר לי "אפשר לעבור את ה3K?" אמרתי טוב נו..ואז השמיע לי את זה:
Magnat vintage 320 פה כבר זה היה אחרת הבאס היה ממש טוב לטעמי למרות שהיי הי חד מדי אבל בכל זאת לא רע בכל אופן אהבתי את הצליל.אמרתי לו שישמיע לי את הB&W שיותר יקרים מהMAGNAT באיזה 800 שקל(לא יודע מה הדגם בדיוק) הם היו ממש מעאפנים ליד הMAGNAT וצעקו לי
Be Wise and dont take us בכל אופן הם עלו 3200 ולמרות שנשמעו לי טוב אני לא חושב שזאת תמורה הוגנת למחיר הזה ואפילו תמורה נמוכה...עכשיו המוכר התחיל עם הרטוריקה:"זה הרמקול הכי נחטף","אנשים חושבים שאני עובד עליהם ומפעיל סאב בנוסף","הרמקול הזה עולה במחיר רגיל 6K" והוא ממש חשב שמשמיעה של 20 דקות אני יקנה את הרמקולים...בקיצור אני קצת התאכזבתי אני עכשיו עם סט עלוב של קריאיטיב 5.1 שעלה 700 שקל ולדעתי נותן תמורה מאוד טובה...חשבתי שאם אני ישמע סטריאו נטו במחיר פי 4 ממה שיש לי אני מאוד אתרשם..
הערה:יכול להית שלא התרשמתי בגלל שזה היה מחובר לממתג וגם בגלל שזה היה צמוד לרמקולים אחרים וזה הרס את הסאונד?
קישור לאתר החנות:http://stereodarom.co.il/default.asp
נערך לאחרונה על ידי Dandisc ב 20/04/2006 19:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

shaisound
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834

שליחה #2 

8O

Dandisc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

shaisound כתב:8O
...
:?: :?:

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

הייתי מאשים את נגן ה - MP3 שלך, או / גם

שליחה #4 

גורמים סביבתיים אחרים.
איל פור

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

אייל,במבחן שערך רן לוי{שנחשב על כולנו כבעל ניסיון עשיר} בין נגן MP3 לבין נגן CD של NAIM!!!
שעלה בזמנו בארץ כ- 10K.
הוא טוען שלא הבחין בהבדלים משמעותיים בין שניהם... מעניין לא?

עופר.

=================================

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #6 

אולי מדובר בנגן MP3 מעאפן במיוחד?

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אז זהו,שלא!
ואתה מוזמן לקרוא בפורום תפוז.

עופר.

==============================
:קפה:

zeppelin85
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

הנגן לא רע

שליחה #8 

אחלה חברה
אבל, קצב הדגימה יכול להיות לא משו, ויכול להיות שהיה מופעל בנגן EQ כל שהוא, ולכו תדעו מאיפה הורדו השירים ומה האיכות האמיתית...

Dandisc, 3K לא באים בקלות, ואפשר לקנות רמקולים מצוווינים במכיר הזה ובפחות! תמצא דיסק שאתה חרשת ומקורי (אני אישית לוקח איתי סטינג) ותשמע קטעים שאתה מכיר כל פיפס בהם... ואז תשמע הבדל בין רמקולים, לך תשמע פרדיים מוניטור 3, נכנסים בתקציב ונשאר עודף, מעולים לדעתי... לך על מדפיים אגב, לא על רצפתיים (גם זאת דעתי בלבד...) אתה לא יודע כמה באסים יכולים לצאת גם ממדפי טוב...

עוד דבר חשוב... מה המקור שינגן ואיזה מגבר יגביר אותם? מה גודל החדר??? מטרת מוסיקה בלבד או ק"ב בעתיד? איזה סגנון מוסיקה? (תן כמה להקות ככה שנבין במה מדובר)

תענה על זה וניתן לך הכוון על מה לבדוק ואיפה...

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #9 

התקציב שלך בעייתי שכן רמקולים רצפתיים טובים במחיר כזה מאד קשה למצוא (אם בכלל אפשרי). המלצתי היא לנסות רמקולים מדפיים שכן הם נותנים תמורה טובה יותר לכסף.

Dandisc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

נראה לי שלא אוכל לחיות עם מדפיים...אתה באמת בטוח שמדפי ב3K יכול להפיק כמות באס נכבדה??אולי אני צריך לשלב סאב במקום? אני באמת מבולבל ויש לי "חרדת רכישה" שאני יקנה משהו ויתאכזב...כי אני די לא הצלחתי להתרכז בחנות ולהקשיב היטב חוץ מזה זה גם לא היה מחובר נקי(מרכזיות ושאר שטויות) וגם לא עם המגבר שיפעיל את הרמקולים(מרנץ סטריאו ישן) וכל הרמקולים היו צמודים והמגבר עברתי איתו את החצי בקושי היה ווליום,זה בגלל המרכזיה הזאת? וזה די מעצבן ללכת לחנות אתה מרגיש חייב לקנות כזה אני ממש לא אוהב את זה שהמוכרים יושבים על הוריד...

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #11 

מנסיון, נסה לדוג איזה Mission 753 רמקול מדהים למחיר שלו, באמת, אולי גודל ועוצמת הבאס היא לא התכונה החזקה שלו, אבל בכל השאר, פירוט, במה, מקדם עייפות נמוך, רמקול מאד מעודן אך עם זאת פתוח ודינאמי.
הבאס עצמו הדוק עגול ויפה אך חסר לו IMPACT ונוכחות.
בסה"כ למחירו, קשה לקבל משהו טוב יותר, הייתה תקופה שרציתי לשדרג אותו והסתובבתי ברחבי הארץ לחפש מחליף ראוי, ומצאתי את עצמי עולה בסולם התקציב כל כך הרבה שירדתי מזה, אני מדבר על תקציבים של פי 3 !!
יש עוד כמה פנינים בתקציב, חפש ביד שניה דגמים ישנים וקצת סבלנות, אתה תהיה מופתע, באחריות ! 8)

zeppelin85
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

תקשיב

שליחה #12 

גם לי הייתה חרדת מדפיים והייתי נעול על רצפתיים

הלכתי לשמוע רמקולים, ביקשתי שישימו לי גם מדפיים וגם רצפתיים ולא יגידו לי איזה...

תאמין או לא... יצאתי עם המדפיים, לא האמנתי, הבאס היה הרבה יותר עמוק הדוק ומדוייק מאשר רצפתיים עם 3 דרייברים של 8"...
פשוט מדהים,

אגב, יש לי סאב. ובמוסיקה, הוא לא פועל בכלל, אין צורך, אם כבר, אז אני מוריד טיפה באסים, ותאמין לי שהסלון שלי עם *** אקוסטיקה שלא מגבירה את הבאסים

לדעתי עד 10K מדפיים הם התמורה הכי טובה לכסף

ואל תהיה לחוץ בגלל המוכרים, תבקש לשמוע רמקולים בטווח מחיר ((3K) פלוס מינוס 500 שקל... ושלא יראו לך מה מנגן, זה משפיע פסיכולוגית על הבחירה...

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #13 

אני יותר חושב בכיוון שהוא לא שומע נכון את הרמקול..
בס חזק הוא לא בהכרח טוב אני משער שאם הוא ישמע מערכת כמו שצריך ולא בחנות ויקבל קצת אינדיקציה לגבי סאונד ויפתח את הרפרנס שלו הוא יקנה אחרת יחשוב אחרת ויבין יותר מה הוא שומע.
לי יש פיור אקוסטיק שיש להם בס צבוע חזק מאוד ומרעיד אבל לא נכון ולא הדוק ..
במערכת המרכזית שלי בחדר צפיה יש לי את הפוקל אמנם יש להם פחות בס אבל עדיים הם הרבה יותר הדוקים מדוייקים ומפורטים.
למרות שהסטאפ בחדר יקר פי כמה ואיכותי פי כמה אני מכיר כמה חברים שיעדיפו את הבס הענק של הפיור {וזה לגיטימי} אך לא נכון..
חשוב לשמוע לקרוא ולהבין את הנושא לפני קניה .. סטריאו דרום היא חנות נהדרת עם סחורה ממש טובה ותמיד יש להם פיתרון .. המחירים טובים והשרות מאוד מקצועי פשוט הוא לא הצליח להבין מה אתה רוצה או מחפש מהמערכת.

בהצלחה.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419

שליחה #14 

עם כל הכבוד ,
סטראו דרום היית פעם חנות מצויינת ומקצועית .

היום זאת אחת החנויות המאוסות עלי הסחורה שם זה בדרך כלל *** עממי והמוכרים (נכלל בפנים גם בעל המקום ) מנסים רק למכור ללא שום התחשבות מה האנשים באמת צריכים או אוהבים .

להבא - שתרצה בחון רמקולים אל תהסס לבקש מהמוכרים "לעבוד" קצת
שיוציאו את הרמקולים שאתה רוצה שיחברו למערכת הגברה +מקור שאתה רוצה ולא דרך המרכזיה
אם שאר הרמקולים הצמודים מפריעים לך נסה למקם את הכל במקום אחר ..
גם בסטראו דרום יש לו חדר נוסף (עלק היי אנד) שהיית יכול העביר הכל לשם ולסדר לנחויותך .

מקום שמפכבד את עצמו לא יעשה לך HARD TIME ויבין שהבקשות שלך לגיטימיות .

אמנם 3000 שח זהו לא תקציב לרמקול מובחר אבל זה מספיק כסף שחסכת וברצונך למקסס לקנות את הדבר הנכון !

שיהיה בהצלחה .

אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

liormag
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50

שליחה #15 

byrdparis כתב:
היום זאת אחת החנויות המאוסות עלי הסחורה שם זה בדרך כלל *** עממי והמוכרים (נכלל בפנים גם בעל המקום ) מנסים רק למכור ללא שום התחשבות מה האנשים באמת צריכים או אוהבים .
...
"הזבל העממי" כהגדרתך, הוא הסחורה הנמכרת ביותר.
ומה שאתה מגדיר ***, יכול להיות התגשמות החלום של מישהו ,
שלא מוכן למכור את הבית לצורך סיפוק השד האודיופילי.
(או לחלופין השד טרם תקף אותו).

התחשבות במה שאנשים באמת צריכים או אוהבים ????
תתפלא, אבל רוב הקונים הפוטנציאלים לא באמת "צריכים" את פסגת הטכנולוגיה
ובדרך כלל גם לא בדיוק יודעים מה הם רוצים/אוהבים.
לזכות החנות יאמר, שלא תמצא בה את פירלס ושו"ת.

שבת שלום
ליאור

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419

שליחה #16 

8O וואו ....כנראה שנגעתי פה למישהו בנק רגישה .. :roll:

סלח לי מאד אבל זה שאין בחנות פירלס ושות לא אומר שום דבר על שאר הדברים שכן נמצאים שם .
יכול להיות שהמילה "***" היית מיותרת ומוגזמת איתך ועם כולם הסליחה .

אבל :

שאני מגיע לחנות שאני מכיר עוד מימי הורי שהיו קונים שם ..פעם ב כדי לראות מה חדש ...מה אנשים רוכשים היום ...ומתייחסים אלי ביחס מזלזל ושאין להם זמן בגלל שלא באתי לקנות וללכת כמו שאר האנשים שנכנסים בחנות זאת ...
אני מואס בה ..

שאני שומע "הצהרות" על נגני דיוידי לאנשים שלא מבינים ויורים להם בפרצוף כל מיני מושגים שהם לא צריכים ולא יודעים מה זה בכלל ...ועוד אומרים להם שזה שווה את הכסף אקסטרא שהם משלמים ...
ועוד אומרים להם שבגלל זה הם ישמעו טוב יותר ויראו טוב יותר בנגן פה זאת היית הכניסה האחרונה שלי לחנות .

רוב הקונים הפוטנציאלים לא יודעים מה הם צריכים או רוצים ??
זאת ממש גישה טובה ...
אז בואו נמכור להם מה שאנחנו חושבים לנכון ואנחנו מרוויחים הכי הרבה וזה לא ממש משנה אם "נלמד" אותם קצת או נשקיע עוד 5 דק כדי להבין מה הם באמת מחפשים !!

מצטער
אני בדרך כלל לא מדבר על חנויות מסויימות ולא עושה "פרסום רע" לכל אחד ..
אבל דברים כאלה מרגיזים אותי
ואם לא הייתי מכיר את בעל החנות אישית הייתי יוצא החוצה או אפילו אומר בפנים לאותה הגברת שתפסיק להקשיב לשרלטנים שם ושתקנה במקום אחר או שתקנה נגן אחר שמתאים לה הרבה יותר ..

לגבי השד האודיופילי ולכל שאר הדברים שנתת פה
אין מה לעשות זה אנחנו ויש אנשים שלא מסתפקים בפלאי הטכנולוגיה ב 2000 שח,

או מחברים לאנשים להקשיב לרמקולים דרך מרכזיה עם 200 כבלים שעוברים בתוכה ומנסים שיקנה וילך הביתה .
שים לב שהפוסט התחיל בבן אדם שלא כל כך אהב את איך שהתייחסו אליו ועוד אמר שישבו לו על הראש ולא היו מצועיים מאד כלפיו ...

חבל עיצבנת אותי . :roll:
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה #17 

דווקא התרשמתי לטובה מסטראו דרום. והייתי שם לפני פחות משבועיים.
אמנם המבחר שם לא מי יודע מה, אבל:
1. הבחור שדיברנו איתו לא ניסה "לדחוף" לי שום דבר, אלא פשוט הציג את הרמקולים. לא "פיצץ" אותי בכל מיני מושגים והיה סובלני.
2. לא נראה לי שמה שיש בחנות זה "*** עממי". אולי לא רמקולים שאני הייתי קונה, אבל לא "עממיים". העם ילך על PURE ACOUSTICS ו- JBL ממחסני חשמל ולא על MAGNAT עליו מעולם לא שמע (ואגב לדעתי רמקול מצויין למחירו).

אז בואו נשים את הדברים בפרופורציות בבקשה.
ואגב כשבפורום וידאו יישמתי את המילה "***" כלפי חברת הטלוויזיה בלויין (ומבחינתי בצדק מוחלט), הנהלת הפורום הציעה לי לתקן את ההודעה.

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #18 

עופרצפריר כתב:אייל,במבחן שערך רן לוי{שנחשב על כולנו כבעל ניסיון עשיר} בין נגן MP3 לבין נגן CD של NAIM!!!
שעלה בזמנו בארץ כ- 10K.
הוא טוען שלא הבחין בהבדלים משמעותיים בין שניהם... מעניין לא?

עופר.

=================================
...
א. הנגן שלו הוא מזמן פסה.
ב. הם נגנו קבצים לא מקובצים.
ג. הם לקחו נגן נייד שנחשב טוב במיוחד.

ו בקיצור, כנראה שהמרה ההוא לא רלוונטי לכאן.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

טוב,נחכה לנגן משובח יותר! וניראה מה תהיה התוצאה...
דרך אגב יש פרסים למנחש נכונה? :P או שזה קל מידי לניחוש... :roll:

עופר.

=============================

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #20 

אביעד,
אנא ערוך את ההודעה שלך.
המילים בהן השתמשת : ***, שרלטנים וכו', לא מתאימות לאתר שלנו ובטח שלא למנהל קטגוריה.

אני מבין את הכעס שלך, אבל לא מקבל את הסגנון.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”